• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"ben mi istedim sanki dunyaya gelmeyi?" yanlis bir cumle bence.
sonucta vucud bulmadan once zaten Allah yaratmis bizi. zaten variz vucud bulup dunyaya gelebilmemiz icinde Anne-babalarimiz sadece sebepleri yere getirmisler. yani evet onlar bizim sahibimiz degil ama bizler onlara emanetiz. Emanetede insan tabi ki gozu gibi bakar. herseyden sakinir. korur kollar..
Bende yeni anne sayilirim nasil bakiyorum evladimin gozlerinin icine. O na birsey olacak diye nasil korkuyorum.Nasil seviyorum bir bilseniz..Ve evet ben anne olunca daha da iyi anladim annemin kiymetini. Ondan lutfen annenize karsi sefkatli olun merhametli olun.

Konu sahibi öncelikle yaşadıklarınız gerçekten cok bunaltıcı ama anneniz babanızın kaybından sonra size daha korumacı yaklaşıyor olabilir aksama kadar dini kanalları izleyip ağlıyor demişsiniz belli ki anneniz de bunalımda onu psikiyatriste götürmeniz en doğrusu eger o kabul etmiyorsa kendiniz gidiyormus gibi yapıp ondan da gelmesini isteyebilirsiniz.Anneniz olması 7 24 size baskı yapacağı anlamına gelmez ama sizin yardımınıza ve anlayışınıza ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.İşiniz zor ama sonuçta bu sizin anneniz yabancı değil ne olursa olsun sizin kötülüğünüzü istemez.Allah yardımcınız olsun.

Annelerinize siz güven vereceksiniz. Anne size güvenemeyeceğini anlarsa baskı yapar. Ayrıca zaten konu sahibi yaptıklarıyla annesinin güvenini sarsmış. Anneye bskmakla iş bitmiyor. Bakacaksın tabi, o sana yıllarca baktı. Ancak yok bana annem bakmadı ben başka yerde başka şekilde büyüdüm diyorsan amenna anneni dinleme de bakma da.

Anneme güven vermeyecek hiçbir davranışım olmadığı için o dediğinizi hiiiiiç alınamıyorum kusuruma bakmayın.
Ne yapmış da sarsmış güvenini bi söyler misin? Hayır ne yapmış? İçmiş içmiş dağıtmış mı, gece yatıya başka yerde mi kalmış, üniversiteye bile yanında taşımış nedir? Anlamak zor.
Anneme nasıl bir evlat olduğum konusunda izahat verecek değilim zaten size. Siz gidin de bi kendinizi ölçün tartın bana bu ajite yaklaşımlarla gelmeyin.

Anneme güven vermeyecek hiçbir davranışım olmadığı için o dediğinizi hiiiiiç alınamıyorum kusuruma bakmayın.
Ne yapmış da sarsmış güvenini bi söyler misin? Hayır ne yapmış? İçmiş içmiş dağıtmış mı, gece yatıya başka yerde mi kalmış, üniversiteye bile yanında taşımış nedir? Anlamak zor.
Anneme nasıl bir evlat olduğum konusunda izahat verecek değilim zaten size. Siz gidin de bi kendinizi ölçün tartın bana bu ajite yaklaşımlarla gelmeyin.
Ya canım neden ben sana ajite edeyim ki. Kendini lafın ortasına atan, benim annem de böyleydi diyen sensin. Etkinize tepki veriyor anneleriniz. Burda uzun uzadıya kızın annesinin güvenini nasıl suistimal ettiğini anlatacak değilim, okuma bilip konuyu okuyan zaten anlar. Güven güven güven. Baştan kaybedilmiş. Artık çok zor o güven ilişkisini kurmak. Belki siz de de öyleydi.

Ya canım neden ben sana ajite edeyim ki. Kendini lafın ortasına atan, benim annem de böyleydi diyen sensin. Etkinize tepki veriyor anneleriniz. Burda uzun uzadıya kızın annesinin güvenini nasıl suistimal ettiğini anlatacak değilim, okuma bilip konuyu okuyan zaten anlar. Güven güven güven. Baştan kaybedilmiş. Artık çok zor o güven ilişkisini kurmak. Belki siz de de öyleydi.

