- 12 Haziran 2014
- 546
- 312
- 53
- Konu Sahibi pusulamyok
-
Esim de annesine cok duskun kayinvaliem hemen kafasina girebiliyor daha simdiden yaza geleceksiniz torunumu sevicem diyor sinir oluyorum tmm tabiki torun gorecek ama tum bunlardan sonra bu. Yazi da mahvetmek istemiyorumCahil insanlarla uğraşmak çoook zor. Yaşadıklarınız gerçekten kolay değil çocuğu kusturarak öldürmeye çalışıyor oğlumdan ayrılmak için ne demek ya ? Çocuk varken boşanılamaz diye bir kural mı varmış yoksa? İyiki aynı şehirde değilsiniz o yüzden boşverin her tatildede oraya gitmek zorunda değilsiniz... İnsan ne kadar rahat edebilir ki kv ve kaynbabasnn yannda.. Üstelik kısa bir sürede değil ki bir kaç ay. Mesafenizi koruyun , b*ka bulaşmayın sıçrar..
eminmisin ? ortalik durulunca gene sart kosar bence. kayinvaliden cok aptalmis.onların köyüde egede deniz kenarı tatil yerlerine yakın hep bu şekilde kanıyordum ama belki de diyorumki bu yaşadıklarımda da hayır olabilir artık eşim bana köyde tatil geçiricez diye şart koşamayacak
nerden biliyorsun gelemiyeceklerini ? esin guvence mi verdi ? bence kendi kendine gelin guvey olup sonra hayalkirikligina ugrama.kim hayatımda bana engel olmaya çalıştıysa ve laf söylediyse de hiç karşılık vermedim ve gördümki başlarına öyle şeyler geldiki söylediklei boyunlarına dolandı daha beterleri de başlarına geldi.
benim annem babam ayrı acaba bu gelinin arkası sağlam değil diye mi böyle hadsiz davrandılar bilmiyoum ama bunları Allaha havale ettim.
bu olayda en çok kendilerine yazık ettiler sık sık gelip 1 ay evimde kalıyorlardı artık bu sözlerinden dolayı inşallah kendilerini evime köşe yastığı gibi atamayacaklar inşallahhhh dilerim Allah'tan.
evet.Aynen öyle .eminmisin ? ortalik durulunca gene sart kosar bence. kayinvaliden cok aptalmis.
sirret bir geline catsaydi torununu 1 hafta anca gorebilirdi yilda.
Eltimlede boyle arasi bozuldu eltim soguk davraninca pek gitmiyorlar onlarda bayramda 1gun ancak kalirlar koyde. Ben hic gelmezler demiyorum ama gelselerde eskisi gibi fazla kalmazlar diye dusunuyorum ben mi fazla hayal kuruyorum bilemiyorumnerden biliyorsun gelemiyeceklerini ? esin guvence mi verdi ? bence kendi kendine gelin guvey olup sonra hayalkirikligina ugrama.
Benim ailem bana hic karismz bende ilk defa bu kadar mudahaleci aile gordum esimi sevdigimden aramiz bozulmasin diye hep sustumOkumuşsunuz öğretmen olmuşsunuz, anne olmuşsunuz. Tatilinizi nerede geçireceğinize karar veremiyor musunuz? İyi insanlar olsa tamam da bu şekilde insanların ne evine giderim ne de evime alırım. Eşim de annesine çok meraklıysa kendi gider. Kimse kusura bakmasın, saygı karşılıklı olan bir şeydir. O annesine gidip aylarca kalsın, siz de annenize gidin istediğiniz kadar kalın. Çekilir dert değil.
NoktaBen de Türkçe yazım kurallarına karşı çok takıntılıyımdır. Ama özellikle cep telefonundan girdiğim zaman bu kurallara özen göstermek zor oluyor. Genellikle de uzun yazılarda.
Burada dertli bir insan var. Oldukça bunalmış. Yardım edeceğinize hemen yermeye kalkıyorsunuz. Bence bu hoş bir davranış değil.
Konu sahibine gelince soğumakta ve soğuk davranmakta çok haklısınız.
sizin bu problemi eşinizle çözmeniz gerekir..
siz istediğiniz kadar mesafe koyun, eşiniz hayır demedikçe yine çevrenizde olacaklar
ve anlattığınız bu adam sizi yazın yine oraya götürecek
kendinize güvenin, saygı duyun ve böyle pasif davranmayın
kararlarınıza önce kendiniz inanın, sonra eşinizin kabullenmesini sağlayın..sonrası misss
anahtar eşinizde yani...
mutlu olun dilerim, miniğinizi de Allah bağışlasın..
sizin bu problemi eşinizle çözmeniz gerekir..
siz istediğiniz kadar mesafe koyun, eşiniz hayır demedikçe yine çevrenizde olacaklar
ve anlattığınız bu adam sizi yazın yine oraya götürecek
kendinize güvenin, saygı duyun ve böyle pasif davranmayın
kararlarınıza önce kendiniz inanın, sonra eşinizin kabullenmesini sağlayın..sonrası misss
anahtar eşinizde yani...
mutlu olun dilerim, miniğinizi de Allah bağışlasın..
Kayinvalide ve kayinpederini bos yere suçluyorsun. Bu olayin en büyük suçlusu esin ve sensin.
Sonuçta esin 7 aylik hamile karisini aglatti, kayinvaliden degil. Kaç yasina gelmis olan adam, niye doldursa geliyor ki? Sen dolurusa geliyormusun ki? Senin beynin varda, onun ki yokmu?
