• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla sizi bilmem de kocam öyle dese bırak hoşuma gitmeyi nasıl soğurdum şuan anlatacak kelime bulamadım.
Dinimizin gereği okay ben de ustruplu giyinme taraftarıyım tabiki ancak sizin zorlamanızla kapandığında bir şey değişmiyor biliyorsunuz değil mi? yolda kapalılarında nasılları var görüyoruz.bunlar hep gönül işi, kalpten gelmeli.
Erkek arkadaşa kızan anne keşke kızmasa da anlamaya çalışsa, iletişim kursa ha nasıl tanıdık geliyor mu iletişim?
Ama şunu da sakın unutmayın ne kadar yasaklarsanız o kadar gelir sizi bulur.
Aynen öyle bencede. Kısıtlanan insanlar yapcaklarini gizli gizli yine yapıyorlar. Mesela ben yeni bi kursa başladım bi kız var 20 yaşında babasi bırakıp babası alıyo,kızın sınıf dışına çıkması bile yasak. Ama 1 haftada 2 sevgili değiştirdi. Böyle sıkarak çocuklarının neler yaptıklarından haberleri bile olmuyo aslında. Benim annem beni sıkan bi insan olmadı hic. Ne giydigimide karismaz,nerde ne giyilcegini bilirim. Sevgilim oldugunda ona soyledim ve daha 1 aydır filan beraberdik. Tanıştı,nasıl bi insan olduğuna baktı. Yazinda evleniyoruz kismetse.Gittiğim her yeri yaptığım her şeyi bilir. Yalan söylediğim veya gizlediğim tek bisey yok kendisinden.

Gerçekten senin anne benzer yapıda bir annem vardı ve Aynılarının daha fazlasını ben yaşadım. Yaşattı. Benim de babam yoktu. Evlenmeyi kurtuluş bildim. Evlendim. Canım annemi aradım. Düşünüyorum da babasız çocuk yetiştirmek gerçekten zor. Hele bu zamanda. Baban da yok annene destek olanda yok. Bu nedenle hem anne hem de baba olmaya çalışıyor sana. Hiç bjr anne evladının kötülüğünu düşünmez. Seni de anlıyorum. Gencsin. Görüyorsun etrafta mileti. Genç kızları. Sende dilediğin gibi yaşamak istiyorsun. Ama.zaman gerçekten kötü. Karşılıklı anlayış gerek.

Yazik sana ki ne yazik annen sozunu dinlesen ölürmüsün ayiptirki anneni deli durumuna dusuruyorsun sen nasil bi evlatsin o anneye kurban ol sen ...asil senin bi görünmen gerek hemde hemen acil
Sonuna kadar katılıyorum. Bende oyle buyudum iki tane minik kizim var o larda Allah in izniyle oyle buyuyecek.3yasindaki kizima islamin sartlari dualari ogrettim.Kuran ogretmeye calisiyorum oyun oynar gibi.namaz kilarken beni taklit ediyor.bunlar guzel seyler
ben simdi yobaz anne mi oldum?diger kizim 1bucuk yasinda.o da oyle olacak insallah.
Ne demek psikolojisi bozuk yahu. Asil senin psikolojin bozuk kardesim. Modernlesme adi altinda baska seylerr gerek yok. O senin annen. Onun icin boyle konusman cok yanlis. Bence de yaninda goturme kadini. Ona bu kotulugu yapma.seninle ugrasip durmasin yaziktir. Ben yapamadim kizim yapsin diyen anneler,ve erkektir yapar diyen babalar yuzunden ahlaksiz bir toplum yetisiyor.Rabbim hayır etsin sonumuzu.

