Doktorun verdiği o ilaç çok iyi bir ilaç aslında. Sinir hapıymış diyorsun ama senin de ihtiyacın olan şey o zaten. Senin sorunun psikolojik.Zamanında gittim gerçi o zaman başka sebeplerdi. Çok dinlemedi ilgilendi buna rağmen ağır bir ilaç yazdı. Bende cahillik edip aldım ilacı. Sinir hapiymis sanırım. Şimdi ki aklım olsa şikayet ederdim çünkü düzgünce dinlemedi bile.
Şimdi araştırayım düzgün bı yere gideceğim mutlaka
ki o ilaç çok agır bir ilaç degil hafif bir ilaç canım arkadaşımızın bünyesine agır gelmiş olabilirDoktorun verdiği o ilaç çok iyi bir ilaç aslında. Sinir hapıymış diyorsun ama senin de ihtiyacın olan şey o zaten. Senin sorunun psikolojik.
Doktorlar artık kişinin konuşmasından oturmasından bakışından bile anlıyor neyi olduğunu. İlacı kullansaydın iyi gelirdi.
Doktora yine gitsen aynı ilaç olmasa bile ona benzer birşey verecek.
O ilacın nesi agir.Spazm gidericidir aslinda.Ama anksiyete için de verirler.Gittim bı kere düzgünce ilgilenmedi ve çok ağır bir ilaç vermişti. Tranko buskasti galiba adı
Geçen yıl temmuz gibi annemle bı şey için tartışıyoduk büyük bı şey değildi ama birden elim ayağım uyuşmaya başladı. Yüzüm karincalandi ağzım büzüldü resmen konuşamadım. Ellerim uyustu hareket edemedim. Sonra yavaş yavaş konuştum. Kardeşim sakız getirdi çiğneyerek cigneye ağzımın büzülmesi geçti. Elimin uyuşması sürdü biraz daha. Çok uzun sürmedi tüm bunlar 15-20 dk belki. Sonra duzeldim. Mr çektirdim ama hiçbir şey çıkmadı. Daha öncesinde de çok nefes nefes kalıyordum ya da nefes alamayacakmisim gibi hissediyordum. Bunlar için de gittiğim de hiçbir şey çıkmadı. Kalbim çok hızlı atıyordu bı ara ama aşırı rahatsız etmeye başlamıştı. Ondan da bı şey çıkmadı. Geçen bı kere baya canım sıkılmıştı baya aglamistim o zaman da yüzüm uyuştu. Ama bilincim yerindeydi kendimi sakinleştire sakinleştire geçti. Sonra yurtta duştayken buhardan sanırım bayılacak gibi oldum ama yine kendimi sakinleştire sakinleştire geçti.
Gelgelelim bu akşam önceki konularımda da demiştim babamla hiç anlaşamıyoruz diye elimde telefon oturuyordum koltukta bunun öncesinde de sonrasında babamla bı diyaloğumuz olmadı birden bana kızmaya başladı ama bağırıyor ne o elinde telefon diye. Bende ne var sanki bana dedim bu sefer başka bı şeyden kızdı hava sıcak evde atletle oturuyorum ona kızdı bu seferde bağırıyor. Gerçi babam hep bağırır aşırı tahammülsüz. Direkt bağırır. Bende yine aynısı oldu elim yüzüm uyuşmaya başladı. Ağzım büzüstü yine. Kafamın arkasında bı ağrı girdi sanki. Annem direkt yüzümü yikadi kolonya sürdü kollarıma uzun sürmedi geçti.
Doktora gidiyorum hiçbir şey çıkmıyor. Başına böyle bı şey gelen var mi hiç? Psikolojik mı sizce?
