Rahatsız olması normal mi?

Şimdi bende biri fotoğrafımı koyma dediğim halde koyarsa gıcık olurum kaldırmasını bile isterim belkide adam hoşlanmıyo böyle fotoğraf koymaktan ama en önemli nokta da adam kendi hesabında aktif olarak fotoğraflarını paylaşan biriyse ve kız arkadasinla fotoğrafı olsun istemiyosa süphelenirim ben olsam ama eğer tek tük fotoğraf koyuyosa muhtemelen benim gibi fotoğraf paylaşmayı sevmeyen biridir çokta takilmasin

Şu son öğretmen-öğrenci ilişkilerinden sonra adamın gözü korkmuş olabilir. Neticede muhafazakar bir toplumda yaşıyoruz. Bekar öğretmen, kızlarla gezip tozuyor vs diye laf olmasını istememiş olabilir.

Hakkaten öğretmensin öğrencilerin falan ekli sevgilinle sosyal medyada fotoğrafların var bence rahatsız olması çok normal
İş hayatı ünv öğrenciliği gibi değil maalesef
Ortada adı konmuş bişey yok belki sadece hoşlantı ve zaten topu topu 1 ay olmuş tanışalı gereksiz sosyal medyaya haber vermek için

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, adam gerçekten öğretmen yalanı yok o konuda, hatta sonradan ortak arkadaşları bile çıktı. ama işte bu konuda rahatsız olmasını haklı mı bulmalıyım yoksa altında bişeyler mi aramalıyım diye ikilemde kaldı size sormak istedik. gerçi herkes farklı bişey söylediği için hala ikilemde

Öğretmenlerin sosyal hesaplarında öğrenciler ve onların velileri olabiliyor. Bu nedenle ben, sayfasına özel fotoğraf koymak istememesini doğal buluyorum. Eklenmemiş olmasına rağmen tepki göstermesini ise, istemedim yine de yaptın şeklinde düşünmesinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Normal diil , biri ile ileriye dönük düşünüyor isem hiç rahatsız olmam. Bekar adamım sonuçta gayette doğal. Bunu adam yapmış olsaydı kız tepki vermiş olsaydı kızı anlardım . Kızın aile akrabaları vs.vs. diye düşünürdüm. Bulunduğunuz şehirde eğitim araştırma hastanesi vardır veya devlet hastanesi o hastanelerde tanıdığınız arkadaşınız varsa kimlik bilgilerine ulaşabilir hastane personeli ,evli midir diil midir diye.

Ben normal buluyorum, asıl anormal bulduğum şey sosyal medyada sürekli yapılanların, yenilip içilenlere varana kadar paylaşılması. Gezilen yerlerin paylaşılması falan sıkıntı değil ama sürekli yapılan o check-in'ler, sürekli paylaşılan yiyecek içecek fotoğrafları falan bana saçma geliyor. Ve insanların kendi hayatlarını sosyal medyada bu kadar çok ifşa etmesini sağlıksız ve tehlikeli buluyorum. İnsanlar şu an Facebook için, Instagram için yaşıyorlar resmen. Bu bana anormal geliyor kaldı ki ben teknolojiyle çok iç içeyim, çok da severim ama özel hayat bırakmıyor resmen insanlar.

Ve öğrencilerim görmesin olayını da mantıklı buluyorum zira ben lisedeyken (5 sene önce falan) bizim hocalarımız facebook'tan bizim isteklerimizi kabul etmezlerdi, öğrenciler çok fazla soru sorarlardı ve hocalarımız biraz geride dururlardı açıkçası, hoşlanmazlardı. Ben bi bit yeniği göremiyorum şimdilik. Ha şimdi diyeceksiniz ki adamın profilinde çıkmayacak ama olsun, sonuçta paylaşılan ortam internet. 1 aylık bir görüşme -üstelik adı konulan bişey bile değil- için internete video vs koymalar falan, bana asıl normal gelmeyen kişi arkadaşınız yani. Üstelik adam "atma" dediği halde atmış. Saygı duymamış adamın isteğine.

Yani dikkatli olsun yine de ama ben haksız bulmadım.

İyide adamı geçtim arkadaşınız daha doğru dürüst tanımadığı birinin resimlerini paylaşmaktan rahatsız olmadı mı? O niye böyle rahat tavırlar sergiliyor?

onun hiç kötü bi düşüncesi olmaz ki yani atıyorum ama insanlar ne der diye düşünmez yapmak istiyorsa yapar insan ilişkilerinde çok rahat biridir.

Ayrıca öğretmense de sigorta durumu emekli sandığı diye çıkar .

Ayrıca öğretmense de sigorta durumu emekli sandığı diye çıkar .

aslında adamın mesleğinden şüphelenmiyor tanıştıktan sonra ortak arkadaşları bile çıktı. arkadaşımın eski yaşadığı evdeki komşusu, bu adamla tanışıkmış. ordan da biraz muhabbetleri ilerlemişti.

Bence yinede bakın içiniz rahat eder , ben olsam bakarım net ortamı sonuçta evli olma ihtimalide var. En azında kafası rahat eder kızın.

Arkadaşınızın hem adama sorup hayır cevabını da alıp paylaşması hoş olmamış. Bu durumdan rahatsız olması çok normal. Paylaştıktan sonra nedenini sormak yerine o zaman hayır cevabını alınca sorabilirdi.
Ama buna gerekçe olarak öğrencilerinin görüp görmemesini sunması anlamsız geldi. Benimde bir sürü öğretmen arkadaşlarım var. Faceimde de öğrenciykende hocalarım ekliydi. Ve hiç biri öğrencilerim görür falan diye düşünmüyor paylaştıkları şeylerle ilgili. Ya daha 1 ay olduğu için duyulmasını istemiyor ya da hayatında biri var.

TCK m.136 uyarınca bahsettiğiniz olay suçtur. Cezası ise 2 ila 4 yıl hapis cezası olarak belirlenmiştir.

TCK m.136 uyarınca bahsettiğiniz olay suçtur. Cezası ise 2 ila 4 yıl hapis cezası olarak belirlenmiştir.

Kişisel bilgilerini kimse ile paylaşmıyoruz suç olduğunun gayet farkındayım . Evli olup olmadığını öğrenmek için sorabilir dedim ne var bunda ayrıca Nüfusa gidebilir gayette doğal bir şey insanın araştırması.

İnsanların bir şeyleri araştırması doğal fakat bunun hukuka aykırı olarak yapılması doğal değil. Bu konu tartışmaya açık da değildir kanun bellidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…