Sonuna kadar katılıyorum. Bende oyle buyudum iki tane minik kizim var o larda Allah in izniyle oyle buyuyecek.3yasindaki kizima islamin sartlari dualari ogrettim.Kuran ogretmeye calisiyorum oyun oynar gibi.namaz kilarken beni taklit ediyor.bunlar guzel seyler
ben simdi yobaz anne mi oldum?diger kizim 1bucuk yasinda.o da oyle olacak insallah.
Ne demek psikolojisi bozuk yahu. Asil senin psikolojin bozuk kardesim. Modernlesme adi altinda baska seylerr gerek yok. O senin annen. Onun icin boyle konusman cok yanlis. Bence de yaninda goturme kadini. Ona bu kotulugu yapma.seninle ugrasip durmasin yaziktir. Ben yapamadim kizim yapsin diyen anneler,ve erkektir yapar diyen babalar yuzunden ahlaksiz bir toplum yetisiyor.Rabbim hayır etsin sonumuzu.
Iste anlatmaya calisiorum zorba oldum sanki ben git kapan dedim ne yaparsan yap ama anneni kucumseme diyorum hakli diyorumda lafi baska yere cekiorlar

G glmzyz kendi sınırlarınızı kendiniz çizin. Daha önce başka bir konuda da yazmıştım, ben küçükken babam "Kızım ergenliğe girer girmez çarşafa girecek" derdi. Her hakkımı çatır çatır savaşarak aldım. Siz de öyle yapın. Sizin yapmakta sakınca görmediğiniz ama annenizin engel olmak isteyeceği şeyleri yapın, sonra da kavgasını edin. Üzülmeyin, kavga edilmekle bir şey olmaz, olsaydı benim anne-babama olurdu. Madem hayatınızla ilgili kendi doğrularınız var, istediğinizi alana kadar onlar için savaşmalısınız. Hem bunu başardığınızda annenizle yaşamak çok da güzel gelecek, emin olun.

Üslubunuz sanırım.
Hoş olmuyor ama sormadan edemeyeceğim.Sizin eğitiminiz nedir?
Sevgili pembeinek pembeinek , sanırım 19 yaşındaydınız. Eleştiriye açık olduğunuzu umarak yazmak istedim çünkü bu huyunuzun karakter hâline evrilmek üzere olduğu bir yaştasınız.

Öncelikle söyleyeyim ki dereceyle Türkiye'deki en iyi okulların birinde okudum, Türkiye'nin en büyük iki holdinginden birinde çalışıyorum, tabiri caizse torbayla da para kazanıyorum; sonra cehaletten yazıyor olmayayım. Üstelik ailemde, çevremde okumamış, meslek sahibi olmayan neredeyse kimse yok.

Fakat sizin bu yaklaşımınız yanlış. İticiliğini bir kenara bırakıyorum; tartışma üslubu olarak yanlış. Pek çok konuda görüyorum bu sorunuzu, çoğunlukla konuyla hiç alâkası olmayan bu soruyu kullanarak ad hominem yapıyorsunuz. Eğitimli bir insana yakışmıyor tavrınız.

En yakın arkadaşımda aynı dertten muzdarip..
Kızcağıza çok üzülüyorum. Özel denen bir şey yok hayatında. Benimle bile telefonda konuşurken annesi muhakkak sorar "o kim?" diye. Hatta bazen inanmaz ve telefonu alıp konuşur benimle. O da 23 yaşında ve öğretmen fakat henüz atanamadı. Kız bazen o kadar bunalıyor ki intiharı bile düşünüyor. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Konuşmayla da pek değişmiyorlar. Arkadaşım çok konuştu, güzel güzel anlattı bunalttığını fakat annesi anlamamakta ısrar ediyor. Tek çözüm evlenmek galiba :KK53: Ben ona da diyorum "evlen kız biriyle, kocan sana bu kadar karışmaz, nefes alırsın" diye ama hayatında kimse yok. :KK51:
Çözüm önerim yok ne yazıkki. Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşım ben 30 yaşındayım evliyim halen annem rujuma kotuma kisa kollu kiyafetlerime hatta taktigim taki veya kakulume karışıyor ama kalkipta anneme yobaz kelimesini hiç kullanmadım sadece annem değil teyzem anneannem bile karışıyor eşim bikinime bile laf soylemezken benim ailem karışıyor anlayışla karsilaman gerek tamam deyip gönlünü hoş tutup yine kendi istedigin gibi giyinirsin sonuçta iyiligini düşünüyor annnen evladın yaptığı her iyi ve kötü davranistan anne ve baba mesuldur sevabida gunahida her iki rarafa yazılır annen bunun bilincinde o yüzden bu şekilde davranıyor hem dua et sana karisabilen bir annen var ya oda olmasaydı hayatta yalnız kalsaydin

