• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

ARKADASLAR yara hamileliğe engel değil .benimde yaram vardı smear testi yaptırdı dr enfeksiyon çıktı ilacımı kullandım sonra korunmayı bırtaktım ertesi ay hamile kaldım. dr bana hiç cocuğu olmayanlara yakma ve dondurma işlemi yapmıyoruz çünkü rahim ağzı şekil değiştirip cocuk olmasını zorlastırabilir dedi. (3 ayrı dr a gittim 3 ü de aynı şeyi söyledi)
gerçi bende ne akıntı ne ağrı nede kanama vardı tesadüfen farkettik.

ARKADASLAR yara hamileliğe engel değil .benimde yaram vardı smear testi yaptırdı dr enfeksiyon çıktı ilacımı kullandım sonra korunmayı bırtaktım ertesi ay hamile kaldım. dr bana hiç cocuğu olmayanlara yakma ve dondurma işlemi yapmıyoruz çünkü rahim ağzı şekil değiştirip cocuk olmasını zorlastırabilir dedi. (3 ayrı dr a gittim 3 ü de aynı şeyi söyledi)
gerçi bende ne akıntı ne ağrı nede kanama vardı tesadüfen farkettik.
İLSU çok teşekkürler canım..İçim rahatlamış oldu..
herkesin başından geçen şeyleri paylaşması çok güzel..umarım bizlerde bi an önce kavuşuruz..

ESRACIM çikolata kistin varmış sanirim oşeklide de hamile kalan çok kişi var .yumurtlama günlerini belirleyip o günlerde yaparak inş bebiş sahibi olursun.

ESRACIM çikolata kistin varmış sanirim oşeklide de hamile kalan çok kişi var .yumurtlama günlerini belirleyip o günlerde yaparak inş bebiş sahibi olursun.

çok sağol canım..2 seneden beri uğraşıyoruz biraz zormuş hamile kalmak ama kalan varmış dediğin gibi.hakkımızda hayırlısı artık ..birazda zamana bıraktım

Herkese Merhaba,
Benim de rahim ağzı yaram yakıldı.Sanırım ben bu işin biraz ileri boyutunu yaşadım,umarım sizler için yol gösterici olur.Evlenmeden önceki senelerden ihtibaren akıntı problemim vardı, uzun yıllar bu problemle yaşamam yara oluşumuna sebep olmuş. Zehirlenme şüphesiyle doktora gittiğim bir gün mide bulantımın rahimdeki iltihap yüzünden olabileceği söylendi ve ilk defa jinekoloja gözüktüm.Çok büyük bir yaraymış benimki hemen yakılması gerektiğini söyledi. İkinci bir doktora gözüktüm oda hemen hamile kal yakarsak birdaha hamile kalamazsın gibi şeyler söyledi, halimi siz düşünün... Üçüncü olarak bir profesöre gittim tavsiye üzerine, o çok şükür hamilelik konusuna son noktayı koydu. Hemen bebek düşünüyorsan olmaz de ama 1-2 yıl sonra dersen hiçbir sorun yaşamazsın dedi. Önce smear (kanser) testi yapılıyor,sorun yoksa kalem şeklindeki bir aletle yakma yapılıyor. 10 dk. süren bir işlem. Rahmi açmak için kullanılan alet biraz can yakıyor onun haricinde yakma işleminin acısı yok. Sadece bol bol duman ve cızzzz sesleri çıkıyor. İşlemden sonraki 1 ay cinsel ilişki yasak, ilk 2 hafta yoğunluğu giderek artan akıntı yaşadım, 3. hafta akıntı hafifledi ve kanamaya döndü.Ara ara parçalar da geldi. İlk birkaç gün yakılan yerde ince bir sızı batma oldu. Yara çok büyük olduğu için doktor bir kerede iyileşmez 2-3 kere yakabiliriz, 3. reglinden sonra gel kontrol edelim dedi. Gittim baya iyileşmiş 2 ay sonra yine gel dedi. Tekrar gittim yaram tamamen geçmiş. Sağlıklı bir rahmim varmış kendini toplamış hemen.Açıkçası çok sevindim tekrar tekrar aynı şeyi yaşamayı hiç istemiyordum.

