Rahat ve sosyal medya.

merak ediyorum tabi eşim istemiyor..
evlendikten bi kaç ay sora kapattim 4 senedir sosyal medya kuıllanmadim.

Siz isteseniz de sosyal medyada olamıyorsunuz ama burda sanki kendi isteğinizle uzak duruyormussunuz gibi konuşup, sosyal medyasi olan insanlari kötülüyorsunuz.

Sanki kıskançlıktan gibi geldi bana bunlar. Sosyal medya var diye arkadaş edinilmiyor düşüncesi saçma bence

benim facebookta 4 yıl önce 200 tane arkadaşim vardi :KK70: popüler biriydim. evlendim eşim popülerliğimi kıskandi galiba kapattırdı beni.
çokm kıskanç bir eşe sahibim.
esime kalsa bende instagramsiz snapchatsiz bir hayat surdurecegim, bana kapat sunlari yaa dediginde okadarrrrr cok guldum ki. ahahahahaah hala guluyorum hatta.

Ben de şimdiye kadar cok sosyal medya kullanmadım ama hep vardı canım isterse aktif canım istemezse hiç girip bakmam. Ama günümüz şartlarında sosyal medya bir gereklilik. Hele ki dijital yerli denen bir nesille sürekli birlikte iseniz az cok dillerinden anlamak için az çok kullanıyorsunuz. Bağımlılık oldugunda ve kendini kontrol edemeyip psikolojik açıdan kötü etkillendigin zamanlarda kullanılmamalı. Kendi seçimlerinizi eşinize bırakmayın 40 50 yaşında bir bakmışsınız sürekli sosyal medyada takılan bir tip olmuşsunuz.
Çevremde cok var da ondan diyorum.

Su sosyal medya da fotograf video paylasmak niye bu kadar dert millete anlamiyorum dogrusu.kimse ksra bakmasin bu kiskanclik tir dupeduz kiskanclik.madem rahatsiz siniz sosyal medya kullanmayin.zaten kullanmiyorsaniz bu size niye dert oluyor.yok ruh hastasi teshisi konulmus yok nereye gidiyomusuz.yil olmus 2018 yeter artik birakin bu geyigi....eski eski de kaldi bitti o yillar bitti artik simdiki zamanin tadini cikarin.zamana ayak uydurun yoksa yanliz kalirsiniz.sosyal medyayi elestirenler bence cekemiyorlar.herkes hurdur ozgurdur.sen takip etme sen kullanma.amaaaa kullananlari kinamaya
Hakkiniz yok.dunya sizin etrafinizda donmuyor ahhh bunu bir idrak edebilsek...gecmiste yasayanin bir gelecegi olamazzz

Bence kendinizi ifade edemiyorsunuz, anladığım kadarıyla sosyal medyada varolmak isteyen ancak eşi tarafından baskılanmış ve bunun sonuncda sosyal medya çok kötü yaa moduna girmiş bir bireysiniz ve bu yanlış bence.

İnsanlar sosyal medyada varolup aynı zamanda sosyalleşebilirde? Neden olmasın??

Örneğin kahve içip kitap okumak için belirli gün ve saatlerimiz var. Okuma başlamadan ya da bitmeden 5 dk foto çekmek için zaman ayırırız sonra okumalarımızı yaparız. Amacımızdan saptık mı?? hayır.

Eşimle harika bir mekanda yemek yerken anı olsun diye yemeğe başlamadan bir fotoğraf çekerim ve telefonları kaldırırız yemekte kimse eline almaz. Amacımızdan saptık mı?? Hayır.

Arkadaş grubu masada toplanmış herkes telefon oynayıp bir şeyler içiyor atıyorum 3 saat oturdunuz bunun son yarım saati bunu yapabilirsiniz. İsterseniz tüm 3 saat boyunca bunu yaparsınız amacınız sohbet değil sadece hava almaktı belki. Sabahtan akşama kadar gördüğünüz insanlar belkide??

Göreceli bir kavram olduğunu düşünüyorum.

Su sosyal medya da fotograf video paylasmak niye bu kadar dert millete anlamiyorum dogrusu.kimse ksra bakmasin bu kiskanclik tir dupeduz kiskanclik.madem rahatsiz siniz sosyal medya kullanmayin.zaten kullanmiyorsaniz bu size niye dert oluyor.yok ruh hastasi teshisi konulmus yok nereye gidiyomusuz.yil olmus 2018 yeter artik birakin bu geyigi....eski eski de kaldi bitti o yillar bitti artik simdiki zamanin tadini cikarin.zamana ayak uydurun yoksa yanliz kalirsiniz.sosyal medyayi elestirenler bence cekemiyorlar.herkes hurdur ozgurdur.sen takip etme sen kullanma.amaaaa kullananlari kinamaya
Hakkiniz yok.dunya sizin etrafinizda donmuyor ahhh bunu bir idrak edebilsek...gecmiste yasayanin bir gelecegi olamazzz
Yarısına kadar okumadan direkt beğendim. Muazzam tespitler kesinlikle katılıyorum.

Hem face te populerdim diyosun hem arkadasim yok diyosun: ( sanal arkadastan takipciden nolurki? Net gittigi anda biten arkadasliklar:) ha burasi icinde solenilebilir belki bu, ama forumlarda birseyler ogreniyosun yeri geliyo paylasiyosun. Sanal dostluklarin cogu yalandir, hepsi demiyorum kesinlikle.

