- 27 Kasım 2015
- 1.397
- 3.041
- 133
- Konu Sahibi hayalethesap
-
Ocak ayından beri kullanıyorum ilacın değişimi için ara görüşmeye gittim ama ilacın fayda ettiğini bu sebeple değişmeyeceğini söylediilacı bırakmayın dr nuzla konuşun belki başka ilaç verecektir. olmazsa ilacın ilk etkileri geçene kadar rapor falan alın
anladım baya sıkıntı yaşamışsınız o zaman bir başka dr a danışmakta fayda var gibi.Ocak ayından beri kullanıyorum ilacın değişimi için ara görüşmeye gittim ama ilacın fayda ettiğini bu sebeple değişmeyeceğini söylediuyku sorunumdan çok kabızlık ve regl için değişiklik istemiştim iki aydır regl olmuyorum keza aynı şekilde kabızım çok zorlanıyordum Ramazan’la birlikte birde uyku sorun olmaya başladı
Benim dr farklıydı aslında ama muayene ücreti 600 olunca gidemedim o yüzden daha önce geldiğim dr geldim bu da böyle olduanladım baya sıkıntı yaşamışsınız o zaman bir başka dr a danışmakta fayda var gibi.
Devamli doktor ve ilac değişmez, ilacın etki etmesi için sabır ve düzen gerekirHanımlar merhaba, biraz iç dökmek birazda akıl almak için yazıyorum. İçerisinde bulunduğum durumda sen ne yapardın.
10 yılı aşkın süredir psikolojik olarak rahatsızlığım var. Panik atak anksiyete depresyon okb ne ararsanız vardı. Son zamanlarda ise anksiyetem ve depresyon ile uğraşıyorum. Ve tabi bu süreç içerisinde bir sürü ilaç kullandım. Farklı dr lar tedavi yöntemleri değiştirdim. Ne olursa olsun düzelme olmadı bir yerde tıkandım kaldım neyse çok uzaktım son olarak gittiğim dr ilaçlarımı değiştirdi. Bu ilaç kabızlık yaptı gece uykusuzluk yapıyor gündüz boş kalınca uyku yapıyor. Ve iş yerimde Yoğun bir ortamım yok haliyle kafamı dağıtmaya vaktim olmuyor. Bu süre zarfında ise sürekli uyku hali içerisindeyim kafamı kaldıramıyorum. Bugün müdür çok dikkat çektiğimi böyle olmaması gerektiğini vs söyledi. Yönetici olarak ona da Hak veriyorum ama benimde elimde olmayan sebeplerden dolayı bu haldeyim. Şimdi ne yapayım ilacı mı bırakayım dr mu değiştireyim ? Ne yapayım.
Okuduğunuz için teşekkür ederim
Sürekli ilaç ve dr değiştirmiyorum en son gittiğim dr a 4 sene gittim. İlaçlarım ise dr önerisinde değişti hep.Devamli doktor ve ilac değişmez, ilacın etki etmesi için sabır ve düzen gerekir
Kabızlık için bir çok yol denedim ama fayda olmuyor onu çözemedim. Uyku içinde çok bişey yapmadım aslında ama kafein zaten haftada bir ancak tüketirim.İlacın faydası ağır basıyor ve yan etkileri kurtarılabilecek düzeydeyse; daha doğal yollara yönelmeye çalışacaksınız.
Kabızlığınız için beslenme şeklinize dikkat edeceksiniz. Gece uykusuzluğu biraz tartışılır ancak uyumak için diğer yöntemleri kullandınız mı? Beyaz gürültü, yatağa girince telefonu bırakma kuralı, gün içinde kendinizi fiziksel yorma, belirli saatlerden sonra kafein alımını azaltmak ve günlük kafein kotası bulunması vb?
Saydığınız tüm hastalıkları (Siz kadar net bilemiyor olabilirim), hastalığımın duygu-durumda joker gibi davranması ve kolay kılık değiştirebilmesi sebebiyle yaşadım. Panik duygusunu da uç yaşarım, kalbim çıkacak gibi olur nefesim kesilir, bazen kötü bir şey olacak hissim yoklar ve çeşitli kötü düşünceler aklıma üşüşüverir, aralarından da gider en kötü senaryoyu alır onu takıp evirip çevirip orasından burasınan deşmeye düşerim. Depresyon kısmına girmiyorum bile, doktorumun söylediği "Bir bipolar hastasının yaşayabileceği depresyondan öte bir depresyon yok"tur.