Alakası yok.
Napmış ya okudum ben de. Gitmiş okumuş işte. Daha napabilir yani kısa kollu tişört müdür güveni sarsan?? Bu nasıl bir kafadır yahu? Ne içiyor bu insanlar merak ediyorum gerçekten.
Okumuş okurken bile anacığını yanına almış hayır daha napacak ya napacak?
Neymiş güven güven güvenmiş. Sarsmışmış.
Anlatayım da gül. Küçükken annem ilaçlarını yanlış sayar gelir beni döverdi ilaçlarımı mı içtin diye.
Daha ağzıma sigara sürmedim iğrenirim habire kıyafetimi koklar dururdu.
Ha ben sarstım ama dimi.
Müstehak bana.

Okumuş eğitim almış insana da okuma bilmiyor muamelesi yapmanız çok hoş gerçekten.

Ayrıca ben ortaya yorum yaptım gelip de "sen nasıl öyle dersin tu kaka" diye bana cevap veren de sizsiniz.

Olmamış annenizi yobazlıkla itham etmeniź olmamış. Bur de annen açısından baksan. O da korkuyordur ya kızıma birşey olursa diye. Benim annem erkek kardeşim üniversitede ve kardeşimin ders programı annemde var. Eve yarım saatten fazla gecikse korkuyor. İnsanlık hali biri bişry yapar, bir yerde hasta klur diye. Anne onlar anne. Şunu yapabilirsin bi psikayriste götür aşırılıklar sezerse doktor zaten bir ilaç yazar.

Üst üste yazdığım için çok özür dilerim ama farkındaysanız bu konu sahibinin annesi; oğlunu "aslan oğlum paşa oğlum git nerde akşam orda sabah yaşa oğlum" diye telkin eden bi birey baksanıza onun ensesinde boza pişirmiyor. Madem o kadar düşünceli gitsin oğluna da baksın bi zahmet ne yapıyor diye. Sonra neymiş felekmiş çembermiş de güveni sarsmışız biz.

Bakın sizin annedeki "duyarlılık" onu anlarım erkek evladının bile peşinden koşuyor bu harika bir şey. Ama konu sahibinin durumu bambaşka.

Ayrıca rahatsızılığı var mıdır yok mudur nedir bilinmeyen bir birey hakkında "doktora götür ilaç verir zaten ehiriehen" demek nedir? Psikolog nedir ne değildir, madem okumanız var araştırıp bakınız efendim ısrar ediyorum. Psikolojiden de bihabersiniz bu belli oldu.

Yaşamayan bilmez! Asıl sizlere atıp tutması kolay!

Alakası yok.
Napmış ya okudum ben de. Gitmiş okumuş işte. Daha napabilir yani kısa kollu tişört müdür güveni sarsan?? Bu nasıl bir kafadır yahu? Ne içiyor bu insanlar merak ediyorum gerçekten.
Anlatayım da gül. Küçükken annem ilaçlarını yanlış sayar gelir beni döverdi ilaçlarımı mı içtin diye.
Ha ben sarstım ama dimi.
Müstehak bana.

Okumuş eğitim almış insana da okuma bilmiyor muamelesi yapmanız çok hoş gerçekten.

Ayrıca ben ortaya yorum yaptım gelip de "sen nasıl öyle dersin tu kaka" diye bana cevap veren de sizsiniz.
Buraya yazmak demek yoruma açık demektir.
Sen durduk yerde karşındakine vurur musun. Vutmam diyorsan annelerde çocuklarına vurmaz. Bu arada şiddete karşıyız. Ne kadar okursan oku okumakla insan olmak veya okuduğun herşeyi anlamak veya doğru anlamak aynı şey değil. Bakmakla görmek gibi.
Ben konu sahibini güven suistimali ile ilgili bir örnek vermedim ama siz öyle örnekler verdiniz ki ağzım açık kaldı. Vaaayy be. Eğer derseniz güven suistimali nasıl rica etsem bana bir anlatırmısınız. Ders suistimal der başlarım anlatmaya :-)

Alakası yok.
Ha ben sarstım ama dimi.
Müstehak bana.

