- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
hkese iyi aksamlar kizlagecen sene gebelim 4.ayinda bebegimn karnimda ölmesiyle.son bul 27 yasindayim ama.hayatimin en zor dönemini yasamistim.bebegime.ilk.once down.sedromu teshisi konulmustu hala inanki yazarken bile agliyorum her ani.dun.gibi aklimda basimdan.asagi kaynar sular dokuldu sanki hayallerim.bebegimi hayal.ettigim hersy tepe taklak olmustu sanki canim kalbim cok yaniyodu dahab12 haftalikti yavrum alah beni kahretsin ki ikilemde kaldim yavrumdan vazgecebirmiydim problemli.bi hayatim vardi maddi.sikintilar vardi bebegime bakamamaktan korkmustum kv ayni.evdeydim onlarda destek cikmamislardi ya bana bisy olursa die cok dusundum ama yavrumdan vazgecmedim.bi yandanda bu sekilde bi hayati olucak bnde.anne olarak cok uzulecektim.bunuda biliyodum.sonraki muaynemde bebegimn vucudu.su topladigi icin olebilecegini.soylemislerdi o an cok karmasik.duygular yasamistim sanki.uzerimden.yuk kalmti off.nefret.ediyorum. kendimden nasil bu hissle.dusundum.evladim bn onun.elni biraktim.icin.öldü kendimi.cok.suclu.hisediyorum kizlar rabnimdn af dileiyorum.yalvariyorum.rabbim beni.affetsin die kendimi.cok.sucluyorum goz.pinarlarim kurudu aglamaktan evladimin acisi bi uandan suclulik.duygusu.bi yandan
İnşallah amin canım hergün Rabbime dua ediyorum yaşamım evlat acısını 3 aylıktı olsa yaşadım az da olsa anneliği ama acısı çok başlamamış sanki kucağında almışlar gibi yandı icimşimdi umutla hayırlısını dile o cennette şefaatçin bu şansa eriştin kısada olsa onu verdi aldı sizi çaresiz koymadı sınadı ,Allah sana sabrının bu şefaatin değerini verecek inşaallah güzel bir bebekle
Karnımda ölmüştü canım
Sığıniyorum bilerek ada bilmeyerek yaptığım hatalar için ama yavrusu hissettim canından can gitmesi ne zormuş yavrusmu normalde doğumla doğurdum o An yanımda rabbim vardı tek öylece bıraktım baktım göbek bağı bile duruyolu eli kolu vardı gözümün önünden gitmiyo
Haklisiniz hala iyilemedia devletimiz bu yönden inşallah bu tarz konulara daha çok imkan saglaerlarZor bisey yasamissiniz
Ama bu ulkede kronik saglik problemi olanlar, Engelliler, otistikler, down sendromlular yarim insan olarak görülüyor ve devlette ne dogru durust egitim veren kurum var ne de baska imkanlar.
Mesela anne baba yaslanip olunce down sendromlu bireyin yasamini tek basina idare ettirebilmesi icin gerekli destegi saglamayan, is imkani vermeyen sahip cikmayan bir sosyal devletimiz var hala.
Belki de hayırlısı boyleymis diyelim. Uzulmeyin..
Ah canım sen ne zorunlu yaşamısin rabbim sanada sabrını versin bnde namaz kılarak rahatlayacak çalışıyorum rabbim den yardım istiyorum hep senin içinde zor durumda olan bütün anneler içinde hep dua etmem rabbim böyle uygun görmüş kabullendi bnde ama işte bazen kalbime söz geciremiyorumBiliyor musun kasım ayında anne oldum. 22. Haftasında hasta olduğunu öğrendikten kalp anomalisi vardı. Hangi doktora gittiysem ağlayarak çıktım.. Ya şa maz dediler üstüne basa basa.
40 haftalık olduğunda 14 kasımda normal doğum yaptım. Kızım benimle aynı gün doğmak istemiş.
Yada Rabbim onu bana hediye göndermişti bilemem.
