Alah razı olsun canım inşaah tekrar hamile alırsam böyle olmaz insalahGeçmiş olsun G Gamzemss . Her hamilelik bir risktir. Bebeğin sağlığı yerinde değilmiş. Dünyaya gelse belkide çok acı çekecekti. Çok zor bir durum.
Ben iki hamileliğimde de doğum olmadan isim bile koymadım. Sağlıklı doğsun sonra dedim.
İnşallah ilerde sağlıklı bir bebeğin olur ve tüm sevgini ona sunarsın. Kendini suçlama.Herşeyin hayırlısını dilemelisin.
İnşallah canım ne bilim sanki karnindayken bebeğim bni duydu hizmeti o yüzden ellerimi bıraktı sandımSenlik bisey degil arkadasim isyan etme kendini toparla takdir-i ilahi bu Belkide rabbim acidi sana sen evladından vazgecmedigin için o sana bu zorlugu yaşatmadı...ayni şeyi yaşadm bebegim saglikli ve hiç bir şeyi yokken ve dedimki ben Allahtan hep hayırli evlat istedim dua ettim belkide hayirli degildi ve hakkimda hayırli olani buydu diye....acın yeniyse zamana birak gecicek o bebegin yaşamasina sen karar vericek olsaydin ya onun öldürulmesine izin verebilicekmiydin....hakkinda hayirli olan belkide basina gelmistir....
Kötü birisi değilsin engelli bir çocuk annesi olmak dünyada başına gelecek en zor şey , bu düşüncelerin duyguların çok normal , hiçbir sağlık problemi olmayan sağlıklı bebekleri aldıran kadınlar var Malesef, genetik olarak bir sürü test yapılıyor bunların amacı zaten hasta çocukların doğmasını engellemek , Allah kötü kader yazmasın kimseye , o çocuk doğacak olsa idi 100 tane teste girerdin çocuğun sağlıklı derlerdi o da büyür doğardı engelli olduğu halde, hala testler ile belirlenemeyen sendromlar var , senin bebeğinin ömrü yokmuş Allah sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasib etsin inşallahhkese iyi aksamlar kizlagecen sene gebelim 4.ayinda bebegimn karnimda ölmesiyle.son bul 27 yasindayim ama.hayatimin en zor dönemini yasamistim.bebegime.ilk.once down.sedromu teshisi konulmustu hala inanki yazarken bile agliyorum her ani.dun.gibi aklimda basimdan.asagi kaynar sular dokuldu sanki hayallerim.bebegimi hayal.ettigim hersy tepe taklak olmustu sanki canim kalbim cok yaniyodu dahab12 haftalikti yavrum alah beni kahretsin ki ikilemde kaldim yavrumdan vazgecebirmiydim problemli.bi hayatim vardi maddi.sikintilar vardi bebegime bakamamaktan korkmustum kv ayni.evdeydim onlarda destek cikmamislardi ya bana bisy olursa die cok dusundum ama yavrumdan vazgecmedim.bi yandanda bu sekilde bi hayati olucak bnde.anne olarak cok uzulecektim.bunuda biliyodum.sonraki muaynemde bebegimn vucudu.su topladigi icin olebilecegini.soylemislerdi o an cok karmasik.duygular yasamistim sanki.uzerimden.yuk kalmti off.nefret.ediyorum. kendimden nasil bu hissle.dusundum.evladim bn onun.elni biraktim.icin.öldü kendimi.cok.suclu.hisediyorum kizlar rabnimdn af dileiyorum.yalvariyorum.rabbim beni.affetsin die kendimi.cok.sucluyorum goz.pinarlarim kurudu aglamaktan evladimin acisi bi uandan suclulik.duygusu.bi yandan
Öyle tabi sizlerin yorumlarınızı okudukça daha çok rahatliyorumki sadece bnde oluşuyor sandim bu duygular ama siz çok iyi yardımcı oldunuzSiz ona bi zarar verip öldürmemişsinizki üzilmeyinRabbim herşeyin iyisini biliyor
Tamam canım bugünden sonra sizin dediklerini düşüncem hep olumlu dusnimki güzel olsun hersey inanın sizin yaptığınızı ancak kardeşi yapar insanın çok ama çok rahatladım alah razı olsun sizlerdenSenin bi suçun yok önce bunu aklına yaz tamam mı?
Sen acaba mı? Nasıl olur ki? Olur mu ki? Diye zihninden geçirdiğin için olmadı bu.
Oldu çünkü olacağı vardı zaten herşey olacağına varmıyor mu?
Sakın hatayı kendinde arama sakın.
