• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Malesef toplumda kadına oluşan yanlış bakış açısını yine kadınlar oluşturuyor!Bazı hemcinslerimiz birey olmak istemiyor ve birey olmaya çalışan kendi kararlarını kendi alabilen ayakları üstünde durabilen kadınlara kötü gözle bakıyorlar.Önce kadın kadına yapıyor bunu sonra da şiddet gören kadına da mutlaka bir suçu vardır da şiddeti haketmiştir diyorlar zihniyet bu değiştiremeyiz.

Aynen arkadaşım aynen. bize en büyük düşmanlığı yine biz yapıyoruz. Yazılanlara bakılırsa baçı kolu bacağı açık insanlar tecavüze zemin hazırlıyor. Nasıl insanlar oluk. Akşam eve gidince annemi öpeceğim. Şurada yazılanları görünce. Ne giyimime karıştı, ne gezmeme, ne siyasi görüşüme. Hiç utandırmadım onu. Başka şehir de üniversite okudum. Hep güvendi bana.

size kesinlikle katılıyorum. dershaneden geliyorum ben sigara alkol agzima surmedim bu yasima kadar dershanede millet kantinde iciyor ustume koku siniyor eve geliyorum sigarami ictin sen diyor. icmedim diyorum arkadaşlar icti yanimda sinmiştir diyorum inanmıyor o nasil sinme dyor Yahu istesem icerim sana mi hesap vercem kac yasinda insanım ama icmiyorum yalan mi soyliycem sana yik boyle bisey ya

Hah. Ama sorsan güveni biz sarstık.
Kadınız ya. Üniversite okuduk ya da okuyoruz/hazırlanıyoruz ya.
Ağza alınmayacak şeyleri hak edenlerizdir biz kesin güven güven güveni suistimal ediyoruzdur.

dedem anneannem dayilarim bu sehrin baska semtinde yaşıyorlar. bizim oturdugumuz yer merkezde annem tek yasayacak gidersem evet. Evimiz kira. Istedigin yerden ev alalim ataninca ben diyorum surekli ordan oraya mi gelcen benle diyorum dudak büzüyor alınıyor. Yahu kadına sana ev alayım bi duzenin olsun surekli pesimde gezmiycen ya yarin bigun evlencem ozaman da benle mi gelcen bir ev alalim bi duzenin olsun diyorum yine yaranamıyorum

dedem anneannem dayilarim bu sehrin baska semtinde yaşıyorlar. bizim oturdugumuz yer merkezde annem tek yasayacak gidersem evet. Evimiz kira. Istedigin yerden ev alalim ataninca ben diyorum surekli ordan oraya mi gelcen benle diyorum dudak büzüyor alınıyor. Yahu kadına sana ev alayım bi duzenin olsun surekli pesimde gezmiycen ya yarin bigun evlencem ozaman da benle mi gelcen bir ev alalim bi duzenin olsun diyorum yine yaranamıyorum

Evlenince inşallah böyle olmaz canım ya sabret Allah yardımcın olsun

Anneyim ,annelere sirf anne olduklarindan sebep saygi duyarim evlatlarinin üstlerinde emekleri var bunu gözardı edemem,ama anne var anne var ..annelik koruyup kollamak ve evladını mutlu etmektir. yaşımız kaç olursa olsun onlara göre hala çocuģuz ama bu korumaktan ziyade baskı haline gelmiş,baskı olmasi kişileri her türlü hatalara itebilir bunun sorumlusu yine ailedir,bir anne evladina güvenmeli ,gerekli gereksiz hayatına karışmamalı bu konuda anne hatali tabi ki
Konu sahibi belli yaşa gelmiş okumuş mesleği olan bir birey,belli ki içinde bulunduğu durum zor ve çare arayışı içinde ve bir an önce önlem almak zorunda,annenin bu tavrı böyle giderse bu kiside sirf kurtulmak icin yanlis kararlar alabilir..
Konu sahibi arkadaş,annen ciddi bir bunalim icine girmis babanida kaybetmişsin bir uzmana götürsen tedavi olsa ,ya da konuşsan anlatsan halini derdini yine anlamaz mi?

