• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloğa gittik

Sessizlik0034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
111
49
98
Merhaba,daha önce kayınvalidem ile ilgili bir takım sıkıntılardan bahsetmiştim. Kendisi yaşadığımız şehrin dışında protez ameliyatı oldu ve evine döndü. 3 gün boyunca evine gittim yemek çay konusunda elimden geldiğince destek oldum,eve kadın tutuldu ev işlerini ve yemeği yapan bir destekçi ayarlandı. Düğün günümden bu yana İkimizin arasında ki diyoloğun can sıkıcı olması ona olan yaklaşımıma engel olmasına rağmen,elimden gelen 3 gündü ve gittim geldim. Neden elimden geldi dedim biliyor musunuz ? Çünkü o günlere kadar yaşadığım üzüntülerim anlayışsızlıklar,sınırlarıma sürekli girmek istemesi ve kendisinin bu ısrarını hep haklı görmesi beni hasta etti… Evet çok ağır hastalandım o günlerin sonunda,sinir uçlarım ağır bir kasılma tahrip sonucu kaslarıma baskı yapmış sinir uçlarım tahrip olmuş ve bu da tutulmaya sebep oldu,boynumdan itibaren sağ kolum ve bacağım uyuştu bir de boyun düzleşmem vardı çok eskiden beri ama o kas-sinir uyuşmalarımdan sonra elime bir bardak dahi alamadım boyunluk kullanıyorum 2 haftadır.
Sonrasında aile terapistine gittik beni motive gayret etti ama uzun vadede tecrübelerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım bilmiyorum….

Biliyor musunuz ameliyattan sonra evine gittim dediğim o 3 günden sonra ağır hastalandığımı söylüyorum ya hani, beni geçmiş olsun diye bile aramadı tam 5-6 gün sonra aradı muhtemelen eşim rica etti(benim tahminim çünkü annesinin geçmiş olsun diye aramamasına üzüldüğümü paylaşmıştım eşimle)

Biliyor musunuz ameliyattan sonra evine gittim dediğim o 3 günden sonra ağır hastalandığımı söylüyorum ya hani, beni geçmiş olsun diye bile aramadı tam 5-6 gün sonra aradı muhtemelen eşim rica etti(benim tahminim çünkü annesinin geçmiş olsun diye aramamasına üzüldüğümü paylaşmıştım eşimle)
Ay arasa nolcak çok mu önemli .

Aramamasi daha iyi bence hiiic eşime de sitem etmem yeri geldi mi de bu yaptıklarını kullanırım

Ne bu kadar hasta edecek kadar sizi yoran

Size bu kadar ne yapmış olabilir?
Düğün tarihimi kendi düşüncesine göre erteletti,sonra haliyle üzüldüm çok üzüldüm etrafta neden diye meraklı sorulara maruz kalma endişem,üzüntüm. Düğün günü gelin arabamda oturmasını istememe rağmen ricalara rağmen gelin arabamda oldu,sonrasında tarhana yapıcam gel salça yapacam gel kötü gelin mi olmak istiyorsun,gündüzleri gel gelinin gelmiyo mu derler gel,şunun bunun düğünü var gel mutlaka gel-git,ağır hasta oldum nice sonra aradı(tahminim tepki aldıktan sonra), bir de şu var eşim uzanıyor mesela yanı başına uzanıyor aynı yatakta,öpüyor vs
vs………..

Düğün tarihimi kendi düşüncesine göre erteletti,sonra haliyle üzüldüm çok üzüldüm etrafta neden diye meraklı sorulara maruz kalma endişem,üzüntüm. Düğün günü gelin arabamda oturmasını istememe rağmen ricalara rağmen gelin arabamda oldu,sonrasında tarhana yapıcam gel salça yapacam gel kötü gelin mi olmak istiyorsun,gündüzleri gel gelinin gelmiyo mu derler gel,şunun bunun düğünü var gel mutlaka gel-git,ağır hasta oldum nice sonra aradı(tahminim tepki aldıktan sonra), bir de şu var eşim uzanıyor mesela yanı başına uzanıyor aynı yatakta,öpüyor vs
vs………..
Eşiniz nerede acaba sizi kendisine eş mi annesine dadı olarak mi seçti acaba 😒😒

neden böyle şeyler yaşadığınız insandan beklenti içinde oluyorsunuz ki??
aile terapistine giderek kendiniz ve çekirdek aileniz için çok olumlu bir adım atmışsınız.
bundan sonrası bu terapilerin işe yarar olabilmesi ve bahsettiğiniz sağlık sorunlarından kurtulmak için karşı tarafla mümkün mertebe az temas ve az kafaya takma şeklinde ilerlemelisiniz..

Eşiniz nerede acaba sizi kendisine eş mi annesine dadı olarak mi seçti acaba 😒😒
Onu şöyle etkiliyor,şimdi annesi sakin görenen bir insan bir de eşimin yanında ben olayım olmayayım ben sizin iyiliğinizi istiyorum diyor olumlu ve sakin yapıda olması bir de annelik mertebesiyle eşimi etki altına alıyor. Ben eşime üzüntülerimi anlattığımda annesini gözünün önüne getiriyor o sebeple yapmaz öyle düşünmez vs diyerek onu hep olumlu göstermeye çalışıyor çünkü oğluna karşı olumlu görünüyor. Ama bir kere birşeye şahit oldum;eşime telefonda dedi ki bir daha öyle kolu bacağı açık bi kıyafetle buraya gelmesin baban dedi annesi olarak söylerim ben dedim dedi(doğruysa).

neden böyle şeyler yaşadığınız insandan beklenti içinde oluyorsunuz ki??
aile terapistine giderek kendiniz ve çekirdek aileniz için çok olumlu bir adım atmışsınız.
bundan sonrası bu terapilerin işe yarar olabilmesi ve bahsettiğiniz sağlık sorunlarından kurtulmak için karşı tarafla mümkün mertebe az temas ve az kafaya takma şeklinde ilerlemelisiniz..
Az teması nasıl sağlayacağım kendi ailem de gelenek göreneklere değer verdikleri için git-gel hafta birkaç gün diyor oğlunu etkiler aranız bozulur daha çok üzülürsün diyor.

