Rahim ağzı kanseri Kemoterapi ile iyileşebilir mi?

masaL_1905

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
11
0
36
İzmir
mrb doktor hanım..size bir sorum olacak... Benim teyzem yaklaşık 2 ay önce aşırı kanama şikayetiyle doktora başvurdu...2 aydır sürekli git-gel testler tahliller derken myom var dediler yaklaşık 2 hafta hastanede yattı sonra taburcu edildi...Son tahlilllerde rahim ağzı kanseri olduğu ortaya çıktı..Doktorlar ameliyat yapmak istemediklerini kanserin tüm vücüda yayılabileceğini söylediler..kemoterapiye başlanıcakmış... ..Lütfen yardımcı olurmusunuz Kemoterapi ile iyileşebilirmi ??risk nedir??

mrb doktor hanım..size bir sorum olacak... Benim teyzem yaklaşık 2 ay önce aşırı kanama şikayetiyle doktora başvurdu...2 aydır sürekli git-gel testler tahliller derken myom var dediler yaklaşık 2 hafta hastanede yattı sonra taburcu edildi...Son tahlilllerde rahim ağzı kanseri olduğu ortaya çıktı..Doktorlar ameliyat yapmak istemediklerini kanserin tüm vücüda yayılabileceğini söylediler..kemoterapiye başlanıcakmış... ..Lütfen yardımcı olurmusunuz Kemoterapi ile iyileşebilirmi ??risk nedir??

selam çok geçmiş olsun. iyi bir onkoloji jinekoloji uzmanı ile durumu tartısıp tedavisne karar vermeniz gerekir. benim buradan hiç bir testini bilmeden birşey söylemem doğru olmaz. cerrahi cıkarım sınırlarını aştı ise kemo-radyo terapi verilebilir ya da bu tedavilerle tümör küçültülüp ameliyat edilebilir. ancak dediğim gibi durum çok ciddi ve hızlı doğru yardımlar almanız gerekir. acil şifalar diliyorum.

Back