10 günlükken ameliyat oldu.. Doktor iç açıcı konuşmuyordu ama hep kalbim pır pır ediyordu hep Bi umut sakladım içimde sütümü verdim, kokladım, öpmeye kıyamadım...
19 günlükken son kez emzirip Bıraktım. Ben gelicem annem dedim.. Ama biliyor musun geldiğimde o melek olmuştu. Kaç gece Agladım.. Uyuyamadım.. Anlayabiliyorum seni..
Sadece şunu demek istiyorum.. Buna alışıyorsun. Yaran kabuk bağlıyor..
Şöyle düşün kucağına almadan kokusunu duymadan melek olmuş. Yada söyle düşün onlarca şehit veriyoruz bir hiç uğruna anaların içi yanıyor.. Kendini onların yerine koy beterin beteri var. Allah korusun. NE olur üzme kendini senin yapabilecek bir şeyin yoktu. Olsaydı yapardın emin ol.. Allah' böyle istemiş Dmekki.
Yine Allah'ın izniyle hamile kalırsın sağlıklı sıhhati bebeklerin olur. O zaman onları bir Fazlası seversin olur mu ?
Senlik bisey degil arkadasim isyan etme kendini toparla takdir-i ilahi bu Belkide rabbim acidi sana sen evladından vazgecmedigin için o sana bu zorlugu yaşatmadı...ayni şeyi yaşadm bebegim saglikli ve hiç bir şeyi yokken ve dedimki ben Allahtan hep hayırli evlat istedim dua ettim belkide hayirli degildi ve hakkimda hayırli olani buydu diye....acın yeniyse zamana birak gecicek o bebegin yaşamasina sen karar vericek olsaydin ya onun öldürulmesine izin verebilicekmiydin....hakkinda hayirli olan belkide basina gelmistir....hkese iyi aksamlar kizlagecen sene gebelim 4.ayinda bebegimn karnimda ölmesiyle.son bul 27 yasindayim ama.hayatimin en zor dönemini yasamistim.bebegime.ilk.once down.sedromu teshisi konulmustu hala inanki yazarken bile agliyorum her ani.dun.gibi aklimda basimdan.asagi kaynar sular dokuldu sanki hayallerim.bebegimi hayal.ettigim hersy tepe taklak olmustu sanki canim kalbim cok yaniyodu dahab12 haftalikti yavrum alah beni kahretsin ki ikilemde kaldim yavrumdan vazgecebirmiydim problemli.bi hayatim vardi maddi.sikintilar vardi bebegime bakamamaktan korkmustum kv ayni.evdeydim onlarda destek cikmamislardi ya bana bisy olursa die cok dusundum ama yavrumdan vazgecmedim.bi yandanda bu sekilde bi hayati olucak bnde.anne olarak cok uzulecektim.bunuda biliyodum.sonraki muaynemde bebegimn vucudu.su topladigi icin olebilecegini.soylemislerdi o an cok karmasik.duygular yasamistim sanki.uzerimden.yuk kalmti off.nefret.ediyorum. kendimden nasil bu hissle.dusundum.evladim bn onun.elni biraktim.icin.öldü kendimi.cok.suclu.hisediyorum kizlar rabnimdn af dileiyorum.yalvariyorum.rabbim beni.affetsin die kendimi.cok.sucluyorum goz.pinarlarim kurudu aglamaktan evladimin acisi bi uandan suclulik.duygusu.bi yandan
Saolun canım sanki beynimde farklı bi yer actiniz inanki çok rahatladım ya çok iyi geldiniz bana ne olur kıyametin beni inanki çok psikolim bozuldu o yüzden yardım istedim sizden