Ben olsam onunla birlikte yasamam. Sirf dogdum diye anne baba bile olsa kimsenin zulmune katlanmam. Herkes durmasi gerektigi yeri bilmeli benim bakis acim bu.

Anne kalkandır , herşeye karşı. Hele bir kız evladı varsa insanın. Toplumun bozukluğunu her bir pisliğini bildiği için ..
Kimin nasıl bakabileceğini düşündüğü için. Bekar olduğun için suan hiçbirşey bilmiyorsun evlenince anlarsın annenin seni neden koruyucu olduğunu. he baskı ayrı birşeydir ama seni kollaması gözetmesi çok başka. Bunu yapmayan bir sürü Anne ler var. Hani şu özgür kızlrın anneleri .
Gece gezmelerde sınırı olmayanların Ebeveynleri ... O yüzden şuan gözün görmez aklın almaz. Ama babası olmayan kız çocuklarını anneler farklı korur. Yinede güzellikle söyle onu anladığını yada anlamak için zaman istediğini söyle sen sen ol yaşıyorken değerini bil. Çalışma hayatı daha başka olduğunu anlat annene. Gönlünü kırma ki ah almayasın.

burcutk burcutk

Söylediklerine katılıyorum,insanları eğitim durumuna göre değerlendirmek,aşagılamak yargılamak doğru değil.Hele hele bunu yapan bir hukuk öğrencisiyse bu daha da yanlış

