- 16 Mart 2021
- 27
- 66
- 3
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Ailemde 2 tane psikolog var ve bir danışmanın nasıl davranması gerektiğiyle ilgili çok fazla sohbet ettik. yazdıklarınız bana çok normal gelmedi.yaptığı yorumlar sizi yanlış yönlendirebilir veya paranoya geliştirebilir. Bence doktorunuz değiştirmelisinizHerkese merhaba
Çok hassas ve bunalımda hissettiğim için psikoloğa gittim. Henüz 2 seansı tamamladım. Ama ıçime sinmeyen bazı durumlar oldu.
Öncelikle daha iyi hissediyorum. Bana depresif olduğumu, kaygı bozukluğu olduğunu ima etti ama şuan kronik değil akut bir dönemde dedi. Psikiyatr ile eş zamanlı olarak ilerlemeyi teklif etti fakat maddi ve manevi buna hazır olmadığım için reddettim.
Şimdi gelelim beni rahatsız eden kısımlara.. her iki seansta da telefonuna iki kez göz attı. Bunda ne var diyebilirsiniz ama odasına alacağı bi duvar saati veya masa saati ile bu durumu çözebilirdi. Bundan rahatsız oldum. Ikıncı seansta bi kağıt parçası yırtıp bununla oynadı. Bu da tuhaf geldi
Ve üçüncüsü ilişkimle alakalı bir durumu açıklarken kendi kişisel yorumunu şu şekilde yaptı. Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Ve konuşma esnasında iki kez danışanlarından birinin de başına buna benzer şeyler geldiğinden örnek verdi. O kişi de böyle davrandı ve böyle bir sonuç elde etti diye. Örnek vereyim. Danışanlarından biri de benim gibi hep taşın altına elini koyan , fedakar biriymiş ve eşinden zorla boşanmış. Diğer eşi ile tanıştığı zaman adam ilk başlarda el bebek gül bebek davranırken kadın taşın altına elini koydukça yine eski eşi ile yaşadığı problemleri yaşamaya başlamış .
Bu da tuhaf geldi açıkçası. Danışanı kim bilmiyorum ama onun hikayesinden bahsetti.
Üçüncü seans için randevu alacağım ama aklıma takıldı danışmak istedim. Ben mi büyütüyorum acaba ? Yoksa bunlar doğal olan şeyler mi
Sosyoloji lisansı sonrası psikoloji yüksek lisans ve psikoloji masterı yapmış kendisi
Kaybı bozukluğu olan birisine açık açık kaygı bozukluğun var demenin bile doğru bir yöntem olduğunu düşünmüyorum.(psikolog arkadaşlar aydınlatırsa güzel olur) Ben de kaygı bozukluğu yaşıyorum, terapistime bu düşüncemden bahsettiğimde hepimizin çeşitli derecelerde kaygı bozukluğu var önemli olan bunu nasıl idare ettiğimiz dedi. Bu olması gereken üsluptur benceKaygı bozukluğu olduğunu söylemiş zaten psikoloğunuz. Bu düşünce kaygı bozukluğundan ileri geliyor. Danışanlarından birinden örnekleme vermesi normal isim vermesi sıkıntı olur. Telefona anlık bakmasıda normal herşey normal yani
Yorumları okudum büyütüyorsunuz yazılmış. Kesinlikle haklısınız. Bir psikolojik danışman olarak bu tutumun oldukça yanlış olduğunu söyleyeyim. Telefona bakılması sizin dikkatinizi dağıtır. Ayrıca kişisel gözleme yer vermesi de yanlış sonuçta siz kişisel yorum isteyecek olsanız psikologa gitmek yerine arkadaşlarınıza hiç olmadı buraya yazar yorum alırdınız. Danışmada kişisel yorum minimum düzeyde olmalıdır. Zaten kendinizi iyi hissetmiyorsanız devam etmemenizi öneririmHerkese merhaba
Çok hassas ve bunalımda hissettiğim için psikoloğa gittim. Henüz 2 seansı tamamladım. Ama ıçime sinmeyen bazı durumlar oldu.
Öncelikle daha iyi hissediyorum. Bana depresif olduğumu, kaygı bozukluğu olduğunu ima etti ama şuan kronik değil akut bir dönemde dedi. Psikiyatr ile eş zamanlı olarak ilerlemeyi teklif etti fakat maddi ve manevi buna hazır olmadığım için reddettim.
Şimdi gelelim beni rahatsız eden kısımlara.. her iki seansta da telefonuna iki kez göz attı. Bunda ne var diyebilirsiniz ama odasına alacağı bi duvar saati veya masa saati ile bu durumu çözebilirdi. Bundan rahatsız oldum. Ikıncı seansta bi kağıt parçası yırtıp bununla oynadı. Bu da tuhaf geldi
Ve üçüncüsü ilişkimle alakalı bir durumu açıklarken kendi kişisel yorumunu şu şekilde yaptı. Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Ve konuşma esnasında iki kez danışanlarından birinin de başına buna benzer şeyler geldiğinden örnek verdi. O kişi de böyle davrandı ve böyle bir sonuç elde etti diye. Örnek vereyim. Danışanlarından biri de benim gibi hep taşın altına elini koyan , fedakar biriymiş ve eşinden zorla boşanmış. Diğer eşi ile tanıştığı zaman adam ilk başlarda el bebek gül bebek davranırken kadın taşın altına elini koydukça yine eski eşi ile yaşadığı problemleri yaşamaya başlamış .