öncelikle herkese merhabalar ve geçmiş olsun diyorum bende 2 ay önce öğrendim yara olduğunu ve yakma işleminden korktuğum için bidaha gitmedim bugün tekrar gittim ve yara olduğunu rahim ağzında iltihap olduğunu söledi
yakılması gerekmi dedim kadın doğuma git ama büyük bi ihtimalle yakılması gerek çünkü yara biraz büyük dedi ve ben kara kara düşünüyorum çünkü bende çatal fobisi oluştu çok korkuyorum burdaki arkadaşlar kolay olduğunu sölüyolar fakat ben acı çekiorum bilmiorum neden aslında dayanıklı bi insan olduğumu düşünüyorum ama bilemiorum gitsemmi gitmesemmi diye düşünüyorum çünkü ben bugün nerdeyse baygınlık geçiriyordum yaktırmasam yani en azından şimdilik tehikesi nedir acaba

bendede yara cıktı yakmamız gerekıyor dedı ben cocuk ıcın gıttım yara cıktı yakmam-nında bunu engellemeyecegını soyledı doktor hatta yakmazsam oradakı enfeksıyonlar spermlerı oldurecegını soyledı kararsız kaldım ne yapacam ben

sevgili ferideramazan ben yaktırdım, benim doktorum da yakılmanın hamileliğe engel olmadığını söyledi (iyi bir doktor yakarsa tabi )o yara hamileliğe engelmiş hatta yakılmazsa uzun süre kalırsa yara kısırlığa sebep olabilirmiş. yara yaktırdıktan sonra hamile kalan çok duydum. yine de sen bilirsin. benim yaram büyükmüş akıntı ve aşırı ağrı yapıodu yaktırdım kurtuldum. kendine ii bak, sağlıkla kal:))

sevgili ferideramazan bende bu konuyu çok araştırdım. rahminde yara varken zaten hamile kalman çok zor. rahim ağzında olduğu için sperm geçirgenliğini azaltıyor. yaktırdıktan sonra hamile kalabilirsin çevremde çok örneğini gördüm. içini ferah tut en kısa zamanda yaktırıp kurtul sonrada bebiş için çalışmalara devam :)

bende 4 sene önce yaktırdım.Benim yaramın durumuda kötüydü hatta dr görünce başka bir uzmanı daha çağırdı 2 dr ayrı ayrı gelip baktı.Beni öyle korkuttular ki smear sonucum çıkana kadar ölecektim korkudan.Allahtan temiz çıktı sonra yaktırdım 6 ayda bir kontrole gidiyorum şimdi .En son gittiğimde iyleşmişti.Ama artık dr lar yakmak yerine donduruyorlar.İlk hafta su gibi akıntınız oluyor.Rahim içi yaranın iyleşmesi için bir takım rahim içi melhemler veriyorlar sonra çabucak iğleşiyor.Şuan hamileyim ve yaradan eser yok...Ama rahim ağzı yaraları çok tehlikeli ihmal etmeyin arkadaşlar.Ve yaranız varsa herhangi bir operasyon geçirdiyseniz 8 ay en geç 1 senede bir mutlaka smear testi yaptırmalısınız.SSK sı olanlar göztepe ssk da ücretsiz yaptırabilir.özel hastanelerde 40 ila 90 ytl +muayene ücreti karşılıında yapılıyor.Lütfen ihmal etmeyin.
Bu arada yakma işlemi sırasında kesinlikle ağrı ve acı hissedilmiyor.O bölge tamamen acı hissinden yoksun bir bölge.Korkulacak hiç birşey yok.Rahim ağzı yaraları kansere çevirebiliyor.Korkup ihmail etmeyin.Allah korusun.

Son düzenleme:
yarayı yaktırmanın yada dondurmanın hamile kalmaya çok bir etkisi yok iyi bir dr a yaptırmalı ve sonraki 1-2 ay hijyene dikkat etmelisiniz.Ayrıca rahim ağzı kaslarınızın gelişmesi için Kegel egzersizi yapmayı alışkanlık haline getirirseniz hem cinsel hayatınızda hem doğumda hemde günlük yaşantınızda daha rahat edersiniz.

arkadaslar ben evleneli 3ay oldu ilk aksam gec geldık eve ve uyuduk obur gun tatıle cıkarken yolda adet oldum 1 hafta hıcbırsey yapamadık daha sonra ben cok korktum ve tam olarak bır bırlesme 2ay sonra falan oldu yanı bız yaklasık 1 aydır ılıskı yasıyoruz toplasanız 5 kez falan oldu tam olarak yanı ama oda korka korka tam bır ılıskı ıcın 10 dk ugrasıyoruz yavas aman yavas dıye korkumdan benım sorum ıse su olacak gecen gun iliskide anlık bır hareketle canım cok yandı ertesı gun kanama mı bılemıyorum kanama gıbı pembe bırsey geldı sonrakı ılıskıde bırsey olmadı ama 3 gun sonra o pembe akıntı gıbı sey yenıden oldu sabah baslasa en gec ogleden sonraya kadar gecıyor ben suan cok korkuyorum bu yara olabilirmi? ezelden berı bol akıntım var zaten acaba ıltıhapmı yada ne olabilir :(gunlerdır kendımı yıyorum annem dr gıt dedı ama korkudan gıdemıyorum cunku muayene sırasında vajınaya bırsey soktuklarını duydum oysa bız ılıskı sırasında bıle 10 dk yavas yavas ugrasıyoruz yoksa acıyor genısleme olmadan nasıl dr gıdeyım:(cok korkuyorum lutfen yardım edın ne olabilir bu:(kanser olabilirmi?