Okumakla maalesef insan olunmuyor

Arkadaşlar merhaba öncelikle gerçekten çok kötü bir psikolojideyim resmen ruhum daralıyor. Lütfen önerilerinizi eksik etmeyin. Konu ailem... Babam vefat etti abim ve annem var. Abim atandı başka şehre gitti. Ben de annemle birlikte kalıyorum atama bekliyorum şubatta atanacagim inşallah. Sorun annem. Psikolojisi bozuk ve benim psikolojimi de bozuyor. Aşırı dindar. Yok dindar demeyim yobaz. Dini konularda ben de hassasımdır ama bu konuların kişisel seyler oldugunu başkalarını ilgilendirmediğini düşünen biriyim. Ancak annem aşırı derecede dini baskılarıyla beni bunaltıyor. Kıyafetlerimi asla kendim seçemiyorum mesela. 23 yasındaym ve giydiğim tişörte bile karışıyor. Kısa kol tişörtü kabullendirmek için senelerce uğraştım. Hala arada bir bunun kolu çok kısa der ama tartışma çıkararak çıkıp giderim evden. Etekmiş şortmuş askılıymış zaten hak getire. Bir kez dizlerde etek giyebildim mezuniyet törenimdi onun için de resmen savas verdim. Bir ara sürdüğüm kırmızı ruja taktı dinlemedim. Evden her çıkışımda resmen beni söyle bir kontrol edip öyle yolluyor ya çocuk gibi. Denizde mayo vs giydirmiyor uzun kollu hasemayla yolluyordu beni sıcakta pişiyordum artık dinlemiyorum hasemayi yanıma alip askılı ve etekli mayo ile giriyorum. Bi sevgilim var onu da soyleyemiyorum başıma sevgili çıkarma diyip beni görücü üsulü evlendirmeye çalışan bi insan kendisi. Gecen sevgilimle konuşuyorum telefonda odamdaym ama normal arkadaş gibi konusuyorduk evde olduğum için annem dinlemiş kim o erkek sesi duydum diyor. Seni gebertcem diyor üstelik sevgilim de telefonda hep duydu bunları rezil oldum. Yahu yediğim yemeğe bile karışıyor az yiyormuşum. çocuk gibi davraniyor daraldım artık kafayı yiyeceğim. Çok bunaldım arkadaşlar. Şubatta atama olacak ve ben atanacagim inşallah. Ama babam vefat etti abim de atandigi yerde erkek arkadaslariyla ev tuttu annem benimle gelecekmiş atandıgm yere. Gelme de diyemiyorum ama Allah var gelmesini istemiyorum bunaldim artık. Yazın askılı bluzle evde oturuyorum perde bile actırmıyor. Balkona askılıyla çıkıp 5 dakka çöp attım diye kavga ettik düşünün. Ustelik kendisi gençliğinde gayet açık giyinmiş bi insan. Ben artık bu baskıya dayanamıyorum. Laf da anlatamıyorum 50 kere konusmama rağmen ayni tas aynı hamam. Dini konularla kafayı bozdu tv de dini kanallari açıp aksama kadar izleyip bagira bagira ağlıyor ustelik ikidebir beni de yanina çağırıp izle izle diyor. Ben bu sekilde dayanamayacagim atanirsam bu benim iş hayatimi da etkileyecek sonucta cocuk yetiştircem ben bozuk bi psikolojiyle onlara ne faydam olabilir? Bıraksam gitsem peşimi birakmaz yada küser bana istemiyorum gelmeni desem. Götürsem 3 yasinda cocukmusum gibi her adımıma karışıyor surekli sorun çıkarıyor. Psikiyatra gitmeye de ikna edemiyorum. Abime yollaym desem o da zaten biliyor durumu o da istemez 3 erkekle ev tuttu kaçtı kurtardi kendini. Çıldıracağım arkadaşlar ne düzelmesi için doktora gitmeye ikna edebiliyorum ne uzaklasabiliyorum ne bırakıp gidebiliyorum ne de katlanabiliyorum. Dayanamıyorum artık gücüm kalmadi. Üni okudugum yere getirdim 4 senem burnumdan geldi. Gezemedim bile ev okul hep. Bi arkadasimla bulussam hemen şuphe dakka basi aramalar o kim bu kimler. Yani uni hayatım boyunca sosyallik sıfır. Dalga konusu oldum millete. Yahu aldigim telefon kılıfına bile karışıyor. Kılıfım eskimişti yeni kılıf aldım kendi bursumla üstelik ondan para falan istemedim bana dakka basi kılıf alıyosun ne kadar verdin ona diye kızıyor. Dayanamiyorum bu derece baskıya oneriniz var mı? Siz olsaniz ne yapardiniz bunu düşünerek tavsiyler verin lütfen :KK43:

Annenin aynısı bende de var. Kapı dinlemiş bi de. Saygısız şey. Benimki de dinliyor hep.
Ama yapacak bişey yok çünkü sen "anne gelme" desen "hakkımı helal etmiyorum sana"larla korkutacak seni.
Sen mutlu olmak evlenmek isteyeceksin dimi? O iş çok zor yonca. Bu kadınla imkansız. Kahırdan öldürecek. Ölecek daha da öldürecek seni. Senden bir tane kendisi yaratacak. Ve sen onun istediği gibi olana dek psikopatça sadist hareketlerine devam edecek. İkinizden biri ölene dek bu devam edecek.
Allah sana anlayışlı koca versin inşallah.
Çünkü kardeşten de hayır yok.