Geçen yıl temmuz gibi annemle bı şey için tartışıyoduk büyük bı şey değildi ama birden elim ayağım uyuşmaya başladı. Yüzüm karincalandi ağzım büzüldü resmen konuşamadım. Ellerim uyustu hareket edemedim. Sonra yavaş yavaş konuştum. Kardeşim sakız getirdi çiğneyerek cigneye ağzımın büzülmesi geçti. Elimin uyuşması sürdü biraz daha. Çok uzun sürmedi tüm bunlar 15-20 dk belki. Sonra duzeldim. Mr çektirdim ama hiçbir şey çıkmadı. Daha öncesinde de çok nefes nefes kalıyordum ya da nefes alamayacakmisim gibi hissediyordum. Bunlar için de gittiğim de hiçbir şey çıkmadı. Kalbim çok hızlı atıyordu bı ara ama aşırı rahatsız etmeye başlamıştı. Ondan da bı şey çıkmadı. Geçen bı kere baya canım sıkılmıştı baya aglamistim o zaman da yüzüm uyuştu. Ama bilincim yerindeydi kendimi sakinleştire sakinleştire geçti. Sonra yurtta duştayken buhardan sanırım bayılacak gibi oldum ama yine kendimi sakinleştire sakinleştire geçti.
Gelgelelim bu akşam önceki konularımda da demiştim babamla hiç anlaşamıyoruz diye elimde telefon oturuyordum koltukta bunun öncesinde de sonrasında babamla bı diyaloğumuz olmadı birden bana kızmaya başladı ama bağırıyor ne o elinde telefon diye. Bende ne var sanki bana dedim bu sefer başka bı şeyden kızdı hava sıcak evde atletle oturuyorum ona kızdı bu seferde bağırıyor. Gerçi babam hep bağırır aşırı tahammülsüz. Direkt bağırır. Bende yine aynısı oldu elim yüzüm uyuşmaya başladı. Ağzım büzüstü yine. Kafamın arkasında bı ağrı girdi sanki. Annem direkt yüzümü yikadi kolonya sürdü kollarıma uzun sürmedi geçti.
Doktora gidiyorum hiçbir şey çıkmıyor. Başına böyle bı şey gelen var mi hiç? Psikolojik mı sizce?
Yok deılım 112 de calısıyorum bu gıbı vakalarla cok karsılastımPsikiyatr misiniz? Öyle ise bende soru sorcam:)
Canım çok geçmiş olsun..madem fiziksel bir rahatsızlık yok -ki buna sevinmelisin-bir psikiyatristle görüş istersenGeçen yıl temmuz gibi annemle bı şey için tartışıyoduk büyük bı şey değildi ama birden elim ayağım uyuşmaya başladı. Yüzüm karincalandi ağzım büzüldü resmen konuşamadım. Ellerim uyustu hareket edemedim. Sonra yavaş yavaş konuştum. Kardeşim sakız getirdi çiğneyerek cigneye ağzımın büzülmesi geçti. Elimin uyuşması sürdü biraz daha. Çok uzun sürmedi tüm bunlar 15-20 dk belki. Sonra duzeldim. Mr çektirdim ama hiçbir şey çıkmadı. Daha öncesinde de çok nefes nefes kalıyordum ya da nefes alamayacakmisim gibi hissediyordum. Bunlar için de gittiğim de hiçbir şey çıkmadı. Kalbim çok hızlı atıyordu bı ara ama aşırı rahatsız etmeye başlamıştı. Ondan da bı şey çıkmadı. Geçen bı kere baya canım sıkılmıştı baya aglamistim o zaman da yüzüm uyuştu. Ama bilincim yerindeydi kendimi sakinleştire sakinleştire geçti. Sonra yurtta duştayken buhardan sanırım bayılacak gibi oldum ama yine kendimi sakinleştire sakinleştire geçti.
Doktorun verdiği o ilaç çok iyi bir ilaç aslında. Sinir hapıymış diyorsun ama senin de ihtiyacın olan şey o zaten. Senin sorunun psikolojik.
Doktorlar artık kişinin konuşmasından oturmasından bakışından bile anlıyor neyi old
Bir doktora git mümkünse psikoloğa beyin MR çektir bakalım ne çıkacak olmazsa başka doktorlara da göster bakalım hepsi ne diyecekler ona göre bakarsın ... Inşallah psikolojiktir geçmiş olsun
Mr çektirdim herhangi bir şey çıkmadım psikiyatriye gideceğim en kısa surede
Canım 10 yıldır anksiyeteli ve panik ataklı biri olarak söylüyorum ki; panik atak var sende.
Atakların gelmesi için; mutlaka çok büyük bir olay sıkıntı olması gerekmiyor.
Bazen ufak bir şeyde ya da aniden birikim olarak da gelebiliyor. Bazen durağan dönemler geçirip bazen sürekli kaygılı ve sinirli olabilirsin.
