Psikolojik mı sizce?

Sinirsel gibi geldi.
İçinize atmayın hastalık sahibi olursunuz Allah korusun.

Olabilir çünkü istemsiz şekilde hızlanıyor nefes alışverisimiz

olabilir değil ondan oluyor.

hızlı nefes alınca kanındaki karbondioksit azalıyor kan ph ın yükseliyor. kandaki kalsiyum albumine bağlanıyor bu yüzden kanda azalıyor. kalsiyum azalınca kas seyirmeleri vs oluyor.

tedavisi de torbaya soluk verip aynı nefesi soluyarak karbondioksiti arttırmak kanda.

sinirlendiğinizde nefes alırken içinizden yavaş yavaş sayın 3e kadar biraz tutun sonra 5e kadar sayarak verin böylece yavaş nefes alırsınız başınıza gelmez tekrar.

Sinirsel gibi geldi.
İçinize atmayın hastalık sahibi olursunuz Allah korusun.

Dediğiniz gibi yapıyorum kendimi çoğunda sakinlestiriyorum ama bazen tutamıyorum ağzım yüzüm buzusuyor. Ama dediğiniz gibi torbaya nefes alıp vereceğim. Çok teşekkürler <3

Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi
Psikoloji ne iğrenç birşey görünürde birşey yok ama bıraktığı etki inanılmaz
Görünürde bir yara olsa kesip atarsınöyle birşey değil ki lanet olası
Sağlık şifa dilerim

Sahiden öyle her şey psikolojiye bağlı artı

Sahiden öyle her şey psikolojiye bağlı artı

Fiziksel tetkikler den birsey çıkmadı diyorsun.
Muhtemelen panik atak yada anksiyete bozuklugu olabilir.
Bir psikoloğa gidip yaşadıklarını anlat canım.

Basıma böle bıse gelmedı ama sıkayetlerı olan sayısız hastam oldu senın bu durumların konversıyon dedıgımız duygu durum bozuklugu olayır tedavi;psikiyatri
Psikiyatr misiniz? Öyle ise bende soru sorcam:)

Basıma böle bıse gelmedı ama sıkayetlerı olan sayısız hastam oldu senın bu durumların konversıyon dedıgımız duygu durum bozuklugu olayır tedavi;psikiyatri

Yaptığım çok sağlıklı olmasa da belirtilere baktım çoğu belirti yok bende. Yakın zamanda gideceğim psikiyatriye :)

Fiziksel tetkikler den birsey çıkmadı diyorsun.
Muhtemelen panik atak yada anksiyete bozuklugu olabilir.
Bir psikoloğa gidip yaşadıklarını anlat canım.

Zamanında gittim gerçi o zaman başka sebeplerdi. Çok dinlemedi ilgilendi buna rağmen ağır bir ilaç yazdı. Bende cahillik edip aldım ilacı. Sinir hapiymis sanırım. Şimdi ki aklım olsa şikayet ederdim çünkü düzgünce dinlemedi bile.
Şimdi araştırayım düzgün bı yere gideceğim mutlaka

Hızlı nefes alip verdiginiz için kanınızdaki karbondioksit düşmesine bagli oluyor. Bacaklarda kuvvet kaybı ve göğüs ağrısı gibi sikayetleriniz de olabilir. Bu durumda bir poseti agzinizi ve burnunuzu icine alacak sekilde tutun ve icine nefes alip verin. Sık oluyorsa psikiyatriye basvurun.

Panik atak olamaz panik atak olsa acaba psikolojik mi sorusu sorulmaz çünkü panik atak hastaları yaşadıklarının fiziksel olduğuna inanırlar çoğunlukla da kalp krizi/spazmı geçiriyor gibi düşünürler ve çoğunlukla hastaneye giderler senin yaptığın gibi kendi kendini sakinleştirme olayı yapamıyorlar malesef.
Bana somatizasyon bozukluğu gibi geldi bi araştır istersen belirtilerin tam uyduğunu göreceksin
Yinede uyuşma anında nabzı ve tansiyon ölçmeyi denedin mi?

Birisi daha yazdı ama belirtilerin çoğu yok bende. Çok ufak bı kısmı var sadece.
Evet olçtum normal çıktı sorun yoktu yani :)

Bol bol su iç canım sıvı eksikliğinden oksijen eksikliğinden olabiliyor böyle durumlar. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…