Psikolojik siddet mi bu? yardim edin

merhabalar,
esimle bulustuk konustuk, dusundugumun aksine bosanmak icin degil kurtarmak icin aramizi duzeltmek icin konusmak istemis, bana 1 ayagin iceride 1 ayagin disarida gibisin kac aydir , beni kendinden itiyosun neyin var falan gibi girdi konuya.
bende bunun sebebi bana uyguladigin psikolojik siddet dedim, bana ettigin kufur hakaretler, beni asagilamalarin, bu iliskide esit oldugumuzu hissetmiyorum bana deger verdigini hissetmiyorum ve bu yuzden sinirlerim cok yiprandi ve sana eskisi gibi davranmiyorum haliyle dedim. normal degil bunlar dedim, senin tedavi gormen gerekiyo, karsinda aglarken bile gulebiliyosun bunlar normal degil dedim.
baya bi konustuk o da benim onun cok ustune gittigimi bi tartisma gerginlik ciktiginda o bazen kapatip sonra konusmak istiyo ben hayir konusalim ne var bunda diyorum iste bunlari yapma dedi sende bana destek ol asalim birlikte vs. bide cok ustume gelme, kendime hic alanim kalmadi, sadece is seyahat ve kalan zamanlarda senin ustume gelmen dedi, bazen kendime ait bir gun gecirebileyim dedi, bende tamam dedim.
ve sunu soyledim, kufur hakaret asagilama ve benzeri seyler oldugu taktirde ben devam etmicem dedim. o da tamam dedi.
bunu net bi sekilde anladigini dusunuyorum. ben yapabilecegimi yapmis oldum.
eger hala bu devam ederse o zaman bende elimden geleni yapmis icim rahat her sekilde denemis olurum.
terapiyede baslicam dedi, ama cift terapisi degil kendi gitmek istiyor tamam dedim, is degistirme durumundan sonra baslayayim dedi, sen kendin karar ver dedim ama sartim bu yani insan muamelesi gormek deger gormek istiyorum.

herseyi konustuk boyle 2-3 saat. umarim duzelir biseyler.
bu arada, esim kendindeki sorunu cok anlamamisti, sadece benim tepkimi anlamis, ve kaybetme korkusu vardi sanki, onun icin konusmak istedi yani. empati yapamamis. dioki kufur etmem hakaret etmem hic hos degil hayvanlik hatta, bilerek yapmiyorum, o anda sinirleniyorum vs, kabul etmicegimi soyledim, o boyle normallestirmesin bunu diye ornek verdim baban annene surtuk dermi, benim babam anneme dese annem o saniye ayrilir. bunlar normal seyler degil, ve artik bu sekilde yasayamiyorum bir dahakine kabul etmicem dedim.

artik kendi bilir.
Çok üzgünüm ama hala kendinde hata görmüyor, seni suçluyor. "Sen bana uzak davrandın, sen tartıştığımızda konuşmak için zorladın, sen çok üstüme geldin kendime ait alanım kalmadı vs vs" tüm bu cümleler onun kendini aklama bahaneleri...

Öfke insani bir duygu. Hepimiz sinirlenebiliyoruz. Önemli olan kontrol edebilmek ancak eşin de bu yok. Madem öyle sen de sinirlendiğinde say söv eşine, o kaldırabilecek mi bakalım? Sürtük ne demek yaa.. Çok sinirlendim..

İnşallah biz yanılırız, hakkında hayırlısı olsun.

Sende bir yandan terapini eksik etme. Kendine olan guvenini sevgini geri al. Kendinden eminligini vsvs..
Hakkinda hayirlisi olsun

Biz kadinlar ne kadar cabaliyoruz degil mi? Onlarsa aynen hayatlarina devam. Birini suclamak ne kadar kolay oysa. Oysa insan kendinde de hata aramali. Oz elestiri sende hayli var. Sen benim de hatalarim var derken biz burada hayir bunlar gayet insani davranislar dedik. Oysa sen hala ben de cok uzerine gittim dedin hala. O ise senin yaptigin ozelestirinin onda birini bile yapmiyor. Sorun da burada. Zaten kendi hatalarini girse yurutulmeyecek bir evlilik degil bu.
Boylelerine de aslinda kendi gibi benciller lazim ki kendilerini gorsunler her defasinda ama ne yazik ki hep bir fedakara bir bencil dusuyor.
Dilerim cok mutlu olursun.

Biz kadinlar ne kadar cabaliyoruz degil mi? Onlarsa aynen hayatlarina devam. Birini suclamak ne kadar kolay oysa. Oysa insan kendinde de hata aramali. Oz elestiri sende hayli var. Sen benim de hatalarim var derken biz burada hayir bunlar gayet insani davranislar dedik. Oysa sen hala ben de cok uzerine gittim dedin hala. O ise senin yaptigin ozelestirinin onda birini bile yapmiyor. Sorun da burada. Zaten kendi hatalarini girse yurutulmeyecek bir evlilik degil bu.
Boylelerine de aslinda kendi gibi benciller lazim ki kendilerini gorsunler her defasinda ama ne yazik ki hep bir fedakara bir bencil dusuyor.
Dilerim cok mutlu olursun.
Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibinde hata bile yok anlattıklarına bakılırsa. Hangimiz ilgisiz kalınca ilgi beklemiyoruz? Talep etmiyoruz? Sitem etmiyoruz? Yapı meselesidir, kimisi sinirliyken uzaklaşmayı tercih eder kimisi ise hemen sorunları konuşmayı ister... Karşıdaki insan o kadar anlayışsız, o kadar hoşgörüsüz, o kadar saygısız ki sindirmiş iyice.. Tabiri caizse ağlarına takılmış, farkında olsada çekip kurtaramıyor kendini konu sahibi...

