Rahatsız olmam normal mi sizce?

Evet bazen üsluplar çok sert oluyor. Görümceniz 20 değil 200 yıllık evli olsa da orası baba evi. Siz şimdi babanızın evine evim demiyor musunuz? Bunun medeni durumla alakası yok ki. Ayrıca orası sizin de eviniz. Ne demek sığıntı? Siz bir aile olmuşsunuz artık. Bence görümcenize nazik bir dille rahatsızlığınızı dile getirebilirsiniz. Ama hoş olmaz. Mecbur bir süre idare edeceksiniz.

evli olunca annenizin evinden kopmuş sayılmıyorsunuz ama.. o eve rahatlıkla gidip-gelmek için dul ya da bekar olmaya gerek yok.. tam tersi evli olan sizsiniz, sizin ayrı eve çıkmanız gerek.. yani orası sizin k.validenizin evi ama görümcenizin annesinin evi.. sizin kardeşiniz ile neden kıyasladınız ben onu anlamadım.. şimdi benim annemin evine gitmemle, gelinimizin erkek kardeşinin benim annemin evine gitmesi aynı mı?

lütfen yanlış anlamayın ama burada tek sorun sizin birlikte oturmanız.. empati yapınca, annemin evinde rahat uzanamayacaksam nerede uzanacağım diye düşündüm..

Tamam kaynananla birlikte yasiyosun gelebilir normal goruyorum ama bebesini neden sana birakiyor?? Kabul etme beni sinir etme alistirma delimisin

Kardeşimle kıyaslamamın sebebi şu kardeşim erkek yarın öbürgün oda annemin evine gelin getirse tabi ki yine gidiş geliş yaparım ama o eve gelen kadını da düşünürüm oh baba evim anne evim diyerek sabahtan gece yarılarına kadar kalmam açıkçası gelinin odasına dalıp çekmecelerinde şarj makinesi aramam mesela yada çocuğumu bırakıp bırakıp avmlere gitmem yada haftanın üç günü çocuğumu kaldırmam orda her ne kadar baba evim ana evim olsa da benim de kendi ailem evim eşim çocuğum olacak ayrıca dediğim gibi kabullenip gelen kadını da düşünmek lazım erkek kardeşim olduğu için onun üzerinden örnek verdim

Uyarmak istemiyorum şahsen kendisinin anlayıp ona göre davranmasını beklersem de baya uzayacak gibi geliyor bilemiyorum eşim her seferinde söyler afedersiniz günün istediğin saatinde gir yıkan mutfakta istediğini pişir pazar günleri gönlünce yat uyu kesinlikle öyle hissettirmiyor sığıntı vs gibi kvdemde aynı şekilde fikrini dinlerim uyarsa uygularım uymazsa kafama göre yaparım ama dışrdan objektif bakan herkese göre sığıntı gibi görünüyor sanırım

Vallah ben buradan diğer üyeleri savunamıyacağım çünkü herkesin yorumu kendisini bağlar. Ben öyle bir şey demediğim için lafınızı üstüme alınmıyorum. Maalesef ev ev üstünde olmuyor. Umarım en kısa zamanda eşinizle ikinize ait bir eve çıkarsınız.

her pazar abone yani. ayy bu ne yahu? zaten çalışıyorsun 1,5 günlük tatilin var
ama onda da yalnız degılsın. ee hiç pazarları bır yerlere gıtmıyor musunuz, hep evde mısınız?
bır yolunu bulup evınden uzaklastırman lazım ınsanız yalnızlıga, kafa dınlemeye ıhtıyacımız var

Evet fix cumartesi pazar sabahtan akşama kadar biz pazar günleri çıkıyoruz bazen alışveriş yapıyoruz bazen yürüyoruz bazen arkadaşlarımızla görüşüyoruz ama biz evden çıkarken de eve geldiğimizde de bizde oluyor

orası sızın evınız degıl mı?

Özellikle tırnak içinde "bir nevi" sığıntı yazdım ben, yazdığımın da arkasındayım, eşinizle kurduğunuz yeni düzen, onların eski düzenlerine tabi ki uymayacak yeni yapı olarak eskisiyle tabi ki uyum sorunu olacak. Boş yere sadece keyifleri için kendi yerim ayrı olsun demiyor çoğu çift.

Konunuz; "yeni evlendik kendi evimin düzenini kurduk ama görümcem sabahtan akşama kadar evimizde" şeklinde başlasaydı, o zaman da ne var ya kardeşi sonuçta tabii ki gelecek demezdim yani. Bir şekilde rahatsızlığınızı anlatın ayrı bir ev olduğunuzu anlasın derdim. Bunun hala üslupla, azarlamayla vs. ne alakası olduğunu da anlamadım.

Bu durumu kibar bir dille önce eşinizle konuşmalısınız bence. Hiç hoş bir durum değil nekadar düşüncesizce bir davranış görümcenizin yaptığı .

