Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Chnb sağol canım size de geçmiş olsun ardanın dişleriide benim cadılarınki gibi zor çıkacak galiba
Eşime aldırıyım eczaneden belki faydasını görürüz saol önerin için
Bende kaç gündür kafa ağrısı var geçmiyor bir türlü yorgunluktan ve uykusuzluktan herhalde salak gibiyim bütün gün
Allah hepimize sağlık versin ki kuzulara bakabilelim

Şükürler olsun buraya transfer oldum herkesin yolu buraya düşsün inşallah...

Bebeğimin 18.günü bitti bugun,3kıloda oldu şükürler olsun..ben sütümü sağarak veriyorum emmiyo kızımhastane tipi pompa kiraladım medela markası 4 5saatte bi sağıyorum 250 260cc sütüm geliyor sizce idare etcek bı rakammı?emmıcek bılıyorum bu kadar az zamanda pes ettim..sağarak azalırmı sütüm bayanlar??

Bide METAL 41in önerisiyle chicco göğüs ucu koruyucu aldım takıyorum ya bebiş ememiyor ya ben beceremedim gelmıyo süt ucuda tam oturmuyor ondanmı?nasıl kullanılıyor bilgi verirmisiniz

İlk dk dan çok oldum ama

Geçmiş olsun canım keşke azıcık dinlenebilsen...

Canım meme ucun mu yok niye almıyor şu an cadı? Bir arkadaş şırınganın ucunu kesmiş tersine geçirmiş içini. Öyle çıkarmış ucu... Tavsiye ediyordu...

Hoşgeldin simay kızın güzel annesi.
Maşallah BarekAllah süt miktarın güzel canım. Zaten hepsini tüketmemiyordur şimdi. 4-5 saat biraz uzun geldi bana. En fazla 3 saatte bi sağmak gerekli demişlerdi bana. Ben 1 yaşında diyete başlayana kadar sütüm yetti. Gerçi oğlum büyüdüğü için sağlıklı sağında yapmana izin vermemişti. Çekiştirşyordu yanıma gelip.

Canım hiç mi emmiyor. Memesiyi mi reddediyor yoksa süt ü gelmiyor diyorsun.
Göğsün çok dulu oluncada bazen bebekler kapamıyor olabilir.
Hangi marka biboron kullanıyorsun. Ona yakın bi göğüs ucu mu denesen.
Biraz masraflı olacak ama farklı göğüs uçlarını denesen. Mesela biz avet de kullanıyorum. Bide hastanede vermişlerdi markası yazmıyor onun ucu daha küçük.

Mılky canım fazla ıstarcı oldum belki fakat gerçektende sağmak ileride yaşam kaliteni çok etkileyecek. Hastane bebek hemşiresinden yardım istesen. Her ikisini de denemiş biri olarak daha çok küçük anne menesine dönebilirsiniz diye söylüyorum.

Allah yar ve yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Metal 41

Abla göğüs ucu sorunum tek tarafta var oda sağdıkça çıktı,sorun ne memede ne sütte..sorun simayda..kesinlikle emmiyo çıldırmış gibi aglıyo meme verince,emme hareketını bı ıkı kez yapıyo baktı bıberon gıbı değil basıyo çıglıgı,aç kalmasın dıye mecbur verıyorum bıberonu...

Avent yenıdoğan setı var bide dr browns,anne meme akışlıymış güya,o meme ucu koruyucular bana mantıklı gelmedı ucu oturmuyor yada ben mi beceremedim

