rahat mı batıyo bana yoksa haklı mıyım???

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.719
7.825
448
arkadaşlar canım sıkkın yorumlarınızı rıca edıyorum...ben 8 sene kadar bır sırkette sekreterlik yaptım....butun bilgisayar programlarına hakımdım işimiz fazla yoğun degıldı ama çok severek devam edıyordum .sekreterdım ama orada ırçok kişiden mevkı olarak yuksektım...yavrum olunca bakanım yoktu bırakmak zorunda kaldım....evladım 2 yasına gectıgınde ıs aramaya başladım ve 8 senelik tecrubemı yok sayıp her fırma benı asgarı ücretten cagırmaya başladı...malum ozel sektör ıs yuku fazla tutup maaşı en aza ındırgerler....bende bebegımı bırakmaya degmeyecegını duşundum...mesaı saatlerı genelde 8-6.30 eve gel 7.30 bırde kızım kuçuk dıye kabul etmedim...sonra bır yakınımız bana bır kurumda guvenlık gorevlısı aradıklarını soyledı ve sagolsun bana bu ısı ayarladı.mesaım beşbuçukta bıtıyor evım çok yakın maasım 2.500 a yakın...ama ama ama ben hıç mutlu degılım kızlar...eskı ısımı ozluyorum...burda kendımı çok gereksız goruyorum..sakın guvenlıkçı arkadaşlar alınmasın soyledıklerıme...bende o işi yapıyorum artık...ama sevmeyerek ıstemeyerek....amırlerım ıyı ama ınsanlarla uğraşmak cok zor....nefret edıyorum..mutlu degılım....ama ote yandan lıse mezunuyum unı mezunlarının bıle zor ulaştığı rakamı neredeyse hıçbır ıs yapmadan alıyorum..ama bır yanım hep eskı meslegımde...burda kendımı çk onemsız görüyorum kendı kendıme kuruyorum uzuluyorum sonrada kızıyorum rahatmı batıyo sana dıye.....
bır yanım bırak kurumu bul kendıne masa bası bır ıs dıyo ama ah işte çocuk olmasa parası umurumda olmaz ama hersey ona daha ıyı sartlar sunabilmek ıcın......
bır yorum yazın nolur...ya kızın eleştırın ya hak verın..sız olsanız?????

Simdilik idare etmelisin biyandan da kendine masa başı iş bak saatleri ve maaşı sana gore olan..

Maaşın iyi ama hayat yok.Sekreterlikte daha cok gelecek var.Önemli birinin kurumsal bi şirkette sekreteri olsan çok iyi para kazanırsın.Ama ona da dil gerek ve sağlam referans yani kurumsal geçmiş.

Yani şu an kısa günün karı mantığıyla yaklasma bence, kaç yaşına kadar güvenlikçi olabilirsin ki?

çok aradım asgarı ücretten fazla veren yok...verseler yol-yemek vermıyorlar gene aynı hesap

kurum olduğu ıcın burda 50 yasında guvenlıkçıler var ...ama ben kendımı gelecekte burada hayal etmek ıstemıyrum
ama ote yandan benım yabancı dilim yok.....

Kusura bakma seni elestirmek icin soylemiorum kesinlikle ama lise mezunuyum ve yabanci dilim yok diosun o kadar koklu sirketlerde calismisligin, guclu referanslarin da yok ve dedigin gbi gunumuzde universite mezunlarinin almadigi maas ve calisma sartlarindan memnun olmuosun.
Bence kaybetmeden elindekilerin kiymeti bilmelisin

Bence çalışmaya devam ederken iş de araştır. Belki kafana yatan bi teklif olur.

Bide hemen istediğin işi bulamazsan, güvenlikçi olarak çalışırken bi yandan kendini geliştirirsen, yabancı dil öğrenirsen daha iyi teklifler alabilirsin..

