Psikolojik savaşta nasıl güçlenebilirim

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
323
156
33
40
Merhaba kk..
10 yıllık evliliğimde artık taşma noktasına geldim. Eşim her şeyime karışır. Karışır derken gittiğim yere arkadaşlarıma,eve kaçta döndüğüme vs değil, kıyafetime ne yediğime ne izlediğime siyasi görüşüme aldığıma vs vs.. eleştireldir ve kontrol etmeyi sever. Onsuz yapılan planlarda sorun çıkarır. Sizi manipüle eder ve hevesinizi kırar. Ağzıyla hayır demediklerine de sessiz savaş açar yıldırır. Sorunları konuşarak aşamayız susar ya da küser bir ara da evden giderdi.. ilgisiz mesafeli ve soğuk biri. Hep böyle değildi tabi. Kötü alışkanlığı bağırması çağırması yok. Evden işe işten eve monoton bir hayatı var genel olarak bütün hayata bakış açısı da bu. Boşan ya da aile danışmanı desteği al demek için yorum yapmayın lütfen. Boşanmayı düşünmüyorm çocuğum büyüyene kadar hiç değilse, destek almayı da denedik işe yaramadı. Benim sorum şu:Kendimi ve ruh sağlığımı korumak icin ne yapayım?

Son düzenleme:
Merhaba kk..
10 yıllık evliliğimde artık taşma noktasına geldim. Eşim her şeyime karışır. Karışır derken gittiğim yere arkadaşlarıma,eve kaçta döndüğüme vs değil, kıyafetime ne yediğime ne izlediğime siyasi görüşüme aldığıma vs vs.. eleştireldir ve kontrol etmeyi sever. Onsuz yapılan planlarda sorun çıkarır. Sizi manipüle eder ve hevesinizi kırar. Ağzıyla hayır demediklerine de sessiz savaş açar yıldırır. Sorunları konuşarak aşamayız susar ya da küser bir ara da evden giderdi.. ilgisiz mesafeli ve soğuk biri. Hep böyle değildi tabi. Cinsel hayatımız da çok kötü. Bir takım sorunları var. Kötü alışkanlığı bağırması çağırması yok. Evden işe işten eve monoton bir hayatı var genel olarak bütün hayata bakış açısı da bu. Boşan ya da aile danışmanı desteği al demek için yorum yapmayın lütfen. Boşanmayı düşünmüyorm çocuğum büyüyene kadar hiç değilse, destek almayı da denedik işe yaramadı. Benim sorum şu:Kendimi ve ruh sağlığımı korumak icin ne yapayım?
Bosanmayacaksaniz yapacağınız tek şey önemsememek...Dert edinmeyip onemsemeyeceksiniz. Evet diyip kendi bildiğinizi okuyacaksınız.

Çocuğunuz büyüyene kadar boşanmayı düşünmüyorum diyorsunuz psikolojik sorunu olan anneyle küs kalan babayla büyümesi daha mı iyi ?

Merhaba kk..
10 yıllık evliliğimde artık taşma noktasına geldim. Eşim her şeyime karışır. Karışır derken gittiğim yere arkadaşlarıma,eve kaçta döndüğüme vs değil, kıyafetime ne yediğime ne izlediğime siyasi görüşüme aldığıma vs vs.. eleştireldir ve kontrol etmeyi sever. Onsuz yapılan planlarda sorun çıkarır. Sizi manipüle eder ve hevesinizi kırar. Ağzıyla hayır demediklerine de sessiz savaş açar yıldırır. Sorunları konuşarak aşamayız susar ya da küser bir ara da evden giderdi.. ilgisiz mesafeli ve soğuk biri. Hep böyle değildi tabi. Cinsel hayatımız da çok kötü. Bir takım sorunları var. Kötü alışkanlığı bağırması çağırması yok. Evden işe işten eve monoton bir hayatı var genel olarak bütün hayata bakış açısı da bu. Boşan ya da aile danışmanı desteği al demek için yorum yapmayın lütfen. Boşanmayı düşünmüyorm çocuğum büyüyene kadar hiç değilse, destek almayı da denedik işe yaramadı. Benim sorum şu:Kendimi ve ruh sağlığımı korumak icin ne yapayım?
Ay eşinizin burcu ne çok merak ettim

gittiğiniz yerlere , dönüşünüze filan karışmaması ne güzel o zaman sizde güzel yerlere gidin kendinize zaman ayırın spora gidin, sinemaya gidin, kursa gidin, bi hobi edinin, kitaplar okuyun…. bir şeyler yapın. O zaman onunla uğraşacak zamanınız kalmaz

Tek verilecek tavsiyeyi de istemiyorsun. Ne diyelim o zaman. 10 yıl nasıl baş ettiysen bir 10 yıl daha baş edersin. Kolay gele.

Merhaba kk..
10 yıl boyunca hepmi böyleydi ?
Çocuğunuzun büyümesini beklemenizi anlayabiliyorum çünkü yuva yıkmak hele çocukla daha bir zor
Biraz kendi içinize dönmeye çalışın her dediğini kafaya takmayın
Çocuğunuzla kendinizle ilgilenin belki eşinizin bir sıkıntısı bir derdi vs vardır belki anlatamıyor olabilir yani hep böyle değilse sonradan bunlar ortaya çıktı ise birşey olmuştur belki hayatında kırıldığı üzüldüğü yada yanlış anlaştığı siz eşinizi az çok tanırsınız neden sonra ne zamandan beri böyle o dönem neler olmuştu vs düşünerek sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz belki

gittiğiniz yerlere , dönüşünüze filan karışmaması ne güzel o zaman sizde güzel yerlere gidin kendinize zaman ayırın spora gidin, sinemaya gidin, kursa gidin, bi hobi edinin, kitaplar okuyun…. bir şeyler yapın. O zaman onunla uğraşacak zamanınız kalmaz
Bu çok doğru. Destekler hatta karışmaz asla teşekkür ederim

10 yıl boyunca hepmi böyleydi ?
Çocuğunuzun büyümesini beklemenizi anlayabiliyorum çünkü yuva yıkmak hele çocukla daha bir zor
Biraz kendi içinize dönmeye çalışın her dediğini kafaya takmayın
Çocuğunuzla kendinizle ilgilenin belki eşinizin bir sıkıntısı bir derdi vs vardır belki anlatamıyor olabilir yani hep böyle değilse sonradan bunlar ortaya çıktı ise birşey olmuştur belki hayatında kırıldığı üzüldüğü yada yanlış anlaştığı siz eşinizi az çok tanırsınız neden sonra ne zamandan beri böyle o dönem neler olmuştu vs düşünerek sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz

Böyle adamların genelde dışarıda güvendikleri biri olur. Sizin evden işe işten eve zannettiğiniz adam,dışarıda bambaşka bir hayat yaşıyordur ve sizin haberiniz yoktur belki. Boşanmak seçenekler dahilinde değilse önemsemeyip kendi hayatınızı yaşamaya devam edeceksinşz başka çare yok.

Böyle adamların genelde dışarıda güvendikleri biri olur. Sizin evden işe işten eve zannettiğiniz adam,dışarıda bambaşka bir hayat yaşıyordur ve sizin haberiniz yoktur belki. Boşanmak seçenekler dahilinde değilse önemsemeyip kendi hayatınızı yaşamaya devam edeceksinşz başka çare yok.
Hayır öyle bir hayatı yok

bir zamanlar benimki de öyleydi. 3-5 cinnetten sonra şimdi yorum yapmaya korkuyor. Hoşlanmadığım bir konuda tek kaşımı kaldırınca hemen susuyor 😂

Back
X