Arkadaşlar merhaba öncelikle gerçekten çok kötü bir psikolojideyim resmen ruhum daralıyor. Lütfen önerilerinizi eksik etmeyin. Konu ailem... Babam vefat etti abim ve annem var. Abim atandı başka şehre gitti. Ben de annemle birlikte kalıyorum atama bekliyorum şubatta atanacagim inşallah. Sorun annem. Psikolojisi bozuk ve benim psikolojimi de bozuyor. Aşırı dindar. Yok dindar demeyim yobaz. Dini konularda ben de hassasımdır ama bu konuların kişisel seyler oldugunu başkalarını ilgilendirmediğini düşünen biriyim. Ancak annem aşırı derecede dini baskılarıyla beni bunaltıyor. Kıyafetlerimi asla kendim seçemiyorum mesela. 23 yasındaym ve giydiğim tişörte bile karışıyor. Kısa kol tişörtü kabullendirmek için senelerce uğraştım. Hala arada bir bunun kolu çok kısa der ama tartışma çıkararak çıkıp giderim evden. Etekmiş şortmuş askılıymış zaten hak getire. Bir kez dizlerde etek giyebildim mezuniyet törenimdi onun için de resmen savas verdim. Bir ara sürdüğüm kırmızı ruja taktı dinlemedim. Evden her çıkışımda resmen beni söyle bir kontrol edip öyle yolluyor ya çocuk gibi. Denizde mayo vs giydirmiyor uzun kollu hasemayla yolluyordu beni sıcakta pişiyordum artık dinlemiyorum hasemayi yanıma alip askılı ve etekli mayo ile giriyorum. Bi sevgilim var onu da soyleyemiyorum başıma sevgili çıkarma diyip beni görücü üsulü evlendirmeye çalışan bi insan kendisi. Gecen sevgilimle konuşuyorum telefonda odamdaym ama normal arkadaş gibi konusuyorduk evde olduğum için annem dinlemiş kim o erkek sesi duydum diyor. Seni gebertcem diyor üstelik sevgilim de telefonda hep duydu bunları rezil oldum. Yahu yediğim yemeğe bile karışıyor az yiyormuşum. çocuk gibi davraniyor daraldım artık kafayı yiyeceğim. Çok bunaldım arkadaşlar. Şubatta atama olacak ve ben atanacagim inşallah. Ama babam vefat etti abim de atandigi yerde erkek arkadaslariyla ev tuttu annem benimle gelecekmiş atandıgm yere. Gelme de diyemiyorum ama Allah var gelmesini istemiyorum bunaldim artık. Yazın askılı bluzle evde oturuyorum perde bile actırmıyor. Balkona askılıyla çıkıp 5 dakka çöp attım diye kavga ettik düşünün. Ustelik kendisi gençliğinde gayet açık giyinmiş bi insan. Ben artık bu baskıya dayanamıyorum. Laf da anlatamıyorum 50 kere konusmama rağmen ayni tas aynı hamam. Dini konularla kafayı bozdu tv de dini kanallari açıp aksama kadar izleyip bagira bagira ağlıyor ustelik ikidebir beni de yanina çağırıp izle izle diyor. Ben bu sekilde dayanamayacagim atanirsam bu benim iş hayatimi da etkileyecek sonucta cocuk yetiştircem ben bozuk bi psikolojiyle onlara ne faydam olabilir? Bıraksam gitsem peşimi birakmaz yada küser bana istemiyorum gelmeni desem. Götürsem 3 yasinda cocukmusum gibi her adımıma karışıyor surekli sorun çıkarıyor. Psikiyatra gitmeye de ikna edemiyorum. Abime yollaym desem o da zaten biliyor durumu o da istemez 3 erkekle ev tuttu kaçtı kurtardi kendini. Çıldıracağım arkadaşlar ne düzelmesi için doktora gitmeye ikna edebiliyorum ne uzaklasabiliyorum ne bırakıp gidebiliyorum ne de katlanabiliyorum. Dayanamıyorum artık gücüm kalmadi. Üni okudugum yere getirdim 4 senem burnumdan geldi. Gezemedim bile ev okul hep. Bi arkadasimla bulussam hemen şuphe dakka basi aramalar o kim bu kimler. Yani uni hayatım boyunca sosyallik sıfır. Dalga konusu oldum millete. Yahu aldigim telefon kılıfına bile karışıyor. Kılıfım eskimişti yeni kılıf aldım kendi bursumla üstelik ondan para falan istemedim bana dakka basi kılıf alıyosun ne kadar verdin ona diye kızıyor. Dayanamiyorum bu derece baskıya oneriniz var mı? Siz olsaniz ne yapardiniz bunu düşünerek tavsiyler verin lütfen :KK43:
Olmamış annenizi yobazlıkla itham etmeniź olmamış. Bur de annen açısından baksan. O da korkuyordur ya kızıma birşey olursa diye. Benim annem erkek kardeşim üniversitede ve kardeşimin ders programı annemde var. Eve yarım saatten fazla gecikse korkuyor. İnsanlık hali biri bişry yapar, bir yerde hasta klur diye. Anne onlar anne. Şunu yapabilirsin bi psikayriste götür aşırılıklar sezerse doktor zaten bir ilaç yazar.

