Pasiflora diye bir şuruptu sanırım. Üstünde 8 yıl geçmiş çok emin olamadım. Kullandığım zaman etkisini görüyordum. Kendi kendimi de telkin ediyordum. Hep böyle olmayacaksın nefes alabiliyorsun küçük küçük nefes al filan diyordum kendime şükür geçti gitti. Umarım en kısa zamanda atlatırsın sende.
Aynı şey bende de oluyor.
2 sene önce doktora gittim ama ciğerlerimde bir şey çıkmadı. Sonra bunun gerildigim zamanlarda olduğunu fark ettim. Doktora gitmedim ama bende de kesinlikle anksiyete var. Ve elimden geldiğince gerildigim ortamlarda kendimi cesaretlendirip olayların üstüne gidiyorum. Birkaç ay aralıkla oluyor artık. Kendinize telkin yapabilir, gözlerinizi kapatıp rahatlatıcı bir müzik eşliğinde bitki çayı icebilirsiniz.
Öncelikle allah yardımcınız olsunMerhaba kızlar,
Bu sefer de bir sağlık sorunu ile karşınızdayım
Yaklaşık 3 aydır nefes darlığı sorunu yaşıyorum. Aldığım hava bana yetmiyormuş gibi oluyor, derin derin nefes alasım geliyor, öyle iğrenç bir durum. Kalbime ciğerlerime bakıldı bir şey çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Anksiyete bozukluğu dedi ve 59mg selectra reçete etti. Hayatımda stres kaynakları var ama çok büyük sorunlarım da yoktuİlacı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bu sürede nefes darlığından korkma psikolojimden kurtuldum ancak nefesim normale dönmedi. Bazı günler tamamen geçmiş gibi oluyor bazen yine başlıyor. Bu tip bir rahatsızlık yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi? nasıl geçti?
Passiflorayı bir tanıdık içiyordu, hafifmiş. Sakinleştirici evetAa çok hafif bir sakinleştirici :) hiç antidepresan falan kullanmadınız o zaman..
Umarım atlatırım. Çok sağolun :)
Geçmiş olsun, aynı sorun bende bu sene çıktı, benimki daha ziyade esneyememe gibi sanki aldığım nefes havada kalıyor derin bir iç çekmeye hasretim o derece... bir yığın tetkik yapıldı her şey püri-pak bilmiyorum nasıl geçecek... ben psikoga gitme taraftarı değilim ilaç dayıyorlar, kendim aşmaya çalışıyorum ki zaman zaman yok oluyor, bisiklet kullandigimda alis-veriş yaptigimda vs..
Passiflorayı bir tanıdık içiyordu, hafifmiş. Sakinleştirici evet
Reçetesiz satılıyor değil mi?
Kullanan var mu aranızda ya da duyan?
Öncelikle allah yardımcınız olsun
Evet bende yaşadım ama doktora gitmedim
Çünkü sıkıntılı dönem yaşıyordum ve piskolojik olduğunu anlamıştım
Hatta panik atak falan olucam die düşündüm
İçimdeki organlar tak tak tak tak hızlı hızlı atıyordu
Hızlı hızlı nefes alıp, nefes üretmeye çalışıyordum
Geçti ama zor mücadele ettim
Şimdi nadir oluyor
Takmamak lazım
O zaman olmaz tabi etkisi :))Evet reçetesiz satılıyor. Ben nefes alamıyorum korkumun tavan yaptığı dönemde bir kere kullandım ama hiç bir faydasını göremedim sanırım çok çok hafif bir sakinleştirici.
Rica ederim , ne demek... evet kendiliğinden geçtiÇok sağolun :)
Ne kadar süre mücadele ettiniz? Sorunlar bitince kendiliğinden mi geçti?
İnşallah ben de sizin gibi atlatırım en yakın zamanda.
Peki önceden ne sıklıkla oluyordu? Benimki gibi neredeyse her gün mü?
Keşke benim de bir kaç ay aralıklarla olsa
Elimden geldiğince telkin yapıyorum nefes egzersizleri yapıyorum.. umarım düzeliriz hepimiz tamamen :)
Nefes darligi kalp carpintisi hepsi panik atak belirtilerinden cunku.1 kere panik atak da yaşadım ama nefes alamayıp boğulmaktan o kadar korktum ki o tetikledi diye düşünüyorum
Benim de bu sorunum ilk çıktığında öyleydi. Derin iç çekemiyordum, o nefese doymuşluk, tatmin duygusu ancak esneyerek o da bazen oluyor bazen olmuyor şeklindeydi. Zamanla hafifledi bu durum
Valla 5yıldan fazla oldu ilacı bırakalı tam hatırlamıyorum ama aldığım dönem ve bıraktıktan sonra yaşamadım diye hatırlıyorum ki hayatımı ciddi yönde etkileyecek kadar ağır bir durumdu.çaresi var umutsuzluğa kapılmayın bu ilacı dra sorun onay verirse düşük dozda başlatır oldu da faydası olmadı dozu yükseltir belki,bende öyle yapmıştı diye hatırlıyorum.60mglık aldığımda hemen etkisini göstermişti.allah şifalar versinAy gerçekten mi :) bi daha yaşamadınız mı :) içim umut doldu bir an :)
En buyuk sikintim bu.Benimki tamamen psikolojik.
Birkac senedir var.O derin ,tam nefesi alana kadar nefes alamiyormus gibi hissediyorsunuz.Onu almak icin daha derin,sık nefes almak istiyorsunuz ve sonrasi alamiyorsunuz diye panik.Bu sebeple birkac defa panikatak ta gecirdim.O zaman ellerde uyusma da baslamisti tabi.Simdilerde cok stres,sikinti yasadigim zamanlarda oluyor.Kontrol altina almaya calisiyorum.Telkinle halledip savusturuyorum durumu.Fazla hareket etmeyip,dinleniyorum o anda o kendimce saglikli nefesi alana kadar.Bir de hep erteledigim nefes terapisi var.Ona gitmek istiyorum.Dogru nefes alabilmek icin.
Geçmiş olsuun! İlaçla mı bu seviyeye getirdiniz, kendi çabanızla mı? :)
Kendi cabamla oldu diyebilirim.Pasiflorayi arada kafama diktigim oluyor tabi.Bu tamamen psikolojik bir olay.Mesela cok hizli yurudugumde de oluyor.
Esneyerek nefes aliyorum demissiniz ya bu tamamen panikatak nefes alma ihtiyaci belirtisi :) Bende de vardi ki hala esneyerek rahat nefes aliyorum ara sira.Kurtarici oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?