- Konu Sahibi Sevimlipandaaaa
-
Ben tek çocuk değilim tek kızım ailem oğullarını nasıl evlendirdi ise beni de o şekilde evlendirdi. Eşim 120 gram bilezik taktı benim ailemde 130 gram bilezik taktı. eşim kolye taktı benim ailem 5 i 1 yerde taktı, eşimin evi vardı salon ve oturma odasının mobilyalarını birde tv yi aldı, beyaz eşya, yatak odası, perdeler, halılar, mutfak eşyasını benim ailem aldı. Bu arada babam emekli ve izinsiz çalışıyor bir evi var öyle malı mülkü olan bir insan da değil allahım ayağını taşa deydirmesin. Ben kızımı evlendiriyorsam onlarda oğullarını evlendiriyorlar ne yapmak isterlerse yapsınlar kimseye sipariş veremem ben gücümün yettiğini yapmaya çalışırım dedi. En önemlisi gümüş bir anahtarlık yaptırmış bizim evin anahtarını evden çıkarken çantama koydurmuş anneme evime gelince fark etmiştimÖyle düşünülmesin tek çocuğum ve tek kızın evde ondan da biraz anlaşmazlık oluyor
ailelerimizin tüm mallaro bize kalmıyır mu benim kardeşim yok ev araba dükkan arsalar bana kalacak zaten onlar da benim için çalışıyor, nişanlımın ailesi de kendi çocuğu için. Aynı miktarda mal kalıyor ikimize de düşünülünce. Ben kiraya da çıkabiliriz dedim zaten. Kardeşi evlenirken ona yapılsa bilezik ben niye çok yapıyorsunuz demem. Nişanlıma payını önden veriyorlar.
Ben nişanlımla konuşacağım içim hiç rahat değil zaten. Yapmasınlar o kadar diye bilezik sayısını azaltmalarını isteyeceğim altın yükseliyor içi rahat değil istemiyor desin. Ben de elimde ne varsa bilezik yapmaya çalışıp düğünümüzden önce annemlere vereceğim taksınlar diye ekstradan. Yaklaşık iki taraf da aynı takmış olur gönülleri kırılmaz. Ev tadilat edilecekti beraber tadilat ettiririz masrafa girmesinler. Eşyaları da alırız kendimiz. O zaman daha hoş bir durum olur bence.Çok çirkin hesaplar bunlar
Yaşça sizden epey ilerdeyim, tecrübem bana şunu öğretti ki bu kadar hesabını yaptığınız altın evlenince kimsenin güvencesi olmuyor bunu bir öğrenin. İlk sıkıntı da ilk darlıkta başa bela olmaktan başka bir işe yaramıyor o yüzden aç gözlülüğün, boş hesapların bir alemi yok.
Tek bir alyansla evlendim hiçte pişman değilim, altın için mal için, eşya için kimseye ağzımı eğmedim.
Maddi zorluk her devirde var ama bu devirde daha da fazla 100 gr 120 gr derken gönülleri kırarsınız ve evliliğe 5-0 yenik başlarsınız, mesele o ne yaptı bu ne yaptı değil bunların en güzel zamanlarınız olması lazımken siz para peşindesiniz. Ha şunu da diyeyim aileniz de olsa kimse ölmeden malının hesabını yapmayın, kul kurar kader gülermiş kimin malı nereye gider Allah bilir ....
Ben nişanlımla konuşacağım içim hiç rahat değil zaten. Yapmasınlar o kadar diye bilezik sayısını azaltmalarını isteyeceğim altın yükseliyor içi rahat değil istemiyor desin. Ben de elimde ne varsa bilezik yapmaya çalışıp düğünümüzden önce annemlere vereceğim taksınlar diye ekstradan. Yaklaşık iki taraf da aynı takmış olur gönülleri kırılmaz. Ev tadilat edilecekti beraber tadilat ettiririz masrafa girmesinler. Eşyaları da alırız kendimiz. O zaman daha hoş bir durum olur bence.
İçsel olarak düşündüklerimi dile dökmüş oldular. Huzursuz olmazdım yoksa ben de. Şimdi başta konuşuldu ya. Bizim nasıl bi üslupla düzeltememiz lazım durumuMakul olmak en güzeli
KK kadınları olarak sanırım fark etmenizi sağladık :)
Ne ailenizi ne de onun ailesini mali işlerinize karıştırmayın benden size abla ya da teyze tavsiyesi
Aileler çocukları için endişelenir, tedbir almak ister bu normaldir ama süreci sağlıklı yürütmek sizin ve nişanlınızın elinde
Kimseden bir talebiniz olmazsa ileride kafanız rahat eder, veren konuşur, hak sahibi olur bunu hiç unutmayın, kendi yağınızla kavrulun ki eşinizle birlikte evliliğin kıymeti olsun. Her şeyi birlikte yapmak çok tatlıdır ve evliliği güzel bir seviyeye taşır. Bir kaç yıl sonra geriye bakıp birlikte neler yaptık demek çok keyifli, mutluluklar dilerim
Senin ailen bu seferde ev isterdi.Cidden almayın bu sefer altın isteyince paragöz olunuyo. Keşke ev olmasaydı da kafam rahat olsaydı
Siz dediğiniz kim? Annenizden mi bahsediyorsunuz?İnanın ne yapacaklarını biz de bilmiyoruz o parayla arabada kardeşinin de payı var diye mi satılıyor onu da bilmiyorum
İçsel olarak düşündüklerimi dile dökmüş oldular. Huzursuz olmazdım yoksa ben de. Şimdi başta konuşuldu ya. Bizim nasıl bi üslupla düzeltememiz lazım durumu
500 bıne yakın altın takıyorlar daha be ıstıyorsunuz ? Insanlara noluyor böyle yaTutacakları salon da belediye salonu hani 10 bin anca ediyor düğüne pek bi masraf yapmayacakalr
Öyle düşünülmesin tek çocuğum ve tek kızın evde ondan da biraz anlaşmazlık oluyor
Yooo ailelerimizin tüm mal varlığı illa da bizlere kalacak diye bir şey yok. Allah sağlık versin, sağlıklarında istedikleri gibi yiyebilirler de.ailelerimizin tüm mallaro bize kalmıyır mu benim kardeşim yok ev araba dükkan arsalar bana kalacak zaten onlar da benim için çalışıyor, nişanlımın ailesi de kendi çocuğu için. Aynı miktarda mal kalıyor ikimize de düşünülünce. Ben kiraya da çıkabiliriz dedim zaten. Kardeşi evlenirken ona yapılsa bilezik ben niye çok yapıyorsunuz demem. Nişanlıma payını önden veriyorlar.
Ben nişanlımla konuşacağım içim hiç rahat değil zaten. Yapmasınlar o kadar diye bilezik sayısını azaltmalarını isteyeceğim altın yükseliyor içi rahat değil istemiyor desin. Ben de elimde ne varsa bilezik yapmaya çalışıp düğünümüzden önce annemlere vereceğim taksınlar diye ekstradan. Yaklaşık iki taraf da aynı takmış olur gönülleri kırılmaz. Ev tadilat edilecekti beraber tadilat ettiririz masrafa girmesinler. Eşyaları da alırız kendimiz. O zaman daha hoş bir durum olur bence.
Tapusuna ortak olmadığınız bir eve tadilat yapmanız da yanlış.Ev tadilat edilecekti beraber tadilat ettiririz masrafa girmesinler.
Sadece altınları ailesi yapıyor annem annem de toplam 50 gram takacaklar
yarım ev ve 500 bin değerinde takı alıp ailelerden destek almıyoruz demek ahahhahahha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?