psikoloji bozan kayınvalide ve kayınpeder

eşinizde arada kalıyor madem ..kırmaktan korkuyordur ailesini haklı olarak.ozaman yazları işinizle alakalı bişey söyleyin uzun kalmayın.etüt yapılacak sınav görevi var vs desin eşiniz 1hafta kalır dönersiniz

Mesafeyi Koruyun... esinize kotulemeyin anne babayi....ama bir daha bu yasadiklarinizi yasatmalarina izin vermeyecegnizi söyleyin ve bu mesafeyi korumakta çok kararli olun. Birakin bagirin cagirsin duymayin.

bir de ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kayınvalidemin bana karışmasına sinir oluyorum ve bu olaylardan sonra kayınvalimle eşimin tel konuşmalarında ama senin eşin de bana böyle yaptı şöyle dedi gibi eşimi doldurdu işte bunlara çok şaşırıyorum çünkü ben kayınvalidemi çok iyi bilirdim melek gibi derdim iş yemek yaptırmaz ama bu tarz eşime konuşmaları ona karşı güvenimi iyice yitirdi.

boşver hepsı aynı bende melek bılırdım meger arkamdan dolduruyomuş
ıkı cıns kayınvalıde var bence..bırıncısı bu yuzunu gösterenler dıgerı ıcten pazarlıklılar

eşiniz, onların hatalarının farkındaysa üstüne gitmeyin ve haklıyken haksız duruma düşmeyin
görüştüğünüz zamanlarda da belki çok zor olacak ama sinirlerinize hakim olun
eşinize sinirinizden, kininizden çok üzüntünüzden, kırgınlıklarınızdan bahsedin
ilk evlendiğim zamanlarda eşimin ailesi çok üstüme geldiler
bende saf gibi senin aileni sevmiyorum diyordum
bu sefer eşim deliriyordu
sonra baktım ki onun ailesi diyorlar ki; biz miniciği çok seviyoruz, çok özlüyoruz ama o neden böyle davranıyo vs...
bende hiçç değiştirmeden onların taktiğini, onlara karşı kullanmaya başladım
eşimin ailesine gidiyoruz, onların yanlışlarına hiçç ses çıkarmıyorum
oradan ayrıldıktan sonra haliyle canım sıkkın oluyor
EŞİM NEYİN VAR DİYE SORARSA;
ben senin aileni çok seviyorum, neden bu şekilde laf sokarak beni soğutmaya çalışıyorlar anlamıyorum deyip kapatıyorum konuyu
kapatmazsam onun üzerine söylediğim her cümlesinin bir savunması olur çünkü
sonra eşiniz yanınızda olduktan, size hak verdikten sonra onlar kendi kendilerine çalıp söylesinler umrunuzda olmaz...

Benim kayinvalidem, beni oz evladimi oldurmeye calismakla suclayacak da, bende daha onun yuzune bakacam ha? Ne ölüsune ne dirisine. Ne konusurum, ne giderim. Sen daha hangi akla hizmet bayramda ariyorsun soruyorsun. Olmaz olsun oyle aile.

Bence siz net tavrınızı koyun. Ben köyde tatil geçirmek istemiyorum, gezmek , denizkenarına gitmekistiyorum diyin (mesela).

Bir daha da gitmeyin. Buinsanlara çok bile katlanmışsınız, cahil ve hadsizler. Sizin yerinizde olsam ailenize telefon ettikleri anda otobüse atlar evime dönerdim.

Benim kayinvalidem, beni oz evladimi oldurmeye calismakla suclayacak da, bende daha onun yuzune bakacam ha? Ne ölüsune ne dirisine. Ne konusurum, ne giderim. Sen daha hangi akla hizmet bayramda ariyorsun soruyorsun. Olmaz olsun oyle aile.
aklainsan nefsine hizmet olmayabilir ama onlarla barışmamın sebebi kayınvalidemin beni eşime kötülemesi ben bir şey yapmadım ayaklarına yatması ağlaması sızlaması ve eşiminde bana annesini savunması. küslük ilerledikçe baktım ki haklıyken haksız duruma düşüyorum ve de Allah için günah olduğu için barıştım yoksa değer verdiğimden affettiğimden değil ama onlara soğuk ve aşırı mesafeli davranıyorum

onların köyüde egede deniz kenarı tatil yerlerine yakın hep bu şekilde kanıyordum ama belki de diyorumki bu yaşadıklarımda da hayır olabilir artık eşim bana köyde tatil geçiricez diye şart koşamayacak