Annenin aynısı bende de var. Kapı dinlemiş bi de. Saygısız şey. Benimki de dinliyor hep.
Ama yapacak bişey yok çünkü sen "anne gelme" desen "hakkımı helal etmiyorum sana"larla korkutacak seni.
Sen mutlu olmak evlenmek isteyeceksin dimi? O iş çok zor yonca. Bu kadınla imkansız. Kahırdan öldürecek. Ölecek daha da öldürecek seni. Senden bir tane kendisi yaratacak. Ve sen onun istediği gibi olana dek psikopatça sadist hareketlerine devam edecek. İkinizden biri ölene dek bu devam edecek.
Allah sana anlayışlı koca versin inşallah.
Çünkü kardeşten de hayır yok.
Ya nasıl anneye kapı dinledi diye saygısız dersiniz yaa. Anlam veremiyorum. Siz dünyanın çemberinden geçmediğiniz icin atıp tutun. Ölünce kıymet bilirsiniz.

Ya nasıl anneye kapı dinledi diye saygısız dersiniz yaa. Anlam veremiyorum. Siz dünyanın çemberinden geçmediğiniz icin atıp tutun. Ölünce kıymet bilirsiniz.

Evet, saygısız.
Yetiştirdiği - gerçi baskı kurmak dışında pek bi şey yapamamış ama- evladın terbiyesine ahlakına güvenemeyecek derecede psikopat olan, üstüne üstlük "kapı dinleme" gibi iğrenç ötesi bir alışkanlığa sahip bir kadın.
Bu kadında azıcık saygı olsa çeker kenara kızını "kızım kiminle konuşuyosun?" der.
Ama insan gibi sorar. Öyle saçını başını yolup "kimle konuşuyon kız o***** mu olcen başıma hiaaaağğğğğ" diye vura vura değil.
Karşısında 5 yaşında küçük çocuk değil üniversite mezunu ne yaptığını bilen meslek sahibi bir kız var.
Evet saygısız kadın. Kızını harcıyor farkında değil.

Bu ilk cümlenize cevabımdı, gelelim diğerine.
Ben annemin kıymetini zaten çok güzel bir şekilde biliyorum; ama o asıl benim kıymetimi bilmiyor ve bilmeyecek de. Ama sorun değil. Anne çünkü sonuçta. Arkadaş olsa at çöpe de anne başka. Zaten saygısız annelerin 1 no.lu silahı bu "anne olmak" sıfatı. Arkasına sığınabilecekleri başka şey olmadığını ve eğer anne olmasalar 5 dakika katlanılmayacaklarını bildikleri için tüm bu hava cıva.
Ölse de ölmese de ben annemin kıymetini biliyorum. Kimse ona benim gibi evlat olamaz. Ben yeri geldi, anneannemin babaannemin bile kıymetini bildim, yeri geldi baktım hanımefendi. O dediğiniz çemberden çok geçtim o yüzden.

Ha sizin kastettiğiniz çember başkaysa onu bilemem..