Hayırlısı böyleymiş böyle olması gerekiyormuş ana düşünce bu olmalı bu herkes için geçerli inan
En doğru ve hayırlı zamanda tekrar gebe kalmanı temenni ediyorum,sağlıklı,hayırlı evlatların olsun inşallah
Ama lütfen bu psikolojiden bian önce çık bu ruh hali olumsuzlukları üstüne çekmekten başka bi işe yaramaz
Biliyorsun ki gebe kalamamanın (eğer sağlık açısından bi sorun yoksa) en büyük nedeni strestir,içini,kalbini,zihnini boşalt yeniliklere kucak aç tamam mı?
İnşallah rabbim banada nasip eder bebeğime veremediğim bütün sevgimi ona verirmisin çok istiyorum karnım büyüsün bebeğim teknelerin annesini oyunlar yapsın bana hasret kaldım bu duygulara rabbim yaşamsını evlat acısı göstermesin hı birimizebebeğm öldüğnde "kaybettiğn bebeğin acısının geçmesi içn tek tedavi yöntemi var oda yeni bi bebek " die okumuştm bi yerde.. haklılarmış 2. ye hamile kalınca anladm.
Ben nereye takıldıginı gayet iyi anladim ıcinden" iyiki ben karar vermeden dr lar zaten bebek yaşamaz"dediler diye üstunden belkide bi yük kalkti rahatlatti bu durum seni bu hisse kapildigin icin suçluluk duyuyosun ama herkes bu gaflete kapilabilir Allah senin kararına bırakmadan almış evladini senin artik bunu en az hasarla atlatip yeniden bebek sahibi olmaya kendini hazirlaman lazim öyle yada böyle o bebek yaşamadi ve karninda öldu allah nasil verdiyse öyle aldi sana reva görmedi böyle düsünmelisin.Allah yardımcin olsun.İnşallah canım ne bilim sanki karnindayken bebeğim bni duydu hizmeti o yüzden ellerimi bıraktı sandım
Aynı o yüzden kızıyorum bencil davrandı annelik yapamadım gibi geldiIyidecanim benim. Sen oldurmemissin ki. ALLAH herseyin hayirlisini nasip etsin. Hayirlisi buymu. Demekki ALLAH o bebeginde sizinde boyle sinanmanizi istememis. Belkide kaldiramayacaginiz yuktu.
Sen kendine, su topladi olebilir dediğinde down sendromlu olmasindansa bir karr vermenin gerekmesindense ALLAH tarafindan olmus olmasina oh be dedigin icin kiziyor ve vicda azabi cekiyorsun.
Hayirlisi boyleymis. Isteseydi ALLAH yaşardı zaten
Aynı tam onu anlatmak istedim canım üzülüyorum keşke böyle geçmesidir içimden Die güçlü olamadım bebeğimi koruyamadiğım hissesine kapildimBen nereye takıldıginı gayet iyi anladim ıcinden" iyiki ben karar vermeden dr lar zaten bebek yaşamaz"dediler diye üstunden belkide bi yük kalkti rahatlatti bu durum seni bu hisse kapildigin icin suçluluk duyuyosun ama herkes bu gaflete kapilabilir Allah senin kararına bırakmadan almış evladini senin artik bunu en az hasarla atlatip yeniden bebek sahibi olmaya kendini hazirlaman lazim öyle yada böyle o bebek yaşamadi ve karninda öldu allah nasil verdiyse öyle aldi sana reva görmedi böyle düsünmelisin.Allah yardımcin olsun.
Yani sizin bi suçunuz yok eminim o bebişiniz size orda üzülme anne diodor ve hep size dua edecek siz annesiniz o yavrunuzu da unutmayınÖyle tabi sizlerin yorumlarınızı okudukça daha çok rahatliyorumki sadece bnde oluşuyor sandim bu duygular ama siz çok iyi yardımcı oldunuz
Unutmuyorum canım hep aklımda ultrasyondaki hali kıpırdanmaları hiç unutamam can parçadı o benim kokusunu duymaşamdan öprmesende evladımdi çok özlüyorum onuDü
Yani sizin bi suçunuz yok eminim o bebişiniz size orda üzülme anne diodor ve hep size dua edecek siz annesiniz o yavrunuzu da unutmayın
Bol dua ve tevekkül kardeşim başka yapacak bişeyimiz yokTamam canım bugünden sonra sizin dediklerini düşüncem hep olumlu dusnimki güzel olsun hersey inanın sizin yaptığınızı ancak kardeşi yapar insanın çok ama çok rahatladım alah razı olsun sizlerden
Üzme kendini amaKızlar kan pihtilasmasi varmış bnde insalah tekrar kalınca gebe teda
Unutmuyorum canım hep aklımda ultrasyondaki hali kıpırdanmaları hiç unutamam can parçadı o benim kokusunu duymaşamdan öprmesende evladımdi çok özlüyorum onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?