- 22 Ekim 2014
- 5.717
- 2.374
- 198
Çok üzgünüm ama hala kendinde hata görmüyor, seni suçluyor. "Sen bana uzak davrandın, sen tartıştığımızda konuşmak için zorladın, sen çok üstüme geldin kendime ait alanım kalmadı vs vs" tüm bu cümleler onun kendini aklama bahaneleri...merhabalar,
esimle bulustuk konustuk, dusundugumun aksine bosanmak icin degil kurtarmak icin aramizi duzeltmek icin konusmak istemis, bana 1 ayagin iceride 1 ayagin disarida gibisin kac aydir , beni kendinden itiyosun neyin var falan gibi girdi konuya.
bende bunun sebebi bana uyguladigin psikolojik siddet dedim, bana ettigin kufur hakaretler, beni asagilamalarin, bu iliskide esit oldugumuzu hissetmiyorum bana deger verdigini hissetmiyorum ve bu yuzden sinirlerim cok yiprandi ve sana eskisi gibi davranmiyorum haliyle dedim. normal degil bunlar dedim, senin tedavi gormen gerekiyo, karsinda aglarken bile gulebiliyosun bunlar normal degil dedim.
baya bi konustuk o da benim onun cok ustune gittigimi bi tartisma gerginlik ciktiginda o bazen kapatip sonra konusmak istiyo ben hayir konusalim ne var bunda diyorum iste bunlari yapma dedi sende bana destek ol asalim birlikte vs. bide cok ustume gelme, kendime hic alanim kalmadi, sadece is seyahat ve kalan zamanlarda senin ustume gelmen dedi, bazen kendime ait bir gun gecirebileyim dedi, bende tamam dedim.
ve sunu soyledim, kufur hakaret asagilama ve benzeri seyler oldugu taktirde ben devam etmicem dedim. o da tamam dedi.
bunu net bi sekilde anladigini dusunuyorum. ben yapabilecegimi yapmis oldum.
eger hala bu devam ederse o zaman bende elimden geleni yapmis icim rahat her sekilde denemis olurum.
terapiyede baslicam dedi, ama cift terapisi degil kendi gitmek istiyor tamam dedim, is degistirme durumundan sonra baslayayim dedi, sen kendin karar ver dedim ama sartim bu yani insan muamelesi gormek deger gormek istiyorum.
herseyi konustuk boyle 2-3 saat. umarim duzelir biseyler.
bu arada, esim kendindeki sorunu cok anlamamisti, sadece benim tepkimi anlamis, ve kaybetme korkusu vardi sanki, onun icin konusmak istedi yani. empati yapamamis. dioki kufur etmem hakaret etmem hic hos degil hayvanlik hatta, bilerek yapmiyorum, o anda sinirleniyorum vs, kabul etmicegimi soyledim, o boyle normallestirmesin bunu diye ornek verdim baban annene surtuk dermi, benim babam anneme dese annem o saniye ayrilir. bunlar normal seyler degil, ve artik bu sekilde yasayamiyorum bir dahakine kabul etmicem dedim.
artik kendi bilir.
Öfke insani bir duygu. Hepimiz sinirlenebiliyoruz. Önemli olan kontrol edebilmek ancak eşin de bu yok. Madem öyle sen de sinirlendiğinde say söv eşine, o kaldırabilecek mi bakalım? Sürtük ne demek yaa.. Çok sinirlendim..
İnşallah biz yanılırız, hakkında hayırlısı olsun.