- 26 Kasım 2013
- 2.990
- 5.620
- 358
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
İnsanların bir şeyleri araştırması doğal fakat bunun hukuka aykırı olarak yapılması doğal değil. Bu konu tartışmaya açık da değildir kanun bellidir.
Evet doğru diyosunuz bu adam evli ise eşine yazık diil mi , görüşen kıza yazık diil mi ? Benim başıma gelse Nüfusa kadar gider sorarım. Şunu ekliyim kimlik bilgilerinin paylaşılması suç , bekar olup olmadığını öğrenmek suç diil.
adam evli. net.Merhaba arkadaşlar, bu konuyu bi arkadaşım için açıyorum. Kendisinin hesabı yok, zaten hesap açıp sonra da direk konuyu açıp sorsa ''fake'' diyenler çıkar hemenAma kendisi yorum istedi, bi de siz dışardan bakıp yorumlayın bakalım :)
Arkadaşım birisiyle görüşüyor, internetten tanıştılar ama aynı şehirdeler, 1 aydır görüşüyorlar konuşuyorlar ama ortada dillendirilen adı konulan bi ilişki yok. Adam öğretmen, düzgün profilli, iyi biri gibi görünüyor ve sürekli arkadaşıma iltifat ediyor hatta ileriki zamanlar için planlar yapıyor kendince. İlerde beraber yaşamak istediğini falan söylüyor.
Bugün yine buluşup bi yerlere gitmiş güzelce vakit geçirmişler, fotoğraflar çekmişler, uçurtma şenliğine gidip birbirlerini videoya almışlar falan..
Arkadaşım sosyal medyayı aktif kullanan birisi, yani sık sık yediği gezdiği yerleri paylaşmayı sever. Bugün çektirdikleri fotoğrafları falan facebook hesabına atmak istedi, ama önce ona sordu ''atsam sorun olur mu diye''
O da sıkıntı yaptı atmasını istemedi. Ama arkadaşım istememesini saçma buldu ve attı, ama onu etiketlemedi, istemediği için ''profilinde görünmesin'' dedi.
Ve bu adam ''neden attın atmanı istememiştim'' falan filan diye konuştu, arkadaşım sebebini sorduğunda ''ben öğretmenim öğrencilerimin görmesini istemem, yanlış anlama istersen tüm çevrenle tanışırım'' vs vs dedi.
Şimdi sorumuz şu; sizce fotoğraflarını atmasından rahatsız olması normal mi? yoksa bunun altında başka bi şey mi aramalıyız? sizin objektif yorumlarınızı bekliyoruz, adam haklı mı haksız mı?
gayet normal. benim esim de akademisyen, sosyal medyada hicbir fotografimizin gorunmesinden hoslanmaz. evlenmeden evvel de boyle idi, evlendik hala boyle.Merhaba arkadaşlar, bu konuyu bi arkadaşım için açıyorum. Kendisinin hesabı yok, zaten hesap açıp sonra da direk konuyu açıp sorsa ''fake'' diyenler çıkar hemenAma kendisi yorum istedi, bi de siz dışardan bakıp yorumlayın bakalım :)
Arkadaşım birisiyle görüşüyor, internetten tanıştılar ama aynı şehirdeler, 1 aydır görüşüyorlar konuşuyorlar ama ortada dillendirilen adı konulan bi ilişki yok. Adam öğretmen, düzgün profilli, iyi biri gibi görünüyor ve sürekli arkadaşıma iltifat ediyor hatta ileriki zamanlar için planlar yapıyor kendince. İlerde beraber yaşamak istediğini falan söylüyor.
Bugün yine buluşup bi yerlere gitmiş güzelce vakit geçirmişler, fotoğraflar çekmişler, uçurtma şenliğine gidip birbirlerini videoya almışlar falan..
Arkadaşım sosyal medyayı aktif kullanan birisi, yani sık sık yediği gezdiği yerleri paylaşmayı sever. Bugün çektirdikleri fotoğrafları falan facebook hesabına atmak istedi, ama önce ona sordu ''atsam sorun olur mu diye''
O da sıkıntı yaptı atmasını istemedi. Ama arkadaşım istememesini saçma buldu ve attı, ama onu etiketlemedi, istemediği için ''profilinde görünmesin'' dedi.
Ve bu adam ''neden attın atmanı istememiştim'' falan filan diye konuştu, arkadaşım sebebini sorduğunda ''ben öğretmenim öğrencilerimin görmesini istemem, yanlış anlama istersen tüm çevrenle tanışırım'' vs vs dedi.
Şimdi sorumuz şu; sizce fotoğraflarını atmasından rahatsız olması normal mi? yoksa bunun altında başka bi şey mi aramalıyız? sizin objektif yorumlarınızı bekliyoruz, adam haklı mı haksız mı?
Merhaba arkadaşlar, bu konuyu bi arkadaşım için açıyorum. Kendisinin hesabı yok, zaten hesap açıp sonra da direk konuyu açıp sorsa ''fake'' diyenler çıkar hemenAma kendisi yorum istedi, bi de siz dışardan bakıp yorumlayın bakalım :)
Normal diil , biri ile ileriye dönük düşünüyor isem hiç rahatsız olmam. Bekar adamım sonuçta gayette doğal. Bunu adam yapmış olsaydı kız tepki vermiş olsaydı kızı anlardım . Kızın aile akrabaları vs.vs. diye düşünürdüm. Bulunduğunuz şehirde eğitim araştırma hastanesi vardır veya devlet hastanesi o hastanelerde tanıdığınız arkadaşınız varsa kimlik bilgilerine ulaşabilir hastane personeli ,evli midir diil midir diye.
Konunun baştan fake diyenler diye peşin hükümlü davranmana şaşırdımMerhaba arkadaşlar, bu konuyu bi arkadaşım için açıyorum. Kendisinin hesabı yok, zaten hesap açıp sonra da direk konuyu açıp sorsa ''fake'' diyenler çıkar hemenAma kendisi yorum istedi, bi de siz dışardan bakıp yorumlayın bakalım :)
Bu yaklaşım çok cinsiyetçi olmamış mı kız olsa haklı erkek olsa değil şeklinde
Daha bir aylık ilişkiyi herkes duysa ayrılıp yenî bir kız ile tanışsa bu sefer herkes geçenki kızı ne çabuk bıraktın bak kızım bu şıpsevdi vs diyecek oysa henüz bir ilişki bile yok
Bir de günümüzde Facebook mayın tarlası artık neeee ise günaşırı paylaşımları nedeni ike öğretmenlere soruşturma vs açılıyor adam da özel hayatını özel yaşamak istiyor
kızla kamuya açık alanda geziyor ama herkes evlîdir vs demiş ne kadar toplum olarak istisna olması gereken şeyleri normal görmeye başlamışız
Medeni durum da kişisel bir veridir. Bir sağlık çalışanının birine ait kişisel verileri amaç dışında başka bir şahısla paylaşması suçtur. Yani herkesin okuyabildiği bir platformda hukuk dışı çeşitli yolları önermeniz doğru değil. Siz iyiniyetli olsanız da herkes öyle olmayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?