Esin bu kadar ana kuzusu olmasaydi, kendisi seni çignemeseydi ne anasi, ne babasi gik bile diyemezlerdi sana. Sana iftira atiyorlar, anneni ariyorlar ve esin hiç "bu benim esim, böyle konusamazsiniz" demiyor. Ki niye desin ki? Sonuçta daima alttan alan, susan ve her söyledigini yapan bir karisi var. Buda iste senin suçun. Daima susman, dislerini göstermemen.
En basit tatil meselesinde ben senin yerinde olsam kalkar eve giderdim. Sene boyunca köpek gibi çalistim, tatilimi istedigim sekilde geçiririm, kimsenin, hele hamile halim ile kahrini çekecek halim yok. Esinde zaten seni sevseydi, senin bir tek gözyasina bile kiyamazdi.
Nerden buluyorsunuz böyle odunlari ve niye onlari baba yapiyorsunuz? Sana saygisi olmayan, seni korumayan adamdan niye hemen ilk sene hamile kaliyorsun? Esin ile aran simdilik iyi olabilir, 1,2 ay sonra bak sen gör tekrar sikayet eder onun annesini, babasini niye aramiyorsun diye. Ve gelecek yaz tekrar kendini kayinvalidenin yaninda bulursun bundan emin olabilirsin. Yani kisacasi sen sustugun için araniz iyi, yoksa esinin o kadar harika olmasindan degil[/QUOTE
Dogru olabilir cunku ben esimi beni sevdiginden cok seviyorum fedakarligim bundan ve evliligimin Allah izin verirse olene dek surmesini isterim takintili dusunebilirsiniz ama anne babamin bosanmasindan cok etkilendim insallah biz yasamayiz beni az sevse de ben seviyorum herhalde bundandirki esime toz konduramiyorum
Dogru olabilir cunku ben esimi beni sevdiginden cok seviyorum fedakarligim bundan ve evliligimin Allah izin verirse olene dek surmesini isterim takintili dusunebilirsiniz ama anne babamin bosanmasindan cok etkilendim insallah biz yasamayiz beni az sevse de ben seviyorum herhalde bundandirki esime toz konduramiyorum
barışarak çok iyi yapmışsın,,, küs olmak iyi değildir çünkü ellerinde koz olur tatlım,,,arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim eşimin ailesi anadolu şehirlerinden bir köyde yaşıyor . eşim ve ben öğretmeniz yaz tatillerim evliliğimden bu yana kabus oldu .ilk evlendiğimde tatilde eşimin ailesinin yanında az kalıcam diye anlaşmıştık nitekim öyle olmuştu ama 2. yaz tatilinde hamileydim ve kayınvalidemin eşimi gizli telefonlarla doldurmasıyla 1 ay kaldık. ben büyük şehirde rahat büyüdüm orası çok sıkıcıydı ve 2. haftadan sonra hep ağladım geceleri uyuyamadım ve o zamanlar 7 aylık hamileydim. eşim burda kalıcaz diye bana kesin şart koştu ve her gün iyi anlaştığım eşimle hep kavga ettik
eşim annesine aşırı düşkündür. sonra çalıştığımız doğu memleketine eylülde geldik ve kasım ayında doğumdan sonra eşimin anne-babası 40 günlüğüne vimize geldi ve çok zor günler geçirdim. kış v doğuda olmamız durumundan dolayı hep evin içinde yaşmak zor geldi kayınvalidem bana ''yazın annenlerde 10 gün bizde 1bucuk ay kalırsın'' ve ''artık senin çalışmanı istmiyorum oğlum eve gelsin ona da diyeceği'' gibi lafları beni çok kızdırdı ama sustum. evimizde kaldıkları sürecede sürekli eve konu komşuyu topladı kapı açılıp kapanıyor sürekli zil çalıyor bebeğim uyanıyor günde en az 6-7 kere misafir geliyordu. bu gelenlerde konu komşuyu kayınvalidemin eve davet etmesi . bizim akadaşlarımız kısa süreli gelip bebeği görüp gidiyorlardı ama kayınvalidemn ev sürekli komşu davet tmesine sinir olmuştum.
sonraki yaz olan oldu kızım 8 aylıktı. eşimin ailesinde köydde yaz tatilinde yine uzun kalıyorduk ki son noktayı koydular. bana çok iyi dvranırken bir akşam kayınvalidem ve kayınpederim annemi arıyor ve kayınpederim:'' snin kızın bebeeği kusurarak öldürmek istiyor böylece de oğlumdan ayrılacak. ondanbize iyi gelin olmaz .'' kayınvalidem ''bebeğe bakamıyor ben baksam topaç gibi yaparım. bize surat asıyor'' demişler . hakaret ve bu iftiralar benim orda çok kalmak istemeyişim ve onlara soğuk davranmam oldu. sonra eşim beni çalıştığımız doğu memleketine geri getirdi ama eşme aram bozuldu ilk 3 ay hep kavga ettik şimdi nadiren oluyor daha iyiyiz.
kusura bakmayın çok uzun oldu başka şeyler dahavar burdakeseyim. yani neticede araya mesfa koydum sadece bayramda kayınvalideyi aradım ve kpederede selam söyledim arayı soğuttum ama içim içimi yiyor çok kırıldım. çünkü onların yüzüme gülüp arkamdan iftira atmalarına çok kırıldım. sürekli aklıma geliiyor sinir oluyorum . benim anlayışlı hallerimi kullandılar. Allaha havale ettim. sizce ben bundan sonra nasıl tavır takınmalıyım ne deersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?