Anneyim ,annelere sirf anne olduklarindan sebep saygi duyarim evlatlarinin üstlerinde emekleri var bunu gözardı edemem,ama anne var anne var ..annelik koruyup kollamak ve evladını mutlu etmektir. yaşımız kaç olursa olsun onlara göre hala çocuģuz ama bu korumaktan ziyade baskı haline gelmiş,baskı olmasi kişileri her türlü hatalara itebilir bunun sorumlusu yine ailedir,bir anne evladina güvenmeli ,gerekli gereksiz hayatına karışmamalı bu konuda anne hatali tabi ki
Konu sahibi belli yaşa gelmiş okumuş mesleği olan bir birey,belli ki içinde bulunduğu durum zor ve çare arayışı içinde ve bir an önce önlem almak zorunda,annenin bu tavrı böyle giderse bu kiside sirf kurtulmak icin yanlis kararlar alabilir..
Konu sahibi arkadaş,annen ciddi bir bunalim icine girmis babanida kaybetmişsin bir uzmana götürsen tedavi olsa ,ya da konuşsan anlatsan halini derdini yine anlamaz mi?

konuşmakla anlamıyor bir psikologa götürmeyi teklif ettim ama bana deli raporu almaya çalışıyosun heralde sen git psikologa dedi

konuşmakla anlamıyor bir psikologa götürmeyi teklif ettim ama bana deli raporu almaya çalışıyosun heralde sen git psikologa dedi

Yani bariz belli rahatsiz oldugu ,valla o zaman dediklerini takmayacaksin hayatina devam edeceksin ama ilk sayfalarda yaptigim yorumu yine yapiyorum o büyüklük yapmiyo sen küçüklüğünü yap saygisizlik etme allah yardimcin olsun gercekten bir care üretemedim

Anne kalkandır , herşeye karşı. Hele bir kız evladı varsa insanın. Toplumun bozukluğunu her bir pisliğini bildiği için ..
Kimin nasıl bakabileceğini düşündüğü için. Bekar olduğun için suan hiçbirşey bilmiyorsun evlenince anlarsın annenin seni neden koruyucu olduğunu. he baskı ayrı birşeydir ama seni kollaması gözetmesi çok başka. Bunu yapmayan bir sürü Anne ler var. Hani şu özgür kızlrın anneleri .
Gece gezmelerde sınırı olmayanların Ebeveynleri ... O yüzden şuan gözün görmez aklın almaz. Ama babası olmayan kız çocuklarını anneler farklı korur. Yinede güzellikle söyle onu anladığını yada anlamak için zaman istediğini söyle sen sen ol yaşıyorken değerini bil. Çalışma hayatı daha başka olduğunu anlat annene. Gönlünü kırma ki ah almayasın.
:KK9::KK9::KK9::KK52:

Bir anne evladina da siginamayacaksa,ne icin yasiyorki...ya onu oldugu gibi kabul edeceksiniz,yada vicdaninizla basbasa kalacaksiniz..eminim babaniz olmadigi icin basinizda,bu kadar asiri korumaci tavir icerisinde, bide ustune cevre baskisi eklenince boyle davranmak zorunda kaliyor, kendinizi onun yerine koyup bi dusunun bakalim..

Ya nasıl anneye kapı dinledi diye saygısız dersiniz yaa. Anlam veremiyorum. Siz dünyanın çemberinden geçmediğiniz icin atıp tutun. Ölünce kıymet bilirsiniz.
Zaten konu sahibi annesine kim saygısız,yobaz dese begeniyle karsilik veriyor aninda.Allah sizin gibi evlat nasip etmesin.insani ya verem ya katil edersiniz.
Annenizi götürmeyin bence de yaninizda.kadını mahvedersiniz.
Annenize cok uzuldum. Tek gidip ÖZGÜRCE yaşayın :KK35:

geçen yıllarda aynen buna benzer bir konu vardı.
abi,anne,kız vs. hep aynıydı sorunlar.

korumak paronaya bağlamak olmamalı.
doğruları oturup konuşarak vermeli.
şaşkın,ürkek,tedirgin,agresif bir evlat yetiştirmek yerine neyin doğru,neyin yanlış olduğunu bilerek büyümeli.

zaten hata yapan gençler bunaltılanlardır genelde.

baskıyla kimseye istediğimizi yaptıramayız.

insan ilişkilerini bilmediğimiz gibi çocuk yetiştirmekten de bihaberiz toplumca.

geçen yıllarda aynen buna benzer bir konu vardı.
abi,anne,kız vs. hep aynıydı sorunlar.

korumak paronaya bağlamak olmamalı.
doğruları oturup konuşarak vermeli.
şaşkın,ürkek,tedirgin,agresif bir evlat yetiştirmek yerine neyin doğru,neyin yanlış olduğunu bilerek büyümeli.

zaten hata yapan gençler bunaltılanlardır genelde.

baskıyla kimseye istediğimizi yaptıramayız.

insan ilişkilerini bilmediğimiz gibi çocuk yetiştirmekten de bihaberiz toplumca.

o konu da bana ait olabilir çünkü üniversitede benzer şeyleri yaşadım. Yıllardır yaşıyorum bir çözüm arıyorum ama maalesef. bulamıyorum. Sanırım en sonunda tımarhaneye kapatılacağım annem de onun bu baskilarini savunanlar da rahat edecek

o konu da bana ait olabilir çünkü üniversitede benzer şeyleri yaşadım. Yıllardır yaşıyorum bir çözüm arıyorum ama maalesef. bulamıyorum. Sanırım en sonunda tımarhaneye kapatılacağım annem de onun bu baskilarini savunanlar da rahat edecek
atanıp çalışmaya başladığında hafifler biraz.
evlenince rahatlarsın ama başka bir şeyler bulabilir saracak.

