Ev hanimi olsaniz tamam da calisan kadindan temizlik beklemek cok ayip madem ev sizin degil kaynananizin o zaman temizligi de kendi yapsin siz zaten evde bile yoksunuz daha ilk aydan alistirmayin bu kadar her seyi ustlenmeye ben o kisma takildim hafta sonu kahvaltinizi yapin esinizi alin cikin evden gezin kaynana da ister evi temizlesin ister kiziyla otursun ister torunuyla keyfine baksin diyorumTemizlikten gocunmuyorun ama insan nezaketen de olsa ufacık bir yardım bekliyor ben zaten eşim gelene kadar oyalanıyorum temizlik vs yapıyorum ama onlar oturup ben süpürürken bile ayaklarını yerden zor kaldırıyorlar altını süpürmem için
Haklısınız deneyeceğim çok takılmak istemiyorum tertip düzene yatak odam temiz olsun yeterli nasılsa diğer yerleri ben kirletmiyorum. Madem herkes orasının kv ve görümcenin evi olduğuna hem fikir bende sadece misafir olarak davranmaya çalışırımEv hanimi olsaniz tamam da calisan kadindan temizlik beklemek cok ayip madem ev sizin degil kaynananizin o zaman temizligi de kendi yapsin siz zaten evde bile yoksunuz daha ilk aydan alistirmayin bu kadar her seyi ustlenmeye ben o kisma takildim hafta sonu kahvaltinizi yapin esinizi alin cikin evden gezin kaynana da ister evi temizlesin ister kiziyla otursun ister torunuyla keyfine baksin diyorum
Allah yardimciniz olsun.hala birlikmisinizAynen canım katılıyorum ben nasıl böyle hata yaptım evliliğimin gençliğimin en güzel yılları dadılık hizmetçilikle geçti şimdi 3 evladım var ne kızlarımı nede oğlumu birliğe almamda vermemde iyi tecrübe oldu bana he elden ayakdan düşerler kvalidem kpederim başımla beraber der bakarım onun harici asla istemem
Kesinlikle hemde ilk aylar severek bayılarak yapıyordum herşeyi takiii kvalidem anneme beni şikayet ettiğini öğreninceye kadar çoçukmuşum gibi şikayet ediyormuş anneme annem kadar değeri olan teyzeme şokkkk olmuştum annem kızım gurbetlerde üzülmesin diye söylememiş teyzemde sonra bakdım görümcemin çoçuklarını yıka pakla bide azar işittiyordum birgün dile getirdim görümcemin tekiii biz annemize bırakıyoruz sana ne oluyorki istemiyorsan kapı orda dedi ben şoookkk annesi evde durmuyordukiii sürekli bana bırakıyordu çoçukları bide sen yıka sen yedir sen uyut modundaydı benim kemiklerim ağrıyor yok tansiyon var bahanesi vardı yani asla iyiliğim görülmüyordu neyse konunu dağıtmayım canım rabbim senide kurtarsın inşaallah en yakın zamanda birlikdenNolursa olsun yaranılmama durumu var sanırım insan tecrübe ederek öğreniyor malesef herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil
Yok canım çok şükür kurtuldum eşimin karşısına geçip ya ayrı ev yada biter dedim kesinlikle son kararım aslada geri dönmem dedim zaten evliliğimizde hiç boşanma konusu geçmemişti o kadar fırtınalı evliliğimiz olduğu halde sanırsam ilk kez kullanmamın gerçek olduğunu anladı tamam dedi bir gece çıkdıkve dönmedik o eve kvalidem halen daha oğlumu kaçırdı diyorAllah yardimciniz olsun.hala birlikmisiniz
Peki siz annenize gitmek için birinden izin almak ister midinizGörümcem dul değil bekar değil uzun yıllardır evli zaten ha allah korusun ayrılıp gelse tabii onunda evi ama sizinle aynı fikri paylaşmıyorum.
Merhaba, evlendim kendi düzenimi az çok kurdum sayılır. Yalnız şöyle bir sorunum var. Ben ve eşim çalışıyoruz. pazar günleri kahvaltıyı saat 10:30 civarı biraz geç yapıyoruz. Ben daha kahvaltı masasını hazırlarken eşimin ablası çıkıp geliyor ve akşam 7lere kadar birlikte oturuyoruz. Şimdiye dek hiç şaşmadı. Bundan ziyade kendi küçük kızını (ortaokula gidiyor) bizde bırakıyor. Bunu da bazen hafta sonu bazen hafta içi peş peşe düzenli olarak yapıyor. Ben mi abartıyorum bilemedim ama bu konuda biraz sıkıntılıyım. ctes günleri de işten erken çıktığımda koşa koşa eve gidiyorum temizlik yapmak için ama o zaman da ablası çoktan gelmiş oluyor ve genelde sağda solda uzanıyor ben temizlik yaparken. Temizliğim bitene kadar temizlediğim yer bir daha kirleniyor açıkçası. Çözüm önerileriniz var mıdır?
