Psikolojik mı sizce?

Doktorun verdiği o ilaç çok iyi bir ilaç aslında. Sinir hapıymış diyorsun ama senin de ihtiyacın olan şey o zaten. Senin sorunun psikolojik.
Doktorlar artık kişinin konuşmasından oturmasından bakışından bile anlıyor neyi olduğunu. İlacı kullansaydın iyi gelirdi.
Doktora yine gitsen aynı ilaç olmasa bile ona benzer birşey verecek.

ki o ilaç çok agır bir ilaç degil hafif bir ilaç canım arkadaşımızın bünyesine agır gelmiş olabilir

Bir doktora git mümkünse psikoloğa beyin MR çektir bakalım ne çıkacak olmazsa başka doktorlara da göster bakalım hepsi ne diyecekler ona göre bakarsın ... Inşallah psikolojiktir geçmiş olsun

Bence ritm uzmani bir kardiyolog da gormeli sizi. Hem ritm hem de tansiyon holter taktirin, bir de norolojiye gidin

Canım 10 yıldır anksiyeteli ve panik ataklı biri olarak söylüyorum ki; panik atak var sende.
Atakların gelmesi için; mutlaka çok büyük bir olay sıkıntı olması gerekmiyor.
Bazen ufak bir şeyde ya da aniden birikim olarak da gelebiliyor. Bazen durağan dönemler geçirip bazen sürekli kaygılı ve sinirli olabilirsin.
Benim en son geçirdiğim atak da senin anlattığına benzerdi. Birden ellerim uyuştu ve parmaklarım büzüştü, avucumu açamadım. Konuşamadım, ağzım dilim yüzüm uyuşur gibi oldu. Çarpıntım başladı ve ağlamaya başladım. 4-5 dk sonra kendimi sakinleştirerek düzeldim. Normal ataklarımda ise; çarpıntım oluyor, nefes darlığı çekiyorum ve çok kaygılı oluyorum. Hiçbir yere sığamıyorum, yemek yiyemiyorum, uyuyamıyorum vs
En sıkıntılı durum da çarpıntı..
Normal insanlar heyecanlandığı zamanlar; kalp atışları 90-100 seyreder. Benim normal vakitte en düşük 100 oluyor, heyecanladığım da 130-140 seyrediyor. Anlattığına göre seninde öyle..
Öncelikle farklı farklı birkaç psikiyatre gitmeni öneririm. O yüzden birkaç doktordan aynı teşhisi alıp, sonra gerek varsa zaten yine dr yönetiminde ilaca başlarsın. Bu çok önemli yanlış ilaç kullanımından dolayı daha kötü yada ilaç bağımlısı olabilirsin. Maddi imkanların varsa; özel terapi almanı öneririm.
Panik atağını yönetmeyi öğrenmen gerekiyor, bilişsel terapi kitapları oku mutlaka.
Sık sık papatya ve özellikle de kediotu çayı iç.
Panik atak konusu; geniş bir konu. Sormak istediğin birşey olursa çekinmeden msj atabilirsin canım.

canım biz buna konversiyon diyoruz halk arasında 'benim panik atağım var' çağın hastalığı, hatta yurtlardan bunun için çağrılar çok oluyor,
kesinlikle psikolojik bir durumdur vucudunuzun stresi dışa vurum hali diye adlandırabiliriz.
Fizyolojik olarak açıklayayım, stres anında beyniniz daha fazla nefes almanızı ister siz daha fazla nefes almaya başlarsınız vucudunuzdaki karbondioksit seviyesi artarak kısa bir zehirlenme yaşarsınız co2 zehirlenmesi belirtileri ile aynı tapki vucudunuzda gerçekleşir.
En önemli belirti el ve ayaklarda uyuşma sanki basamıyor gibi hissedersiniz yüzünüz uyuşur, parmaklarınız içe doğru kilitlenir. Yakşık 10 dk içinde açılırsınız önemli olan konuyu unutmaktır ya da ortamdan uzaklaşmak.
Bunun için en yakın zamanda psikologa gitme önerilir çünkü devamında olan hayatınız etkilenir, bu kadar küçük yani olağan kavgalara verilen tepki küçükken geçirilmelidir ki yarın bir gün büyük travma anında daha büyük tepkiler verirsiniz.

Canım çok geçmiş olsun..madem fiziksel bir rahatsızlık yok -ki buna sevinmelisin-bir psikiyatristle görüş istersen

Bilerek yapmamıştım ama papatya ve adacayini içerim sürekli. Kesinlikle gideceğim. Sizce devletteki psikiyatristler ilgilenirler mi?

Bekarken bana da oluyordu. Doktor psikolojik olduğunu söyledi. Çeşitli testler yaptı tabi. Ben inanmadım. O zaman başka testler yapmak için ertesi gün tekrar gelmemi söyledi.
Ertesi gün iş yerinden taksiye bindim. Hastane 30 senedir yaşadığım semtte, dolayısıyla yolları çok iyi biliyorum. Taksi şoförü yolu uzattı ve kendisiyle tartışmaya başladık. Tartışma şiddetlenince içimde bir patlama olduğunu hissettim ve gözyaşlarım resmen fışkırdı. Aşırı derecede ağladım (normalde hiç kolay ağlayamam) şoför çok korktu ve özür diledi defalarca. Ne oldu biliyor musunuz? Ne uyuşma kaldı ne bişey. Her şikayetim geçti gitti. Doktora gidip anlattım. Zaten teşhisi koymuştu psikolojik olarak. Testlerden de bişey çıkmadı. Evlendikten sonra tamamen geçti. Hiç olmuyor artık.

Ne teşhisi koymustu? :)

Nasıl farklı? Sadece bu uyuşma mı okuyordu sizce yoksa daha başka belirtiler de var mıydı? :)
Uyuşma oluyordu ama şimdi sanki dilim uyuşuyo dönderemiyorum dudaklarım devamlı uyuşuk beynim uyuşuk sanki kendimde değilim eskiler geliyor aklıma o an bu dünyada değilim sanki çok kötü bi durum kimse inanmıyor bana dr gidelim desem bişeyin yok diyolar usandılar çünkü haklı olarak kendim cesaret edemiyorum gitmeye nolacak bilmiyorum

Bilerek yapmamıştım ama papatya ve adacayini içerim sürekli. Kesinlikle gideceğim. Sizce devletteki psikiyatristler ilgilenirler mi?
Bazıları ilgilenip, terapiye yönlendiriyor. Ama malesef devletteki psikiyatristlerin geneli direkt
ağır ağır ilaçlar yazıp yolluyor. Bu da başka sıkıntılara yol açıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…