Bazı insanlar sorunlu olabiliyor ama anne babaysa idare etmemiz gerekiyor. Eşinle huzursuz olmak istemiyorsan, ailesine karşı ağzını açmamaya devam etmelisin. Eşinde eğer vicdan, adalet anlayışı varsa izin vermez zaten, senin bu şekilde yıpratılmana.
Gidip annesinin ağzına çaksın demiyoruz, insani bir şekilde uyarabilir. Anneden beddua almasın iyi güzelde, senden alırsa tutmama ihtimali mi var bu da ayrı olay.

gece yarısı aradıkları için ve bebeğim de vardı eşimden beni ayırırlar eşim benimle gelmez diye öyle bir şey yapmadım korktum açıkçası

ben içimdeki niyeti duyguları belli eden biriyim şeffafım ama sanırım sizin dediğiniz gibi biraz siyasetçi olmak gerekiyor

kim hayatımda bana engel olmaya çalıştıysa ve laf söylediyse de hiç karşılık vermedim ve gördümki başlarına öyle şeyler geldiki söylediklei boyunlarına dolandı daha beterleri de başlarına geldi.
benim annem babam ayrı acaba bu gelinin arkası sağlam değil diye mi böyle hadsiz davrandılar bilmiyoum ama bunları Allaha havale ettim.
bu olayda en çok kendilerine yazık ettiler sık sık gelip 1 ay evimde kalıyorlardı artık bu sözlerinden dolayı inşallah kendilerini evime köşe yastığı gibi atamayacaklar inşallahhhh dilerim Allah'tan.

Inşallah artık eşinle ve çocuğunla huzurlu bir yaşam sürersin.

gitmeyin bence bir daha. tatilde esinizle ayrilin o kendi anasina gitsin, sizdre kendi ailenie. cocukta tabiki sizinle oldun. onlara en buyuk ceza torunlarinu gormemek olsn. kimsenin kimseye zorla bir yerde kaldirmaya hakki yok. esinizcok suclu. hamile halinizle 1.5 ay koyde kalmaya mecbur birakmis. psikolojik eziyettir bu. kendi istiyosa kalsn sende gider ailenin yaninda kalirsn.

Neyseki onlarla yan yana değilsin bence Allah'a havale et ve eşinle aranı iyi tut.
inanın doğudayım kış sert geçer buralarda her istediğimi alamıyorum çocuğumu dışarı nisandan önce çıkaramıyorum cenaze düğün oluyor kendi memleketime gidemiyorum elektrikler sık sık kesiliyor ve bazen öyle oluyor ki 1 hafta sularımız akmadığı oluyor kışın ama uzakken kesinlikle daha huzurluyum. eşimin memleket balıkesir ayvalık ilçesinin köyü ama malesef iç huzuru olmuyor orda .. doğu daha iyi geliyor bana bu yaz tayin isticez bakalım neresi olacak ama balıkesir istemiyorum inşallah olmaz da

aferin kız ..

İnsan, gerçekten evlenirken sadece sevdiğiyle değil ailesiyle de evleniyor.
En azından şimdi arada mesafe var. Sevindim buna.
Eşinizin de iç olarak sizin yanınızda olması içimi rahatlattı biraz.
Ne diyeyim ALLAH kolaylık versin.

kaynanadan dost olmaz...resmen kumadır gelin kaynanaya..hatta kuma bile bu denli düşman olmaz geline..seni dünyaya getirip büyüten anne babandan bile kıskanıyor..uzak durmanı hatta elinden gelse kanlı bıçaklı olmanı isteyecek kadar ileri giderler..kendileride iyi davranmazlar isterlerki gelin ortada kalsın her isteğimize boyun eğsin,sussun..ben her zaman derim..bir kız evleneceği vakit anne babası ölmüş kimi kimsesi olmayan yetiştirme yurtlarında büyümüş ama okumuş kendini geliştirmiş iş sahibi biri ile evlenmeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…