• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PULMONER HİPERTANSİYON

Merhaba sonuçlarıniz çıktı mı
Merhabalar cok sagolun sordugunuz icin halimi. Cihangir kaymaz var kosuyolunda profesor doktor , bu hastalikla alakali bircok makalesi vs var ona gittim tomografim ekg eko istedi . Ekg yi bilmiyoeum ama eko da pab 25 cikti . İlk kardiyolojiye de 39 du . Bide detayli kan istedi onu veremedim . Triküspid hafif yetmezlik . Tomografim temiz cikti karaciger yaglanmasi var biraz . Kan vericem insallah oda temiz cikar . İki doktor da soyledi ama hem gogus hastaliklarinda ki bayan hem cihangir hoca , bu basınç bazı aletler sebebiyle fazla cikiyormus ve 39 oyle buyuk bir deger degilmis . Gerekli gorursek kasiktan girer bakariz dedi . İnsallah kan da temiz cikar .

Çok sevindim geçmiş olsun
Çok sağolun çokk . Bu hastalık bizde ırsi . Babannem vefat etti ileri
Derecede pah . Babam vefat etti pah 55 ikiside hem kalp hem akciger hastasıdı . Dedemin degerleinr bakmadim ama zaten kalbi cok sorunlu pil var ve son zamanlarda nefes darligi var , cümlesi bitmiyor , bitiremiyor . Bu google a bakinca 25 mmgh de yuksek anlamadim ki . Allahim hepimize sifa versin .

Derecede pah . Babam vefat etti pah 55 ikiside hem kalp hem akciger hastasıdı . Dedemin degerleinr bakmadim ama zaten kalbi cok sorunlu pil var ve son zamanlarda nefes darligi var , cümlesi bitmiyor , bitiremiyor . Bu google a bakinca 25 mmgh de yuksek anlamadim ki . Allahim hepimize sifa versin .
Ben bugün tekrar doktora gittim 30 için bile normal benim ki de 30 takibe bile gerek yok dedi yani endişeleneceğiniz bişey yok asıl ölçüm kataterle yapılanmıs çok bir anlam ifade etmiyormus ekoda ki değer.

Bir de sizin ailenizin pah sorunu kalplerinde ve akciğerlerinde olan rahatsızlıklar onlar yükseltiyor yani stres yapmayın sigaradan uzak durun kilo almayın hayatın tadını çıkarın yarının garantisi yok

Merhabalar benimde pah 50 çıktı gerçek ölçümü 28 Mart'ta anjiyoyla ogrenecez uzun yıllar astım hastasi olduğum için yüksek çıkmış olabilir dedi ama bu kadar yüksek çıkmaz dedi

Kardiyoloji de ölçümde yüksek çıkıp sonra anjiyoda gerçek ölçüm de düşük çıkabilir dedi doktorum böyle birşey yaşayan varmı?

Merhabalar , yakin zamanda hastaneye gideniniz varmi . Bana da pah denildi ve suan kosuyoluna gidiyorum gogus hastaliklarina . Sende hic birsey yok bak goruceksin dedi . Solunum testin super akciger grafin tertemiz hadi sirf icin rahat etsin herseyi yapmis olalim diye ilacli tomografi cektirdik 20 gun sonra cikicak sonuc . Cocugum var ve kendimi yiyorum cunku gogus hastaliklari doktoru da dediki sende yok ben dusunmuyorum sende oldugunu ama varsa da bu gercekten cok kotu bir hastalik dedi ustune basa basa . Ozelde kardiyolojiye gitmistim o usg de soyledi hafif trüskpid yetmezlik . Mitral yetmezlik eser . Pah 39 . Bide iki kere olctum emin olmak icin dedi ve hemen intisas hastanesine gidiyosun sakin ertlrme dedi . Nefes darligi yasiyomusun dedi merdiven cikarken ve yokus cikarken diye . Yani kismen dedim ama 15 yildir sigara kullaniyordum . Yani cevremdekiler benden bin kat kotu merdiven ve yokusta . Gogus hast doktrmda senin solunum testin super anliyomusun sende olcsgni kesnlikle dusunmuyorum ve bu yanlis olculebilen birsey dedi . Varmi benzeri durumunuz
Merhaba kendim için raştırma yaparken hepinizin aslında yorumlrını okudum en ileri seviye kendim olduğum için sizi de bilgilendirebilmek adında yazmak istedim. Bilgisizlik belirsizlik maalesef insanın içini yiyip bitiriyor çoğumuzunda çocuğu olduğu için ekstra kaygı yaşıyor insan Allah hepimize acil şifalar versin. Genel olarak ben kendi sürecimden bahsedeceğim; iki ay önce kadar çok ağır bir influenza geçirdim zatürreye çevirdi ve ben bu süreçte çok fazla çarpıntı ve solunum sıkıntısı yaşadım. Bunların hepsini influenzadan zannettim ama hastalığın üstünden üç hafta geçmesine rağmen çarpıntım geçmiyordu. Hastaneye gitmeye karar vermemin sebebiyse kahve yaparken, efor harcamıyorken nabzımın 120lere çıkmasıydı. Bir garplik hissederek kardiyolojiye randevu aldım ve kontrole gittim ekg temiz eko istendi ve eko esnasında doktor pulmoner hipertansiyonun var dedi ve 28 yaşındasın çok gençsin ve gerçekten yüksek dedi kalp içi basıncım ekoda “60” dı. Tabi ben çok korktum ve çok kötü hissettim kendimi ama benim buna sebep olan romatızmal bir hastalığım vardı. Bütün testler yapıldı detaylı tomografiler sintigrafiler vs çekildi akciğerlerde olan emboliler veya koah gibi hastalıklarda buna sebep olabiliyormuş. Ekstra bağ doku hastalıklarıda tutulum yaparak olmasına sebep olabiliyormuş ben sjögren sendromuna sahiptim tüm tetkikler temiz çıktığı için en son buna bağlı olduğu söylendi ve tam tanı ve tedaviye başlmk için kataterizasyon denilen bir anjiyo türünü olmam gerektiği söylendi. Anjiyo oldum ve doktorun ekod ölçtüğü gibi doğru çıktı 60 dı kalp içi basıncım. Bu sırada PAH’ın tedavi edilebilir bir tür mü değil mi ona da bakıldı ve tedavi edilebilir tür olduğu ana ileri seviye bir PAH olduğu söylendi yaklaşık bir aydır ilaç tedavisine başlanıldı fakat bu hastalığın bir tedavisi yok sasece durdurmak ve şikayetleri azaltmaya yönelik bir tedavi uygulanıyor. Henüz kontrole gitmedim ilaçlar işe yarıyor mu yaramıyor mu bilmiyorum tam bir aya tamamlandığında kontrole gelmemi söyledi doktorum. Buna ek olarak benim aşırı yorgunluk ve ev işi bile yaparken nefesimde daralmalar oluyor bende sigara kullanıyordum buna bağlı olduğunu düşüyordum. Doktorum iki kat merdiven çıkabiliyor musun diye sorduğunda anladım normal bir durum olmadığı bünyen tolere etmiş sen normal insanlar bu şekilde nefes alıyor zannediyorsun dedi. Kısacası benim hikayem böyle umarım birilerine faydası olur. :)

Back
X