• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tuzu kurular hemen sivrilmiş yine. Kızcağız resmen baskı altında bunu niye göremiyorsunuz? Yoksa sizde mi anneyle aynı fikirdesiniz?? Aralarda ne yazdınız okumadım ama bir aile büyüğü, annenizin sözünü dinlediği biri konuşursa sanırım durum değişebilir. Sizin yapacağınız bir şey yok sanki..

insanlar ben merkezli olunca hersey insani rahatsiz eder,bu senin anan baban olsa bile sanirim, konuya verilen cevaplardan da bunu anliyorum...

bu arada ben de anne degilim simdi anneyim diye "kutsallastirdigim" sanilmasin ama cidden o teyze ne yapacak onu tartismak lazim... yalnizlik zor zira...

Teyze takkeyi koyacak önüne düşünecek.

Hic kimse annesinden kurtulma planları yapmaz. Kimse annesinden kacmak uzaklasmak istemez. Kutsallastirdiginiz annelik bu degil.

Hic kimse annesinden kurtulma planları yapmaz. Kimse annesinden kacmak uzaklasmak istemez. Kutsallastirdiginiz annelik bu degil.

altini cizip kutsallastirmadim demisim yine ayni yaklasimlar. demek ki sizle ayni düsünmeyen herkes takkeyi cikaracak düsünecek,o zaman sizin kinadiginiz teyzeden farkiniz nedir?

yani o kadincagiz suralari bi okusa dünyasi basina yikilirdi ya... "abim kacip kurtardi kendini" sanki cin iskencesinden kurtulmus.. yapmayin Allah icin ya..

çin iskencesi gibi evet. İstediği şey dizinin dibinde oturmam ve ömrüm boyunca emrinden çıkmamam. Yahu kız arkadasimla gündüz vakti dışarda gezmeme bile karışıyor bu kadarına da annedir normal diyemezsin arkadaş.

Bide eğitim seviyesi çıkardılar

altini cizip kutsallastirmadim demisim yine ayni yaklasimlar. demek ki sizle ayni düsünmeyen herkes takkeyi cikaracak düsünecek,o zaman sizin kinadiginiz teyzeden farkiniz nedir?

Cok alakasiz bir cevap bu.
Baskiyi savunmanin anlami yok.
Annenin dogrulari yada bildikleri kendine, evladin bildikleri kendine.
Zorlamayla psikolojik siddetle evlat yola getirilmez, dogru ogretilmez.
Sadece sevgi ve saygi kaybi yasar.
Bunu da kendi elleriyle yapmis olur.
Bu annenin yaptigi hatali yaklasimin eseridir.

çin iskencesi gibi evet. İstediği şey dizinin dibinde oturmam ve ömrüm boyunca emrinden çıkmamam. Yahu kız arkadasimla gündüz vakti dışarda gezmeme bile karışıyor bu kadarına da annedir normal diyemezsin arkadaş.

bilmiyorum da nedense abarttigini düsünüyorum. yanlis düsünüyosam sorry ama bilemedim.. hic sebepsiz böyle davranmasi..

Kendisi diyor ki;
"TEYZENİN BOR PAZARI GEÇTİ."
Başta düşünecekti nasıl faydalı olurum çocuklarıma diye.Onlara baskıyla, dinle, ayıpla namus ve ahlak dersinden önce sevgi vererek, böylece saygıyı da kaybetmeyerek...

Atandığında anneni yanına almadan gitmek istemediğin açıkça anlaşılıyor hayatfalaniste.
Senin istediğin, birlikte ama kendi özgürlük sınırlarınız belirlenmiş olarak huzur içinde yaşamak.
Bence arzu ettiğin yaşam biçimini net olarak ortaya koy ve uygula.
Annenin eleştirilerine mümkün olduğunca tepkisiz kalarak istediğin çizgide kararlı ve dik dur.
Yavaş yavaş annenin alışıp kabulleneceğini ve ilişkinizin rayına oturacağını düşünüyorum.

Kendisi diyor ki;
"TEYZENİN BOR PAZARI GEÇTİ."
Başta düşünecekti nasıl faydalı olurum çocuklarıma diye.Onlara baskıyla, dinle, ayıpla namus ve ahlak dersinden önce sevgi vererek, böylece saygıyı da kaybetmeyerek...

sevgi vermedigini gördünüz heralde..? konu sahibi senin annen sana sevgi verdi mi vermedi mi? önce bi onu soralim

ya beni bu derece daraltmasa ben zaten istemem ki annemden uzaklaşmak. Beni tasa tutanlar bir düşünsün bakalım. Acaba hanginiz Universite okurken sırf yalniz kalmasin dıye annenizi alip gotrdunuz yaninizda? Ya ben gencligimden hayatimdan yeterince fedakârlik yaptim zaten. Senelerce kuş kadar ogrenci bursumla anneme baktim ben haberiniz varmi. Millet anasindan babasindan harclik alir ben ogrenci halimle harclik yolladim. Yetmedi dayanamayp okuduğum yere getirdim. Kimse bana hayirsiz evlat muamelesi yapamaz. Haddinizi bilin! Zaten hayirsiz evlat olsam basar giderdim burda çözüm arayisina girmezdim dimi? Ben bunu senelerdir boyle çekiyorum kusura bakmayin da annemi sevmiyor olsam çeker giderim elbette sevdiğim icin bi çözüm arıyorum farkina varsaniz iyi olur

ya beni bu derece daraltmasa ben zaten istemem ki annemden uzaklaşmak. Beni tasa tutanlar bir düşünsün bakalım. Acaba hanginiz Universite okurken sırf yalniz kalmasin dıye annenizi alip gotrdunuz yaninizda? Ya ben gencligimden hayatimdan yeterince fedakârlik yaptim zaten. Senelerce kuş kadar ogrenci bursumla anneme baktim ben haberiniz varmi. Millet anasindan babasindan harclik alir ben ogrenci halimle harclik yolladim. Yetmedi dayanamayp okuduğum yere getirdim. Kimse bana hayirsiz evlat muamelesi yapamaz. Haddinizi bilin! Zaten hayirsiz evlat olsam basar giderdim burda çözüm arayisina girmezdim dimi? Ben bunu senelerdir boyle çekiyorum kusura bakmayin da annemi sevmiyor olsam çeker giderim elbette sevdiğim icin bi çözüm arıyorum farkina varsaniz iyi olur

ben götürdüm.. hayatta yaptigim en iyi seydi.. hic pisman da olmadim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X