rahatsız hissediyorum yanlış mı düşündüler acaba diye

Öyle düşünülmesin tek çocuğum ve tek kızın evde ondan da biraz anlaşmazlık oluyor
Ben tek çocuk değilim tek kızım ailem oğullarını nasıl evlendirdi ise beni de o şekilde evlendirdi. Eşim 120 gram bilezik taktı benim ailemde 130 gram bilezik taktı. eşim kolye taktı benim ailem 5 i 1 yerde taktı, eşimin evi vardı salon ve oturma odasının mobilyalarını birde tv yi aldı, beyaz eşya, yatak odası, perdeler, halılar, mutfak eşyasını benim ailem aldı. Bu arada babam emekli ve izinsiz çalışıyor bir evi var öyle malı mülkü olan bir insan da değil allahım ayağını taşa deydirmesin. Ben kızımı evlendiriyorsam onlarda oğullarını evlendiriyorlar ne yapmak isterlerse yapsınlar kimseye sipariş veremem ben gücümün yettiğini yapmaya çalışırım dedi. En önemlisi gümüş bir anahtarlık yaptırmış bizim evin anahtarını evden çıkarken çantama koydurmuş anneme evime gelince fark etmiştim bu arada eşimin anne babası düğün salonunda beni köşeye çekip kolumdan eşimin taktığı iki bileziği çıkarıp takı merasimin de bana tekrar taktılar iki gözümün çiçekleri insanlar size ev vermiş, altın vermiş, erkek tarafı çok bişey yapmadı diyorsunuz ne yapsınlar böbreklerini mi satsınlar?

Çok çirkin hesaplar bunlar
Yaşça sizden epey ilerdeyim, tecrübem bana şunu öğretti ki bu kadar hesabını yaptığınız altın evlenince kimsenin güvencesi olmuyor bunu bir öğrenin. İlk sıkıntı da ilk darlıkta başa bela olmaktan başka bir işe yaramıyor o yüzden aç gözlülüğün, boş hesapların bir alemi yok.
Tek bir alyansla evlendim hiçte pişman değilim, altın için mal için, eşya için kimseye ağzımı eğmedim.
Maddi zorluk her devirde var ama bu devirde daha da fazla 100 gr 120 gr derken gönülleri kırarsınız ve evliliğe 5-0 yenik başlarsınız, mesele o ne yaptı bu ne yaptı değil bunların en güzel zamanlarınız olması lazımken siz para peşindesiniz. Ha şunu da diyeyim aileniz de olsa kimse ölmeden malının hesabını yapmayın, kul kurar kader gülermiş kimin malı nereye gider Allah bilir ....

Ben nişanlımla konuşacağım içim hiç rahat değil zaten. Yapmasınlar o kadar diye bilezik sayısını azaltmalarını isteyeceğim altın yükseliyor içi rahat değil istemiyor desin. Ben de elimde ne varsa bilezik yapmaya çalışıp düğünümüzden önce annemlere vereceğim taksınlar diye ekstradan. Yaklaşık iki taraf da aynı takmış olur gönülleri kırılmaz. Ev tadilat edilecekti beraber tadilat ettiririz masrafa girmesinler. Eşyaları da alırız kendimiz. O zaman daha hoş bir durum olur bence.

Makul olmak en güzeli
KK kadınları olarak sanırım fark etmenizi sağladık :)
Ne ailenizi ne de onun ailesini mali işlerinize karıştırmayın benden size abla ya da teyze tavsiyesi
Aileler çocukları için endişelenir, tedbir almak ister bu normaldir ama süreci sağlıklı yürütmek sizin ve nişanlınızın elinde
Kimseden bir talebiniz olmazsa ileride kafanız rahat eder, veren konuşur, hak sahibi olur bunu hiç unutmayın, kendi yağınızla kavrulun ki eşinizle birlikte evliliğin kıymeti olsun. Her şeyi birlikte yapmak çok tatlıdır ve evliliği güzel bir seviyeye taşır. Bir kaç yıl sonra geriye bakıp birlikte neler yaptık demek çok keyifli, mutluluklar dilerim

İçsel olarak düşündüklerimi dile dökmüş oldular. Huzursuz olmazdım yoksa ben de. Şimdi başta konuşuldu ya. Bizim nasıl bi üslupla düzeltememiz lazım durumu

Bir sürü şey yazacaktım da neyse ki son mesajlara doğru olayın vehametini anlamışsın gibi. Sadece bir abla tavsiyesi, evliliğine maddi konuların kara gölgesini düşürme ablacım. Kari koca ne yapabiliyorsanız onla yetinin. O ekstra istenen 20 gram varya bi 5 yıl sonra öyle bi karşına çıkar ki lanet olsun altınına da evine de dersin. Asiri gereksiz bi talep olmuş. İnsanlar 3 kuruş verse bile ailenize karışma hakkı biliyo kendinde. Ki senin eşinin ailesi size baya servet vermiş (sen az buluyor olabilirsin ama o bu devirde baya servet yani)

Ben evlenirken ailem hicbisey istemedi karşıdan. Eşimin ailesi üç beş bisey taktı. Yemin ederim hatırlamıyorum bile ne taktıklarıni Ben kimsenin parasını istemediğim için tüm masrafları eşimle beraber karşıladık. Gelen tüm çeyrek vs diğer takıları da bozdurup ailelerimize boluşturduk. Evde filan akrabanın konu komşunun yediği yemeğin parası ıvır zıvır masrafları kapatsın diye. Eşimin ailesine verdiğimiz para onların bize taktiği altından daha fazlaydı muhtemelen O kadar memnunum ki yine olsa yine aynısını yaparım. 13 yıl oldu, ağızlarını açıp hicbiseye hicbisey demediler. Ama benden sonraki gelinleriyle her gün kavga kıyamet. Çünkü ona aşırı masraf yaptılar, her haltına karışıyorlar kızın.