Konudan ayri birsey solim: esin seni o kadar sindirmiski iphone var ama kullanamiyosun:) niye? Kocan izin vermiyo
evlenince o pooülerlik hiç kalmadi hepsi mazide kaldi..

Hiçbir sosyal medyam yok whatsapp'ım bile. Mecbur benim yanımda öyle telefonlarına bakamıyorlar çünkü benim elimde telefon yok. Ben suratlarına bakınca onlar da bana bakıyor. Evet ben de geçmişi 2000li yılların başını çok özlüyorum. Kendimi ancak bu çağdan bu kadar soyutlayabilirim. Okul açılacak gruplar için whatsapp açmak zorundayım mesela.
Evet bu çağ iki yüzlü olmayi da gerektiriyor
Bu derde çare yok

Ben Instagram/ Facebook kullanmıyorum, çünkü zaman ayarlaması konusunda kendime güvenmiyorum. Bir takılırsam dıdımın dıdısını stalklarken bulurum kendimi. Şimdi bu benim seçimimim değil mi? Benim bu konuda otokontrolum zayıf diye sosyal medya kullanıcılarını suçlamam doğru mu?

Sizin yaptığınız malesef bu. Eşiniz izin vermiyor ve siz onun kuralına uyuyorsunuz. Fakat benliğiniz sosyal medya kullanmayı istediği için eşiniz yerine diğer insanları suçluyorsunuz.
Tebrik ediyorum harika bir yorum yahu. Muazzam.

Bu ne karışık anlatım böyle. Kendinizi övmenize takıldım. Konuya gelince pek anlamamakla birlikte bana tuhaf geleni yazmak istiyorum. Klavye delikanlılığı diye bir olay var. Normal hayatta iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar özellikle gençler sosyal medyada aslan kesiliyorlar. Yan yana gelsek 2 kelime sohbet yok. Üzücü bir durum

Başka bir şey çıkar diye girdim düşündüğümden başka bir şey çıktı :)

Ben sosyal medyanın hava atma, gösteriş amaçlı olarak kullanımını sevmiyorum açıkçası.
Yenilen yemekler, kocişkoyla gezmeceler tarzındaki paylaşımlar bitti şimdi bambaşka bir şey türedi. Yalan hikayeler uydurmak.:İki, üç bin beğeni almak için twitterda uydurulan yalan hikayeler. Bazılarının yalan olduğu ortaya çıktı zaten.
İnsanların beğenilme amacıyla yaptıkları şeyler beni iyice korkutmaya başladı.
Şimdi buna da karışmayın, okuyun gülün geçin diyen olabilir de yani iki, üç bin beğeni almak için başkasının resmini alıp annemle babam İspanya tatilinde yazmak ne kadar doğru bilemedim.

hep kaçiyor ben arkadaşığını iyisini kötüsünü aramadim. yaklaşımı çok tuhaf . bilemiyorum benim hiç arkadaşim yok çevremde.

Özellikle birine ithafen mi yazdınız?
Bazi yerlerde 3.tekil kişiye bazi yerlerde genele seslenmişsiniz.
Ayrıca sosyal medya kullanmamak bir artı ya da avantaj değil.
Ilaveten sırf sosyal medya kullanıyor diye kötü ya da anlaşılmaz değil bu bir karakter meselesi.

Bir arkadaşım her gittiğimiz yerde her gittiğimiz mekanda foto çekilmek istiyor istemediğimi kaç defa belli ettim pozu arka fonu begenmezse tekrarlıyor fotoyu

Bı keresinde kızı ufak bı kaza atlattı hemen durumuna koymuş annesini aradı arkadan hemen

Annesine sorduğu soru şu

"Anne x in elindeki bandaj belli oluyor mu foto da dikkat çekiyormu " dedi :olamaz:

Annesi evet demesine rağmen içi rahat etmedi ve çocuğun elini birde göğsüne koyarak foto çekti öyle koydu durumuna

Yani kısacası bazı insanların hali içler acısı :sopa:

Sizde devrik cümleleriniz var anlaşılmıyor yazdıklarınız ifade edemiyorsunuz.Tamam sosyal medya insan ilişkilerini bozmuş olabilir ama ahlakla falan ne alaka anlamadım. Ayrıca gayet dışarıda bir arada oturan muhabbet eden insanlar var gençlerin başarı oranı iyi okullarda hani çok da tüm hayatın sosyal medya olduğu kanısında değilim sadece ınstagram bağımlıları var beğeni gelsin yorum gelsin diye çırpınanlar sürekli evinin herşeyini paylaşanlar falan. Bunlar abartı geliyor

istemiyor benim onlar gibi olmami istemiyor aldatan çok olurmuş. çevreye güvenmiyor.
ben çok ikna ettim.
dedikodu sevmez duyulmasini da istemez....
benim hiç bişeyden haberim yok.
Yok artık aldatan çok mu olurmuş ?
Sosyal medyayı aktif kullanıyorum ama eşini aldatmakla bağlantıyı kuramadim.
Kişi kendinden bilir işi hesabı mi yoksa esinizinki ?

Back
X