Malesef toplumda kadına oluşan yanlış bakış açısını yine kadınlar oluşturuyor!Bazı hemcinslerimiz birey olmak istemiyor ve birey olmaya çalışan kendi kararlarını kendi alabilen ayakları üstünde durabilen kadınlara kötü gözle bakıyorlar.Önce kadın kadına yapıyor bunu sonra da şiddet gören kadına da mutlaka bir suçu vardır da şiddeti haketmiştir diyorlar zihniyet bu değiştiremeyiz.

Üst üste yazdığım için çok özür dilerim ama farkındaysanız bu konu sahibinin annesi; oğlunu "aslan oğlum paşa oğlum git nerde akşam orda sabah yaşa oğlum" diye telkin eden bi birey baksanıza onun ensesinde boza pişirmiyor. Madem o kadar düşünceli gitsin oğluna da baksın bi zahmet ne yapıyor diye. Sonra neymiş felekmiş çembermiş de güveni sarsmışız biz.

Bakın sizin annedeki "duyarlılık" onu anlarım erkek evladının bile peşinden koşuyor bu harika bir şey. Ama konu sahibinin durumu bambaşka.

Ayrıca rahatsızılığı var mıdır yok mudur nedir bilinmeyen bir birey hakkında "doktora götür ilaç verir zaten ehiriehen" demek nedir? Psikolog nedir ne değildir, madem okumanız var araştırıp bakınız efendim ısrar ediyorum. Psikolojiden de bihabersiniz bu belli oldu.

Yaşamayan bilmez! Asıl sizlere atıp tutması kolay!
Dur canim sana ders 2 diyerek psikiyatrist psikolog ayrımını da anlatayım. Neden gider insanlar ikisiniz farkı nedir. Yukarıda dediğim gibi hangi durumlarda gidilir. Amacın ne burda anlamadım. Ama gerek yok. Amaçsız olduğunu anladım. Hoşça kal. Büyuklük bende kalsın.

Buraya yazmak demek yoruma açık demektir.
Sen durduk yerde karşındakine vurur musun. Vutmam diyorsan annelerde çocuklarına vurmaz. Bu arada şiddete karşıyız. Ne kadar okursan oku okumakla insan olmak veya okuduğun herşeyi anlamak veya doğru anlamak aynı şey değil. Bakmakla görmek gibi.
Ben konu sahibini güven suistimali ile ilgili bir örnek vermedim ama siz öyle örnekler verdiniz ki ağzım açık kaldı. Vaaayy be. Eğer derseniz güven suistimali nasıl rica etsem bana bir anlatırmısınız. Ders suistimal der başlarım anlatmaya :-)

Tabi ben haklı çıktım yorum konusunda hemen çark. Ortaya atılan sensin cevabını aldın yoruma açık diyip işin içinden çıkmaya çalışıyorsun sen de haklısın arkadaş.

Hı hı vurmaz elbette neden vursun ki. Ben haksızım. Aslında tabi sigara içiyodum ben de böyle tanınmadığım ortamlarda "içmiyorum ıy pis" diyerek prim yapmaya çalışıyorum. Hastayım çünkü.

Az anlayış yahu. Böyle anneden ne çıkabilir ki pes.

Ben gecelerce allahım ne yaptım ben de bunları görüyorum diye ağlarken sizin cümlelerinizn sonunda :-) gibi bi ifade olması da ayrıca irrite etti belirtmeden geçemeyeceğim.

Güven suistimali nedir biliyor musunuz? Anne dershaneye mi yolluyor, fırt cafeye. Anne ders mi çalış diyor pıt pıt mesajlaşma. Bu suistimaldir. Ama siz doğru düzgün gittiğiniz halde bir şekilde cezalandırılıyorsanız bir noktadan sonra cezanın da ceza görecek halin de sizin için anlamı kalmaz.

Malesef toplumda kadına oluşan yanlış bakış açısını yine kadınlar oluşturuyor!Bazı hemcinslerimiz birey olmak istemiyor ve birey olmaya çalışan kendi kararlarını kendi alabilen ayakları üstünde durabilen kadınlara kötü gözle bakıyorlar.Önce kadın kadına yapıyor bunu sonra da şiddet gören kadına da mutlaka bir suçu vardır da şiddeti haketmiştir diyorlar zihniyet bu değiştiremeyiz.

