• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu... Bunaldım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kötü söz falan değil yani..

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 78
Cidden çok çok çok zor, anlattıkların dayanılır gibi değil. Abin nasıl yani annenle konuşsa sana bu kadar yüklenmese ya. Yanına almak istememekde öyle haklısınki. Bence annenin sana karışmasına izin verme çocuk gibi. Kıyafet konusundan başlayabilirsin, çok kavga etsenzde alışır yani zamanla. Başka türlü olmaz cidden.

Evet bunlara takildin sen,
Ama hassas oldugun için annenin yaptiklarini normallestirmemek gerekir.
Anne kizini bu duruma sokmasaydi emin ol bayila bayila birlikte te yaşar uzaklasamak da istemezdi.
Düşünsenize adim atarken hesap verip bunalima surukleyen biriyle yaşamanın ne denli zor oldugunu.

bibrininden farkli kafa yapilariyla zor olacagini tahmin edebiliyorum. ben konu sahibesinin annesiyle ilgili tutumundan rahatsizlik duydum farkindaysan giyim kusam vs yorum bile yapmadim-

Anne diye kimse hayatının iplerini vermek istemez. Bir Adim atarken 10 defa düşünmek istemez.
Tarkan ne demis, akil verme huzur ver :KK53:

kendinize gore haklisiniz belki ama ana sonucta o. bu sekilde konusmaniz hic dogru degil herhangi biri degil sonucta. bir evlat kolay yetismiyor 9ay tasi, uykusuz geceler ,surekli endiselendigin bir emanet. daha gencsiniz onun icin pisman olabileceginiz seyler soylemeyin. Kendince sizin icin endiseleniyor hem dunyaniz hem ahiretiniz icin. sonucta ahirette ana babaya ilk sorulacak seylerden biri evladini nasil yetistirdin. Belki bunun icin sizi bu kadar sıkıyor belki size ahirette bile hep guzel yerlerde olmanızı istiyor. boyle bakin. ve boyle yaklaşın. endiselerini giderin. babanizda vefat etmis. sizden başka kimi var ki... bir babanin dedigi gibi " ben 4 oglumu bir odaya sigdirdim.onlar beni bir odaya sigdiramadi."
burada ne anneler okuduk. el bile yapmaz dedigimiz zulumu yapmış evladina. lutfen nankör olmayin(olmayalim). Rabbim analarimizi basimizdan eksik etmesin...

Arkadaşlar merhaba öncelikle gerçekten çok kötü bir psikolojideyim resmen ruhum daralıyor. Lütfen önerilerinizi eksik etmeyin. Konu ailem... Babam vefat etti abim ve annem var. Abim atandı başka şehre gitti. Ben de annemle birlikte kalıyorum atama bekliyorum şubatta atanacagim inşallah. Sorun annem. Psikolojisi bozuk ve benim psikolojimi de bozuyor. Aşırı dindar. Yok dindar demeyim yobaz. Dini konularda ben de hassasımdır ama bu konuların kişisel seyler oldugunu başkalarını ilgilendirmediğini düşünen biriyim. Ancak annem aşırı derecede dini baskılarıyla beni bunaltıyor. Kıyafetlerimi asla kendim seçemiyorum mesela. 23 yasındaym ve giydiğim tişörte bile karışıyor. Kısa kol tişörtü kabullendirmek için senelerce uğraştım. Hala arada bir bunun kolu çok kısa der ama tartışma çıkararak çıkıp giderim evden. Etekmiş şortmuş askılıymış zaten hak getire. Bir kez dizlerde etek giyebildim mezuniyet törenimdi onun için de resmen savas verdim. Bir ara sürdüğüm kırmızı ruja taktı dinlemedim. Evden her çıkışımda resmen beni söyle bir kontrol edip öyle yolluyor ya çocuk gibi. Denizde mayo vs giydirmiyor uzun kollu hasemayla yolluyordu beni sıcakta pişiyordum artık dinlemiyorum hasemayi yanıma alip askılı ve etekli mayo ile giriyorum. Bi sevgilim var onu da soyleyemiyorum başıma sevgili çıkarma diyip beni görücü üsulü evlendirmeye çalışan bi insan kendisi. Gecen sevgilimle konuşuyorum telefonda odamdaym ama normal arkadaş gibi konusuyorduk evde olduğum için annem dinlemiş kim o erkek sesi duydum diyor. Seni gebertcem diyor üstelik sevgilim de telefonda hep duydu bunları rezil oldum. Yahu yediğim yemeğe bile karışıyor az yiyormuşum. çocuk gibi davraniyor daraldım artık kafayı yiyeceğim. Çok bunaldım arkadaşlar. Şubatta atama olacak ve ben atanacagim inşallah. Ama babam vefat etti abim de atandigi yerde erkek arkadaslariyla ev tuttu annem benimle gelecekmiş atandıgm yere. Gelme de diyemiyorum ama Allah var gelmesini istemiyorum bunaldim artık. Yazın askılı bluzle evde oturuyorum perde bile actırmıyor. Balkona askılıyla çıkıp 5 dakka çöp attım diye kavga ettik düşünün. Ustelik kendisi gençliğinde gayet açık giyinmiş bi insan. Ben artık bu baskıya dayanamıyorum. Laf da anlatamıyorum 50 kere konusmama rağmen ayni tas aynı hamam. Dini konularla kafayı bozdu tv de dini kanallari açıp aksama kadar izleyip bagira bagira ağlıyor ustelik ikidebir beni de yanina çağırıp izle izle diyor. Ben bu sekilde dayanamayacagim atanirsam bu benim iş hayatimi da etkileyecek sonucta cocuk yetiştircem ben bozuk bi psikolojiyle onlara ne faydam olabilir? Bıraksam gitsem peşimi birakmaz yada küser bana istemiyorum gelmeni desem. Götürsem 3 yasinda cocukmusum gibi her adımıma karışıyor surekli sorun çıkarıyor. Psikiyatra gitmeye de ikna edemiyorum. Abime yollaym desem o da zaten biliyor durumu o da istemez 3 erkekle ev tuttu kaçtı kurtardi kendini. Çıldıracağım arkadaşlar ne düzelmesi için doktora gitmeye ikna edebiliyorum ne uzaklasabiliyorum ne bırakıp gidebiliyorum ne de katlanabiliyorum. Dayanamıyorum artık gücüm kalmadi. Üni okudugum yere getirdim 4 senem burnumdan geldi. Gezemedim bile ev okul hep. Bi arkadasimla bulussam hemen şuphe dakka basi aramalar o kim bu kimler. Yani uni hayatım boyunca sosyallik sıfır. Dalga konusu oldum millete. Yahu aldigim telefon kılıfına bile karışıyor. Kılıfım eskimişti yeni kılıf aldım kendi bursumla üstelik ondan para falan istemedim bana dakka basi kılıf alıyosun ne kadar verdin ona diye kızıyor. Dayanamiyorum bu derece baskıya oneriniz var mı? Siz olsaniz ne yapardiniz bunu düşünerek tavsiyler verin lütfen :KK43:

İlk gittiğiniz zamanlar ev bulamadığınızı bir süre yurtta kalacağınızı söyleyin sonra da sözleşme yaptığınızı 1 yıl yurtta kalacağım sonra seni yanıma alacağım deyin hem 1 yıl kafanız rahat eder hem de anneyle oluyor mu olmuyor mu anlarsınız.İleride annenle kalmak zorunda olsan bile 1 yıllık ara sana da iyi gelir bence.Söylediklerim vicdansızlık gibi gelecek anneni başından göndermeni söylüyormuşum gibi ama yanlış anlaşılma olmasın.Hem anne baskısı hem ilk defa işte çalışmanın yoğunluğu zorluğu baya üzerinize gelebilir.

''Yobaz'' deyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama :KK22:

Yobaz: Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen kimse.

Bağnaz: Bir düşünceye, bir inanışa aşırı ölçüde bağlanıp ondan başka bir düşünce ve inanışı kabul etmeyen, mutaassıp, fanatik.

İyi ve doğru şeyleri yanlış uslüple söylüyor hepsi bu bence annenin sinirleri yıpranmış belli bu yüzden böyle aksi davranıyor üslubu sana yaklaşım şekli yanlış. Kaplıcaya yollayın tatile kalsın kafa dinlesin eğer durumunuz müsaitse

Yahu benim anlamadığım olay da şu: anne 9 ay karnında taşıdı. Baktı, büyüttü, okuttu. Elbette ki böyle olacak. Dünyaya gelmeyi ben mi istedim? Ben mi rica ettim beni taşı, bana bak diye. Bunlar annelerin asli görevidir zaten. Olması gereken de budur. Başka bir minnet cümlesi kurun artık lütfen.

Babanı kaybetmişsin acısını biliyorsun ilerde anneni de kaybettiğinde Allah korusun pişman olmayacak mısın .Tamam haklı olduğun yerler var ama o seni bu yaşa kadar yetiştirip her istediğine burun kıvırmadan temizlemiş büyütmüş beslemiş sende yüzüne gül idare et . Balkona askılı ile değil de tişortla çık nolcak ya da ince bir yelek al çık çıkart sonra ne bileyim tamam haklısın ama idare etmeye çalış insanlar yaşlanınca çocuklaşıyor ve bizim onlara bakmamız gerekiyor . Ben de çok sağlıklı değilim ruh sağlıgı olarak bazen onu terslediğimde onu kaybedeceğim günleri düşünüp sanki kaybetmiş gibi göz yaşı döküyorum .Bende sinirleniyorum ama idare etmeye çalışıyorum malesef

Yahu benim anlamadığım olay da şu: anne 9 ay karnında taşıdı. Baktı, büyüttü, okuttu. Elbette ki böyle olacak. Dünyaya gelmeyi ben mi istedim? Ben mi rica ettim beni taşı, bana bak diye. Bunlar annelerin asli görevidir zaten. Olması gereken de budur. Başka bir minnet cümlesi kurun artık lütfen.
Cennet ayaklarının altına serilmiş.