Bu da tuhaf geldi açıkçası. Danışanı kim bilmiyorum ama onun hikayesinden bahsetti.
Üçüncü seans için randevu alacağım ama aklıma takıldı danışmak istedim. Ben mi büyütüyorum acaba ? Yoksa bunlar doğal olan şeyler mi
Bir tane korkunç bir deneyimim oldu benim de. Lakin çok daha fena durumlar idi. Basiretim bağlandı resmen. O da gaşka danışanlarından bahsetmişti. Yadırgamıştım ben de. Çok büyük bir sorum değil bunlar belki ama bu orofesyonel olmadığını gösterir. Ve günevmeğibiz biri sizi iyileştiremez. Bence değiştirin. İçiniz ısınmadıysa bir sorun vardır. İyileşmenize gelince... zaten insan anlatınca ve bir iki tarafsız yorum duyunca sakinleşiyor. Bu normal.Herkese merhaba
Büyük ihtimalle hanımefendi bunu kullandı oda aynısını tekrar edio haklısın böyle düşüneblrsn dedi benceKonuşma uslubundan, takındığı hal ve hareketlerinden yola çıkacak olursak, işinde pek profesyonel birisi olmadığı aşikâr. Ne demek yahu "kimle yatıp kalkacak belli değil" sen bir psikolog olarak nasıl böyle yargılı bir ifadede bulunabilirsin. Bu ne paçozluk?
+1Konuşma uslubundan, takındığı hal ve hareketlerinden yola çıkacak olursak, işinde pek profesyonel birisi olmadığı aşikâr. Ne demek yahu "kimle yatıp kalkacak belli değil" sen bir psikolog olarak nasıl böyle yargılı bir ifadede bulunabilirsin. Bu ne paçozluk?
Konuşma uslubundan, takındığı hal ve hareketlerinden yola çıkacak olursak, işinde pek profesyonel birisi olmadığı aşikâr. Ne demek yahu "kimle yatıp kalkacak belli değil" sen bir psikolog olarak nasıl böyle yargılı bir ifadede bulunabilirsin. Bu ne paçozluk?
C Cokokuyanbilir bu kişi bir özel hastanede psikolog olarak çalışmış diyorsunuz.
Size şöyle anlatayım. Lisans eğitimim sonrası bir devlet hastanesine psikolog olarak atandım, 3 yıldır çalışmaktayım. Psikoloji lisansım vardı ancak klinik psikoloji uzmanlığım yoktu, yani psikologtum ancak uzman klinik psikolog değildim (şuan yüksek lisans yapmaktayım). normal şartlar altında terapi yapamamam seanslara girememem gerekiyordu. Ancak atandığım hastane ve devlet benden danışan/hasta almamı ve seanslara girmemi bekliyor/bekledi. Çalışırken kursunu/eğitimini almadığım sertifikamın olmadığı psikolojik testleri uygulamamı da beklediler. Hastanedeki diğer kıdemli psikolog arkadaş bana testlerin nasıl uygulanacağını anlattı, elime de o teste dair el kitabı verildi. Ve ben o şekilde o testleri uyguladım. Danışan aldım. Almak durumunda kaldım.
Demem o ki devlet kurumlarında dahi böyleyse özelde neler neler olur:) o nedenle psikoloji yüksek lisansı yapan bir sosyolog özelde işe de alınır, o kişi kendini uzman klinik psikolog da sanır, terapi de yapar. Sosyolog, pdrci, hemşire, sosyal çalışmacı vs bu memlekette kursa giderek "aile ve çift terapisti" olup terapi verebiliyor. Devlet onaylı. Çok yalnış işler. Sadece bu kişileri eleştirmek eksik olur. Bunun dışında kendisini psikiyatr sanan psikologlar da doktorculuk oynayabiliyor, ilaç önerisinde bulunabiliyor veya kafasına göre tanı koyabiliyor. İşte tüm bu nedenlerle (yani hem psikologları diğer meslek elemanlarından ayırmak hem kendini doktor sanan psikologları ayırmak hem psikologların hem de hastaların haklarını korumak için) bir meslek odası ve meslek yasası istiyoruz. Hem alanımız ihlal edilebiliyor, hem kendini bilmez psikologlar başka alanları ihlal edebiliyor hem de tüm bunlar nedeni ile hasta/danışan hakları ihlal ediliyor.
bence de büyütmüşsün doğal şeyler bunlar takılma böyleHerkese merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?