Aynen arkadaşım.

Sonra "güven suistimalini ben sana anlatırım sen bilmiyosun şekerim :-):-):-) "oluyor.

Dur canim sana ders 2 diyerek psikiyatrist psikolog ayrımını da anlatayım. Neden gider insanlar ikisiniz farkı nedir. Yukarıda dediğim gibi hangi durumlarda gidilir. Amacın ne burda anlamadım. Ama gerek yok. Amaçsız olduğunu anladım. Hoşça kal. Büyuklük bende kalsın.

Sen bu zihinle ne kadar büyüyebilirsin ki..

Neyse ya sıkıldıysan doktora git ilaç yazıversin canım psikoloji dediğin nedir ki zaten insanlar boşa yıllarca kafa patlatıyorlar.

Tamam annelik çok başka bende anneyim, ama bu neymiş canım darılırsa darilsin elbet yumuşar götürmeyin annenizi. Ayrıca bizim dinimizde zorlama yok kimse kimsenin Allah ile arasını bilemez:KK20:

Olmamış annenizi yobazlıkla itham etmeniź olmamış. Bur de annen açısından baksan. O da korkuyordur ya kızıma birşey olursa diye. Benim annem erkek kardeşim üniversitede ve kardeşimin ders programı annemde var. Eve yarım saatten fazla gecikse korkuyor. İnsanlık hali biri bişry yapar, bir yerde hasta klur diye. Anne onlar anne. Şunu yapabilirsin bi psikayriste götür aşırılıklar sezerse doktor zaten bir ilaç yazar.
Sırf anne babalar korkuyor diye evlatlar prangalı mı yaşayacaklar.
Aslında korkmamız gereken tek şey korkudur.
Trafikte ölenler sakat kalanlar oluyor diye trafiğe çıkmayalım o halde.
Dualarımızı esirgemeyeceğiz anne olarak.
Önce Allah'a sonra kendine emanet edeceğiz evlatlarımızı.
Fani dünya... Anne olarak ne zaman hakkın rahmetine ulaşacağımız belli mi?
Bir anda koruma kalkanını yitiren bir insanın hayata tutunmakta nasıl zorlanacağını düşünebiliyor muyuz?

Son düzenleme:
Sırf anne babalar korkuyor diye evlatlar prangalı mı yaşayacaklar.
Aslında korkmamız gereken tek şey korkudur.
Trafikte ölenler sakat kalanlar oluyor diye trafiğe çıkmayalım o halde.
Dualarımızı esirgemeyeceğiz anne olarak.
Önce Allah'a sonra kendine emanet edeceğiz evlatlarımızı.
Fani dünya... Anne olarak ne zaman hakkın rahmetine ulaşacağımız belli mi?
Bir anda koruma kalkanı yitiren bir insanın hayata tutunmakta nasıl zorlanacağını düşünebiliyor muyuz?

Yyyooook arkadaşım deme öyle şeyler.
Güven güven güven.(!)
Sarsılmış ya ondan oluyormuş bunlar hep.
Aman cıs sakın deme öyle korkma etme diye.
Kadınlar hep kendine bağımlı hastalıklı nesiller yetiştirsin.
Evlerinin balkonundan "ad hominem" yazan bayrak falan sallandırsınlar hatta gururla.
Sonra da kendileri gibi düşünmeyeni "annelerinin güvenini sarsan hayırsız evlat" olarak yadırgasınlar.
Onların hayattaki görevi bu.

Babamın bir benzeri daha..
Benim ki inan bana daha beterdi.
Ne yaptığıma gelince hiç bir şey yapamadım gücüm yetmedi maalesef.
Psikolojik olarak sağlığımı yitirdim.
Kız çocuğu olunca yapacak şeyler sınırlı kalıyor.
Mecbur katlanıyorsun.
Ataman olduğunda anneni emanet edebileceğin yakınlarınız var mı?
Onlardan yardım isteyebilirsin. Yani ev kendi evinizse annen seninle gelmediğinde yalnız kalmayacaksa kalması için tüm yolları denemelisin. Ama yalnız kalacaksa mecbur gelmeli seninle yoksa yalnızken daha kötü olur annen bu da yine sana yansır. Dr konusunda da ikna etmeye çalış vazgeçme derim.