Benim en son geçirdiğim atak da senin anlattığına benzerdi. Birden ellerim uyuştu ve parmaklarım büzüştü, avucumu açamadım. Konuşamadım, ağzım dilim yüzüm uyuşur gibi oldu. Çarpıntım başladı ve ağlamaya başladım. 4-5 dk sonra kendimi sakinleştirerek düzeldim. Normal ataklarımda ise; çarpıntım oluyor, nefes darlığı çekiyorum ve çok kaygılı oluyorum. Hiçbir yere sığamıyorum, yemek yiyemiyorum, uyuyamıyorum vs
En sıkıntılı durum da çarpıntı..
Normal insanlar heyecanlandığı zamanlar; kalp atışları 90-100 seyreder. Benim normal vakitte en düşük 100 oluyor, heyecanladığım da 130-140 seyrediyor. Anlattığına göre seninde öyle..
Öncelikle farklı farklı birkaç psikiyatre gitmeni öneririm. O yüzden birkaç doktordan aynı teşhisi alıp, sonra gerek varsa zaten yine dr yönetiminde ilaca başlarsın. Bu çok önemli yanlış ilaç kullanımından dolayı daha kötü yada ilaç bağımlısı olabilirsin. Maddi imkanların varsa; özel terapi almanı öneririm.
Panik atağını yönetmeyi öğrenmen gerekiyor, bilişsel terapi kitapları oku mutlaka.
Sık sık papatya ve özellikle de kediotu çayı iç.
Panik atak konusu; geniş bir konu. Sormak istediğin birşey olursa çekinmeden msj atabilirsin canım.
Merhaba aynı şeyler banada oluyor
15 yıldır ilaç kullanıyorum panik atak ama şimdi başka şeyler yaşıyorum sanki daha farklıGerçekten mı? Peki gittin mı daha önce bunun için doktora :)
Bekarken bana da oluyordu. Doktor psikolojik olduğunu söyledi. Çeşitli testler yaptı tabi. Ben inanmadım. O zaman başka testler yapmak için ertesi gün tekrar gelmemi söyledi.
Ertesi gün iş yerinden taksiye bindim. Hastane 30 senedir yaşadığım semtte, dolayısıyla yolları çok iyi biliyorum. Taksi şoförü yolu uzattı ve kendisiyle tartışmaya başladık. Tartışma şiddetlenince içimde bir patlama olduğunu hissettim ve gözyaşlarım resmen fışkırdı. Aşırı derecede ağladım (normalde hiç kolay ağlayamam) şoför çok korktu ve özür diledi defalarca. Ne oldu biliyor musunuz? Ne uyuşma kaldı ne bişey. Her şikayetim geçti gitti. Doktora gidip anlattım. Zaten teşhisi koymuştu psikolojik olarak. Testlerden de bişey çıkmadı. Evlendikten sonra tamamen geçti. Hiç olmuyor artık.
Nasıl farklı? Sadece bu uyuşma mı okuyordu sizce yoksa daha başka belirtiler de var mıydı? :)15 yıldır ilaç kullanıyorum panik atak ama şimdi başka şeyler yaşıyorum sanki daha farklı
Uyuşma oluyordu ama şimdi sanki dilim uyuşuyo dönderemiyorum dudaklarım devamlı uyuşuk beynim uyuşuk sanki kendimde değilim eskiler geliyor aklıma o an bu dünyada değilim sanki çok kötü bi durum kimse inanmıyor bana dr gidelim desem bişeyin yok diyolar usandılar çünkü haklı olarak kendim cesaret edemiyorum gitmeye nolacak bilmiyorumNasıl farklı? Sadece bu uyuşma mı okuyordu sizce yoksa daha başka belirtiler de var mıydı? :)
Tamamen psikolojik dedi. Hayatınızda sizi strese sokan bişeyler var demişti ısrarlaNe teşhisi koymustu? :)
Bazıları ilgilenip, terapiye yönlendiriyor. Ama malesef devletteki psikiyatristlerin geneli direktBilerek yapmamıştım ama papatya ve adacayini içerim sürekli. Kesinlikle gideceğim. Sizce devletteki psikiyatristler ilgilenirler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?