Demek istediğim, bu halde iken senelerdir idare ediyor ve tedavimde sadece ilaçlar, sadece doktorlar ve birkaç tedavi yöntemi/terapiler ile kalmıyorum (İlaçlarımızın yan etkileri de berbattır, anlıyorum ancak başta belirttiğim yere çıkıyoruz)
Sonuç itibariyle, kendiniz için doğal birkaç metodu da hayatınıza ekleyip, yaşam stili yapıp bir de öyle mi deneseniz?
Not: İlaçlarınızı, kafanıza göre bırakmayın/kesmeyin. Nasıl ki başlama dozları varsa, bırakma dozları da vardır. Doktorunuza danışın.
Bilmiyorum inanın yoruldum.İlacı doktor önerisi olmadan bırakmamalısınız belki başka bir doktor size iyi gelebilir değişiklik olur
Teşekkür ederim. Elimden geleni yapıyorum ama olmuyor kafamı çekip iştende çıkamıyorum ödemeler var içerde tazminatım var. Onlar çıkarsa bile tazminat borcun bir kısmını ancak kapatıyor.Yeni ilaçlar ilk zamanlar öyle yapıyor ama sonra düzene giriyor. Çok geçmiş olsun. Nasıl reflü, alerji vb durumlar hastalıksa bu durum da bir tür hastalık ve herkesin başına gelebilir. Lütfen kendinizi daha da üzüp olmayan şeyler için endişelenmeyin.
Yazdiklarinizdan devamli değiştirdiniz gibi anladım.O halde 4 senedir bir duzen tutmamış ise baska bir doktora gidin araştırıp gerekirse baska şehire.Ben de anksiyete hastasıyım ancak ilaçlarımı kullandığımda gayet iyiyim.Eger bırakırsam sorun yaşarım, simdiye kadar bir düzen tutması gerekirdiSürekli ilaç ve dr değiştirmiyorum en son gittiğim dr a 4 sene gittim. İlaçlarım ise dr önerisinde değişti hep.
Kabızlık için bir çok yol denedim ama fayda olmuyor onu çözemedim. Uyku içinde çok bişey yapmadım aslında ama kafein zaten haftada bir ancak tüketirim.
Bilmiyorum inanın yoruldum.
Teşekkür ederim. Elimden geleni yapıyorum ama olmuyor kafamı çekip iştende çıkamıyorum ödemeler var içerde tazminatım var. Onlar çıkarsa bile tazminat borcun bir kısmını ancak kapatıyor.
Benim tedavi hep bir yerde tıkanıyor. Tam anlamıyla düzeldim olmuyor bi yere gelip kalıyorYazdiklarinizdan devamli değiştirdiniz gibi anladım.O halde 4 senedir bir duzen tutmamış ise baska bir doktora gidin araştırıp gerekirse baska şehire.Ben de anksiyete hastasıyım ancak ilaçlarımı kullandığımda gayet iyiyim.Eger bırakırsam sorun yaşarım, simdiye kadar bir düzen tutması gerekirdi
Dr Deniz Şimşek kesinlikle tavsiye ederim ,randevu cok zor ama.Hangi sehirdesinizBenim tedavi hep bir yerde tıkanıyor. Tam anlamıyla düzeldim olmuyor bi yere gelip kalıyor
Kayseri deyim benDr Deniz Şimşek kesinlikle tavsiye ederim ,randevu cok zor ama.Hangi sehirdesiniz
Arzu Hanım a gittiniz mi ,Kızılay hastanesi, cok cok iyi bir doktordur,ona gidip iyileşmeyen birini hic görmedimKayseri deyim ben
Gittim yan etkilerinin fazla olduğunu belirttim ilaç iyi geldi değiştirmem dedi.İlk başlarda ağır ilaçlar uyku yapar ama bu devam ederse doktora gidip bu etkilerin hafif olduğu bir ilac vermesini isteyebilirsiniz. Bazi ilaclar cidden ruh gibi yapıyor insanı ve daha da depresif yapıyor
Denenebilir tabi ki ama şuan maddi anlamda yeni bir gider eklemem mümkün değilBen psikoterapinin işe yaradığını 2 arkadaşımda gördüm. İlaç tedavisine karşı değilim ama bence mutlaka terapi ile desteklenmeli. İyi bir doktorun güçlü bir terapi ile mucizeler yaratacağına eminim. Deneseniz ?
Şuan hali hazırda Arzu Hanım a gidiyorum zatenArzu Hanım a gittiniz mi ,Kızılay hastanesi, cok cok iyi bir doktordur,ona gidip iyileşmeyen birini hic görmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?