Hastanedeki hemşire 6saatte sağ demişti,hastane tipi pompa kullanıyorumda normal elektrıklıden farkı ne acaba?emzırmek kesınlıkle kolaydır bıberonu pompa malzemelerını steril edip süt sağmaktan helak oldum yaa

cnm maşallah sütün çok çok iyi, sağmayı kesinlikle bırakma, 3 saatte bir sağ 4-5 saat uzun bir süre, sütün azalabilir
benim cadı kızım da biberon verdikten sonra göğsümü almamak konusunda ısrarlı, yatarak emziriyorum zorla o da
ama sen ne olur pes etme,emzirmek gibisi yok, bırak cxadı biraz aç kalsın
benimki uykuda emiyor, sen de öyle dene bakalım

kızlar merhaba uzun zamandır takip edemıyor hic vaktim olmuyor benım yaramazlar hıc durmuyo gece gündüz uykumuz hic yok bugunde ardayı dr götürdük burnu akıyodu grıp olmus ama dr canımı sıktı bıraz gelısımı yasıtlarına göre en alt seviyede dedı minyon dedı 7800 kilosu 68cm boyu üzüldüm biraz ya fakultede kontrollerı var 1ay sonra bakalım onlar nedicek ıns yasıtlarını yakalarlar biran önce

Sofika uzun zamandır yazmiyor ınşallah kızları iyilerdir

canlar eksik olmayın merak etmişsiniz kızlarım ne yazık ki meryemin kızlar gibi sürekli hastaydı,inanın anlatacak mecalim bile kalmadı ama kısaca son durum İnci´de ileri düzey bagışıklık yetersizligi Filiz´de de geniz eti sorunu çıktı.En azından bu kadar sık hastalanma sebeplerini bulmuş olduk.Bundan sonra İnci için daha h,jyenik tutmak zorundayım temasta oldugu herşeyi ve bu o kadar yorucu ve yıpratıcı ki anlatamam.Zaten dikkatli davrandım cocuklarımın bakımında,bundan daha titiz olmayı nasıl becerecem bilmem Düşünün doktor nasıl suyla banyo yaptırıyorsun diye sordu,şaşkın şaşkın musluk suyu dedim,şofbenle mi ısıtıyorsunuz dedi,evet dedi eşim,yıkarken agzına burnuna musluk suyu kaçırmayın dedi İncim çok hareketli maşallah,emekliyor,sıralıyor...mama sandalyesinden kendi çabasıyla nerdeyse çıkabiliyor e tabii tam da bu cagda bir bebegin bastıgı elledigi herseyi temiz tutmak çok zor,gözüm hep onda nereye elledi nereye bastı ... bütün oyuncakları elden geçirdik ve bulaşık yada çamaşır makinesinde yıkanamayacak durumda olan bütün oyuncakları attık,tabii attıklarımızın çogu Filizin oyuncakları ara ara soruyor neoldu benim oyuncaklarıma diye,geciştiriyoruz.Size de fikir olsun kızlar,arada bir bulaşık makinesine tıkın butun oyuncakları yıkayın gitsin,daha once akıl edememiştim ben.Dişler de tam hız bir bir çıkıyor,haliyle her an her şeyi agzına götürme derdine İncim.Son hastalık nöbetinde İnci ve Filizi ayrı tutalım rahat bakım olsun dedik ve annem filizi de alıp ablama gitti bir hafta kaldılar.telefonda da bana diyor filizim anne sana sürpriz hazılıyorum diye,eve geldi aaa sürpriz çok büyükmüş meger kızım kakasını çişini wc ye yapmayı ögrenmiş.Hiç zorlanmamışlar,ilk seferden her şey tıkır tıkır gelişti dedi annem annemin hakkını nasıl öderim,Allah razı olsun anacıgımdan onca zamandır hepimizin kahrını çekiyor kadın ne yorgunum dedi ne yeter dedi,hep üstüne titredi kızlarımın,şimdi memlekete gidince kolum kanadım kırık gibi kaldım Allah başımızdan eksik etmesin.

canım mutlaka bol su ver,oyle cc sayarak degil,kana kana bol bol sık sık.Hic ihmale gelmez su sanılandan cok daha onemli bebeler için,dogdukları günden itibaren bile verilmesi gerek bana sorsan,kızlaırmın ikisine de ilk günden hep verdim ben.

canım ben de ugrayamıyordum ne zamandır,tesaduf senle aynı gun ugramışız,gerçi bugun hem chnb hem hidenishkoyla konuştum,bir bakayım dedim ne gelişmeler var.Oglanın minyon olmasını takma,sakın takma,en büyük sorununuz bu olsun canım,onlar o kadar minyon dogdular ki şu anki hallerine sadece maşallah diyorum çok şükür Allah´ım korusun yavrularımızın hepsini de inşallah!amin!