Burda yorumlari okuyorumda birgun benim kizimda bana yobaz deyip arkamdan konusacak mi ya anne olunca insan cok farkli oluyor herseyini düşünüyor Allahim sen hayirli evlatlar ver hepimize

2 oglum var hep kiz evladi özlemi içindeyim. .kizlar daha naif vefali oluyor saniyordum..simdi burda okuduklarimdan sonra inanin bu ahlaksiz topluma dogurdugum iki cocugum bile fazla!!! Allahim sonumuzu Hayır eylesin...

Annen diye bütün hayatını onun beklentilerine göre yaşayamazsın. Burda da yobazlar var malesef, başkalarına göre yaşama mutsuz olursun. Hayat senin hayatın ahlak senin.. Dinimizin en önemli noktalarından biri insan olmaktır. Annene saygını sevgini eksik etme, ama seni kendisi gibi yaşamak zorunda bırakamayacağını da mutlaka söyle. Ne giymek istiyorsan giy kavga gürültü olur şimdi, ilerde alışacaktır.
NOT:BEKAR VEYA ÖĞRENCİ DEĞİLİM.

Evet, saygısız.
Yetiştirdiği - gerçi baskı kurmak dışında pek bi şey yapamamış ama- evladın terbiyesine ahlakına güvenemeyecek derecede psikopat olan, üstüne üstlük "kapı dinleme" gibi iğrenç ötesi bir alışkanlığa sahip bir kadın.
Bu kadında azıcık saygı olsa çeker kenara kızını "kızım kiminle konuşuyosun?" der.
Ama insan gibi sorar. Öyle saçını başını yolup "kimle konuşuyon kız o***** mu olcen başıma hiaaaağğğğğ" diye vura vura değil.
Karşısında 5 yaşında küçük çocuk değil üniversite mezunu ne yaptığını bilen meslek sahibi bir kız var.
Evet saygısız kadın. Kızını harcıyor farkında değil.

Bu ilk cümlenize cevabımdı, gelelim diğerine.
Ben annemin kıymetini zaten çok güzel bir şekilde biliyorum; ama o asıl benim kıymetimi bilmiyor ve bilmeyecek de. Ama sorun değil. Anne çünkü sonuçta. Arkadaş olsa at çöpe de anne başka. Zaten saygısız annelerin 1 no.lu silahı bu "anne olmak" sıfatı. Arkasına sığınabilecekleri başka şey olmadığını ve eğer anne olmasalar 5 dakika katlanılmayacaklarını bildikleri için tüm bu hava cıva.
Ölse de ölmese de ben annemin kıymetini biliyorum. Kimse ona benim gibi evlat olamaz. Ben yeri geldi, anneannemin babaannemin bile kıymetini bildim, yeri geldi baktım hanımefendi. O dediğiniz çemberden çok geçtim o yüzden.

Ha sizin kastettiğiniz çember başkaysa onu bilemem..
Annelerinize siz güven vereceksiniz. Anne size güvenemeyeceğini anlarsa baskı yapar. Ayrıca zaten konu sahibi yaptıklarıyla annesinin güvenini sarsmış. Anneye bskmakla iş bitmiyor. Bakacaksın tabi, o sana yıllarca baktı. Ancak yok bana annem bakmadı ben başka yerde başka şekilde büyüdüm diyorsan amenna anneni dinleme de bakma da.

2 oglum var hep kiz evladi özlemi içindeyim. .kizlar daha naif vefali oluyor saniyordum..simdi burda okuduklarimdan sonra inanin bu ahlaksiz topluma dogurdugum iki cocugum bile fazla!!! Allahim sonumuzu Hayır eylesin...

Abartıyorsunuz, üzgünüm.
Siz eğer çocuklarınıza daha sakin naif olursanız evlatlarınız sizi yarı yolda bırakmaz.
Bence bi kendi davranışlarınızı ölçün bir de konu sahibinin anlattıklarını. Benzeşiyor mu? ÖYleyse bence bi kendinizi gözden geçirin.
Evlatlarımız bizim söylediklerimizi değil yaptıklarımızı yaparlar ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X