Zaten konu sahibi annesine kim saygısız,yobaz dese begeniyle karsilik veriyor aninda.Allah sizin gibi evlat nasip etmesin.insani ya verem ya katil edersiniz.
Annesin sanırım ve evlatlarından çok fazla beklentin var.

verem olmak üzere olan biri varsa o da benim. Bilmeden konusmayin bence. Ben ömrüm boyunca annemin her dediğini yaparak yaşadım. Her dediğini. Ama bırakın yazın uzun kolla gezmeye mecbur bırakılınca da sesimi çıkarayım çare arayım. Bahsettiginiz kisilikte olsam ayni abim gibi basıp gider uni hayatımı istediğim gibi yaşadım. götürmezdim yanimda 3 kuruş bursla hem okuyup hem calisarak bakmazdim ona. Psikolojik rahatsızlıklarıni cekmezdim. Ders çalışıyorum icerde tv acıyor dini kanal açıp hüngür hüngür ağlıyor. Gidiyorum anne sınavım var yarin sessiz biraz diyorum 15 dakka sonra gene ayni. Yetmiyor beni de çağırıyor. Ben de onla birlikte oturup dini kanal açıp izleyip ağlayacgm yani. Psikolojimi bozdu. Hayatimi mahvetti evet. Bir erkek arkadaşımdan kitap aldım diye ortalığı ayağa kaldırmış insan kendisi. Beni bu kafayla büyüttü ve sayesinde evlilik fobim var erkeklerin hepsinden korkuyorum. Onu psikiyatra götüremedigim için , bırakıp gidemedigim için, bir küpün icinde sıkışıp kaldığım için benim psikolojim bozuldu. Yaşasanız anlarsiniz dyecegim ama o kadar vicdansiz degilim size aynisini yaşayın sizi de gorelim bakalim napıyosunuz arkaniza bakmadan kaçıyor musunuz görelim diye beddua etmeyecegim. Hakediyorsunuz ama etmeyecegim

verem olmak üzere olan biri varsa o da benim. Bilmeden konusmayin bence. Ben ömrüm boyunca annemin her dediğini yaparak yaşadım. Her dediğini. Ama bırakın yazın uzun kolla gezmeye mecbur bırakılınca da sesimi çıkarayım çare arayım. Bahsettiginiz kisilikte olsam ayni abim gibi basıp gider uni hayatımı istediğim gibi yaşadım. götürmezdim yanimda 3 kuruş bursla hem okuyup hem calisarak bakmazdim ona. Psikolojik rahatsızlıklarıni cekmezdim. Ders çalışıyorum icerde tv acıyor dini kanal açıp hüngür hüngür ağlıyor. Gidiyorum anne sınavım var yarin sessiz biraz diyorum 15 dakka sonra gene ayni. Yetmiyor beni de çağırıyor. Ben de onla birlikte oturup dini kanal açıp izleyip ağlayacgm yani. Psikolojimi bozdu. Hayatimi mahvetti evet. Bir erkek arkadaşımdan kitap aldım diye ortalığı ayağa kaldırmış insan kendisi. Beni bu kafayla büyüttü ve sayesinde evlilik fobim var erkeklerin hepsinden korkuyorum. Onu psikiyatra götüremedigim için , bırakıp gidemedigim için, bir küpün icinde sıkışıp kaldığım için benim psikolojim bozuldu. Yaşasanız anlarsiniz dyecegim ama o kadar vicdansiz degilim size aynisini yaşayın sizi de gorelim bakalim napıyosunuz arkaniza bakmadan kaçıyor musunuz görelim diye beddua etmeyecegim. Hakediyorsunuz ama etmeyecegim
abin çalışsaymış okurken.
bir kız çocuğuna çok büyük yük di mi?

bu tür insanlar çekindikleri çocuklarına halim,selim mülayimdir.
nazını çekene de hayatı zehir ederler.

istediğini izlesin,ağlasın ama ders çalışman gerektiğini neden anlayamıyor acaba?
seni önemsemiyor o yüzden tepkilerinde rahat.

toplumda psikolojisi bozuk o kadar çok insan var ki...