Dışarıdan gören gözler olarak biz çok net görüyoruz. İnsan bazen işin içindeyken idrak edemiyor, sağlıklı düşünemiyor. Benim öyle olmuştu mesela... Ne zamanki evi terkettim, o sağlıksız ortamdan uzaklaştım ve burada konu açtım, farklı gözlerden yorumlar aldım işte o zaman dank etti, idrak ettim. Kadınlar kulübünde boşan yorumları alıp boşanma eylemini icraate geçiren ender kadınlardanım:) Bir kerecik bile pişman olmadım verdiğim karardan, keşke bir şans daha verseydim demedim hiç.. Sırtımdaki yükten kurtuldum, Ohhhhh dünya varmış dedim.. Tek taraflı yürümez hiç bir şey... Karşındaki senin gösterdiğin çabanın 10 da birini göstermezken sen çırpınıp durduğunla, kendini yorduğunla kalırsın. Tükenirsin çünkü bir süre sonra...

Neyse.. Umarım herşey gönlünce olur sevgili konu sahibi..

Kesinlikle katılıyorum. Konu sahibinde hata bile yok anlattıklarına bakılırsa. Hangimiz ilgisiz kalınca ilgi beklemiyoruz? Talep etmiyoruz? Sitem etmiyoruz? Yapı meselesidir, kimisi sinirliyken uzaklaşmayı tercih eder kimisi ise hemen sorunları konuşmayı ister... Karşıdaki insan o kadar anlayışsız, o kadar hoşgörüsüz, o kadar saygısız ki sindirmiş iyice.. Tabiri caizse ağlarına takılmış, farkında olsada çekip kurtaramıyor kendini konu sahibi...

Dışarıdan gören gözler olarak biz çok net görüyoruz. İnsan bazen işin içindeyken idrak edemiyor, sağlıklı düşünemiyor. Benim öyle olmuştu mesela... Ne zamanki evi terkettim, o sağlıksız ortamdan uzaklaştım ve burada konu açtım, farklı gözlerden yorumlar aldım işte o zaman dank etti, idrak ettim. Kadınlar kulübünde boşan yorumları alıp boşanma eylemini icraate geçiren ender kadınlardanım:) Bir kerecik bile pişman olmadım verdiğim karardan, keşke bir şans daha verseydim demedim hiç.. Sırtımdaki yükten kurtuldum, Ohhhhh dünya varmış dedim.. Tek taraflı yürümez hiç bir şey... Karşındaki senin gösterdiğin çabanın 10 da birini göstermezken sen çırpınıp durduğunla, kendini yorduğunla kalırsın. Tükenirsin çünkü bir süre sonra...

Neyse.. Umarım herşey gönlünce olur sevgili konu sahibi..

merhabalar,
tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. umarim herseyin hayirlisi olsun.
esim o konusmadan beri iyi ve kibar davraniyor.
konusma esnasinda cok bastira bastira 4-5 kez soylemem gerekti anlamasi icin, ya konuyu carpitti ya lafi degistridi ya beni sucladi sebep bulmak icin, sonunda baban annene surtuk diyomu demem ve bak bi daha olursa senden ayrilicam gibi net bisi soylemem gerekti ve sonunda anladi ve haklisin tamam denicem bende sende bana yardimci ol o anda konuyu uzatma sonra konusalim gibi bisiler dedi, sonuc olarak bilio neler olucagini bu sekilde devam ederse.
suandada iyi, bebek plani, is degisiminden falan bahsediyo, hayatimiz guzel olucak diyo , yeni is projesi olursa Turkiye'den ev alalim diyo vs. kaybetme korkusu var suanda onda.

bi ara ilk konusurken, sen 3.partilerin etkisindesin, psikologun, arkadaslarin, okuduklarin biseyleri okuyosun dolduruyosun kendinide ondan boyle oldun, bu sen degilsin dedi durdu, zor ikna ettim benim kalpten konustuguma ve asagilanmak degersiz davranilmak kufur ve hakaret duymak istemedigime.
bu kadar garip ve abes mi benim asagilandigimi dusunmem ve bunu kabul etmemem? neden anlamasi bu kadar zor oldu bilmiyorum. kafamdan uydurdugum biseyde yok kavgada tartismada beni asagiliyor acik acik kufur ve hakaretler ediyor iste? neyse sonunda anlatabildim kendimi saniyorum.

