• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahatımızı çok mu düşünür olduk ...

skopca

Elma yanak:)
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2010
29.247
27
208
Bursa
Arada düşünüyorum da çok mu rahata alıştım sadece ben mi böyleyim yoksa herkes mi böyle..
Evleneli 1 seneyi geçti şükür mutlu bir evliliğim var fakat aynı evin içinde eşimin haricindeki üçüncü bir kişiyle yaşamam mümkün değil gibi benim için..
Bu kendi annemde olabilir eşimin annesi benim kardeşim veya aile yakınımızda olabilir..
Kafama takılıyor seni büyüten bu yaşa getiren anne babayı evlenince hep aynı evinde yaşayacak olsan istemiyorsun..
Sevmediğinden değil elbette anne sevilmez mi ama insan yapamıyor kendi annesi de olsa...Böyle düşünmek beni üzüyor bir yerlerim acıyor sanki..
Eşinin huyu başka annenin huyu başka senin huyun başka..
Mesela olur ya annem bizle yaşamak zorunda kalsa sıkıntı çekerim gibime geliyor.
Eşimi idare etme zorunda kalırım annemi idare etmek zorunda kalırım düzen mi böyle yoksa biz mi rahatına düşkünüz acaba ara ara aklıma gelmiyor değil :26:
Aynı şey kayınvalide içinde geçerli biz gelinler için çok zor bir durum bu ama bazen haksızlık ediyoruz diye düşünmüyor değilim siz ne düşünüyorsunuz çok mu benciliz acaba:31:

Son düzenleme:
Evet bunu hepimiz düşünüyoruz zamanla.ben de annem geldiğinde aynı sei zaman zaman hissettim.bende 3 yıldır sessiz yaşıyorum.ama ondan önce 8 sene de koloni halinde yasadım.yatılı olarak.Yorulmuştum hem bedensel hemde sinirsel olarak.3 senedir yalnızız.ne gelen ne giden.Bir annem geldi 2 ay kaldı zor geldi.İnsan rahata cabuk aılşıyor.ama haksızlık mı evet coook büyük haksızlık canım.

Evet bunu hepimiz düşünüyoruz zamanla.ben de annem geldiğinde aynı sei zaman zaman hissettim.bende 3 yıldır sessiz yaşıyorum.ama ondan önce 8 sene de koloni halinde yasadım.yatılı olarak.Yorulmuştum hem bedensel hemde sinirsel olarak.3 senedir yalnızız.ne gelen ne giden.Bir annem geldi 2 ay kaldı zor geldi.İnsan rahata cabuk aılşıyor.ama haksızlık mı evet coook büyük haksızlık canım.

Yatılı kalmasını gelip gitmesini demiyorum ben..
Olurda hep bizimle yaşamak zorunda kalırsa mesela sıkıntı çekerdim diye düşünüyorum :31:

eskilerin lafı vardır.
"ev ev üstüne kurulmaz" derler
çok doğru bir söz
senin sevin senin düzenin nede olsa...
tabiiki sıkıntı yaşamak normaldir
herkesin kendine ait düzeni vardır.
bunun bozulmasınıda kimse istemez.

Benim hiç de içim acımıyor!
Bu sadece rahatımıza düşkünlük değil ki..
Belli bir yaşa gelmiş insanların hayatlarında belli sınırları olması gerektiğine inanırım. Mahrem kelimesi bile bence buradan çıkmıştır.
Daha iyi ilişkiler kurmak için yapmamız gereken mesafeyi aşmamak!
Ne kadar sınır o kadar mutluluk!!!

Zaman zaman bende benzer düşünceler yaşıyorum.Aynı ev içince 3. kişi fazla geliyor anne babamız dahi olsa..vicdanımı sorguladığım dahi olmuyor değil...Ancak duygularımı zamanın şartlarına henüz 1.5 yıllık evli olmama,yeni hayatıma alışma sürecime bağlıyorum.Tabi hayatımızın akışında değişiklikler olur ve ailemizden üyelerle yaşamak zorunda kalırsam o sürece alışmak içinde elimden gelen çabayı göstermek zorundayım...çok zorlanacağımı bilsem de

Bunun rahatlıkla alakası yok. İnsanın yalnız kalabilmesi, evinde özgürce yaşayabilmesi en büyük ihtiyaçlarından biridir bence, hele ki bir de çalışıyorsanız. Bütün günün stresinin, yorgunluğunun üstüne eviniz sizin sessizlik ve sakinliğiyle ruhunuzu dinlendirecek mabediniz gibi oluyor. Bu özgürlük gibi bir şey... Biraz kısıtlandığında benim tüm huzurum ve mutluluğum kaçıyor. Ayrıca evin içinde bulunacak herhangi bir üçüncü kişi, benim eşimle olan ilişkilerimi kısıtlamama neden olacak ki, buna birkaç günden fazla katlanmam, sorun çıkarırım. :63:

Son düzenleme:
Belkide düşünmek zorundayız , biz kendimizi düşünmeyince başkası hiç düşünmüyor çünkü ...

Benim hiç de içim acımıyor!
Bu sadece rahatımıza düşkünlük değil ki..
Belli bir yaşa gelmiş insanların hayatlarında belli sınırları olması gerektiğine inanırım. Mahrem kelimesi bile bence buradan çıkmıştır.
Daha iyi ilişkiler kurmak için yapmamız gereken mesafeyi aşmamak!
Ne kadar sınır o kadar mutluluk!!!

