Psikoloğumun tavırları

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.195
53
31
Herkese merhaba
Çok hassas ve bunalımda hissettiğim için psikoloğa gittim. Henüz 2 seansı tamamladım. Ama ıçime sinmeyen bazı durumlar oldu.
Öncelikle daha iyi hissediyorum. Bana depresif olduğumu, kaygı bozukluğu olduğunu ima etti ama şuan kronik değil akut bir dönemde dedi. Psikiyatr ile eş zamanlı olarak ilerlemeyi teklif etti fakat maddi ve manevi buna hazır olmadığım için reddettim.
Şimdi gelelim beni rahatsız eden kısımlara.. her iki seansta da telefonuna iki kez göz attı. Bunda ne var diyebilirsiniz ama odasına alacağı bi duvar saati veya masa saati ile bu durumu çözebilirdi. Bundan rahatsız oldum. Ikıncı seansta bi kağıt parçası yırtıp bununla oynadı. Bu da tuhaf geldi
Ve üçüncüsü ilişkimle alakalı bir durumu açıklarken kendi kişisel yorumunu şu şekilde yaptı. Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.
Ve konuşma esnasında iki kez danışanlarından birinin de başına buna benzer şeyler geldiğinden örnek verdi. O kişi de böyle davrandı ve böyle bir sonuç elde etti diye. Örnek vereyim. Danışanlarından biri de benim gibi hep taşın altına elini koyan , fedakar biriymiş ve eşinden zorla boşanmış. Diğer eşi ile tanıştığı zaman adam ilk başlarda el bebek gül bebek davranırken kadın taşın altına elini koydukça yine eski eşi ile yaşadığı problemleri yaşamaya başlamış .
Bu da tuhaf geldi açıkçası. Danışanı kim bilmiyorum ama onun hikayesinden bahsetti.
Üçüncü seans için randevu alacağım ama aklıma takıldı danışmak istedim. Ben mi büyütüyorum acaba ? Yoksa bunlar doğal olan şeyler mi

Bence seansınızda bunların hepsinden psikoloğunuza da bahsedin. Saate bakması bana pek rahatsızlık verici bişey olarak gelmedi ama tabiki bi duvar saati sizin daha rahat hissetmenizi sağlayabilirdi. Kağıtla oynaması da sizin dikkatiniz açısından önem taşıyor. Ama kişisel yorumunu katması hemde bu üslup ve tavırla hiç hoş olmamış etik bi davranış değil yani o konuda çok haklısınız.

ilk iki konuda biraz abartmışsınız ama son iişkinizle alakalalı konuda haklısınız bence değiştirin
Şimdi tekrar birine kendimi anlatmak zor geliyor. Ve maliyetli. Seans ücreti 250 tl ödeme yaptım.
Bir de çok yoğun çalıştığım için yakın olması ve saatlerin uyması önemliydi benim için. Burası yaşadığım muhite çok yakın

Her psikolog yapıyor mu veya yapması sağlıklı mı bunu merak ediyorum

Ilk kez yardım alıyorum ve doğru yönlendirilme benim için çok önemli çünkü gerçekten hassas biriyim. Her psikolog mu böyle bilemediğim için danışmak istedim
Fazla ayrıntıya takılıyorsunuz. Karşınızdakinin de bir insan olduğunu gözden kaçırıyorsunuz. Evet bir profesyonel ama bir insan. Saate de bakar, eline geçirdiği bir şeyle de oynar. Sadece yorumdan emin olamadım ama o da konuya göre doğru bir yorum olabilir, bilemiyorum.

Ben psikologlara pek güvenmiyorum. Güvenmediğim için seanslarda sıkıştırıyorum, sınıyorum. Bu yüzden pek fayda göremiyorum. Sizde de böyle bir güven sorunu var sanki. Eğitimine, profesyonelliğine güvenmiyorsunuz gibi.

Elbette haklısın o sana danışmadan yurt dışına gitme kararı almış sen düşünürsün tabi o orada ne yapacak ne edecek kimle yatıp kalkacak çok haklısın bunu düşünmekte dedi.

Bu ne ya? İnsanın içine endişe tohumları atacak psikolog mu olur? Bence iyi bir enerji almadiysan devam etme, baska bir psikolog ara.

Bende de şey olmuştu ilk seanstan sonra uzun bir pandemi molası gitmişti aramıza,ikinci seansta bu boşlukta neler yaptığımızı konuşurken (giriş sohbeti) birkaç ay evden çalıştığımı,o dönemin harika olduğunu söyledim.
O da bana katıldı, evden çalıştığı dönemlerin ne kadar guzel olduğunu, hep online olsa ne harika olacağını falan söyledi. Bu arada ben online değil,yüzyüze bir danışandim yani esi dostu olsam neyse ama bana da söylenecek laf mı yine de sevdiğim biri oldugu icin değiştirmeyi şimdilik düşünmüyorum. Ama enerjimin tutmadığı biri olsaydı,dene yanil dene yanil,birkaç yer gezerdim heralde

Ben bi tuhaflık göremedim ama ne kadar süre içerisinde 2 kez telefona baktı benim doktorum da zaman zaman bakar ben aksine bu durumu iyi karşılıyorum hastalarıyla ilgili acil bir mesaj gelirse cevap verme durumu oluyor ben de çok aşırı kötü olduğum zamanlarda mesaj atıyorum benim yanımda bir kez acil bir hastası ile ilgili mesaj aldı ve konuştu

Ya bisey deyim mi ? Asil sizin psikologunuzun soylediginde bisey yokmus yani sey demek istemistir evden cik ise git durumu, hazrlanmak falan yokya onu kast etmistir, yoksa danisanina diger turlu soylemez

Elindeki kağıt ile oynaması bana şunu anımsattı genelde psikolojik rahatsızlık ile ilgili olan branşlarda dikkatimi çekmişti Dr lar hastayı dinlerken ya deftere birşeyler karalıyorlar çizgiler çekiyorlar öylesine karalama değil bu benim gördüklerim belki kendi alanlarında bir teknik olabilir hastanın anlattıklarından çok etkilenmemek için bunu terapistime danışayım ne dicek sizi dinleyip sizle konsantre olduysa kağıtla oynamasının ne mahzuru var ki

Son olarak kişisel yorumunu katması her piskoloğun yaptığı bişey kesinlikle değil. Bende piskoloğa gittim ama bu durumla hiç bi şekilde karşılaşmadım. Mesleki olarak bu çok yanlış zaten.
Mesleki olarak bu çok yanlış diye birşey yoktur. Her doktorun kendi izlediği bir yol vardır. Nasıl bir ameliyatı yapan her doktorun eli farklıdır bu da aynı şekilde onların da kendilerine göre belli başlı prensipleri var tutturmuşlar bir mesleki olarak yanlış demeyi ben bunu anlamadım gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…