Kendi ailenizin size istediğiniz seçimlere saygı duymayıp kendi seçimlerini size uygulatmasının, size uygulanan zorbalığın ve sevgisizliğin acısını sizde aynı şekilde başkalarından çıkarıyorsunuz. Diğer kızların istediği bölümde okumalarını, istediği gibi yaşamalarını kıskanıyorsunuz. İnsanların sizinle makyaj yapmadığınız, iyi giyinemediğiniz için dalga geçeceklerini düşünüyorsunuz. Ama siz o insanlara bir kötülük yapmadıysanız ve o kişiler gerçekten iyi insanlarsa daha geçmezler, sizi dışlamazlar. Seninle dalga geçilmesinden endişe ettiğini söyledin. Ben mesela makyaj yapmayı sevmem. Hele yazın hiç yapmam. Mini etektir, şorttur, croptur giymem çünkü rahat edemem. Geçen hafta arkadaşlarla iş çıkışı konsere gitmek için sözleştik, kızlar da süslenelim, makyaj yapalım dediler. Hepsi elbise, şort, crop tarzı giyindiler full makyaj yapıp çok güzel oldular. Ben kot ve tişört sıfır makyajla gittim çünkü ben öyle rahat ettim. Ve hiçbiri beni dışlamadı, dalga geçmedi. Zaten niye dalga geçsinler, bunlar benim tercihimdi. Çokta güzel eğlendik o gece. Ama ben, onlar gibi giyinmedim, makyaj yapmadım gitmeyeyim dışlanırım havasına girseydim mutsuz mutsuz evimde sıkılarak otururdum. Önce bakış açını değiştir sonra da insanlara sana davranılmasını istediğin gibi davran. Burada yazı dilinden bile nefretin anlaşılıyor. Bu nefret sadece sana zarar verir başkasına değil. Acilen psikolojik destek alıp ruhunu iyileştirmelisin. Geçmişe bir şey yapamayız ama şimdiki an ve gelecek hala bizim tercihlerimizde.