Psikoloji okumak ve ailevi sorunlar

Sahra676

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
14
6
16
34
Merhaba herkese , ben psikoloji son sinif ogrencisiyim.icimi buraya dokebiliyor cunku yasadiklarimdan utaniyorum ve kendime acidigim icin bunlari kimseye anlatamiyorum.ciddi seviyede ailevi problemlerim cocukluk ,ergenlikte yasadigim ve hala atlatamadigim travmalarim var.annemle babam ben cocukken ayrildilar ayni zamanda ben cok az babamla birlikte yasama firsatini buldum(tayin sebebiyle) sonrasinda da zeten bosanma gerceklesti.anne baba tartismasina cok asiri duzeyde maruz kaldim.babamin bize bugune kadar neredeyse bes para vermeden buyum.(annem neyseki calisiyordu) cok maddi ve manevi zorluklar yasadim. Butun bu olaylari annem de kaldiramadi o da kendince cok buyuk problemler yasadi ve yaptigi yanlis evliligin, herseyin sucunu yillarca cocuk olmama ragmen benden cikardi (assagilama,kucumseme,hakaret,sozlu siddet ) bunlara da maruz kaldim ve ergenlik doneminde cokus yasadim yillarca depresyona girdim (major depresyon) yillarca bir ton ilac kullandim ve bir cok defa intiharin esiginden dondum .okulda en verimli yillarimi kaybettim (3 yil gec kazandim okulu ) en sonunda kendi sorunlarimi kendim cozmeliyim diyerekten bu bolumu kazandim.ve suan mezun oluyorum ama hala hicbirsey degismedi hala ailevi sorunlarim var hala duygusal istismar ve ihmalkarlik yasiyorum ve butun bunlari yasadigim icin yogun bir utanc yasiyorum.staj basvurusu icin bile basvurmakta zrluk cekiyorum.cok yoruldum cevremdeki arkadaslarim gibi mutlu degilim hayatim 5-0 geri basladi onlardan daha da geriliyorum. Yardiminiza ihtiyacim var...

Bence önce kendinden başlamalısın. Yaralarını bir şekilde sarmayı ve geçmişin zincirlerinden kurtulmalısınki ileriye adım atabilmelisin. Beyninde lütfen canlı tutma yaşadıklarını, yaşadıkların için üzüldüm zor olmuş ama beyninde ne kadar canlı tutarsan o kadar çok saplanıp kalırsın. Bazen hayatta polyannacılık oynamak gerek bazı şeyleri aşmak için. Staja başla ve kendine bir hayat kurmanın bir adımını at belki sana iyi gelecek. Belki başkalarının sorunlarını da gördükçe yalnız olmadığını anlayacaksın. Kendinde o gücü bulmanı dilerim...

Şeker insan bilmem teselli olur mu ama senin gibi berbat ailesi olan çok arkadaşım var. Kime sorsam annem babam .... yaşındayken boşandı babam aldattı şimdi o kadınla evli vs . Yani 5-0lık bir durum yok senin gibi bir sürü insan var sadece utandıkları için durumlarını gizliyorlar. Sana bir sır vereyim çocukluk zaten b.k gibi bir dönemSenin en azından maddi sıkıntın yokmuş. 10-0 geride olan durum maddi sıkıntı çekmek.

Git bir meslektaşına, dertleş, konuş yardım etsin sana.

Hiiiiiç sıkma canını geçmiş gitmiş. Güzel mesleğine, danışanlarına odaklan. Gez, toz, güzel şeyler giy olumlu insanlarla buluş görüş. Hayat çok kısa.

Son düzenleme:
Ben de bi nevi sizin yaşadıklarınızla eşdeğer olaylar yaşadım.
Psikoloji okumayı da ayrıca çok istedim ama olmadı maalesef,ilgim hala devam etmekte ama.
Bir psikolog bu tarz vakalar için şunu önermişti,
Aklınıza gelen ilk görüntünüzü gözünüzün önüne getirin ,eğilin karşısında ve ona sarılarak ondan özür dileyin yaşadıkları için.
Deneyin,ben yaptım çok ağladım,hiçbiri benim suçum değildi ama ben üzülüyordum,tam atlattım diyemem ama büyük oranda rahatlattı.

Majör depresyon yardımsız baş edilecek bir durum değil maalesef. Profosyonel yardım alın. Gerekirse ilaç tedavisine başlayın.

Davranışçı bilişsel terapilerin ne kadar işe yaradığını size anlatmaya gerek yok sanırım.
Travmalarızla yüzleşin ve travma sonrası stres bozukluğu yaşamanıza sebep olan eksik kalmış, tamamlanmamış travma sonrası aşamalarınızı tamamlayın.

Majör depresyonla baş etmeyi öğrenemezseniz tüm hayatınızı ve enerjinizi ele geçirir.

Yardım almaktan çekinmeyin. Terzi kendi söküğünü dikemiyor maaslesef.

