- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.712
- 528
- Konu Sahibi fasulyeci1
-
Evet tabii, anlaşamayınca kötü terapist olmuyor ama o enerji tutmuyor dediğin gibi. Ya da en basitinden ekoller uymuyor. Şimdi birini al psikanalize sok, 5 sene terapiye gelsin haftada 3 kere. Bu devirde kime uyar ki bu? Ben şema terapiyi çok seviyorum mesela çünkü kendime yaptığım şemalar bile doğru çıktı.Birde doğru terapist olayına ben cok inanıyorum. Kimi ile enerjimiz tutmaz kimi ile tutar kiminin yöntemi sizi açmaz diğer yöntem açar. Bunu bulmak için arayışta olmak ve uyanık olmak lazım tedaviye gönüllü olmak lazım.
Amuda da kalkmak iyi geliyo denemediysen...Dimi bosuna para vermeye ne gerek var bi arveles ic gecer kanki
En yakın dostum kankam 7 yaşından beri tanıdıgım insanın baba tarafından terkedilme travması vardı ve 20lerin ortasına dek tedaviyi terapiyi reddetti ki kendisi uzman psikologtu. Ne zamanki terapi sürecine girdi kafası aydınlandı rahatladı işleri bile rayına oturdu ve evlendi. Terapi mevzusuna gez biraz geçer kafası ile bakmak bir afganistan cehalet seviyesi bence.Ben minör depresyon süreci geçirdim bi süre. Kendim klinik psikologum, yani neyin ne olduğunu biliyorum ama ona rağmen yoğun intihar düşüncelerim hatta denemelerim olmuştu. Herkes kendi kendinin psikologu olsa ilk başta benim dünyanın en sağlıklı insanı olmam gerekir ama ben de destek aldım. Psikolojiyi yenilebilir bi şey zannediyorlar zaar. Kolu kırılsa doktordan doktora koşacak olanlar ruhu kırıldığında "geçer geçer" diyor sadece, üzücü
Yaa bi deneyeyim olmadi psikologa gitmek disinda herseyi denerimAmuda da kalkmak iyi geliyo denemediysen...
Kesinlikle. Ben psikologa baslarken iki farkli kişiye gittim ikiser seans, hangisiyle daha iyi anlasabilirim vs diye.Evet tabii, anlaşamayınca kötü terapist olmuyor ama o enerji tutmuyor dediğin gibi. Ya da en basitinden ekoller uymuyor. Şimdi birini al psikanalize sok, 5 sene terapiye gelsin haftada 3 kere. Bu devirde kime uyar ki bu? Ben şema terapiyi çok seviyorum mesela çünkü kendime yaptığım şemalar bile doğru çıktı.
İlaç kullanarak iyileştiğinize yemin edebilirim ama ispatlayamam...Hayatımda okuduğum en saçma öneri. Profesyonel destek kadar güzel bir şey yok konu sahibi. Arkadaşının “boşver takma zaten seni hak etmiyor “gibi anlamsız tesellileri seni iyileştirmez.
Terapiye giderek hem iş hem özel hayatını toparlamış iyileşmiş biri olarak diyorum aldığım en iyi karardı.
Ayrıca özel hayatın duyguların arkadaş akrabaya anlatılması taraftarı değilim.
İlaç kullanarak iyileştiğinize yemin edebilirim ama ispatlayamam...
Saçmalamışsınız ama sizTavsiyem gitme.
Bunlar yaşama gereken süreçler,bütün hislerin normal.hepsi geçecek sadece biraz zamana ihtiyaç var...
Gitme dememin sebebi, farklı sebeplerden çok fazla gitmiş biri olarak tecrübemi pahlaştım.
Ama hafif bir antidepresan ile süreci daha rahat geçireyim dersen ilaç yazdırmak için git...
Konuşma için kendine en yakın bulduğun kişi ile konuşmak,terapistten daha etkili ve bedava...
Yakın bulduğun kişi ile konuşmak mıTavsiyem gitme.
Bunlar yaşama gereken süreçler,bütün hislerin normal.hepsi geçecek sadece biraz zamana ihtiyaç var...
Gitme dememin sebebi, farklı sebeplerden çok fazla gitmiş biri olarak tecrübemi pahlaştım.
Ama hafif bir antidepresan ile süreci daha rahat geçireyim dersen ilaç yazdırmak için git...
Konuşma için kendine en yakın bulduğun kişi ile konuşmak,terapistten daha etkili ve bedava...
PekiYakın bulduğun kişi ile konuşmak mıne berbat bir tavsiye bu yüzden bedava zaten hiçbir faydası yok çünkü
Valla tonlarca para harcamış biri olarak yorum yapmıştım.fikrim budur.Saçmalamışsınız ama sizmesela ben psikoloğumla 2. Seansımı bitirdim, olaylara bakış açımın değişmesi için faydası olduğunu düşünüyorum.
Daha öncede psikiyatriden destek almıştım. Doktor yada psikolog tedavinin nasıl ilerleyeceğini düzenler. Ayrıca her tecrübe kişiye özeldir, siz cabalamazsanız tabi ki faydasını görmezsiniz.
Valla pskolognuza para vermeyin bak sizi ipliyomu.banada para verseniz bende size ezberlenmiş klişe cümleleri söylerim.aslında pskologunuzda darlanıyo ama para aldığı için ses etmiosen arkadaşlarını darlamaya devam et bence. İlaç bile kullanırım senin kafanda birine psikoloğun güzelliğini anlatarak vakit kaybetmem.
Valla tonlarca para harcamış biri olarak yorum yapmıştım.fikrim budur.
Valla pskolognuza para vermeyin bak sizi ipliyomu.banada para verseniz bende size ezberlenmiş klişe cümleleri söylerim.aslında pskologunuzda darlanıyo ama para aldığı için ses etmioilaç kullandığınız için iyisiniz,pskologun faydası yok(iyi gelir gibi olur başlarda psklg ama sonra bakmışsınız yine aynı şeyin içine saplanmışsınızdır) merak etmeyin pskologlara tonlarca para harcamış biriyim ,en iyisinden en kötüsüne kadar hepsine gittim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?