verem olmak üzere olan biri varsa o da benim. Bilmeden konusmayin bence. Ben ömrüm boyunca annemin her dediğini yaparak yaşadım. Her dediğini. Ama bırakın yazın uzun kolla gezmeye mecbur bırakılınca da sesimi çıkarayım çare arayım. Bahsettiginiz kisilikte olsam ayni abim gibi basıp gider uni hayatımı istediğim gibi yaşadım. götürmezdim yanimda 3 kuruş bursla hem okuyup hem calisarak bakmazdim ona. Psikolojik rahatsızlıklarıni cekmezdim. Ders çalışıyorum icerde tv acıyor dini kanal açıp hüngür hüngür ağlıyor. Gidiyorum anne sınavım var yarin sessiz biraz diyorum 15 dakka sonra gene ayni. Yetmiyor beni de çağırıyor. Ben de onla birlikte oturup dini kanal açıp izleyip ağlayacgm yani. Psikolojimi bozdu. Hayatimi mahvetti evet. Bir erkek arkadaşımdan kitap aldım diye ortalığı ayağa kaldırmış insan kendisi. Beni bu kafayla büyüttü ve sayesinde evlilik fobim var erkeklerin hepsinden korkuyorum. Onu psikiyatra götüremedigim için , bırakıp gidemedigim içinfiküpün icinde sıkışıp kaldığım için benim psikolojim bozuldu. Yaşasanız anlarsiniz dyecegim ama o kadar vicdansiz degilim size aynisini yaşayın sizi de gorelim bakalim napıyosunuz arkaniza bakmadan kaçıyor musunuz görelim diye beddua etmeyecegim. Hakediyorsunuz ama etmeyecegim
Seni doguran bu yasa getiren kadina yobaz saygisiz ahlaksiz desem alkislardin beni yahuuu.neyse arkadasim ben sizin icin sunu hakediyorsun yahut sunu etmiyorsun demem.sadece buraya fikrimi yazar iletirim. Ben konu acarsam sizde gayet yorum yapabilirsiniz.basliga,parantez icinde anneme hakli diyecekler yazmasin lutfen diye bi not biraksaniz yazmazdik.Kimin neyi hakettigini bilemeyecegim ama siz tek tavsiyem annenizin bedduasını almayın.hayatiniz altust olur.anneniz hayatin zorluklarini gormus sizin hata yapmamanizi istiyor ve bunu da bu sekilde yansitiyor olabilir.
Her neyse selametle kalin:110:

abin çalışsaymış okurken.
bir kız çocuğuna çok büyük yük di mi?

bu tür insanlar çekindikleri çocuklarına halim,selim mülayimdir.
nazını çekene de hayatı zehir ederler.

istediğini izlesin,ağlasın ama ders çalışman gerektiğini neden anlayamıyor acaba?
seni önemsemiyor o yüzden tepkilerinde rahat.

toplumda psikolojisi bozuk o kadar çok insan var ki...

psikolojisi bozuk diye ona kızmıyorum kolay seyler yasamadi bozulabilir. Benim kızdığım benim bütün çırpinmalarıma rağmen tedavi olmayı kabul etmiyor, kendi psikolojisinin bozukl olmasıyla yetinmiyor beni de kendi gibi yapmaya çalışıyor. Yaptı da bi anlamda. 6 yıllık ilişkimi bitirdim annemin beni yetistirme tarzi nedeniyle. O kadar anormal geliyordu ki karsi cins arkadaşlar ( bir erkek arkadaşımin adini ansam hemen tepki verdiği için) sevgilimi de kiz arkadaşlari konusunda cok kisitladim ve sonuc olarak ayrıldık. Çünkü böyle yetistim bir kız bir erkekle muhatap olmamali. Kitap alışverişi için bile bi erkele görüştü kitap verdi diye azar yiyen bi kız düşünün boyle yetisen bikız. Unide sevgilimden bu nedenle ayrıldıktan sonra oturdum düşündüm anladim. Kendime cekiduzen verdim. Annemin benim uzerimdeki etkisini de fark ettim ve bunu degistirdim. Suan baska bir sevgilim var mutluyuz gayet. Ama anneme soyleyemiyorum çünkü yukarida bahsettigim uzere telefonda sesini duydu diye kavga çıkardı. Ben de isterim onla tanistirayim onayini alaym icim rahat etsin. Ama kadının kafası bambaska. Bi arkadasinin tanıdığı resmimi görmüş beğenmiş beni istemis tanıştıraym diyor. Sevgilim olmasına karisiyorsun sen kalkip buluyosun nasıl iş bu dedim. Ama o iyi cocuktur arkadasimin yigeni dedi. Çocuğu taniyormusun beraber bulundunmu hic dedim hayir dedi. ozaman nerden biliyosun iyi olduğunu dedim. Ben telefonda konuşuyorum diye kiziyosun tanimadan evlenip senin gibi mutsuz evlilik mi yapaym bu ku istedigin dedim sustu. Bi sure sonra gene ayni. Anlatıyorum sabirla gene basa sarıyoruz cok yoruldum artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X