- 20 Haziran 2016
- 157
- 81
- 18
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Ben karar vermeden bi anda gittigim icin o korkulari yasamadim farkli bi durumum vardi asiri uyku hali vs arkadasim zorlamisti psikiyatriye git diye psikiyatri depresyon dedi 2 aydan sonra gitmek istemedigimi doktora soyledim oda istersen psikologlarla bi gorusun dedi asagiya inip hic bilmedigim bi psikologun kapisini calmistimMerhabalar,
Benim bir süredir aşamadığım sorunlarım var. Ailem de sorunlu bir yıl geçirdi ve çok yıprandı ilişkilerimiz. Ve depresif hissediyorum bu yüzden elimden gelen yolları denedikten sonra psikoloğa gitmeye karar verdim ancak bir türlü o ilk adımı atamıyorum. Kulağa saçma gelebilir ama psikoloğa gitmek beni korkutuyor. Bunu da kimseyle paylaşamıyorum ki normalde dertleşebilen bir insanım. Kimseye bu kararımdan söz edemiyorum. Kendi başımayım sonuçta, güçsüz hissediyorum ve tedirginim psikoloğa gitme konusunda.
Ben karar vermeden bi anda gittigim icin o korkulari yasamadim farkli bi durumum vardi asiri uyku hali vs arkadasim zorlamisti psikiyatriye git diye psikiyatri depresyon dedi 2 aydan sonra gitmek istemedigimi doktora soyledim oda istersen psikologlarla bi gorusun dedi asagiya inip hic bilmedigim bi psikologun kapisini calmistim
Soyle diyeyim kismen cok faydasini gordum ama fayda gormek birazda kisinin kendi elinde hayatimda degistiremeyecegim bircok sey oldugu icin yuzde yuz fayda goremedim ama rahat olun sizi korkutan kismi ne o kismini tam okarak belirteseniz belki daha yardimci oluruz
Ama hic on hazirlik yapmayin disariya ciktiginiz bi an gidip calin kapisini psikologun
Psikologa mi guvenmiyorsunuz hani paylastiginiz seyleri baskalarina anlatir diyeBeni korkutan yanı sanırım güvensizlik duygusu ile alakalı.
bunda korkulacak hiç bir şey yok çok rahatlayacaksın yakınınla dertleşmekten öte bir şeyMerhabalar,
Benim bir süredir aşamadığım sorunlarım var. Ailem de sorunlu bir yıl geçirdi ve çok yıprandı ilişkilerimiz. Ve depresif hissediyorum bu yüzden elimden gelen yolları denedikten sonra psikoloğa gitmeye karar verdim ancak bir türlü o ilk adımı atamıyorum. Kulağa saçma gelebilir ama psikoloğa gitmek beni korkutuyor. Bunu da kimseyle paylaşamıyorum ki normalde dertleşebilen bir insanım. Kimseye bu kararımdan söz edemiyorum. Kendi başımayım sonuçta, güçsüz hissediyorum ve tedirginim psikoloğa gitme konusunda.
Psikologa mi guvenmiyorsunuz hani paylastiginiz seyleri baskalarina anlatir diye
Neden korkuyorsunuz? Sizi yargılamasından, hakkınızda kötü düşünmesinden mi endişe ediyorsunuz?
Ben de psikoloğum. İyi bir psikolog sizi asla yargılamaz, eleştirmez, yorum yapmaz. Bir arkadaşınıza içinizi dökmek gibi düşünebilirsiniz bunu. Tek farkı psikologunuz/terapistiniz sizin en iyi çözümü bulmanıza yardımcı olacaktır. İyi bir terapist yorum yapmanızı sağlayacak sorular sorar size. Siz bu soruları yanıtladıkça aydınlanma yaşarsınız. O yüzden iyi bir terapiste gitmek eminim size yararlı olacaktır. İlla ciddi bir sorun yaşamanız gerekmez, terapistler her insan için faydalıdır, benim de terapistim var mesela. O yüzden çekinmeniz gereken hiçbir şey yok.
işin enteresan tarafı psikolog ne yapar epey fikir sahibiyim biraz kaygım yüksek sanırım. Güvenilir ve bu alanı sömürmeyen uçuk fiyatlar istemeyen ve benim problemimi çalışan bir psikolog bulmak istiyorum.
Ankaradaysanız ben de tavsiye verebilirim.
Ben de sizle ayni durumdayim gitmek cok istiyorum.Cok kötüyüm cunku hayat kalitem cok dusuk psikiyatriye ilactan dolayi gitmek istemiyorum psikologta arastiriyorum ama kendime yakin hissedebilicegim elektrigini alamiyorum veya yeteri kadar uzman mı bilemiyorum fiyatlari da baya tuzlu memnun kalmazsam baya param gitmiş olacak bosuna cok da kötüyüm bir türlü karar veremiyorum ama yine de denemeden bilemicez hicbizaman bu halde daha kötüyüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?