• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı yaraları, tedavi ve tercübesi olanların paylaşım alanı..

merhaba ben daha 6 aylık evliyim.anne olmaya karar verdiğim için doktora gittim.doktor ordan biiopsi yaptı.sonuçda tekrarlayın dediği için ilaç verdi fitil falan şimdi tekrar gidicem tekrar biopsi yapıcak ve ardından dondurma çok korkuyorummsenağlamasenağlama

alıntı: "merhaba ben daha 6 aylık evliyim.anne olmaya karar verdiğim için doktora gittim.doktor ordan biiopsi yaptı.sonuçda tekrarlayın dediği için ilaç verdi fitil falan şimdi tekrar gidicem tekrar biopsi yapıcak ve ardından dondurma çok korkuyorumm"

merhaba, ben de dün doktorumla görüştüm. smeer testi alınmıştı. sonucun temiz olduğunu ama yine de kolkospi yapılmasını istedi. tahminim biyopsi de alınır. ama ben korkumu yendim. şimdilik en azından (30 Ocak da yapılacak). sende de biyopsi alınacakmış. smeer testinden bahsetmemişsin. smeer daha önce alınıyor. sonucu iyi ise biyopsiden korkma diyeceğim, ama ben yaşamadım henüz. çok ağrılı bi işlem değildir umarım. ya da sen smeer den mi bahsediyorsun biyopsi diye?? dondurma işleminden de korkma. keşke korktuğumuz herşey dondurma işlemi gibi geçse. çünkü sadece kasıklarda regl ağrısı gibi bir ağrı hissedersin o kadar. ben 2 kez yaptırdım. çok kasma kendini. sonra bayılırsın. ben çok korkup kendimi kastığım için iki seferinde de bayıldım. Ama o benim korkaklığımdan. Hiç korkacak bişey yok inan. Böyle şeyleri yaşamak çok üzücü oluyor eşler için; hele de yeni evlilik dönemlerinde. Hemen panik ve korku sarıyor. Oysa bunları hepimiz yaşıyoruz. Üzülme ve cesaretli ol. (İnanamıyorum bunları ben mi söylüyorum !!??!)

Son düzenleme:
Rahim ağzı yaraları yorumlarımız silinmiş galiba ve konu kilitlenmiş ben bişey anlamadım bu işten..Madem baştan kilitlenseydi tüm yazdıklarımız boşa mı gitti??Başka yere mi taşındı?

Neyse arkadaşlar yaktıranlar ve yaktıracaklar bu başlıktan faydalanalım olmazsa.
Kısa bir özet geçecek olursam:
28 Kasım 2007 salı günü yaktırdım.Bol sarı akıntı oluyor.Ben önce çok rahatsızdım bu bir ay devam eder mi?diyordum.Geçen hafta koyulaşmaya başladı akıntı hatta 2 gün hafif kanlı geldi.Veeeee dün ve bugün akıntım yok denecek kadar azaldı..İnşallah geçiyordur.

Gelelim yaktıracakların aklına takılabilecek esas soruya acı var mı??
Arkadaşlar ben nerdeyse korkudan hastaneden kaçmayı düşünüyordum.Hatta masaya yatınca titriyordum.Ama doktor başlayınca cıs cıss diye hafiften bir ses:)) Ve birazcık duman oluyor.Acı hissedince doktor söylememi duracağını söyledi.Sadece bi kez iğne batar gibi bi şey hissettim onun dışında iyi geçti.Çok korkutuyorlar bizi bu konularda galiba.
Hemen 10dk kadar sürdü.Ama benim yarama fazla değil yakmasakta olur ben yakılsın demem dedi.Ben çok istemiştim çok ağrı veriyor diye.İnşallah geçer de kurtulurum.