Canm Artık yeni bi hayatın olabilir.ne güzel bütün bunlara rağmen okuyabilmişsin.bu senin en büyük şansın.İşin herşeyi geride bırakman için bi şans.böyle düşün kendini motive et. kendine sessiz sakin huzurlu bi hayat kurarsın inşallah

Aslinda sizinle ayni sorunlari yaşayanlara isik olabilecek bir meslek edinmek üzeresiniz tebrik ederim.
Hayat türlü türlü piskolojimizi alt üst eden sorunlarla dolu ve ne yazik ki her birey kendinin doktoru olmak zorunda yani atlatmasi için bu süreci önce kendini dinlemeli içten istemeli zorluklari aşmayi.
Aileniz temelinizde sorunlar yaşatsada sizle ayni durumdakilere en iyi destek verecek kisi karsidaki insanlari içtenlikle anliyabilendir.
Hele bi yayacağiniz enerjileri hissedin daha mutlu daha çok hayat dolu olursunuz.
Ailemizi seçmek elimizde değil ama Annede olsa Babada olsa bizi hayattan soyutlayan geride birakmaliyiz daha çok kendinize iyilik için yeni bir hayat için öncelikle devam edip kendinize ayri olanaklar açip yolumuza devam etmek zorundayiz .

Canim sen daha iyi bilirsin uzmanlik alanin ama ben ailemden ve sevgilimden kaynakli problemler icin kac defa psikolaga gittim. Biraz yardimi oluyor tabi. Bana yetmedi ama. Psikologun tavsiyesiyle bilincli bir halde hipnoz oldum. Muzik caliyor psikolog beni olaya götürüyor elimde bir plastik boru. Ben olayı yaşıyorum. Ve psikologun desteklemesiyle kime sinirlenmissem ona bağırıyorum avazim çıktığı kadar. Ha bir de gözlerim kapalı halde elimdeki boruları var gücümle sandalyeye vuruyorum. tuhaf ötesi bir durum. Ama işe yaradı biraz şu ana kendimi daha iyi hissediyorum. Böyle yöntemler ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama denenebilir belki.

Ayrıca sakin utanma göz ardı etme bu meseleyi depresyon yüzünden Alzheimer olmuş bir kadının torunuyum. Hep içinde yaşardı üzüntüsünü. Uzun zaman tedavi edilmeyen depresyon insana o kadar zararlı ki. Sen bunları bilirsin ama hatırlatalım yine de.

Bence en iyi tedavi küfretmek
Konu sahibesi olsam babama gider çekip gittiği için küfür ederdim

sorumsuz herif senin eşiğini beşiğini yedi ceddini ...yim derdim

Deneyin konu sahibesi kendi kendinize bana bu hayatı b.k edenlerin ben .......(burasını siz doldurun)

Ben gercekten bilmiyorum artik.cok celisik durumlar icindeyim.yarin staj basvurusuna gidicem bi anaokuluna ama icimde aglayan bir cocukla.icinde oldugum durumla olmasini istedigim seyin alakasi yok.anlattigin terapide hangi ekol calisilmis bilemedim ama senin sorunlarin icin faydali olmussa sevindim .

Cok tesekkur ederim. Cok ilham verici yorum oldu benim icin ve ilk gelen cevapti bu konuyla ilgili gozyaslarimi tutamadim. Icim isindi sayenizde .cok tesekkurler .

Aslında şu hayatta annen babanda olsa kimseyi sana acı verebilecekleri kadar sevmeyeceksin.

Cok tesekkur ederim. Cok ilham verici yorum oldu benim icin ve ilk gelen cevapti bu konuyla ilgili gozyaslarimi tutamadim. Icim isindi sayenizde .cok tesekkurler .
Rica ederim. Gerçekten her şey insanın kendisinde bitiyor. Azmini de ayrıca takdir ettim, buraya yazman dahi çözmeye ve iyileşmeye hazır olduğunu gösterir. Hepimiz zaman zaman bizi üzmüş, hırpalamaış düşüncelere, olaylara ve kişilere takılırız ama bunun nedeni beynimizde canlı tuttuğumuzdan kaynaklanmakta. İnan odak noktanı değiştirip enerjini yükselttiğinde her şey sihirli değnek dokunmuşçasına değişiyor.

Bir husus daha varki senin gibi böyle sıkıntılı süreçten geçmiş biri inan harika bir psikolog olur. Öyle yaşamadan, bilmeden boş konuşanlardan değil aksine yaşamış, görmüş olarak çok daha güzel yollar gösterebilirsin mesleğinde

Cok duygulandim.. ne desem az kalir bu cumlelerin yaninda.. cok tesekkur ederim.umarim ben de insanlarin yaralarini sarabilirim tek arzum bu gercekten.

Ne yazik ki major depresyon demans(bunama ) ve diger turlu rahatsizliklari da ciddi duzeyde tetikliyor.cok tesekkurler yorumlarin icin .kendimi daha iyi hissettim.cok sagol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…