Sofikacım telde benim derdime düştük senin kızlardan konuşamadık ( en azından teşhis konulmuş , büyüdükçe bağışıklığı artacaktır incinin, Allah ikisine de şifa versin :)) annen ne kadar yardımcı sana ne güzel, benim annem de geliyor ama hep didişiyoruz :)) benim her söylediğime alınıyor gitmek için bahaneler üretiyor ))

Bu arada benim cadı gündüz emmeyi tamamen bıraktı , almıyor memeyi bende Sağıp veriyorum günde iki kez 100+100 gece de 3 kez emıyor 200 cc de öyle alsa, 400 cc anne sütü alıyor , sabah 120 cc de mama iciyor 1 öğün 11 de meyve 1 öğün saat 15-16 gibi yoğurt ya da sebze

Slm kizlar nasılsınız biz iyiyiz şükür sizin kuzular nasıl
Ah sofika seni çok iyi anlıyorum çok zor hasta çocuklarla uğraşmak en azından sebebini biliyorsunuz şimdi daha da dikkat etmen gerek Rabbim güç kuvvet versin
Benimde telefonum kapandı evde de internet yok ne zamandır giremedim şimdi teyzeme geldim ordan yazıyorum
Kuzulara iyi bakın Rabbim hepimize güç kuvvet versin kuzularada sağlık versin inşallah

Birgun bu sayfaya sikayet eder gibi msj yazacagmi soyleselr inanmazdm evet benm mucize bebegmde sukurlr olsn cektigm butun sikintilrdn sonra dunyaya geldi dogm yaptiktn sonra kocaman bir ohhhhh cekerm diyodm olmadi skintilr bitmiyo dogmdn sonra daha buyuk bir skinti yasiyorm yirtigm ins kendiligndn duzelr
Neyse yinede sukurlr olsn bebegm aglamadgnda yuzun ed bakarkn birkez daha sukrediyr ve seni cok bekledk diyorm artk burada guzelliklrde sikaytlrde yazilackki tecrubeli annelrdn bilgi alinsn
Bebegm dun cok agladi annemlern yanandaym canm annem dogm yapana kadar skintmi cektoi simdi bide bebegme bakiyr cok aglaynca annemr devrediyorm ykllarn tecrubesi iste o susturuyo sonra alahm eve gidince nspacm bu bebegi nasil susturacm diyorm gaz sancimz cok gundzleri cok uyuyodu artk uyumuyo sk sk uyaniyo tecrubelerinze ihtiyacm var

Nasil hesap ediyosunz ne kadar emdigni ben cc den anlamadm her aciktikc a emziriyorm dun cok aglaynca doktora gittik bir rahtszligi cikmadi cok sukur ben doymuyo diye mama veriyodm kilosna bakalm iyiyse mama verme dedi cok sukur kilo alms 3500 olms boyuda 54 santm olms mamaya gerek kalmadida cok aglaynca veriyorm iste

Efulim ben ettim sen etme, cok güzel sütüm ve sık emen bir kızım vardı ama ben yetmiyor doymuyor diye az az mamaya başladım şimdi beni emmiyor ( sık emzirdigin sürece sütun olmaması mümkün değil , bol su iç ve arada her fırsatta dinlen madem annen yanında , baslarda göğüslerin dolu dolu olacak , bir süre sonra sertlesmeyecek, bu noktada sakın sutum azaldı diye düşünme , emzirme sıklığına göre göğüsler kendini ne kadar süt vereceğine programliyor ve bebiş emdikce süt iniyor

