psikolojik destek almam gerekiyor mu

En azından farkındasın..
Kendini törpülemenin zamanı gelmiş.
Destek belki yardımcı olur sana, yoksa pişman olacağın şeyler gelecek karşına..
Evliliğin, düzenin ellerinden gidebilir..

Dun gece acayip bir tartışma yaşadık ve esimlr konuşmuyoruz malesef
8 yilin 5 yili bu 1+1 evde geçti ev soguk ve kullanışsız evert kiralar uctu ve evet maddi sorunlarımız var ama dun gece ev cok soguk dusa bile girmeye korkuyorum çocuğumu rahatca yikayamiyorum cok üşüyorum baska bir eve bakalim yazada çıkalım yada bulursak şimdi cikalim dedim çünkü bu evde mutsuzum ve hasta oluyorum
Eşim ben bu evden cikmayi düşünmüyorum 2 sene daha oturacağız çünkü gücüm yok dedi
Ama bu eve suan 450 tl veriyoruz ev yalıtımsız ve 1+1 buz gibi
Buna ragmen en az 350 400 tl oduyoruz doğalgaz icin

Hep birseyler almak istiyorum mesela mutfaga ufak bir masa ve dolap tas catlasa 400 tl tutar ikisi ama 4 yıldır alamadik ama 4 yildir babasina veya kardeşleri ne 50 100 tl verdi benden habersiz veriyormuş ama ben bur sekilde öğreniyordum
En son kaynima kefil oldu kaynim ödememiş ve o borcu biz oduyoruz 4000 tl
Bu borcu odemek için kredi cektik ve bu donem borc 5000 tl oldu faiziyle suan bu borc icin 600 tl aylik kredi oduyoruz
Artik biktim
Bende yasamak istiyorum dedim kardeşin borcunu biz odetti ama evini donatti 1 yil icinde 3 kere perde degisimi 2 kere hali degistirdi ve her hafta sinema vs geziyorlar elbiseleri dolaba sığmıyor karisina herseyi alıyor
Üstelik bizden az maas alıyor dedim
Bizden yiywn annenler kardeşinin kirasına yardım ediyor
Ama sen hiçbirşey yapmıyorsun
Yeter dedim
Bana neden ağlıyorsun diyor

dört yıldır aynı montu giyiyor ve siz mont aldı diye kızıyor musunuz içten içe de olsa

psikoloğa gideceğim destek alacağım bundan sonra böyle devam etmeyecek diye önce gönlünü alıp ardından bir psikolog araştırmasına başlayın. yazık, günah

eşinize yazık size günah

Bend 6 yildir ayni montu giyiyorum esime tepki vermedim niye mont aldin vs demedim mont mu aldin askim dedim sadece
Eşimin ne yaptığı ni artik anlıyorum beni vicdanimdan vurmaya çalışıyor

Eşiniz ne is yapıyor? Ne kadar maaş alıyor da başkasının ödemelerini yapıyor?
Sizden kısıp,gerekmediği halde kardeşine bilmem neyine ödeme yapıyorsa zıkkım yesin hepsi.
İzin vermeyin yahu. Kredi kartı varsa gidip üstünüze başınıza bi şeyler alın ödesin o zaman sizin aldıklarınızı da.

Esim 1500 tl abilr kardeşine kefil olacağı zaman cok ağladım karsi çıktım ama kardeşim beni mağdur etmez öder dedi ama kardeşi ödememiş üstelik bizden saklamış ödemediğini tamamen tesadüf eseri öğrendik avukatlik olduk
Son 1 senedir para vermiyor
Ama yoruldum evet iyu gün de kötü günde diye söz verdik ama eşim annesinin gözyaşlarına karşı duramıyor
Bize bir çöp bile almayan düğün yapmayan bu insanlara her defasinda kanıyor ve bıktım

Konunun başlığı için cevap veriyorum. EVET psikolojik destek almalısın.
Eşinin bir çok hataları olmuş, sen affettim demişsin, ama için de affedememişsin..
Bu durum da ne yapılır ne edilir hiç bilmiyorum, zor bir durum..
Çocuğun cok mu küçük bilemiyorum ama çalışma imkanın varsa, bende çalışmaya başla..
Hem kafan dağılır, hemde para kazandığın iiçin mutlu olursun..

Cocugum 4 yaşına girecek kimse bakmak istemiyor ve sagligim elvermiyor çalışmama malesef ama evden birseyler yapmaya calistim ve bir dönem ara ara calistim ama kp iki maas giriyor eve diye esimden borc almayi fazlalastirinca calismayi biraktim

Evet psikolojik destek almalısın.
Adam aldığı montun bile tadını cikaramamis, keyifle giyememis yaa.

Düşünün, sizin gibi bir anneniz olsa napardiniz. Annenize kızıp babaniza acirdiniz değil mi?

Peki, şöyle yapsan.. Eşinin maaşını sen alsan. Ödemeleri sen yapsan, Geri ye kalanla da birikim yapsan, nasıl olur. Hem aklın eşin de kalmaz, güvenin olur. Hem de iyi kötü birikim yaparsınız.

Bir kocanın eline bakiyorsaniz açıkçası çok da söz hakkınız yok. Kazanan o, harcayan da o. Siz de çalışın, kendi kazandiginizin nasıl harcanacagina karar verin. Mesela ilk maasinizla o masayı sandalyeleri alın. Cocugunuz da büyümüş. 4 yaşinda bir çocuğun annesi çalışabilir. Kadın cerrahlar nasıl çalışıyor mesela? Çocuklarının 10 yaşına gelmesini beklemiyorlar değil mi?

Penolophe .!.:
Peki, şöyle yapsan.. Eşinin maaşını sen alsan. Ödemeleri sen yapsan, Geri ye kalanla da birikim yapsan, nasıl olur. Hem aklın eşin de kalmaz, güvenin olur. Hem de iyi kötü birikim yaparsınız.
Bir dönem oyle yaptık ama 2 yil onceki kavgadan sonra esim vermiyor artik

Vasıfsız elemanim is imkani kısıtlı ve cocugumu 1 saatligine bile birakacak kimse yok. 4 yildir tum sartlari zorladim ve calistim ara ara ama hem sagligim hem sartlar el vermedi

Çalışmayan kadin olmam bunu mu hakettigimi gösteriyor üstelik cogu kadin çocuğunu buyutmek icin kariyerini bırakırken

Evet psiködemedestek almalısın.
Adam aldığı montun bile tadını cikaramamis, keyifle giyememis yaa.

Düşünün, sizin gibi bir anneniz olsa napardiniz. Annenize kızıp babaniza acirdiniz değil mi?
Ben esime nasil alirsin neden aldin vs demedim bana bu hafta ödeme var bütçemize dikkat edelim dedi ama sonra bana telefon etti kardeşimle geziyoruz mont aldim diye bende sadece montmu aldin aşkım dedim baska hicbirsey demedim ve yapmadim

Ses tonunuz mu kötü hissettirdi acaba?
Galiba cok kötüyüm bugünlerde herseye agliyorum herseyi sorguluyorum az once aradi aksama birsey yapma gelirken kiyma ve yaprak alirim sarma yapariz dedi. Ben eşimin ailesine hayir dememesine sinir oluyorum ev aradigimizi biliyorlar iki daire boşalmış mahallerinde uygun fiyatli ve bize göre ama haber bile etmemişler esim nedenini sorunca bu ev size fazla altından kalkamazsın demişler ki kaynima birsry demiyo rlar ustelik kiranın 100 tlsni veriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…