Yanlış anlaşılmak istemem yaptığım o yorumu sadece sizi kastederek yapmadım. Amacım polemik yaratıp tartışmak değil. Buraya herkes farklı pencerelerden bakan kadınların yorumlarını okumak için konu açıyorlar. Eğer yapılan yorumların tümünü okuduysanız bi kısmı da hiç olur mu öyle şey uyar yaptığı saygısızlık vs tarzı da düşünce içeriyor. Yani burda herkes kendince bakıyor olaya belki daha sonraları biri çıkıp çok başka bir yorum yapacak bilemeyiz ki. Herkesin amacı anlatıp dertleşip biraz olsun kafa dağıtıp hafiflemek değil mi zaten. Bu sebeple kavga tartışma vs gibi hiç tanımadığım bir kadını kırmak istemem.

orası sızın evınız degıl mı?
Ben kayınvalidem yaşlı eşi yok diye onun yanına evlendim ama malesef kendimi ifade edemiyorum buradaki çoğu hanıma. Yani ben görümcem ve kayınvalidemin evinde oturuyorum şuan. Herkesin düşüncesine de saygı duyarım tabi ki. Ben çoğunlukla yapılan aynı yorumlardan vardım bu kanıya.

Bu durumu kibar bir dille önce eşinizle konuşmalısınız bence. Hiç hoş bir durum değil nekadar düşüncesizce bir davranış görümcenizin yaptığı .
Daha bu kadar erkenden sorun yaşamak istemiyorum. Kimi haklı bulacağını bilemem ki. Belki beni haksız bulacak belki ablasıyla arası açılacak. Onun tepkisini de kestiremediğimden dolayı böyle bir konuşmaya cesaret edemiyorum

o zaman iş değişir canım. yorumları okumadım
ama o ev kayınvalıdenın yani görümcenın annesının eviyse yapacak bişi yok
bende sizin evınıze gelıyor sandım.
ee madem her pazar gelıyor o zaman sız de her pazar gezın eşinle
o da annecıgıne baksın pazarları
sen ne kadar sinir olsanda o evde oldugun sürece o kadın kafasına göre gelıp serılir
sonucta onun da evi.. o yuzden dedıgım gibi haftasonları gezmeye calısın

Az çok tahmin eedersiniz diye düşünmüştüm ben ..
Bilemeyorum böyle susarak bir yere varmaz konu ama henüz yeni evlisiniz o görümceye dikkat edin siz ne deyim.

Ben de gerçekten basit bir kelimenin sorun çıkaracağını tahmin etseydim yazmazdım ama etkisini dediğim gibi tırnak içine alarak hafifletmeye çalıştım. Görümcenize yaptığının saygısızlık olduğunu söyleyebileceğinizi sanmıyorum ama. Çünkü doğrudan "burası annemin evi" diye savunmaya geçer. Aynı evin içinde de kv taraf tutmak zorunda kalır vs. olaylar büyür ona da bir aylık evliyken hiç gerek yok :/

Ben sizin yerinizde olsaydım haftasonu temizliğini sallardım o başka. Minimumda tutardım en azından ayrı evde de sinsice diretirdim, annenizle babaanneniz çok iyi anlaşmış olabilir ama çalışan bir kadın olarak haftasonunu da fazladan yorgunlukla geçirmenize gerek yok, iki kişinin yaşadığı evi temizlemekle, daha fazlasının yaşadığı evi temizlemek arasında fark var.

Aaa bak bunu bilmiyordum ama birlikte oturuyorsanız durum farklı tabi .. Peki aynı evde nasıl yanınıza gelmesinler pazarları onu anlamadım. Temizliğe yardım etmemesi ilginç ama.

Benim evime en fazla iki kez bu şekilde gelebilirdi daha fazlasına kesinlikle tahammül edemezdim zaten her hafta olmazdı yani. Konuyu açarken de tam ifade edememişim kendimi o yüzden yanlış anlaşılabiliyorum. Şuan için yapacak bişey yok sanırım. Allah yardımcımız olsun

Aaa bak bunu bilmiyordum ama birlikte oturuyorsanız durum farklı tabi .. Peki aynı evde nasıl yanınıza gelmesinler pazarları onu anlamadım. Temizliğe yardım etmemesi ilginç ama.
Amacım gelmeleri değil kesinlikle tabi ki gelecek. Merak edecek arıcak soracak. Annesi en nihayetinde ama sorunum şu ben kahvaltıyı daha hazırlamadan sabahtan geliyor akşam yemeğine kadar kalıyor. Ve her hafta aynı şey. takıldığım nokta o yoksa temizlik vs sorun değil. Yapıp yüzüme vurmasındansa yapmaması en iyisi. Ama saat ayarı hiç yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…