Dip Not;İlk başlarda o kadar akıntı olunca keşke dondursaydım diye düşünmüştüm ama sonradan bir arkadaş dondurunca da o akıntıların olduğunu söyledi.O nedenle rahatladım.Bakalım sonuçlar ne olacak yine yazarım ;)

Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin

Rahim ağzı yaraları yorumlarımız silinmiş galiba ve konu kilitlenmiş ben bişey anlamadım bu işten..Madem baştan kilitlenseydi tüm yazdıklarımız boşa mı gitti??Başka yere mi taşındı?

Neyse arkadaşlar yaktıranlar ve yaktıracaklar bu başlıktan faydalanalım olmazsa.
Kısa bir özet geçecek olursam:
28 Kasım 2007 salı günü yaktırdım.Bol sarı akıntı oluyor.Ben önce çok rahatsızdım bu bir ay devam eder mi?diyordum.Geçen hafta koyulaşmaya başladı akıntı hatta 2 gün hafif kanlı geldi.Veeeee dün ve bugün akıntım yok denecek kadar azaldı..İnşallah geçiyordur.

Gelelim yaktıracakların aklına takılabilecek esas soruya acı var mı??
Arkadaşlar ben nerdeyse korkudan hastaneden kaçmayı düşünüyordum.Hatta masaya yatınca titriyordum.Ama doktor başlayınca cıs cıss diye hafiften bir ses:)) Ve birazcık duman oluyor.Acı hissedince doktor söylememi duracağını söyledi.Sadece bi kez iğne batar gibi bi şey hissettim onun dışında iyi geçti.Çok korkutuyorlar bizi bu konularda galiba.
Hemen 10dk kadar sürdü.Ama benim yarama fazla değil yakmasakta olur ben yakılsın demem dedi.Ben çok istemiştim çok ağrı veriyor diye.İnşallah geçer de kurtulurum.

Dip Not;İlk başlarda o kadar akıntı olunca keşke dondursaydım diye düşünmüştüm ama sonradan bir arkadaş dondurunca da o akıntıların olduğunu söyledi.O nedenle rahatladım.Bakalım sonuçlar ne olacak yine yazarım ;)

merhaba bende de yara vardı.. geçtiğimiz yazdı.. normal kontrol için gittiğimde öğrenmiştim.. yarayı donduracaklarını söylediler.. masada baya ağrı çektim.. yaram büyükmüş belki de ondan o kadar ağrıdı bilmiyorum.. birde o içeri taktıkları demiri çevirdikçe rahmimi söküyolar sandım.. sanırım her noktayı tedavi uygulayabilmek için iyice ittirip durdu.. bu yüzden ağrım oldu diye düşünüyorum.. dondurma işlemini yaptıkları aparat kenarlara ulaşamadığı için kenarlarıda yaktılar.. dediğiniz gibi duman ve yanık kokusu geliyordu.. 10 gün sonra kontrole gelmemi söyledi.. bu on gün içinde afedersiniz, idrar yapıyormuşcasına akıntı geldi şeffaf şeffaf.. ped koymak yasak olduğu için durmadan çamaşır değiştirdiğimi hatta endişelenip doktoru aradığımı iyi hatırlıyorum..10 gün sonra gittiğimde iyileştiğini söyledi.. ben de bu şekilde yaşadım arkadaşlar..a.s.

arkadaşlar ben dondurma işlemi yaptırdım.oan çok aşırı acı olmadı ama sonradan çok ağrım oldu.ama o akıntı dondurulsa dahi oluyor

arkadaslar korkmanıza gerek yok. sağlıkçı olduğum halde kendim doktora gitmekten hiç haz etmem.ne kadar antibiyotik kullansamda enfeksiyondan kurtulamadım. ve bunun sonucunda yara oluşmuş. doktorum gerek olmadığını ama istersem yaptırabileceğimi bu şekilde enfeksiyondan kurtulacağımı söyledi. çok korkarak gittim. ama ne acı ne ağrı hissettim. sadece onun verdiği psikolojik korku okadar . ve olalı 7 ay geçti enfeksiyondan eser kalmadı. bence hiç korkmayın çektiğiniz acıya ağrıya değmez. :1no2:

ya arkadaşlar şu dondurma işlemini nerede yaptırdınız özeldemi ? yoksa devlette mi ... özelde ne kadar ücret gölcükte 200 diyorlar..gölcüklü olupta bu işelmi yaptıran var mı? varsa bilgi versin şimdiden saolunnn