Onu şöyle etkiliyor,şimdi annesi sakin görenen bir insan bir de eşimin yanında ben olayım olmayayım ben sizin iyiliğinizi istiyorum diyor olumlu ve sakin yapıda olması bir de annelik mertebesiyle eşimi etki altına alıyor. Ben eşime üzüntülerimi anlattığımda annesini gözünün önüne getiriyor o sebeple yapmaz öyle düşünmez vs diyerek onu hep olumlu göstermeye çalışıyor çünkü oğluna karşı olumlu görünüyor. Ama bir kere birşeye şahit oldum;eşime telefonda dedi ki bir daha öyle kolu bacağı açık bi kıyafetle buraya gelmesin baban dedi annesi olarak söylerim ben dedim dedi(doğruysa).

Gitmek istemeseniz ne olur peki illa her çağırıldiginda gitmeli misiniz

o zaman susma zamanı gecmis sizin için artık konuşun bence bisey diyince verin cevabını

Az teması nasıl sağlayacağım kendi ailem de gelenek göreneklere değer verdikleri için git-gel hafta birkaç gün diyor oğlunu etkiler aranız bozulur daha çok üzülürsün diyor.

e sizin aileniz de tavsiye alınacak insanlar değiller demek ki bu kadar gerilmişsiniz.
Terapistleriniz neler önerdi?
Keşke kocanıza "artık siz kendiniz bir ailesiniz, siz bir bireysiniz" deseydi.

e sizin aileniz de tavsiye alınacak insanlar değiller demek ki bu kadar gerilmişsiniz.
Terapistleriniz neler önerdi?
Keşke kocanıza "artık siz kendiniz bir ailesiniz, siz bir bireysiniz" deseydi.
Sağdan soldan destek olmayinca terapist de yetmez ki

Tüm ailecek gitseler keşke :olamaz::olamaz:

Evet çok ağır hastalandım o günlerin sonunda,sinir uçlarım ağır bir kasılma tahrip sonucu kaslarıma baskı yapmış sinir uçlarım tahrip olmuş ve bu da tutulmaya sebep oldu,boynumdan itibaren sağ kolum ve bacağım uyuştu bir de boyun düzleşmem vardı çok eskiden beri ama o kas-sinir uyuşmalarımdan sonra elime bir bardak dahi alamadım boyunluk kullanıyorum 2 haftadır.

peki aileniz cidden yukaridaki hastaliginiz neticesinde de bir sey yapmiyor mu, hala aman gelenekler gorenekler mi diyorlar?

yani kizim su durumda olsa, en haksiz da o olsa bile alirim kizimi oradan. Sagliginizdan oldugunuza deger mi hic.
Umarim terapist size yardim edebilir.
Ama edemiyorsa ve de bu durumunuz agirlasiyorsa bence kim hakli kim haksiz demeden o sagliksiz ortamdan kendinizi kurtarmalisiniz.

Psikolog bunları söyledi,siz çekirdek bir ailesiniz ve geldiğiniz ailelerinize karşı geri çevirmeleri eşinizin üzerine atarak değil kendiniz müsait değişmişsiniz canınız istemiyor gibi yaparak geri çevireceksiniz dedi. Ve de ben odadan çıktıktan sonra onunla ayrı görüştü ona benim yaşadığım ağır süreçte destek vermesi gereken kişinin eşim olmadı gerektiğini bana yardımcı olması gerektiğini söylemiş.
Kaygım şu;ya bir gün bu benim sebep olmadığım gerginlikler bana eşim tarafından ödetilirse yani eşim benim yanımda olmazsa,ailesinin cephesini desteklerse veya benden soğur uzaklaşırsa? Bu düşünceler yiyip bitiriyor

Psikolog bunları söyledi,siz çekirdek bir ailesiniz ve geldiğiniz ailelerinize karşı geri çevirmeleri eşinizin üzerine atarak değil kendiniz müsait değişmişsiniz canınız istemiyor gibi yaparak geri çevireceksiniz dedi. Ve de ben odadan çıktıktan sonra onunla ayrı görüştü ona benim yaşadığım ağır süreçte destek vermesi gereken kişinin eşim olmadı gerektiğini bana yardımcı olması gerektiğini söylemiş.
Kaygım şu;ya bir gün bu benim sebep olmadığım gerginlikler bana eşim tarafından ödetilirse yani eşim benim yanımda olmazsa,ailesinin cephesini desteklerse veya benden soğur uzaklaşırsa? Bu düşünceler yiyip bitiriyor
Siz Eşinizle biz olamamissiniz ki daha

Eşinizin tepkisini size tavrını ezbere bilmeniz lazım konuşmadan anlasabilmeniz lazım

Ama siz ya bırakırsa vs vs diyorsunuz

Kac yıllık evlisiniz

Back
X