Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar ya badeyi saat 8 de ya arabada ya hamakta uyutuyoruz, yerine alıyoruz sonra .. 15 dakika sonra uyanıyor 2 saate yakın uyumuyor.. Zar zor uyutuyoruz 10 dakika sonra ağlamaya başlıyor , uyutuyoruz gene uyanıyor .. Şaka gibi , şuan size yazarken gene uyandı ağlıyor babası çıktı, daha 10 dakika önce uyumuştu... Böyle ağlıyor uyuyor uyanıyor, bir türlü dalamıyor...gecede huzursuz 3-4 gibi tamamen uyanıyor??
Neden olabilir ?? Biraz sesi kısık ve burnu tıkalı..ama gündüz keyfi iştahı iyi

Kıyamam ya.
Ya dişler den ya da yerininyadırgıyor.
Hasan Basri doğduğundan beri gece uykusuna çok geç geçiyor. 21:00 uykusu geliyor uyutayım 30 dak uyanıyor birdah1 buluyor uyuması o yüzde 11 önce emzirmiyorum ozaman uyuyor. 3 kadar mıkır mıkır sık uyanıyor. Sonra 6 ya kadar uyuyor sonra gene uyanıyor. Bir türlü bizde de bi düzen oluşmadı daha doğrusu sağlıklı ve doğru bir düzen.
bizde memede uyuyoruz başka şekilde uyumuyor.

Popuşlara vurmak lazım 😊

Birde bade gece vücudunu sağa sola çevirmiyor , belli sırtı ağrıyor ama sadece kafayı çeviriyor dönme hareketi yapıp bırakıyor , ben tutup çeviriyorum cadıyı .. Şimdi yapmamaya başladım zora gelsin azıcık öğrensin , bu sefer ağlıyor uyanıyor 😔😔

Şimdi yatakta fır dönüyor olması gerekmez mi??

:26:
Dis çıkartıyorsa ondan uyuyamiyirdur yada bizimki gibi yattig yer rahat değildir,koca bebek oldu oğlum hala sepette yatıyor sığmıyor artık geceleri mzmizlaniyor,uyuyan bebek pek fazla dönmez zaten uyanikken doner bizimki direk ayag kalkıyor

Dişten de olabilir... Bizim de uyumayı sevmiyor...

Kızlar ya ne güzel her yere yetişebiliyorsunuz. Bende geldim artık. Kk yı o kadar çok unutmuşum ki baya aradım bu sayfayı.
Sizlere 2 sorum var.
1.si kızım klimalı odada sorun olur mu?
2.si evimizde olmadığımız için koltukta yatıyoruz vücut gelişimi için olumsuz mu?

Hepinizi öptüm)

Hidennisko canm ayni durumdayz yasca arada fark var ama benm kizimda ayni ne gundz uykusu duzenli ne gece gunduz 1 saat uyur anck uyanir oncedn gece ikikz uyanirdi 6 dn sonra uyumzdi simdi bir haftadr gece uykumz yok burnu tikaniyr bide galiba artk doymuyor bitek gece emdigi icin sutum azaldi 5 dk emince uyuya kaliyo 12 1 3 4 5bucukta uyaniyo tekrar uyumuyo napacm sasirdmdaha 4 aylik disleri cikmasada sertlesti galiba dis kasiyici ise yaramiki acaba emmeyide birakack gundz emmiyo gecede az emiyo benim saglik durumumda kotu artk emsn diye zorlayamiyorm dogumdn beri biturlu duzelemedm iki haftaya kadar duzelmzsem ameliyt olacm kizimla ilgilenemiyorm hep uyutmaya calisiyorm bu aralr cok huzursz agliyo uykuya dalamiyo neden acaba fikrinize ihtiyacm var

Hasan Basri de çok sık dönmüyor. Eğer sıcak geldiyse veya gazı varsa dönüyor.

Hasan Basri'de küçük geliyordu bir ay önceden başladım aramaya abisiyle aynı odayı paylaşacağı için büyüyen Belkide istemiyordum diğer tüm modellerinde korkulukları ayağa kalkınca benini az geçiyordu. Bu abisi gibi değil hareketliydi. Belli park yatağında kullanmadım diğer evdeydi. Sonra yine babytech beyaz kelebekler serisinden. 70*130 modelini aldık.
Fakat hala sepet odada duruyordu. Bir gün gündüz bi baktım dizlerinin üdtünde şdü düşecek kaldırdım hemen sepeti. Dedim bu burda durursa ben bunu buraya yine yatırırım Allah korusun düşer. Şimdi hem hareketleri değişti hemde üç gün içinde tutunup kalkmayı öğrendi. Ya kuzumu biz küçük yerde yatıracak hareketlerinin gelişmesini engellemişiz.

Peki alistimi yeni yatagna daha dogrusu yatagni yadirgarmiydi?bizimki başka bı yerde kalırken yatag yadirgiyor nasil alışdan bilmiyorum birde sallayarak uyutuyorum yeni yatağında saklamadan nasil uyutsam bilmiyorum,biz geç kaldık simdi bekle dur bizimki icinde tehlikeli besig yatagma sıfırlarladim yanlara yastık koydum yine icim rahat degil bı kac kez besig saha kaldirrken gördüm

Çok kolay alıştı hiç sorun olmadı daha doğrusu. İçinde yarı visko yatak var çok rahat etti. Biraz alçak aşmak zor olur diye eşim altına 10 cm sünger kestirdi onu koyduk şimdi onu kaldırırım biraz daha hareketlenirse. Ayrıca bu yatak sallanıyor da. Biz kullanmıyoruz. İçinde yatağı yan korumaları (iki takım çünkü daha yüksekseğede koyabiliyorsunuz bizim için değilde daha küçük bebekler için) çibimliği yorganı yastığı var. Gerçi yorganı örtü niyetine kullanıyorum içinde adi silikon var.
Ben çok beğendim eğer ille takım alacağım demesen bi bak derim. En uygun ve kullanılışı bu geldi bana.