Durum değerlendirmesi yap, bazen para hayatımız için daha kârlıdır, bazen mutluluk..

yok zaten konuyu acarken eleştrılere acıgım demek ıstedım...haklısınız zaten her görusu merak edıyorum....
bende oyle düşünüyorum ama ote yandan ıste mutluluk ....onu hıssetmıyorum sadece

Üni mezunuyum, 2 yabancı dilim var, mesleğimin bütün gerekliliklerine sahibim.
Hitabetim, güçlü iletişim ve insan ilişkilerim mevcut ama bugüne kadar 1000tl den fazla maaş teklif edenim hiç olmadı, biliyorum olmayacakta.
Hayatımı böyle kabullenip, bebeğim bir yaşa geldikten sonra kendi işimi kurmak istiyorum sırf bu sebeplerden.
Ayrıca sitemizde çalışan güvenlik görevlilerinin neredeyse 2 katı bir maaş alıyorsunuz siz.
Parayla saadet olmaz, orası ayrı bir mevzu ama eğer eşinizin geliri çok çok iyi değilse çalışmak durumundasınız.
Bebeğiniz için yapmanız gerekiyor bunu.

Mesleğiniz nedir?
Çok merak ettim. Yani asgari ücret bile değil 1000 tl, üniv.mezunu 2 dil falan bilemedim.

Konu sahibi arkadas bence abartıyorsun.
Düzenin değiştiği için böyle hissediyor yabancılıyor olabilirsin bence.
Kendimi burda çok gereksiz hissediyorum diyorsun da, Nitekim sekreterlik çok da gelecek vaad eden bir meslek değil bence. Zaten öyle olsa 8 yıllık tecrübenin bir değeri olurdu.

Lise mezunlarının bu zamanda iş bulması gerçekten çok zor.
Maasın da yaptığın işe göre az değil.
Paraya çok ihtiyacın yoksa mutluluğuna bak.
Ama aksiyse üzgünüm ama değerini bil.

Bizim sitenin güvenlikçileri neredeyse aynı maası alıyor ama 40 tane şımarık çocukla uğraşıyorlar her dakika. İhtiyactan olmasa çekilir dert değil diye düşünürüm hep.

Şaka gibi anlattıklarınız. İşsiz çok ok ama teklif edilen tutarlara gerçekten şaşırdım.
uzmanlığınız nedir.?

maaşın iyi ve şartların da. bence hiç keyfini kaçırma. çocuğun var, bu yüzden kısıtlamaların var. allah sana bu şartlarda iyi bir iş nasip etmiş. çocukla özel sektörde, geç saatlerde ve az bir maaşla çok daha zorlanırdın. işten gelme saatin gayet güzel, hele ki uzun yaz günlerinde günün yarısı boşsun gibi olur. maaşının d tadını çıkarırsın çocuğunla.evine de yakınmış. üzülemk yerine, tadını çıkar. zamanla, çocuğun büyüdükçe yeni kapılar da açılır. bir yandan yine başka işleri de takip et.

Ben olsam bu işe devam eder, bir yandan da plan, program yapar, kendimi ileride yapmak istediğim mesleğe hazırlardım. Üniversite, meslek kursu, dil, bilgisayar kursu vs. Geçici olduğunu ve ileride başka işler yapacağınızı bilirseniz canınız o kadar sıkılmaz. Üniversitede okurken geçici işte çalışmak gibi düşünün.

Şaka gibisiniz. ben üniversite mezunuyum. 3 yıl kurumsal bir firmada, yaklaşık 3 yıldır da küçük düzeyli bir firmada çalışmaktayım.. Muhasebe departmanındayım. Orta düzeyde yabancı dilim de var. Ama senin aldığın maaşı alamıyorum.. hatta senin maaşının yarısının biraz üstü alıyorum.. Hatta çalıştığım yerde de bana yol göründü gibi görünüyor. İşten çıkartılmam da yakındır..

Eğer bu işte çalışmak istemiyorsan, açıköğretimden 4 yıllığı bitirmeye çalış.. Yabancı dilini de öğrenmeye çalış. Sana artı bir puan getirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…