Eğer içimizde yara olursa ilişki sırasında ağrı olur,eğer mantar ise kaşıntı ve yanma olur,yada orada uçuk çıkmış ise beyaz bir baloncuk olur .ne olursa olsun yılda en az bir kez bütün bayanlar jinekolak a gitmeli.

Ben dondurma işleminden geçtim,doktor içerideki yarayı soğuk hava üfleyen birşeyle dondurmuştu daha sonra uzun bir süre oradan sıvı geldiği için ped kullanmak zorundasınız ve ilişkiye girmek yok(bir ay falan olabilir)krem ve fitil de kullanıyorsunuz. bu kadar. bu sizi ne kadar rahatsız eder bilmem ama ben bu jinekolojik hastalıklarda çok hassasım ilaç kullanmaktan nefret etsemde en küçük birşeyde hemen doktora giderim.

Ben jinekolojik muanelerde devlet hastanelerini tavsiye etmem ilgilenmiyorlar hep özele giderim. ''Adana da Hasan İpek''Başka tavsiye edebileceğim bildiğim bir yer yok.Benim bu doktorum kişinin ekonomik durumuna göre para alıyor ilk muanede para almadı ,birinci dondurmada 70,ikici dondurmada 50 almıştı o zamanlar ekonomik durumumuz iyi değildi.

merhabalar bayramdan önce doktora gittiğimde rahim ağzında yara var dedi smear aldı.sonuç tekrarlansın dedi.doktor bana bir fitil, bir tane iki kapsüllü,bir tanede 14 kapsüllük ilaç verdi.bitince gel dedi.araya bayram girdi memlekete gittik dedimki hastalandıkdan sonra giderim.ama tam 6 gün geciktim acaba hamile olabilirmiyim.öyle karmaşık hissediyorumki.10 gün geçerse öyle test yaptırcam.sizce ihtimal varmı?:çok üzgünüm:

dondurma işlemimi özel hastanede yaptırdım.toplam smear dondurma muayne ücrati 200 e mal oldu.bu işlemi devlet hastaneleri yapmıyor bildiğim kadarıyla.

arkadaşlar ben bır hafta once ilişki esnasında yanmam olduğunu hıssettım ve forumda bunları okumuştum yaradır dıe çok korktum ve ozel hastneye gıttım ılk defa o doğum koltuğuna uzandım yenı evliim:(:( tır tır tıtrıodum korkudan ama hıç acımadı kızlar ve ılışkıde yanma sadce yardan kaynanklanmıo benmkı antıbıyotık kullandığım ıcın mantar yapmış o yuzden yanı benm gıbı sakın korkmayınn hepınıze sağlıklı bır yaşam dılerımm umarım bende iileşirim

arkadaşlar benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir bende gecenin bir yarısı sancıyla uyandım tuvalete gittiğimde resmen kan gelmişti idrar yolu enfeksiyonu zannettim ve dahiliye doktoruna gittim tam 2,5 ay içerisinde 28 adet iğne ve 4 kutu antibiyotik kullandırdılar sonra bana oradaki hemşireler (allah onlardan razı olsun) geçmeyen bir enfeksiyonun var üroloji bölümüne gitmen gerekiyo dediler bende üroloji bölümüne gittim oda beni resmen lafla dövdü sonrada kadın doğuma gitmem gerektiğini söyle kadın doğuma gittiğimde rahi ağzında yara olduğunu öncelikle ilaçla tedavi yöntemini denememiz gerektiğini söyledi tabi yara büyük olduğu için ilaç merhem olmadı ve 2 ay önce yaktırdım hiç korkum yoktu gittim oturdum doktorum bile hayret etti yaktırdım ve çıktım çok rahatmış ben biraz daha kalabilirmiyim diyede dalga geçtim hatta :) operasyondan sonra akıntım oldu ama kan gelmedi ve şeffaf bir akıntıydı şuanda herşey normal bu arada arkadaşlar idrar tahlili verirken dikkat etmemiz gerekn şeyleride üroloji doktorundan öğrendim onuda bilgileriniz sunmak isterim idrar tahlilinde öncelikle yıkanıyor ve daha sonra kuruluğundan eminseniz orta idrarınızı veriyorsunuz eğer kuruluğunuzdan emin değilseniz rahim ağzını bir kağıt ya da peçete yardımıyla kapatıyormussunuz ki suyla idrar karışmasın diye herkese geçmiş olsun