Hahahah konudan çok gözüme takılan bazı yorumlara şaşırdım. 2 gün dayanamicaklari halde konu sahibine hayırsız evlat tavrı sergilemisler ne komik. Konu Sahibi gerçekten çok kötü bi yaşam tarzın var pskolojinin bozulması normal inşallah eşinden yana yüzün güler evlenince.

Hahahah konudan çok gözüme takılan bazı yorumlara şaşırdım. 2 gün dayanamicaklari halde konu sahibine hayırsız evlat tavrı sergilemisler ne komik. Konu Sahibi gerçekten çok kötü bi yaşam tarzın var pskolojinin bozulması normal inşallah eşinden yana yüzün güler evlenince.

inşallah teşekkür ederim :) Aynen ya tuzları kuru. Sanki kendileri boyle anneye sahip olsa agzindan cikan herseyi yapacaklar. :)

Cennet ayaklarının altına serilmiş.
Her doğuranın değil elbette.
Beden ve ruh sağlığı yerinde, kişilikli karakterli, üstün insani vasıfları olan, kendine vatanına ve insanlığa
hayırlı evlatlar yetiştirmiş annelerin ayaklarının altına serilmiş.
Kendimi de dahil ederek söylüyorum. Gerçekten cennet tüm annelerin ayakları altına serilmiş olsaydı
gezegenimiz bu hale gelmezdi.

Demekki o kadar sıkmamis ki erkek arkadas edinebilmissin. Tamam baskici bi annen olabilir hatta asiri baskici. Ama bu kadinla hic mi iyi günün gecmiyor hic mi bir aniniz guldugunuz bir dakika yok. Neden bu kadar acimasizca anlattin ki. Benim halamda oyle baskici ama bi gorsen kizini guler gecer belki senin annenden daha beter seyler soyluyor kızına ama kizi onun icin herseyi yapar. Bilmiyorum kardesim ben burda ne desem hakka giricem Allah hayirlisi neyse onu versin

Öncelikle allah rahmet eylesin. Basin sagolsun.

Baban olmadigi icin millet laf etmesin diye giyinmene, davranislarina dikkat etmeni istiyor.

yobazmis ................

Ne cok seviyosunuz basma kalip ayni seyleri tekrarlamayi öffff okurken fenalik geldi ya yok dogurmus yok buyutmus yok cennet ayaginin altindaymis ne alakasi var? konu sahibesi arkadas al bavulunu git ya okurken bana fenalik geldi burda car car ahkam kesenler bigün dayanmaz bol keseden atarlar iki saniyede nankor evlat muamelesi yaparlar yani surda 50 tane konu okuyorum kv oyle kv boyle diye bir taneside aman anne o cennet analarin ayaklari altinda diye yorum yapmiyo islerine geleni kutsayip gelmeyince tu kaka git arkadasim annene maddi destegini uzakta olucagin icin esirgeme fazlasini yap zor durumda birakma tabi ki ama git birkere geliceksin bu dunyaya hayat bu evlenir gidersin is bulur gidersin teee dunyanin bi ucuna gidersin yeri gelir kimse anasinin dibinde yaslanmiyo yazdigin kadariyla senin annenle arandaki iliski anca belli bir mesafede duzgun yuruyebilir ikiniz icinde hayirlisi bu bence

Benim kizim var ben anne olaraktan belli bi yastAn sonra kapanmasini isterim tabi annesi gibi kapLi olacak simdikiler gibi degil bunuda kucukken kapanmayi sevdiricem guzel bir sey oldugunu bilsin kycuk yasta kapTirmiyim hayir dinin geregini cocukken anlAticam ki bana burda farz almanyada dini ders yok agir degilde dinin guzel yanlarini anlatirim guzelliklerini erkek arkadasi olsun istemem ki olursA sizin yasinizda tanisirim arastiririm bi guzelce ...biraz suc annendeki seni zamaninda bilgilendirmemis

Çocuğunuz sizin istediğiniz gibi olabilir .
Ama olmayabilir de buna hazırlıklı olun .
Her dindar anne babanın çocuğu dindar olmak olmuyor olmak zorunda da değil .
Ben ona çok güzel anlatacağımla olmuyor bu işler , kendi tercihini sadece sizin yetiştirme tarzınız belirlemeyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X