- 19 Şubat 2015
- 535
- 474
- 53
Olabilir çünkü istemsiz şekilde hızlanıyor nefes alışverisimiz
Sinirsel gibi geldi.
İçinize atmayın hastalık sahibi olursunuz Allah korusun.
olabilir değil ondan oluyor.
hızlı nefes alınca kanındaki karbondioksit azalıyor kan ph ın yükseliyor. kandaki kalsiyum albumine bağlanıyor bu yüzden kanda azalıyor. kalsiyum azalınca kas seyirmeleri vs oluyor.
tedavisi de torbaya soluk verip aynı nefesi soluyarak karbondioksiti arttırmak kanda.
sinirlendiğinizde nefes alırken içinizden yavaş yavaş sayın 3e kadar biraz tutun sonra 5e kadar sayarak verin böylece yavaş nefes alırsınız başınıza gelmez tekrar.
Kisisel ğelisim sayfasi nerde beni de etiketle yawYuzune soylemesende arkadan dok icini :)
Bak dun kisisel gelisim sayfasinda ne okudum seni oraya etiketliyim biraz onla ilgilen.
Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi
Psikoloji ne iğrenç birşey görünürde birşey yok ama bıraktığı etki inanılmaz
Görünürde bir yara olsa kesip atarsınöyle birşey değil ki lanet olası
Sağlık şifa dilerim
Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi
Psikoloji ne iğrenç birşey görünürde birşey yok ama bıraktığı etki inanılmaz
Görünürde bir yara olsa kesip atarsınöyle birşey değil ki lanet olası
Sağlık şifa dilerim
Yemek ve uyku düzenin nasıl peki
Gel sende bdv yi oraya tasidim :)Kisisel ğelisim sayfasi nerde beni de etiketle yaw
Kosarak geliyorummmGel sende bdv yi oraya tasidim :)
Fiziksel tetkikler den birsey çıkmadı diyorsun.Geçen yıl temmuz gibi annemle bı şey için tartışıyoduk büyük bı şey değildi ama birden elim ayağım uyuşmaya başladı. Yüzüm karincalandi ağzım büzüldü resmen konuşamadım. Ellerim uyustu hareket edemedim. Sonra yavaş yavaş konuştum. Kardeşim sakız getirdi çiğneyerek cigneye ağzımın büzülmesi geçti. Elimin uyuşması sürdü biraz daha. Çok uzun sürmedi tüm bunlar 15-20 dk belki. Sonra duzeldim. Mr çektirdim ama hiçbir şey çıkmadı. Daha öncesinde de çok nefes nefes kalıyordum ya da nefes alamayacakmisim gibi hissediyordum. Bunlar için de gittiğim de hiçbir şey çıkmadı. Kalbim çok hızlı atıyordu bı ara ama aşırı rahatsız etmeye başlamıştı. Ondan da bı şey çıkmadı. Geçen bı kere baya canım sıkılmıştı baya aglamistim o zaman da yüzüm uyuştu. Ama bilincim yerindeydi kendimi sakinleştire sakinleştire geçti. Sonra yurtta duştayken buhardan sanırım bayılacak gibi oldum ama yine kendimi sakinleştire sakinleştire geçti.
Gelgelelim bu akşam önceki konularımda da demiştim babamla hiç anlaşamıyoruz diye elimde telefon oturuyordum koltukta bunun öncesinde de sonrasında babamla bı diyaloğumuz olmadı birden bana kızmaya başladı ama bağırıyor ne o elinde telefon diye. Bende ne var sanki bana dedim bu sefer başka bı şeyden kızdı hava sıcak evde atletle oturuyorum ona kızdı bu seferde bağırıyor. Gerçi babam hep bağırır aşırı tahammülsüz. Direkt bağırır. Bende yine aynısı oldu elim yüzüm uyuşmaya başladı. Ağzım büzüstü yine. Kafamın arkasında bı ağrı girdi sanki. Annem direkt yüzümü yikadi kolonya sürdü kollarıma uzun sürmedi geçti.
Doktora gidiyorum hiçbir şey çıkmıyor. Başına böyle bı şey gelen var mi hiç? Psikolojik mı sizce?
Psikiyatr misiniz? Öyle ise bende soru sorcam:)Basıma böle bıse gelmedı ama sıkayetlerı olan sayısız hastam oldu senın bu durumların konversıyon dedıgımız duygu durum bozuklugu olayır tedavi;psikiyatri
Basıma böle bıse gelmedı ama sıkayetlerı olan sayısız hastam oldu senın bu durumların konversıyon dedıgımız duygu durum bozuklugu olayır tedavi;psikiyatri
Fiziksel tetkikler den birsey çıkmadı diyorsun.
Muhtemelen panik atak yada anksiyete bozuklugu olabilir.
Bir psikoloğa gidip yaşadıklarını anlat canım.
Panik atak olamaz panik atak olsa acaba psikolojik mi sorusu sorulmaz çünkü panik atak hastaları yaşadıklarının fiziksel olduğuna inanırlar çoğunlukla da kalp krizi/spazmı geçiriyor gibi düşünürler ve çoğunlukla hastaneye giderler senin yaptığın gibi kendi kendini sakinleştirme olayı yapamıyorlar malesef.
Bana somatizasyon bozukluğu gibi geldi bi araştır istersen belirtilerin tam uyduğunu göreceksin
Yinede uyuşma anında nabzı ve tansiyon ölçmeyi denedin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?