Canım biz siparişi verdik gelmesini bekliyoruz,esım gecen sene daha ben doğurmadan beğendi bu takımı vazgeciremedim bize dolapda lazım olunca takım en iyisi en cok beğendiğim dolabı buyuk 4 kapılın kullanışlı bişeye benziyor yatag hantal gibi dürüyor kocaman büyüyen beşik ve sallanmıyor,sizin yatag netten baktım cok guzel dürüyor en basından alınabilirmiş sepetede gerek kalmazdı güle güle uyusun Hasan Basri icinde

Kızlar dün ne korktum benim oğlum bambu beşikte yariyorya besigde yatag sifiirladim uyuyordu bende mutfakta yemek yapiyirum dibimde bı pitirti biri pat pat bişeyler vuruyor eve biri girdi sandim cok korktum ya bı cesaret ciktim mutfaktan emir elinde gir gir yere vuruyor bide gülüyor keyfi nasil yerinde aklım almadı bu cocuk ordan nasil geldi hemde hiç ses çıkartmadan, beşikten yatag atlamisda yataktan nasil düşmemiş nasil inmiş daha once yataktan düşmüştü yakın zamanda dün bı kac kez yatag bıraktım denemek icin tutmasam kafa üstü düşecek Allah korumuş ben bıdaha gündüz yatiramam beşikte

mrb arkadaşlar.Biz yatağı bebeco'dan aldık.İki 3 aydır kendii odasında yatıyor.kullanışlı.korumalık iki kademeli.Ayaklandığında kaldırılabilir.Daha hareketli değil.Popoyu kaldırıp kendini kaydırıyor.Yana dönme yok.5 aylık olacağız.Ne zaman dönerki.Bazı yerlerde okuyorum.Feyza ile aynı ayda olanlar dönüyormuş.Erken doğduğu için geriden geliyor sanırım.Hayırlısı olsun.Bekleyip göreceğiz.Bu arada poposu çatlamış kuzumun.beş gün kaka yapmadı.Kan ilacı vermişlerdi ondardır dedik biraz bekleyelim.Baktık yapmıyor. dr kontrolü de yakındı.Gittik.Dr baktı popoda çatlak var.Neden olduğunu anlayamadık.Kalasını o zamana kadar gayet güzel yapıyordu.Sıcak suya oturtuyorum.sabah akşam kremliyorum.Kontrole götürdük çok şükür düzelmeye başlamış.Meret kolay kolay da iyileşmiyormuş.

Ay nasıl yapmış. Rabbim koruyor kesin.
Bende işte böyle gün içinde koyarım diye hemen kaldırdım beşiği. Bizimki de uyanınca ağlamaz bebefon olmasına rağmen sesiZ sesiZ işini görür. Bende çok korkuyorum. Olmadık yerden olmadık şeyi buluyor çıkarıyor kırıyor güçlü de maşallah

Altınımı açtım elimini yıkayacağım öyle biryere değil direk yere koyuyorum artık zaten öyle artık koca halıya birşey seriyorum onun üstünde durmuyor heryere gidiyor. Hergün süpğrüyprum fakat silmeye vakit kalmıyor. Allah'a emanetler

ÇOk geçmiş olsun.
Ben büyük insan acısına dayanamıyorum Allah tez şifa versin kuzuya.

Son düzenleme:
Melek canm cok gecms olsn yarama tuz bastn bendede dogmdn sonra catlakolustu ya iki bucuk aydr öluyorm agridn zavalli bebek nasil dayaniyo onlarnki daha az agrili galiba evet iyilesmesi zor bir yer her diskiyla yara yenilwniyo ama kabiz olmzsa duzelr ins
Bide sen duzeltilms ay mi diyolr neyse ona gire bak seninki erkn dogdu pooyukaldiriyosa gerisnide yapar bizimkide 4 bucuk aylik bir aydr falan donuyoda sadece yana tabi yuz ustu olamiyo sonra galiba daha

Metal,Efulim tşk ederiz.Valla iyileşsin diye uğraşıyorum.Dr bayağı düzelmiş dedi.Kızımın ikinci aşısı iltihaplanmış.ne yapmalıyım?Dr götüreceğim ama eşim daha gelmedi.Sizin bebişlede de böyle bir şey oldu mu?

Ben hep park yatakta yatırdım, ama altında pamuktan bir şilte var, acaba onda mı rahat edemiyor diyeceğim , bu aralar güzel uyuyor çok şükür

Ben çok küçükkenden alıştırdım klimaya, koltukta çok uzun süre yatmayacaksa sorun olmaz bence, bizler hep öyle büyümedik mi?

Maşallah , bizimkinde hiç niyet yokne kalkmaya ne dizleri üstünde durmaya

İnsnmıyorum maşallah
Benim oğlan yataktan düşünce hiç ağlamamıştı, belki seninki de düşmüştür de ağlamamıştır :)

Doktora görünün bence
Bizde olmadı hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…