rabbim beni.affett:-(

Zor bisey yasamissiniz
Ama bu ulkede kronik saglik problemi olanlar, Engelliler, otistikler, down sendromlular yarim insan olarak görülüyor ve devlette ne dogru durust egitim veren kurum var ne de baska imkanlar.
Mesela anne baba yaslanip olunce down sendromlu bireyin yasamini tek basina idare ettirebilmesi icin gerekli destegi saglamayan, is imkani vermeyen sahip cikmayan bir sosyal devletimiz var hala.

Belki de hayırlısı boyleymis diyelim. Uzulmeyin..

İnşallah amin canım hergün Rabbime dua ediyorum yaşamım evlat acısını 3 aylıktı olsa yaşadım az da olsa anneliği ama acısı çok başlamamış sanki kucağında almışlar gibi yandı icim

Bu durum maalesef bir çoğumuzun başına geliyor. Ne yaparsan yap Allah ne yazdıysa o, kendini suçlamak yerine yeniden sağlıklı bir gebelik için hayata tutun.

Biliyor musun kasım ayında anne oldum. 22. Haftasında hasta olduğunu öğrendikten kalp anomalisi vardı. Hangi doktora gittiysem ağlayarak çıktım.. Ya şa maz dediler üstüne basa basa.
40 haftalık olduğunda 14 kasımda normal doğum yaptım. Kızım benimle aynı gün doğmak istemiş.
Yada Rabbim onu bana hediye göndermişti bilemem.

10 günlükken ameliyat oldu.. Doktor iç açıcı konuşmuyordu ama hep kalbim pır pır ediyordu hep Bi umut sakladım içimde sütümü verdim, kokladım, öpmeye kıyamadım...

19 günlükken son kez emzirip Bıraktım. Ben gelicem annem dedim.. Ama biliyor musun geldiğimde o melek olmuştu. Kaç gece Agladım.. Uyuyamadım.. Anlayabiliyorum seni..

Sadece şunu demek istiyorum.. Buna alışıyorsun. Yaran kabuk bağlıyor..
Şöyle düşün kucağına almadan kokusunu duymadan melek olmuş. Yada söyle düşün onlarca şehit veriyoruz bir hiç uğruna anaların içi yanıyor.. Kendini onların yerine koy beterin beteri var. Allah korusun. NE olur üzme kendini senin yapabilecek bir şeyin yoktu. Olsaydı yapardın emin ol.. Allah' böyle istemiş Dmekki.
Yine Allah'ın izniyle hamile kalırsın sağlıklı sıhhati bebeklerin olur. O zaman onları bir Fazlası seversin olur mu ?

Haklisiniz hala iyilemedia devletimiz bu yönden inşallah bu tarz konulara daha çok imkan saglaerlar

canım zaten genelde saglıklı olmayan bebekler kendılıgınden duşermış uzulme kurtul vıcdan azabından herkesboyle duşunebılır ınsanız normal bu davranışlar gelecek hakkında kaygılanmak dogal bı davranış

Canim üzülme senin elinde olan birşey degil, doğar dogmazda ayrılabilirdiniz o daha aci olurdu

Ah canım sen ne zorunlu yaşamısin rabbim sanada sabrını versin bnde namaz kılarak rahatlayacak çalışıyorum rabbim den yardım istiyorum hep senin içinde zor durumda olan bütün anneler içinde hep dua etmem rabbim böyle uygun görmüş kabullendi bnde ama işte bazen kalbime söz geciremiyorum

imtihandır çaresizlik evet hem aileye hem çocuğa ama onada alışılıyor ömür boyu ama çok zor aklınla kalbine mukayet olmak , rabbim sizi çaresz bırakmadı şükredin

Arkadaşlar buradan söyliyim bilginiz olsun down sendromu binde bir olur olurdan daha düşüktür birilerinizin başına gelirse birden kendinizi perişan etmeyin doktorunuz zaten sizleri yönlendirir testler kötüye işaret etsede anne karnından alınan sıvıyla kesin sonuç çıkar pahalı diyp 1 ay kadar sonuç bklemem yaptrmam Dr dedi sağlıklı değil deyip gebeliği sonlandırmayın Dr bu su işleminden anlamaz profösör Dr dan başkası yapamaz benimkinde edirneden prf dr gelmişti korkulu bekleyişler müjdeli haberle gelmişti kendi dr uysaydm simdi yavrucum olmaya bilirdi testi yaptr isterseniz demişti tabiki yapıldı şimdi parklarda koşturuyorum kızcemlee

Allah sabır versin canım. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Çok zor bir durum. Allah yardımcın olsun.