Merhaba;ben 4 yıllık evli bir bayanım.yaşım 25. 3 yıl eşimle cinsel ilişkiye giremedik,vajinusmustum.Bizdeki çocuk sevgisi ve eşimin bana göstermiş olduğu hoşgörü sayesinde 1 yıl önce bu hastalığı yendim.Fakat 11 aydan beri bebek düşündüğümüz halde bir türlü olmadı.benim adetlerim genelde yaklaşık 5 6 aydan beri 14. günde pembe 15. günde kırmızıya döner.fakat en son adet dönemimde böyle olmadı,hatta hamilemiyim acaba diye de umutlandım,değildim.Bu arada benim 5 6 aydan beri adetlerim hem 7 8 hatta 9 gün sürüyor ve de ilk günler 2 3 4üncü günler parça şeklinde geliyordu.Aralığın 15 inde olmam gereken adetimi 19unda oldum.bu defa yoğun ve parçalı değil tam tersi azar ve hiç parça gelmedi diyebilirim .Bugün adetimin 1. günüden itibaren 17. günüm ve arada hala hafif kanamalarım oluyor sürekli değil ama genellikle ilişki sonrası yada ilşiki dışında hafif pembemsi kıvamlı.Kafam çok karışık,aklıma hep kötü şeyler geliyor. ne yapmam gerekiyor lütfen bu konuda bana acil cevap verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.fisfisfis

Arkadaşlar aynı soruyu yeni bir başlık açarak da sordum ama bir de burada sorayım istedim, çünkü biraz acil. Eskişehir'de rahim ağzı yarası konusunda bana bir doktor tavsiye edebilir misiniz?

Merhaba;ben 4 yıllık evli bir bayanım.yaşım 25. 3 yıl eşimle cinsel ilişkiye giremedik,vajinusmustum.Bizdeki çocuk sevgisi ve eşimin bana göstermiş olduğu hoşgörü sayesinde 1 yıl önce bu hastalığı yendim.Fakat 11 aydan beri bebek düşündüğümüz halde bir türlü olmadı.benim adetlerim genelde yaklaşık 5 6 aydan beri 14. günde pembe 15. günde kırmızıya döner.fakat en son adet dönemimde böyle olmadı,hatta hamilemiyim acaba diye de umutlandım,değildim.Bu arada benim 5 6 aydan beri adetlerim hem 7 8 hatta 9 gün sürüyor ve de ilk günler 2 3 4üncü günler parça şeklinde geliyordu.Aralığın 15 inde olmam gereken adetimi 19unda oldum.bu defa yoğun ve parçalı değil tam tersi azar ve hiç parça gelmedi diyebilirim .Bugün adetimin 1. günüden itibaren 17. günüm ve arada hala hafif kanamalarım oluyor sürekli değil ama genellikle ilişki sonrası yada ilşiki dışında hafif pembemsi kıvamlı.Kafam çok karışık,aklıma hep kötü şeyler geliyor. ne yapmam gerekiyor lütfen bu konuda bana acil cevap verebilirseniz çok sevinirim.Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.fisfisfis

güzelim bence doktora git..korkacak birşey yok muane ol için rahatlar en azından....

Back
X