Biz dışarıda olsak bile annesi evde oluyor. Yani bizim planlarımız onu pek bağlamıyor. Tabi ki annesini görmeye gelir merak eder. Hakkıdır tabi ki ama neden sabahın bi saatinden akşamlara kadar? Neden haftanın bir kaç günü ben çocuğuyla kalmak zorundayım?
arkadaşım. konuyu yanlış anlamışsın. kv nin evine evlenip gitmiş konu sahibi.annesini merak ediyosa annesi onun evine gitsin.
çocugunu eve bırakıyorsa çocukla ilgilenme bakma. etrafı kirletirse de söylen suratını as (çocuga değil görümcene). ayrıca görümcen ve kv ile konuş bu konuyu kesinlikle
kv neden sizle kalıyor madem kızı varmış. hadi kimsesi olmasa neyse
arkadaşım. konuyu yanlış anlamışsın. kv nin evine evlenip gitmiş konu sahibi.
üzgünüm,o ev kayınvalidenin. ben anneme şahsen istediğim zaman giderim. kalırımda. bunun hesabıını kimseyede vermem.ama her hafta gelip bütün gün kalıyormuş. kayınvalidenin yanına gitse bile orası artık onun da evi. hiç fikri sorulmadan he rhafta gidilmez ki , görümce artık bir misafir. bizim de gelinimiz var birlikte yaşayan kimse de ona sormadan evine dalmıyor
üzgünüm,o ev kayınvalidenin. ben anneme şahsen istediğim zaman giderim. kalırımda. bunun hesabıını kimseyede vermem.
görümce misafir falan değil. üstelik ev annenin. kısaca gelinin senin kızın bu eve istediği zaman gelrmez,misafir artık demeye öyle hakkı falan yok.
bunu göze alacak evlenenler.kendi evi değil sonuçta. başa gelmekle alakası yok. bir kızın istediği zaman annesini görmesine, kalmasına engel koyamaz hiçbir kimse. böyle bir hakkı yok. net.başınıza gelmeden anlayamazsınız inşallah da mecbur kalmazsınız tabiki ama belli şartlar insanları birlikte yaşamaya mahkum edebiliyor. herkes ister kendi evinde ayrı eşyaları düzeni olsun ama o şekilde çıkmaya mecbur kaldılarsa, o ev annesinin olsa da ailesinin onlara saygı göstermesi gerekiyor. bizim ailemizin köyünde eşinin annesi ile birlikte yaşayıp ömrünü o şekilde sürdürenler var. büyükleri ziyarete giderken her seferinde geline sormuyoruz tabiki ama 40 yılda bir görüşüyoruz. gitmişken geline de misafirliğe gitmiş oluyoruz. her hafta gitseydim nezaketen de olsa bir sorardım yani , bir de çalışıyormuş kadın. o eve ayrı bir aile kuruldu öyle ya da böyle geline saygı gösterilmesi gerekiyor.
temizliğe gelince. o evde siz yaşıyorsunuz. o değil. kısaca o evi kirleten sizsiniz. yaşasa tamam yardım etsin. a
bunu göze alacak evlenenler.kendi evi değil sonuçta. başa gelmekle alakası yok. bir kızın istediği zaman annesini görmesine, kalmasına engel koyamaz hiçbir kimse. böyle bir hakkı yok. net.
etsin. ne elde edecek.. kovacak değil ya. o ev zaten kira bile değil. kadının evi. mirastada kızın hakkı var.netşretli
engel koyabilir bunu tavırları ile belli eder, ilk etapta değilse de uzun yıllar yaşayacaklarsa bir süre sonra görümcesi çocuklarını kapıp her hafta gelmemeyi öğrenecek. net.
yorumlardan anladığım k.validenin evi de kira. evin giderleri anne-oğul-gelin tarafından ortak karşılanıyor.etsin. ne elde edecek.. kovacak değil ya. o ev zaten kira bile değil. kadının evi. mirastada kızın hakkı var.net
değil diye anladım ben. o mesajı bulursam gösteririm sizede. ben farklı düşünüyorum. bana göre ,annesinin evine kızı istediği zaman gelemez olayı bana yanlış. ben olsamm bana birdetepki yapacak anneme geldim diye,gereken neyse derdim. buda benim düşüncem.yorumlardan anladığım k.validenin evi de kira. evin giderleri anne-oğul-gelin tarafından ortak karşılanıyor.
konu sahibi hanım, farklı olsa kendisinin kiraya çıkabileceğini, ama bu durumda her iki evin giderlerini karşılamanın imkansız olduğunu söylemiş. belki k.validenin geliri de yok. bu kısmı tam anlamamış olabilirim.
elbette herkes farklı düşünür. önemli olan uzlaşmacı olabilmek, her iki taraf da konuya inatla yaklaşırsa o evde sadece huzursuzluk olur. kimseye de yaramazdeğil diye anladım ben. o mesajı bulursam gösteririm sizede. ben farklı düşünüyorum. bana göre ,annesinin evine kızı istediği zaman gelemez olayı bana yanlış. ben olsamm bana birdetepki yapacak anneme geldim diye,gereken neyse derdim. buda benim düşüncem.
Hala abartıyor muyum diye düşünüyorsun.Yüz verme,eşinle konuş ve bir çözüm bulun.Böyle şey mi olur.Merhaba, evlendim kendi düzenimi az çok kurdum sayılır. Yalnız şöyle bir sorunum var. Ben ve eşim çalışıyoruz. pazar günleri kahvaltıyı saat 10:30 civarı biraz geç yapıyoruz. Ben daha kahvaltı masasını hazırlarken eşimin ablası çıkıp geliyor ve akşam 7lere kadar birlikte oturuyoruz. Şimdiye dek hiç şaşmadı. Bundan ziyade kendi küçük kızını (ortaokula gidiyor) bizde bırakıyor. Bunu da bazen hafta sonu bazen hafta içi peş peşe düzenli olarak yapıyor. Ben mi abartıyorum bilemedim ama bu konuda biraz sıkıntılıyım. ctes günleri de işten erken çıktığımda koşa koşa eve gidiyorum temizlik yapmak için ama o zaman da ablası çoktan gelmiş oluyor ve genelde sağda solda uzanıyor ben temizlik yaparken. Temizliğim bitene kadar temizlediğim yer bir daha kirleniyor açıkçası. Çözüm önerileriniz var mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?