Psikolojik nefes darlığı?

Aa çok hafif bir sakinleştirici :) hiç antidepresan falan kullanmadınız o zaman..
Umarım atlatırım. Çok sağolun :)

Peki önceden ne sıklıkla oluyordu? Benimki gibi neredeyse her gün mü?
Keşke benim de bir kaç ay aralıklarla olsa
Elimden geldiğince telkin yapıyorum nefes egzersizleri yapıyorum.. umarım düzeliriz hepimiz tamamen :)

Geçmiş olsun, aynı sorun bende bu sene çıktı, benimki daha ziyade esneyememe gibi sanki aldığım nefes havada kalıyor derin bir iç çekmeye hasretim o derece... bir yığın tetkik yapıldı her şey püri-pak bilmiyorum nasıl geçecek... ben psikoga gitme taraftarı değilim ilaç dayıyorlar, kendim aşmaya çalışıyorum ki zaman zaman yok oluyor, bisiklet kullandigimda alis-veriş yaptigimda vs..

Öncelikle allah yardımcınız olsun
Evet bende yaşadım ama doktora gitmedim
Çünkü sıkıntılı dönem yaşıyordum ve piskolojik olduğunu anlamıştım
Hatta panik atak falan olucam die düşündüm
İçimdeki organlar tak tak tak tak hızlı hızlı atıyordu
Hızlı hızlı nefes alıp, nefes üretmeye çalışıyordum
Geçti ama zor mücadele ettim
Şimdi nadir oluyor
Takmamak lazım

Aa çok hafif bir sakinleştirici :) hiç antidepresan falan kullanmadınız o zaman..
Umarım atlatırım. Çok sağolun :)
Passiflorayı bir tanıdık içiyordu, hafifmiş. Sakinleştirici evet
Reçetesiz satılıyor değil mi?
Kullanan var mu aranızda ya da duyan?

Benim de bu sorunum ilk çıktığında öyleydi. Derin iç çekemiyordum, o nefese doymuşluk, tatmin duygusu ancak esneyerek o da bazen oluyor bazen olmuyor şeklindeydi. Zamanla hafifledi bu durum

Passiflorayı bir tanıdık içiyordu, hafifmiş. Sakinleştirici evet
Reçetesiz satılıyor değil mi?
Kullanan var mu aranızda ya da duyan?

Evet reçetesiz satılıyor. Ben nefes alamıyorum korkumun tavan yaptığı dönemde bir kere kullandım ama hiç bir faydasını göremedim sanırım çok çok hafif bir sakinleştirici.

Çok sağolun :)
Ne kadar süre mücadele ettiniz? Sorunlar bitince kendiliğinden mi geçti?
İnşallah ben de sizin gibi atlatırım en yakın zamanda.

Evet reçetesiz satılıyor. Ben nefes alamıyorum korkumun tavan yaptığı dönemde bir kere kullandım ama hiç bir faydasını göremedim sanırım çok çok hafif bir sakinleştirici.
O zaman olmaz tabi etkisi :))
Bana da hafif lazım
Bazen çok sinirleniyorum da

Çok sağolun :)
Ne kadar süre mücadele ettiniz? Sorunlar bitince kendiliğinden mi geçti?
İnşallah ben de sizin gibi atlatırım en yakın zamanda.
Rica ederim , ne demek... evet kendiliğinden geçti
Örneğin , çok çok zor. durumdayken ev işi yapın etrafı toplayın, bir saniye bile takmamak için devamlı iş yapın , ben yaptım Kİ çok hareketsiz bir insanım, tüm gün yan gelip yatardım
Zamanla geçiyor ama uzun bi zaman

Benimki her gün değildi, eşimle sevgiliyken kavga ettiğimizde olurdu. Hatta ilk o fark etmişti. Şimdi ailesinden rahatsız olursam, biri bana laf sokarsa, ya da haberleri izlersem oluyor.

Ufak tefek rahatsız olduğum şeyleri aşmaya çalışıyorum, hayat bu olur böyle şeyler diyerek، laf sokulunca geri cevap veriyorum ve rahatlıyorum, haberlere de nadiren bakıyorum.

Bir de en son iş görüşmesine gittiğimde oldu. Olduğu zaman kendimi sakinleştirdim ve görüşme yaptığım kişi anlamadı.

Kaygıları kontrol etmekle oluyor bu, zor bir dünyada yaşıyoruz، ve bizim gibi hassas insanlara ağır geliyor bir şeyler. Ama sağlıktan önemli değil hiçbir şey, ben hemen kendime senden önemli değil bunu mu taktın hadi kalk bir şeyler iç, bunlar geçecek diyerek telkin yapıyorum.

İnşallah sizinki de geçer, nefese doyamamak kadar kotu bir durum yok، terapi ve sizi rahatlatan şeyler deneyin. Ben mesela yürüyüşü severim ve iyi de gelir. Siz de böyle çözümler bulabilirsiniz.

Benim de bu sorunum ilk çıktığında öyleydi. Derin iç çekemiyordum, o nefese doymuşluk, tatmin duygusu ancak esneyerek o da bazen oluyor bazen olmuyor şeklindeydi. Zamanla hafifledi bu durum

Hafifliyorsa ne iyi çünkü yoğun bir hayatım var, hayat kalitem düştü resmen..

