- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.195
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Yurtdışına giden çok insan biliyorum. Mühendis olarak orayı düşünebilirsiniz. Tercih edilebilir fırsatları araştırmak lazım.Merhaba herkese iyi geceler dilerim
mühendisim, bekarım ailemle yaşıyorum ve fena sayılmayacak bir maaş alıyorum. Ama birikim asla yapamıyorum.
Düşünmekten artık psikolojim bozuldu. Ben böyleysem asgari ücretle yaşamaya çalışan abilerim, ablalarım veya kardeşlerim nasıldır diye düşünüyorum. Hayat çok adaletsiz geliyor.. Bir yerlerde çok büyük yanlışlar var. Önceden market arabasını doldurduğum zaman öderken bu kadar şaşırmıyordum. Şimdi ise alacağım bir şey için standın önünde kendime 2 3 kez soruyorum. "Bunu almalı mıyım? " diye.
Markete giriyorum bir yaş pasta aldıktan sonra kafamda matematiğini yapmaya başlıyorum. Bir misafir ağırlamak için bile günde kaç saat çalışmam gerekiyor diye. Artık herseyde böyle hesaplamalara girdiğim için işin içinden çıkamıyorum.
Justin timberlake 'in bir filmi vardı "Zamana karşı " diye. Alacakları yapacakları her harcama için ömürlerinden harcıyorlardı. Aynı böyle hissediyorum. Ömrümüzü asgari düzeyde yaşayabilmek için çalışmakla harcıyoruz..
Her gün bir intihar haberi okuyoruz, insanlar artık akıl sağlıklarını yitirdiler. Her gün herşeye ayrı bir zam geliyor..
Bir mal mülk sahibi olmakta eskidenmiş artık 1 kendine 1 bankaya 1 'de devlete alıyorsun ne alırsan.. Sosyal medyada yaşam pahalılığına tepki veren insanlara yapılan yorumları okudukça bu ülkeye inancımı daha çok kaybediyorum. Peyniri neden migros yerine bimden almadın diye azarlayanlar dahi var. Artık insanları sarsmak yeter artık demek istiyorum bağıra çağıra.. Nasıl bu kadar kör olabilirsiniz demek istiyorum. Hepimiz aynı gemideyiz demek istiyorum..
Konuyu çok karmaşık anlattım farkındayım ama artık isyan noktasına geldim. Bunları bencilce düşüncelerle yazmıyorum elbette. Benim kadar şanslı olamayan milyonlarca insan var ve bunları düşünmek artık beni çok üzüyor.
Siz psikolojinizi nasıl koruyabiliyorsunuz
Geride kalan 81 milyon insan ne olacak ? Ben bir şekilde maaşımı kazanıyorum. Benim gerimde olan insanlar ne olacaklar peki? Herkesi alıp götürmek yerine yanlışları tamir etmemiz gerekmez mi ? Bir kg et alabilmek için saatlerce çalışmak insancıl mı ?Yurtdışına giden çok insan biliyorum. Mühendis olarak orayı düşünebilirsiniz. Tercih edilebilir fırsatları araştırmak lazım.
Üniversiteler doğru planlanmıyor, bu kadar çok işletme mezunu veya finans mezununa ihtiyaç var mı? bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar gerçek üniversite var ancak bunlar dışındaki çoğu mühendislik fakültesi MYO seviyesinde eğitim vermektedir. Üniversiteler sadece ders anlatılan bir kurum değil, gençlere hayal gücü veren, onların karakterlerinin oluşmasını sağlayan kurumlardır. Ancak bir çok okul hiç birisini karşılayamıyor.Üniversite okuyan insanları görüyorum. Daha geçenlerde 18 yaşında bir üniversite öğrencisi gelecek kaygısı yüzünden intihar etti.
Eskiden üniversite okumanın yine de bir ayrıcalığı olurdu. Ama yetersiz üniversiteler, mantar gibi üniversitelerin çoğalması, hocaların yetersizliği ve istihdamdan kat be kat çok üniversite kontenjanları.. Bu ülkede umudu olan kaç kişi kaldı çok merak ediyorum.