arkadaslar ben evleneli 3ay oldu ilk aksam gec geldık eve ve uyuduk obur gun tatıle cıkarken yolda adet oldum 1 hafta hıcbırsey yapamadık daha sonra ben cok korktum ve tam olarak bır bırlesme 2ay sonra falan oldu yanı bız yaklasık 1 aydır ılıskı yasıyoruz toplasanız 5 kez falan oldu tam olarak yanı ama oda korka korka tam bır ılıskı ıcın 10 dk ugrasıyoruz yavas aman yavas dıye korkumdan benım sorum ıse su olacak gecen gun iliskide anlık bır hareketle canım cok yandı ertesı gun kanama mı bılemıyorum kanama gıbı pembe bırsey geldı sonrakı ılıskıde bırsey olmadı ama 3 gun sonra o pembe akıntı gıbı sey yenıden oldu sabah baslasa en gec ogleden sonraya kadar gecıyor ben suan cok korkuyorum bu yara olabilirmi? ezelden berı bol akıntım var zaten acaba ıltıhapmı yada ne olabilir :(gunlerdır kendımı yıyorum annem dr gıt dedı ama korkudan gıdemıyorum cunku muayene sırasında vajınaya bırsey soktuklarını duydum oysa bız ılıskı sırasında bıle 10 dk yavas yavas ugrasıyoruz yoksa acıyor genısleme olmadan nasıl dr gıdeyım:(cok korkuyorum lutfen yardım edın ne olabilir bu:(kanser olabilirmi?

hemen aklına kötü şeyler getirme.evlendiğimde benimde ilişkide canım çok acıdı.hatta biraz fazla kanamam oldu.2,5 yıllık evliyim zaman zaman canım yine yandı.doktora gitmeyi ihmal ede ede en sonunda cesaretimi topladım ve bu ay dr.a gittim.kocaman ve derin bir yaram varmış.şimdiki aklım olsa çok daha önce giderdim.daha önceden akıntında varmış.yara olabilir,tabi bu sadece bir tahmin.korkma ve dr.a git bence.daha büyük sorunlarla karşılaşmamak için ihmal etme bence.şimdiden geçmiş olsun

sevgili papia,
zaten çok az ilişkiye girmişsiniz sende korkudan kendini kasıyorsan vajina daralmış oluyor kanamaların zorlanmadan da olabilir çünkü bende de ilk bir ay ara ara bu kanamalar oldu.yaram olduğunu öğrendiğimde doktora bu kanamalarıda sormuştum.yarayla alakası olmadığını söyledi ve yukarıdaki açıklamayı yaptı.yani farklı bir bakış açısı olsun sanaöyle kanser felan düşünüp moralini bozma :)
dr da ultrason sokuyor ama krem sürüyor ve öyle çok kalın bir şey değil anlamıyorsun bile.korkunu biran önce yenip dr.a git bence kafandaki bu soru işaretleride biter böylece.

malesef benimde sorunum aynı ama ben yine bayramdan sonra tekrar bir muayene olup ondan sonra karar vereceğim bakalım ne durumda doktor yara var dedi ama ondan önceki muayenede yara yoktu sonraki gitmemde var dedi tekrar gideceğim bakalım varsa yaktıracağım bende

boşu boşuna endişelenmeyin ve kötü şeyler düşünmeyin.İlişki sırasındaki acı yada kanama rahim ağzı yaralarından yada kuruluktan olabilir.Her iki durumdadad acı ve kanama yada lekelenme olabilir.Bir dr görünmekte ve şikayetini bildirmekte fayda var.Hatta daha enteresan bir durum daha var bir arkadaşımın başına gelmişti.Vajinanın ıslanmasını sağlayan salgı bezlerinin üstünde oluşan bir çeşit mantar da bu rahatsızlığa sebep olabiliyormuş.Hemen kötü şeyler düşünmeyin ama ihmalde etmeyin.Sonuçta cinsel birlikteliği olan her bayan ilk 6 ayında daha sonrada her yıl düzenli kontrol ve smear testi yaptırmalı Hattamümkünse rahim ağzı kanseri aşısı yaptırmalı.Sağlığımızı ihmal etmemek lazım.