merhabalar,
tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin. umarim herseyin hayirlisi olsun.
esim o konusmadan beri iyi ve kibar davraniyor.
konusma esnasinda cok bastira bastira 4-5 kez soylemem gerekti anlamasi icin, ya konuyu carpitti ya lafi degistridi ya beni sucladi sebep bulmak icin, sonunda baban annene surtuk diyomu demem ve bak bi daha olursa senden ayrilicam gibi net bisi soylemem gerekti ve sonunda anladi ve haklisin tamam denicem bende sende bana yardimci ol o anda konuyu uzatma sonra konusalim gibi bisiler dedi, sonuc olarak bilio neler olucagini bu sekilde devam ederse.
suandada iyi, bebek plani, is degisiminden falan bahsediyo, hayatimiz guzel olucak diyo , yeni is projesi olursa Turkiye'den ev alalim diyo vs. kaybetme korkusu var suanda onda.

bi ara ilk konusurken, sen 3.partilerin etkisindesin, psikologun, arkadaslarin, okuduklarin biseyleri okuyosun dolduruyosun kendinide ondan boyle oldun, bu sen degilsin dedi durdu, zor ikna ettim benim kalpten konustuguma ve asagilanmak degersiz davranilmak kufur ve hakaret duymak istemedigime.
bu kadar garip ve abes mi benim asagilandigimi dusunmem ve bunu kabul etmemem? neden anlamasi bu kadar zor oldu bilmiyorum. kafamdan uydurdugum biseyde yok kavgada tartismada beni asagiliyor acik acik kufur ve hakaretler ediyor iste? neyse sonunda anlatabildim kendimi saniyorum.

Burda bu konuyu okumus olabilir mi esin?
Bebek planini ertele. Esin empati kuramiyor sadece seni anlamis gibi davraniyor bence.

Ayrica hanimlar sizin hakkinizda da dedikodular kotuleme kampanyasi oldumu? Benim suan full devam ediyor cunki.
Ve bu surec icinde kaybettiginiz veya size eskiden inanmamis kisiler ile bugun ki iletisiminiz nasil? sonanda sonanda denizlililili denizlililili

Çünkü siz imzayı attınız diye artık sen onun malıymışsın gibi davranıyor bazı erkekler bunun böyle olmasına baştan izin vermemeliydiniz..
Çocuk yok sanırım
Bu adamla ömür geçmez bence ayrılıp kendi hayatınıza bakın

Bebek planini ertele. Esin empati kuramiyor sadece seni anlamis gibi davraniyor bence.

Ayrica hanimlar sizin hakkinizda da dedikodular kotuleme kampanyasi oldumu? Benim suan full devam ediyor cunki.
Ve bu surec icinde kaybettiginiz veya size eskiden inanmamis kisiler ile bugun ki iletisiminiz nasil? sonanda sonanda denizlililili denizlililili
O siralar o herkese benim ruh hastasi kiskanclik hastasi oldugumu soyluyordu. Ben kimseyi ikna etme yoluna gitmedim ben. Zaman herseyi gosteriyor sabredebilirsen. Sadece ortak arkadaslarla gorusmeyi kestim ona haber ucurmamalari icin. Ortak arkadaslar onu hakli buluyorlardi zaten. Benim icin de iyi oldu. Hala da gorusmuyorum.
Bu arada ben de ayni dusunuyorim. Konu sahibinin esi buradaki yorumlari okudu bilgisi var bence.

hic bilmiyorum oladabilir, ama direk soylemek yerine o sekilde mi konusmustur ..
bencede empati kuramadi tam ama devam ederse bitirecegimi anladi, bu bana yeterli simdilik nerede durmasi gerektigini bilsin sinirlarini bilsin, ona gore davranir.

hic bilmiyorum oladabilir, ama direk soylemek yerine o sekilde mi konusmustur ..
bencede empati kuramadi tam ama devam ederse bitirecegimi anladi, bu bana yeterli simdilik nerede durmasi gerektigini bilsin sinirlarini bilsin, ona gore davranir.
Üzerinden neredeyse 13 ay geçmiş ama merak ettim, noldu?

eşiniz sigara ve içkiye karşı, açık giyinmenize karşı. siz bunları bilerek evlenmişsiniz. daha sonra neden bu şartları delmek için çaba harcıyorsunuz. bu insanı kandırmak değil midir? eşinizle evlenebilmek için kendi değerlerinizi saklamışsınız bir süre. eşiniz de kaba birisi aynı zaman da. bazen bile bile lades diyenler için kendi düşen ağlamaz lafı aklıma geliyor.

Sadece psikolojik şiddetle kalmamış ki. Evlenmeden önce karışmaya başlamış siz kabullendikçe daha da üzerinize çıkmış. Ben çalışmıyorsunuz sanmıştım. İşiniz maaşınız varken niye kendinize bu hayatı yakıştırıyorsunuz.

Ben herkes gibi eşiniz tamamen haksız siz haklısınız demek yerine, lütfen psikolojik yardım alın diyeceğim. İşin içinde bizlerin bilemeyecegi cok farklı dinamikler olur, bu yüzden de hiçbirimizin boşanın gibi cümleler söylemesinin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Back
X