canım öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durumdur yaşamadım ama insan kendini senin yerine koydugu zaman anlıyor halini. Bebek senin yüzünden gitmemiş ki canım sen gidip bebeği aldırmadın yada bebeğe zarar verici bir harekette bulunmadın sonuç olarak allah bu şekilde istemiş ve oldu elden gelen birşey olmaz ne yazikki sen artık kendi sağlığına bakacaksın allah inş istediğin zaman sağlıklı bir bebek verir sana canım benim

Senlik bisey degil arkadasim isyan etme kendini toparla takdir-i ilahi bu Belkide rabbim acidi sana sen evladından vazgecmedigin için o sana bu zorlugu yaşatmadı...ayni şeyi yaşadm bebegim saglikli ve hiç bir şeyi yokken ve dedimki ben Allahtan hep hayırli evlat istedim dua ettim belkide hayirli degildi ve hakkimda hayırli olani buydu diye....acın yeniyse zamana birak gecicek o bebegin yaşamasina sen karar vericek olsaydin ya onun öldürulmesine izin verebilicekmiydin....hakkinda hayirli olan belkide basina gelmistir....

Saolun canım sanki beynimde farklı bi yer actiniz inanki çok rahatladım ya çok iyi geldiniz bana ne olur kıyametin beni inanki çok psikolim bozuldu o yüzden yardım istedim sizden

Super burda senin yasadigini yasamis bi cok insan var. Insallah birbirimize sifa olcaz her zaman. Kotu oldugunda forumu ac konundaki cvplari bidaha oku. Bu da bi telkin yontemidir. Yani beynine guzel dusunme egzersizi yaptirmis olcaksin ve bigun bi bakcaksin artik beynin kendi kendine guzel dusunmeyi ogrenicek

bebeğm öldüğnde "kaybettiğn bebeğin acısının geçmesi içn tek tedavi yöntemi var oda yeni bi bebek " die okumuştm bi yerde.. haklılarmış 2. ye hamile kalınca anladm.

Geçmiş olsun G Gamzemss . Her hamilelik bir risktir. Bebeğin sağlığı yerinde değilmiş. Dünyaya gelse belkide çok acı çekecekti. Çok zor bir durum.
Ben iki hamileliğimde de doğum olmadan isim bile koymadım. Sağlıklı doğsun sonra dedim.
İnşallah ilerde sağlıklı bir bebeğin olur ve tüm sevgini ona sunarsın. Kendini suçlama.Herşeyin hayırlısını dilemelisin.

Bundan önceki bebeğim 14 haftalıkken karnım da ölmüş ben bebeğimin öldğünü aylık muayene de öğrenmiş inanamamıştım.Doktorum bana dedi ki
"Butterfly sakın üzülme bebeğin için de senin içinde hayırlısı buymuş bebeğinin yiyecek rızkı olsaydı Allah onu sana bağışlamak isteseydi inan o bebek ne pahasına olursa olsun yaşardı sakın kendini suçlama Allaha da isyan etme" demişti.
Şimdi yine hamileyim ve 34 hafta boyunca hergün ama hergün "acaba bu bebeğime bişey olurmu acaba ölecek mi" diye diye kabus dolu bir gebelik yaşadım hergün kabuslarla uyandım ve önceki bebeğimin bende bıraktığı o acıyı üzerimden asla atamadım.Her muayeneye gititğim de doktoruma "bebeğime birşey olmuşsa sakın bana demeyin beni uyutup bebeğimi öyle alın ve ben hiçbir zaman öğrenmeyim" senaryoları yaşadım ve yaşattım.
Doktorum bana bu defa yine dedi ki "Ne olursa olsun sana araba da çarpsa yüksekten de düşsen başına ne gelirse gelsin yiyecek rızkı varsa o bebek doğar sen pamuklara da sarsan üzerine de titresen yiyecek rızkı yoksa o bebeği tutamazsın iyi düşün pozitif ol ki herşey Güzel olsun" dedi.
Yani Kun fe yekun "Ol der olur" Kimse kaderini bilemez. Bildiğim birşey var o da Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
Sen dedin diye bebeğine asla bişey olmaz Allah'ın hikemtinden sual olunmaz canım.

Diliyorum canım bu olay bana o kadar şey öğrettiki Rabbime o kadar yakınlaştım ki herşeyde vardır bi hayır çok olgunlaşmıtim büyüdüm resmen rabbim yardımcımız olsun hayat sınavından tertemiz çıkmayı nasip etsin

bnde öyle düşünüyorum canım ama bazen kendimi kaybedip çok farkı şeyler düşünüp kendimi sucluyorum rabbim en iyisini güzelini bilir diyorum ve kendimi Rabbime teslim etcem tevekul etmek en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…