kızlar yaranız kaç defa yakıldı? benim 2 ayda 2 defa, kontrole gidicem, geçmediyse bir daha. walla bıktım ve sıkıldım

merhaba, bugün ilk defa üye oldum. bir yıl önce ilişki sonrası kanamam olduğu için doktora gittim. oldukça büyük bir yaram olduğunu ve yakılması gerektiğini söyledi doktorum. önce smeer testi yapıldı. temiz çıkınca yakıldı.(uzatmamak için anlatmıyorum nasıl korktuğumu- kaç gün ağlayıp sızladığımı!.) fitil verdi. 2 hafta ilişki yok dedi. yakılmasından ertesi gün regl oldum. fitilleri kullanamadım.regl bitince kullandım. 4 ay sonra kontrole gittim. tamamen iyileşme olmamış. bu sefer de dondurma işlemi yapıldı. yakmaya göre daha az acı ağrı hissettim. ama çok korktuğum için işlem bitip ayaga kalkınca bayıldım. bu seferde sadece 1 hafta ilişki yasak dedi. 3 ay sonra yine ilişki sırasında kanamam olduğu için doktora gittim. çok az ve kısmi bir iyileşme var dedi doktorum. tekrar dondurma yapıldı. yine korkudan bayıldım. sadece 1 hafta ilişki yasağı verdi. bayram öncesi başka bir doktora gittim. yaram iyileşmemiş. tekrar smeer aldılar. yine temiz çıktı. doktorum eskişehir de tıp fakültesinin başkanı üniversite de kolkospokiyle bakılmasını istedi. çok tedirginim. korkudan ölüyorum. hala neden iyileşmedi? acaba ilişki yasakları çok kısa süreler ondan mı? forumda hemen hemen herkese 1 ay denilmiş. benim için dua edin nolur kolkoskopi de kötü bişey çıkmasın. bu sayfaya kadar okuduğum 2 arkadaşımızda kanser şüphesi olmuş. tekrar yazmamışlar. inşallah onlarda hayırlı sonuç almışlardır. ilginize ve desdeğinize şimdiden teşekkür ederim.

merhaba, bugün ilk defa üye oldum. bir yıl önce ilişki sonrası kanamam olduğu için doktora gittim. oldukça büyük bir yaram olduğunu ve yakılması gerektiğini söyledi doktorum. önce smeer testi yapıldı. temiz çıkınca yakıldı.(uzatmamak için anlatmıyorum nasıl korktuğumu- kaç gün ağlayıp sızladığımı!.) fitil verdi. 2 hafta ilişki yok dedi. yakılmasından ertesi gün regl oldum. fitilleri kullanamadım.regl bitince kullandım. 4 ay sonra kontrole gittim. tamamen iyileşme olmamış. bu sefer de dondurma işlemi yapıldı. yakmaya göre daha az acı ağrı hissettim. ama çok korktuğum için işlem bitip ayaga kalkınca bayıldım. bu seferde sadece 1 hafta ilişki yasak dedi. 3 ay sonra yine ilişki sırasında kanamam olduğu için doktora gittim. çok az ve kısmi bir iyileşme var dedi doktorum. tekrar dondurma yapıldı. yine korkudan bayıldım. sadece 1 hafta ilişki yasağı verdi. bayram öncesi başka bir doktora gittim. yaram iyileşmemiş. tekrar smeer aldılar. yine temiz çıktı. doktorum eskişehir de tıp fakültesinin başkanı üniversite de kolkospokiyle bakılmasını istedi. çok tedirginim. korkudan ölüyorum. hala neden iyileşmedi? acaba ilişki yasakları çok kısa süreler ondan mı? forumda hemen hemen herkese 1 ay denilmiş. benim için dua edin nolur kolkoskopi de kötü bişey çıkmasın. bu sayfaya kadar okuduğum 2 arkadaşımızda kanser şüphesi olmuş. tekrar yazmamışlar. inşallah onlarda hayırlı sonuç almışlardır. ilginize ve desdeğinize şimdiden teşekkür ederim.

çok geçmiş olsun. hemen kanser yapmaz merak etme canım. önce başka hücre değişiklikleri olur. kansere kadar çok uzun zaman var. sen zaten smir testi yaptırmışsın temiz çıkmış. kötü birşey olduğunu sanmam.

bizi haberdar et mutlaka

Back
X