Arkadaşlar çok geçmiş olsun . Bu konuyu şuan farkettim ve bazı yorumları okudum aynı benim geçen sene yazın yaşadıklarım sizi çok çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşadım .
Alanya ya tatile gittik ve birden 2 dakikada bir derin nefea almaya başladığımı farkettim. Bir tülrü geçmiyordu alanya da acile gittim.Doktor panik atağın var dedi bende biraz stresli biriyim ve psikolojik olduğunu düşündüm . Ankara ya döner dönmez ( benim dudaklarım da şişmişti ) immünolojiye gittim . Alerjiden nefes darlığı olmuş ddedi alerji hapı verdi ama işe yaramadı zaman geçtikçe iyice panik olmaya başladım ve anksiyete atakaları geçirmeye başladım ve paikiyatriye gittim ilaca başladım . Ancak nefes darlığım hala geçmedi ve birçok alerji doktoruna gittim olan tüm rezilliği çektim . En sonunda immünolojiye (göğüs için olana derin nefes aldığım için ) gittim . Ankara hastanesine gittim . Nefes sayımımda hiçbir şey çıkmadı . Solunum testim de düzgün çıktı . Ama doktor astım için test yapalım dedi eğer astım da çıkmazsa psikolojik diyebilriiz dedi . Astım testi oldum ve ailemde astımı olan olmadığı halde astımım olduğunu öğrendim. Ve astım ilaçları kullanınca bu durumdan kurtıldum. Tabi stresli olunca arada olmuyor değil ama şükürler olsun kurtuldum.
Sizlerde astım vardır vs diyemem ama mutlka immünolji göğüse gitmenizi tavsyie ederim ayrıca solunum testiniz normal çıksa bile mutlaka astım testi isteyiniz . Astım her zaman genetik olmayabilir ben aile de ilkim mesela :)
Bu durum insanın psikolojisini bozuyor ve ben hiçbir zaman eskiye dönmeyceğimi sanmıştım . Biraz sancılı süreç ama inanın geçecek . Doktor psikolojik ise mutlaka bunu der . Ama astım testini sakın untmayın .
Sağlıklı günler hepimize ..

Ay gerçekten mi :) bi daha yaşamadınız mı :) içim umut doldu bir an :)
Valla 5yıldan fazla oldu ilacı bırakalı tam hatırlamıyorum ama aldığım dönem ve bıraktıktan sonra yaşamadım diye hatırlıyorum ki hayatımı ciddi yönde etkileyecek kadar ağır bir durumdu.çaresi var umutsuzluğa kapılmayın bu ilacı dra sorun onay verirse düşük dozda başlatır oldu da faydası olmadı dozu yükseltir belki,bende öyle yapmıştı diye hatırlıyorum.60mglık aldığımda hemen etkisini göstermişti.allah şifalar versin

En buyuk sikintim bu.Benimki tamamen psikolojik.
Birkac senedir var.O derin ,tam nefesi alana kadar nefes alamiyormus gibi hissediyorsunuz.Onu almak icin daha derin,sık nefes almak istiyorsunuz ve sonrasi alamiyorsunuz diye panik.Bu sebeple birkac defa panikatak ta gecirdim.O zaman ellerde uyusma da baslamisti tabi.Simdilerde cok stres,sikinti yasadigim zamanlarda oluyor.Kontrol altina almaya calisiyorum.Telkinle halledip savusturuyorum durumu.Fazla hareket etmeyip,dinleniyorum o anda o kendimce saglikli nefesi alana kadar.Bir de hep erteledigim nefes terapisi var.Ona gitmek istiyorum.Dogru nefes alabilmek icin.

Geçmiş olsuun! İlaçla mı bu seviyeye getirdiniz, kendi çabanızla mı? :)

Geçmiş olsuun! İlaçla mı bu seviyeye getirdiniz, kendi çabanızla mı? :)

Kendi cabamla oldu diyebilirim.Pasiflorayi arada kafama diktigim oluyor tabi.Bu tamamen psikolojik bir olay.Mesela cok hizli yurudugumde de oluyor.
Esneyerek nefes aliyorum demissiniz ya bu tamamen panikatak nefes alma ihtiyaci belirtisi :) Bende de vardi ki hala esneyerek rahat nefes aliyorum ara sira.Kurtarici oluyor.

bende de böyle başladı daha sonra panik atağa çevirdi. Şimdiyi sorarsan kendi kendine geçti,hayat kalitemi arttırdım stresi uzak tutmaya çalıştım vs.

Eskiden evet tamamen esneyerek nefes alıyordum çok kötüydü. Sonra o geçti sık sık derin nefes alma ihtiyacı geldi. O da geçti şuan nadiren derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum. İlaç kullanıyorum tabii ben :) kötüydü benim durumum. Nefes alamamaktan o kadar korkmuştum ki Kapalı yerlere (avm, otopark) girdikçe kalbim tak tak atıyordu nefes alamayacakmışım gibi geliyordu. Ne kadar saçma halbuki. Niye yakalandık böyle bi şeye bilmem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…