Hidennisko canm zaten mama cok vermiyorm gece vermstm oda birkackezzaten hic sevmiyo mamayi mama ictigi zaman mutlaka kusuyo simdilk iyi ins azalmz

Kizlr ya ben bebegmn derdini anlamiyorm emiyo yatagna koyuyorm 1 dk sonra agliyo uyumuyo biturlu dun gazi coktu bugun yok gibi ama biturlu uyutamiyorm annemlr ilgilwniyo kendmi cok yorgn bitkn hissediyorm ben bu bebegi cok istedm simdi neden bakamiyorm canm cok skkin evime donunce asil bakacm bu kiza

Gunaydn kizlr zor bir gece daha atlattik yardiminiza ihtiyacm var dunden beri bebegm hic iyi degl gaz sancismi idraryolu enfeksiyonumu ayirt edemiyorm dun dojtora gittk bisey cikmadi idrar tahlili istedi dundn beri cis bekliyorz idrar torbasnada yaptiramadk kiz cocugnda zor oluyo dundn beri uyuyack sancilaniyo kizariyo morariyo resmen ciglik atiyo sanci gelince kakasni yapabiliyo ama yapmadn once boyle oluyo gaz mi acaba idrar yolu enfeksiyonu nasil anlasilir idrarini almaya calisacz bakalm ins alirz canm cok skiliyo bazen bakamicm gibi geliyo gaz icin daha iyi bir onerisi olan var mi metsil kullaniyorm ise yaramiyo galiba daha iyi bir damla bilen var mi

buraya yazmak kısmet oldu rabbime çok şükür..uzun zamn oldu kızım neredeyse 3 aylık olacak..az çok bi düzen oturttuk artık..yalnız cimcimeme dediğim dedik bi bebek.istediği zamn emip istediği zamn uyuyor.aç yada uykusu varsa yandık ki ne yandık...bunun dışında çok ağlayan bi bebek değil..işte ev şi ,yemk,2 çocuk yuvarlanıp gidiyoz.. ...inşallah artık daha çok girebilirim nete..

canım ben boyle sıkıntıla yasamadım o yuzden pek bı bılgım yok,nıye dunden berı cısını beklıyorsunuz yapamaıyormu?
ben ılk dogum yaptıgımda aynı senın nasıl bakıcam ben buna demıstım ılk gunler tek basına altını bıle alamıyordum bılmedıgımden degıl yegenlerımın cok alırdım ama kendı evladımı elım ayagım dolunanıyordu bırbırıne zamanla alıstım bırde basa gelınce mecbur ogrenıyorsun herseyı sende zamanla alısırsın

Efulim önce bakamıyorum düşüncesinden kurtul, sen bu bebeği nasıl sabırla bekledin ve onun için en iyisini her zaman yaparsın

Efulim idrar yolu enfeksiyonu en iyi tahlille anlaşılır , ama bir yöntemde altı acikken cis yapmasını bekle, yaparken ağlar öyleyse
Birde alt temizliğine cok dikkat et, kız bebeklerde kakanin vajinaya kaçması enfeksiyona neden olur, üstten alta popoya doğru sileceksin ve bazen dudaklarının arasına giriyor nazikce sil ya da yıka

Gaz ise bir kaç tavsiyem var
Wind salbe diye bir merhm var
Eczanelerde satılıyor , tamamen bitkisel, onu alıp ozel bir masajla uygula, kesinlikle iyi geliyor, masaj yapmaktan korkma
Birde sab simplex damla var günde 4 kez 10 ar damla toplamda 40 damla veriyorsun , düzenli olması cok önemli
Cok gecmis olsun cnm

Kolay gelsin cnm. İki cocuk zordur bilirim :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…