Tavsiyeniz nedir 81 milyona:)Geride kalan 81 milyon insan ne olacak ? Ben bir şekilde maaşımı kazanıyorum. Benim gerimde olan insanlar ne olacaklar peki? Herkesi alıp götürmek yerine yanlışları tamir etmemiz gerekmez mi ? Bir kg et alabilmek için saatlerce çalışmak insancıl mı ?
Tuzu kuru olan insanların kalanların haklarına girmemeleri.. yeterince yardımı olur bununTavsi
Tavsiyeniz nedir 81 milyona:)
Tuzu kuru olan insanların kalanların haklarına girmemeleri.. yeterince yardımı olur bunun
Haber takip ettigim zaman stresten her yerim agriyor, herkesin derdini dert edinen biriyim ve bunun icin gunlerce uzulebilirim. Tahammulum kalmiyor yokluk, aclik, ölüm haberlerine.Merhaba herkese iyi geceler dilerim
mühendisim, bekarım ailemle yaşıyorum ve fena sayılmayacak bir maaş alıyorum. Ama birikim asla yapamıyorum.
Düşünmekten artık psikolojim bozuldu. Ben böyleysem asgari ücretle yaşamaya çalışan abilerim, ablalarım veya kardeşlerim nasıldır diye düşünüyorum. Hayat çok adaletsiz geliyor.. Bir yerlerde çok büyük yanlışlar var. Önceden market arabasını doldurduğum zaman öderken bu kadar şaşırmıyordum. Şimdi ise alacağım bir şey için standın önünde kendime 2 3 kez soruyorum. "Bunu almalı mıyım? " diye.
Markete giriyorum bir yaş pasta aldıktan sonra kafamda matematiğini yapmaya başlıyorum. Bir misafir ağırlamak için bile günde kaç saat çalışmam gerekiyor diye. Artık herseyde böyle hesaplamalara girdiğim için işin içinden çıkamıyorum.
Justin timberlake 'in bir filmi vardı "Zamana karşı " diye. Alacakları yapacakları her harcama için ömürlerinden harcıyorlardı. Aynı böyle hissediyorum. Ömrümüzü asgari düzeyde yaşayabilmek için çalışmakla harcıyoruz..
Her gün bir intihar haberi okuyoruz, insanlar artık akıl sağlıklarını yitirdiler. Her gün herşeye ayrı bir zam geliyor..
Bir mal mülk sahibi olmakta eskidenmiş artık 1 kendine 1 bankaya 1 'de devlete alıyorsun ne alırsan.. Sosyal medyada yaşam pahalılığına tepki veren insanlara yapılan yorumları okudukça bu ülkeye inancımı daha çok kaybediyorum. Peyniri neden migros yerine bimden almadın diye azarlayanlar dahi var. Artık insanları sarsmak yeter artık demek istiyorum bağıra çağıra.. Nasıl bu kadar kör olabilirsiniz demek istiyorum. Hepimiz aynı gemideyiz demek istiyorum..
Konuyu çok karmaşık anlattım farkındayım ama artık isyan noktasına geldim. Bunları bencilce düşüncelerle yazmıyorum elbette. Benim kadar şanslı olamayan milyonlarca insan var ve bunları düşünmek artık beni çok üzüyor.
Siz psikolojinizi nasıl koruyabiliyorsunuz
Ülkedeki buyuk yanlislardan biri, gelecegi universiteye baglamak. Herkes saniyorki universite okuyunca meslek edinilecek, is hooop kucaga dusecek.Üniversite okuyan insanları görüyorum. Daha geçenlerde 18 yaşında bir üniversite öğrencisi gelecek kaygısı yüzünden intihar etti.
Eskiden üniversite okumanın yine de bir ayrıcalığı olurdu. Ama yetersiz üniversiteler, mantar gibi üniversitelerin çoğalması, hocaların yetersizliği ve istihdamdan kat be kat çok üniversite kontenjanları.. Bu ülkede umudu olan kaç kişi kaldı çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?