Annelerinize siz güven vereceksiniz. Anne size güvenemeyeceğini anlarsa baskı yapar. Ayrıca zaten konu sahibi yaptıklarıyla annesinin güvenini sarsmış. Anneye bskmakla iş bitmiyor. Bakacaksın tabi, o sana yıllarca baktı. Ancak yok bana annem bakmadı ben başka yerde başka şekilde büyüdüm diyorsan amenna anneni dinleme de bakma da.

pardon ama ne yapmışım guvenini sarsacak? Okul ev arasında mekik dokudum okul hayatim boyunca onun yuzunden. Senelerce ağustosta uzun kolla gezdim başım açık olmasina rağmen. Herkes sorardi kapalı da değilsin niye tişört giymiyosun bu sıcakta diye. Hayatimi ona gore duzenliycem diye kendimi yırttığım için mi guvenini sarsmışım? Sevgilim olamaz mi 23 yasındaym? Söylesem olay çıkarıyor napayım sevdiğim halde mutlu olduğumuz halde sevdigimden ayrılip görücü üsulü evlilik mi yapaym?

Babamın bir benzeri daha..
Benim ki inan bana daha beterdi.
Ne yaptığıma gelince hiç bir şey yapamadım gücüm yetmedi maalesef.
Psikolojik olarak sağlığımı yitirdim.
Kız çocuğu olunca yapacak şeyler sınırlı kalıyor.
Mecbur katlanıyorsun.
Ataman olduğunda anneni emanet edebileceğin yakınlarınız var mı?
Onlardan yardım isteyebilirsin. Yani ev kendi evinizse annen seninle gelmediğinde yalnız kalmayacaksa kalması için tüm yolları denemelisin. Ama yalnız kalacaksa mecbur gelmeli seninle yoksa yalnızken daha kötü olur annen bu da yine sana yansır. Dr konusunda da ikna etmeye çalış vazgeçme derim.

dedem anneannem dayilarim bu sehrin baska semtinde yaşıyorlar. bizim oturdugumuz yer merkezde annem tek yasayacak gidersem evet. Evimiz kira. Istedigin yerden ev alalim ataninca ben diyorum surekli ordan oraya mi gelcen benle diyorum dudak büzüyor alınıyor. Yahu kadına sana ev alayım bi duzenin olsun surekli pesimde gezmiycen ya yarin bigun evlencem ozaman da benle mi gelcen bir ev alalim bi duzenin olsun diyorum yine yaranamıyorum

pardon ama ne yapmışım guvenini sarsacak? Okul ev arasında mekik dokudum okul hayatim boyunca onun yuzunden. Senelerce ağustosta uzun kolla gezdim başım açık olmasina rağmen. Herkes sorardi kapalı da değilsin niye tişört giymiyosun bu sıcakta diye. Hayatimi ona gore duzenliycem diye kendimi yırttığım için mi guvenini sarsmışım? Sevgilim olamaz mi 23 yasındaym? Söylesem olay çıkarıyor napayım sevdiğim halde mutlu olduğumuz halde sevdigimden ayrılip görücü üsulü evlilik mi yapaym?

Canım istersen konunu kapattır daha çok sinirin bozulacak. Böyle mantıkta insanların çocukları asla mutlu olamaz. Bknz "annem, teyzelerim, " Yazık o çocuklara.

Alakası yok.
Ha ben sarstım ama dimi.
Müstehak bana.

size kesinlikle katılıyorum. dershaneden geliyorum ben sigara alkol agzima surmedim bu yasima kadar dershanede millet kantinde iciyor ustume koku siniyor eve geliyorum sigarami ictin sen diyor. icmedim diyorum arkadaşlar icti yanimda sinmiştir diyorum inanmıyor o nasil sinme dyor Yahu istesem icerim sana mi hesap vercem kac yasinda insanım ama icmiyorum yalan mi soyliycem sana yik boyle bisey ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X