Bundan önceki bebeğim 14 haftalıkken karnım da ölmüş ben bebeğimin öldğünü aylık muayene de öğrenmiş inanamamıştım.Doktorum bana dedi kihkese iyi aksamlar kizlagecen sene gebelim 4.ayinda bebegimn karnimda ölmesiyle.son bul 27 yasindayim ama.hayatimin en zor dönemini yasamistim.bebegime.ilk.once down.sedromu teshisi konulmustu hala inanki yazarken bile agliyorum her ani.dun.gibi aklimda basimdan.asagi kaynar sular dokuldu sanki hayallerim.bebegimi hayal.ettigim hersy tepe taklak olmustu sanki canim kalbim cok yaniyodu dahab12 haftalikti yavrum alah beni kahretsin ki ikilemde kaldim yavrumdan vazgecebirmiydim problemli.bi hayatim vardi maddi.sikintilar vardi bebegime bakamamaktan korkmustum kv ayni.evdeydim onlarda destek cikmamislardi ya bana bisy olursa die cok dusundum ama yavrumdan vazgecmedim.bi yandanda bu sekilde bi hayati olucak bnde.anne olarak cok uzulecektim.bunuda biliyodum.sonraki muaynemde bebegimn vucudu.su topladigi icin olebilecegini.soylemislerdi o an cok karmasik.duygular yasamistim sanki.uzerimden.yuk kalmti off.nefret.ediyorum. kendimden nasil bu hissle.dusundum.evladim bn onun.elni biraktim.icin.öldü kendimi.cok.suclu.hisediyorum kizlar rabnimdn af dileiyorum.yalvariyorum.rabbim beni.affetsin die kendimi.cok.sucluyorum goz.pinarlarim kurudu aglamaktan evladimin acisi bi uandan suclulik.duygusu.bi yandan
Diliyorum canım bu olay bana o kadar şey öğrettiki Rabbime o kadar yakınlaştım ki herşeyde vardır bi hayır çok olgunlaşmıtim büyüdüm resmen rabbim yardımcımız olsun hayat sınavından tertemiz çıkmayı nasip etsinGeçmiş olsun G Gamzemss . Her hamilelik bir risktir. Bebeğin sağlığı yerinde değilmiş. Dünyaya gelse belkide çok acı çekecekti. Çok zor bir durum.
Ben iki hamileliğimde de doğum olmadan isim bile koymadım. Sağlıklı doğsun sonra dedim.
İnşallah ilerde sağlıklı bir bebeğin olur ve tüm sevgini ona sunarsın. Kendini suçlama.Herşeyin hayırlısını dilemelisin.
bnde öyle düşünüyorum canım ama bazen kendimi kaybedip çok farkı şeyler düşünüp kendimi sucluyorum rabbim en iyisini güzelini bilir diyorum ve kendimi Rabbime teslim etcem tevekul etmek en iyisiBundan önceki bebeğim 14 haftalıkken karnım da ölmüş ben bebeğimin öldğünü aylık muayene de öğrenmiş inanamamıştım.Doktorum bana dedi ki
"Butterfly sakın üzülme bebeğin için de senin içinde hayırlısı buymuş bebeğinin yiyecek rızkı olsaydı Allah onu sana bağışlamak isteseydi inan o bebek ne pahasına olursa olsun yaşardı sakın kendini suçlama Allaha da isyan etme" demişti.
Şimdi yine hamileyim ve 34 hafta boyunca hergün ama hergün "acaba bu bebeğime bişey olurmu acaba ölecek mi" diye diye kabus dolu bir gebelik yaşadım hergün kabuslarla uyandım ve önceki bebeğimin bende bıraktığı o acıyı üzerimden asla atamadım.Her muayeneye gititğim de doktoruma "bebeğime birşey olmuşsa sakın bana demeyin beni uyutup bebeğimi öyle alın ve ben hiçbir zaman öğrenmeyim" senaryoları yaşadım ve yaşattım.
Doktorum bana bu defa yine dedi ki "Ne olursa olsun sana araba da çarpsa yüksekten de düşsen başına ne gelirse gelsin yiyecek rızkı varsa o bebek doğar sen pamuklara da sarsan üzerine de titresen yiyecek rızkı yoksa o bebeği tutamazsın iyi düşün pozitif ol ki herşey Güzel olsun" dedi.
Yani Kun fe yekun "Ol der olur" Kimse kaderini bilemez. Bildiğim birşey var o da Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
Sen dedin diye bebeğine asla bişey olmaz Allah'ın hikemtinden sual olunmaz canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?