Bu kadar para düşünmeniz, elalemin evinin altınının hesabını yapmanız bana acayip garip geliyo. Ben eşimin ailesinin başka şehirde ekstra bir evi oldugunu bile evlendikten 5 yıl sonra filan öğrenmiştim Çok garip geliyo o yüzden bana kusura bakma. Kendimi anlatıyorum diye kızma bak lütfen. Sizin yaptıklarınız herkesin yaptığı normal şeyler diye düşünmemen için örnek veriyorum. Valla normal değil bacım. Baya görgüsüzlük derler bak, yapma kendine bunu. Biraz cool ol be kuzum.

İnanın ne yapacaklarını biz de bilmiyoruz o parayla arabada kardeşinin de payı var diye mi satılıyor onu da bilmiyorum
Siz dediğiniz kim? Annenizden mi bahsediyorsunuz?
120 gram altın ve yarım evden daha fazla ne isteyebilirsiniz bir aileden? Sanki bir şey yapmıyorlar gibi bir tavrınız var. Annenizin gözü doyacak diye bir bilezik daha istenmesi de hoş değil kesinlikle.

Yarım ev ve 500 bin liralık altını eş ailesi yapıyor. Anladığım kadarıyla siz bütün evi perdesinden paspasına kadar yapmalarını istiyorsunuz "birşey" yapmış olmaları için.

'Biz zorlanıyoruz 20 gr daha yapın.' kısmını hiç anlamadım. Yani çok ayıp geldi bana.
Bu 6 bilezik size düğünde takılmayacak mı? Yani siz düğünden sonra kullanacaksınız. Aileniz kullanmayacak ki.

Ha kardeşin payı için verilecek borçtan zorlanacağınızı düşünüp takacağınız altını artırın dediler muhtemelen. Adamlar kendi borçlarını kendileri ödesin istiyorlar. Sadece eş ailesinin bu tuhaf hesaptan haberleri yok.

Başta araba nişanlınızın gibi yazmışsınız. Başka mesajınızda 'kardeşinin payı mı var diye satılıyor bilmiyorum' demişsiniz. Arabada aileninse gayet adil ve cömert insanlar. Siz neden azımsıyorsunuz anlayamadım.

İçsel olarak düşündüklerimi dile dökmüş oldular. Huzursuz olmazdım yoksa ben de. Şimdi başta konuşuldu ya. Bizim nasıl bi üslupla düzeltememiz lazım durumu

Banlanmışsınız ama sanırım okursunuz yazılanları
Nişanlınızla konuşun içim rahat değil diye o ailesi ile konuşsun siz de kendi ailenizle konuşun, tatlıya bağlayın, büyükleri daha fazla yüz göz etmeyin

Artık günümüzde erkek tarafı kız tarafı diye birşey yok herşey ortak yapılıyor..

Fikrinizin değişmesine sevindim. Nişandaki altınlarınızı vermeniz de söz konusu olmuştu. Bu hesapları size biri yapıp söylüyor. O kişiye kulak asmayın. Nişanlınızla beraber makul bir orta yol bulun. En münasibi olsun.

Öyle düşünülmesin tek çocuğum ve tek kızın evde ondan da biraz anlaşmazlık oluyor

Madem tek cocuksun tek kizsin cok kiymetlisin kendi ailen niye bi taş ustune tas koymamiş senin icin? Evlenince elalemden ev bark bekliyorsunuz anca. Baskasinin parasi ustunden cocugumuz degerli havalari... 50 gram altinla gonderiyolar kendileri ama baskasinin evi, 500binlik altini begenilmiyor.

Yooo ailelerimizin tüm mal varlığı illa da bizlere kalacak diye bir şey yok. Allah sağlık versin, sağlıklarında istedikleri gibi yiyebilirler de.

Çocuklarını okutup, belli bir yaşa getirmiş aileler hâlâ çocukları için çalışmak zorunda da değiller. Çocuklar da bir zahmet kendileri için çalışıp, çabalasınlar belli bir yaştan sonra.

Ev tadilat edilecekti beraber tadilat ettiririz masrafa girmesinler.
Tapusuna ortak olmadığınız bir eve tadilat yapmanız da yanlış.

Kimse yola ya ayrılırsak diye çıkmaz ancak olası bir ayrılık durumunda eşinizin ailesine ait evin tadilatına harcadığınız parayı ispatlamanız ve hakkınızı almanız da çok zor.

Kiraya çıkmanız daha mantıklı olacaktır.

Şimdi konu sahibi nişan takılarını vermiş, kendi çeyizini 3/4 düzmüş. Diğer her şeyi nişanlısıyla ortak yapacaklar. Yani o 500 bin liralık altın zaten masraflarımıza gidecek, onu vermelerinin ne anlamı var diye düşünüyor. Evi döşeyecek olsalar somut bir iş yapmış olacaklar konu sahibine göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…