Ben fazla hassasım sanırım yada karşımdakini kendimden çok düşünüyorum ama kimse beni kendinden fazla düşünüyor mu elbetteki hayır:31:Bunu hissettiren sadece eşim anne babam bile değil artık:26:

Bunun rahatlıkla alakası yok. İnsanın yalnız kalabilmesi, evinde özgürce yaşayabilmesi en büyük ihtiyaçlarından biridir bence, hele ki bir de çalışıyorsanız. Bütün günün stresinin, yorgunluğunun üstüne eviniz sizin sessizlik ve sakinliğiyle ruhunuzu dinlendirecek mabediniz gibi oluyor. Bu özgürlük gibi bir şey... Biraz kısıtlandığında benim tüm huzurum ve mutluluğum kaçıyor. Ayrıca evin içinde bulunacak herhangi bir üçüncü kişi, benim eşimle olan ilişkilerimi kısıtlamama neden olacak ki, buna birkaç günden fazla katlanmam, sorun çıkarırım. :63:

evet çok zor gerçekten:31:

Belkide düşünmek zorundayız , biz kendimizi düşünmeyince başkası hiç düşünmüyor çünkü ...

haklısın öncelikle insan kendisini düşünmeli ama bazıları fazla dozunu kaçırıp bencil olabiliyor malesef

Ben bekarım ama anneme bu soruyu yöneltmistim anne allah gecinden versin ama babam olmasa ve biz evli olsak yalnız yasar mıydın demistim ve annemin verdigi cevap; '' ben cocuklarımla yasamak isterim '' olmustu ve gözleri doluvermisti anında cok duygusal zaten.. :43:

Ben bekarım ama anneme bu soruyu yöneltmistim anne allah gecinden versin ama babam olmasa ve biz evli olsak yalnız yasar mıydın demistim ve annemin verdigi cevap; '' ben cocuklarımla yasamak isterim '' olmustu ve gözleri doluvermisti anında cok duygusal zaten.. :43:

Öyle mi:26::26:benim babam eğer anneniz olmasa yanınıza asla gelmem ben çok çektim küçüklüğümden bu yana der hep:26:

Ben düşündüğümde büyüklerinde aslında gelin damat yanında nasıl rahat edebildiğini düşünüyorum normal şartlarda edememeleri lazım en ufak bir huzusuzlukta üstlerine alınma durumları var ee öylede olur zaten..

canım konuyu görünce yazmadan edemedim çünkü şuan bu durumdayım 4 aylık evliyim ve şehir dışına çok uzağa 1200 km uzaklıkta bir yere evlendim annem geldi dün bugün işten geldim yada bir baktım birşeyin yeri değişmiş yada en ufak birşeyden dahi rahatsızlık duyduğumu hisettim dedim kızım ne oluyor annen o senin kendimi hayırsız evlat gibi hisettiğimi düşünürken bu konuyu gördüm , kaç aydır yanlız yaşarken eşim ve ben belli dir düzenimiz varken bu biziim canım annemiz bile olsa aynı evde çok zor ben kendi annemde bu durumu yaşıyorsam ayrın öbürgün kayınvalidem geldiğinde ne olur ne hisederim bilemicem...

canım konuyu görünce yazmadan edemedim çünkü şuan bu durumdayım 4 aylık evliyim ve şehir dışına çok uzağa 1200 km uzaklıkta bir yere evlendim annem geldi dün bugün işten geldim yada bir baktım birşeyin yeri değişmiş yada en ufak birşeyden dahi rahatsızlık duyduğumu hisettim dedim kızım ne oluyor annen o senin kendimi hayırsız evlat gibi hisettiğimi düşünürken bu konuyu gördüm , kaç aydır yanlız yaşarken eşim ve ben belli dir düzenimiz varken bu biziim canım annemiz bile olsa aynı evde çok zor ben kendi annemde bu durumu yaşıyorsam ayrın öbürgün kayınvalidem geldiğinde ne olur ne hisederim bilemicem...

Bende acaba hayırsız mıyım diye düşünmeden edemedim demekki sadece bende değilmişim böyle durumda olan :26:

Son düzenleme:
annem benim başımın tacı yaşardım annemle hem niye istemiyim ki ben onu istemezsem yarın ilerde de beni evladım istemez yani:19:

annem benim başımın tacı yaşardım annemle hem niye istemiyim ki ben onu istemezsem yarın ilerde de beni evladım istemez yani:19:

İstememek değil canım evlendiğinde aynı evde yaşamak zor kocanın huyu başka annenin huyu başka..
Eşlerimiz annem bizle yaşayacak başımın tacı dese sinir oluruz öyle değil mi :31:

her devrin bir özelliği vardır bu devirde çekirdek aile devri .. kimse kimseyi çekmeez heleki günümüz şartlarında 3 odalı bir evde ( ya da 5 oda diyelim ) her an dibdibe eski konaklar yok ki artık .. zor vesselam.. ama bakmakla yükümlüyüz ailmeize zorda olunca onlar nasıl baktıysa bize..ne şekilde bakarız o da ayrı konu...

Back
X