Kv ile yaşıyorsan annesinin evine gelip gelmeyeceğini yahut kızını bırakıp bırakmayacağını size sormaz maalesef
Bu nedenle Kv ile oturayım mı diye soranlara herkes HAYIR diyor
Orası annesinin evi ister gelir ister kalır
Cok sukur .en dogrusunu yapmissiniz.bosverin o oyle dusunsunYok canım çok şükür kurtuldum eşimin karşısına geçip ya ayrı ev yada biter dedim kesinlikle son kararım aslada geri dönmem dedim zaten evliliğimizde hiç boşanma konusu geçmemişti o kadar fırtınalı evliliğimiz olduğu halde sanırsam ilk kez kullanmamın gerçek olduğunu anladı tamam dedi bir gece çıkdıkve dönmedik o eve kvalidem halen daha oğlumu kaçırdı diyorama ben memmunum halimden erkek kaçıran olduk bide
Aynen oyle yap canim madem yardim eden yok sen keriz misin sen evi temizle onlar otursun oh ne guzelHaklısınız deneyeceğim çok takılmak istemiyorum tertip düzene yatak odam temiz olsun yeterli nasılsa diğer yerleri ben kirletmiyorum. Madem herkes orasının kv ve görümcenin evi olduğuna hem fikir bende sadece misafir olarak davranmaya çalışırım
Görümcenizin gidip gelmesi normal. Sizin ev temizlemek için haftasonlarınızı harcamanız normal değil. Kayınvalideniz yaşlı hasta değilse temizliği yemeği onun yapması lazım sonuçta çalışıyorsunuz ve ev için olan ortak harcamalara katkı sağlıyorsunuz. Ben olsam hiç karışmam ev işine aynı eşim gibi alırım bilgisayarı televizyonu keyif yaparım.
Yanlış anlaşılmasın ben yorumlara kızmıyorum birbirini hiç tanımadan uslübüna dikkat etmeden yorum yapanlara kızıyorum kızmak değil de bilemiyorum söylemek var söylemek var sonuç olarak. 20 yıllık evli görümcemin evi olduğunu iddia ediyorlar halbuki dul değil bekar değil onu izah etmeye çalıştım ikisinin evi ama benim değil ben sığıntıyım bu tarz azarlama gibi yapılan yorumları yanlış buluyorumSiz burada yapılan yorumları kızarak okuyorsunuz ama çoğunluğun da dediği gibi bence de haksızsınız. Biz dışarıdan bakan insanlar olarak objektifiz. Orası size ait bir mülk olmadığı için maalesef gelen gidene siz karar veremiyorsunuz. Ha bu tabiki hoş mu değil. Sizin yerinizde kim olsa sinirlenir. Ama gerçekler bunlar maalesef.
Karşı taraf bazen düşüncesiz olabiliyor halbuki pazar günü gezmek vs şart değil insan bazen sessiz sakin sadece oturmak bile isteyebiliyor ama kırmamak kızdırmamak için katlanıyoruz malesefoff benzer durum benm kendi ablamla var
biraz önce aradı yarın sabah 8de yeğenimi bize bırakacağını söyledi. ve ben haftanın 6 günü çalışıyorum. pazar günlerini iple çekiyorum.
kırılmasın diye bişey de diyemiyorum
Hasta değil çok şükür yaşlı ama yemek vs yaptığı zaman beş altı çeşit birden yapıyor bende yemeğe karışmıyorum sırf bu yüzden çünkü genelde benim yaptığım eksik bulunuyor hazır çorba yapmış olsam dahi tabi bunlar kızarak fitneyle fesatla söylenmiyor ama tahmin edersiniz yeni bir ortam evlilik vs en ufak pürüz bile kötü etkiliyor kadınlarıGörümcenizin gidip gelmesi normal. Sizin ev temizlemek için haftasonlarınızı harcamanız normal değil. Kayınvalideniz yaşlı hasta değilse temizliği yemeği onun yapması lazım sonuçta çalışıyorsunuz ve ev için olan ortak harcamalara katkı sağlıyorsunuz. Ben olsam hiç karışmam ev işine aynı eşim gibi alırım bilgisayarı televizyonu keyif yaparım.
Evet yapacak birşey yok karşı taraf anlayışlı olmadığı sürece sabahtan akşama camda silsen halıda yıkasan kılını kıpırdatmıyor malesef. Temizlik hastası veya aşırı titiz değilim fakat cumartesi yarım günümü eşim gelene kdar temizlikle değerlendiriyorum sırf pazar kahvaltımızı vs rahat rahat yapalım temiz temiz oturalım diye yoksa kvdeme kalsa pazar yaparız diyor aöa eşim evde onu dışarı yollayıp veya bi köşede oturtup temizlik veya yemek yapamam tüm günİnsan kendi evinin işini yapar tabiki, temizlik önemlidir; bundan vazgeçin demiyorum sadece kendinizi buna odaklamayın diyorum.
Gorumceniz uzandığında o ev kirlenmez ki . Size yardım etmesi tabi hoş olurdu her hafta geliyorsa etmiyorsada yapacak birşey yok.
Ev dediğin iki kişide yaşasan o hafta sonu bitmeden kirlenir. Her ev böyledir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?