Premature Bebekler *Rahim Ağzı Yetmezliği Topiğinin Mucize Bebişleri*

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Metal canm ben abadrttm galiba gunde ikiez yapiyo sari rengide aslinda ilk ayki gibi gani bir ara iki gunde bir yapmaya baslasti ya ben ondn sasrdm galiba norml hethalde baska birbelirti yok cunku

Normaldir canım. Demekkki tam doyuyor ve sindirim sistemi daha güzel çalışıyor.
Sen evine döndünmü. Nasıl gidiyor annelik.

Slm kızlar nasılsınız biz iyiyiz cadılarım alıştılar okula şükür ağlamadan gidiyorlar bende içim rahat eve dönüyorum okulumuzda yakın kolay oluyor benim için
Ama hasta olduk bile kızlardan biri bırnu akıyor hafif bir grip galiba ateş yok şükür
Grip aşımızda ekime kaldı aşılar daha piyasaya çıkmamış bende randevumuzu erteledim inşallah o zamana kadar çok hasta olmayız inşallah şifa olur aşı ve bu kışı kolayca atlatırız allahın izniyle

Metal canm sagol demek norml uc gunde yapmaya baslamsti ozaman bende kabiz olmstm aslinda demekki onuda etkilems simdi gunde iki yada uc kez yapiyo cok sukur duzeldi demekki evet canim evimize geldk cok sukur iyiyz aglasada ki norml bebektr aglr artk alistm napacm bakamam falan demiyorm ilk bebekte hep acemilk oluyo gun gectkce daha iyi anliyorm ve bas ediyorm hetseyle ama zorda olurda bidaha rabbim anne olmayi nasip eder se kimseyi istemiyorm tek basima evimde bakacm cocugma cannrm sagolsn bakti bana hakini odeyemem cok yardmlati oldu ama biberona alisti o olmadn uyumuyo mama icmesnde ve biberona alismasnda once annemn aonra kaynabamn payi var gerci bende sucluym cok yoruluyodm baska care yoktu bide gercektn sutum az canm skiliyo ama hidenniskounda dedig ıh gibi dunyanin aonu degl hic olmzsa bebegm anne sutude aliyo onu alamadn buyuyn neneklrde var cok diremiyorm ama yinede mama veriyorm ac kalmasndn iyidr napim

Annelr ek gidaya ne zaman basladinz 4.ayda biraz baslanr biseylern tadina baktirilr falan diyolr doyack kadat degl siz,naptinz 4. Ay 3 ay+1 gundn mi basliyo yoksa 4ay +1 demi yani 3 ayi doldurdu diyoz ya ozaman mi baslanr 4. Ayi doldurncami

Kizlr bebegmn ishal oldgnu nasil anlarm kakasi hep siviydida sanki simdi daha sivi once yaparkn pit pit diye cikardi ses simdi curul curul diye cikiyo ne garp tarf rttm dimji:)
Canım kakanın rengi ve kıvamı ishal tanımı için yeterli değildir , günde 2-3 kez hatta 4 kez küçük bebeklerde normaldir , fakat herhangi bir kötü koku, sümüksü yapı Dr gitmeyi gerektirir
Annelr ek gidaya ne zaman basladinz 4.ayda biraz baslanr biseylern tadina baktirilr falan diyolr doyack kadat degl siz,naptinz 4. Ay 3 ay+1 gundn mi basliyo yoksa 4ay +1 demi yani 3 ayi doldurdu diyoz ya ozaman mi baslanr 4. Ayi doldurncami

Ben 4.5 ayda başlamıştım az az , iyi mi kötü mü bilmiyorum ama kızım herseyi yiyor, ana beni emmiyor 😢

Sagol hidennisko yani 4ay +1 dn itibare baslayabikirm benim kizda iki aylik bebege gore az,emiyo ama birakmasnda napim azda emse olr diyorm gece uc gundzde dortkez falan emiyo iki kez mama veriyorm 30 ve 60 lik bakalm bizimki ek gidalrda napack yemesi iyidr canm bazi bebeklryemiyo anneye cok skinti oluyo benmki ek gidaua baslasa mamayi birakacm ek gida ve sutumle devam edecm

Ek gıdaya başlayan anneler kahvaltıya aranız nasıl.
Biz İlker bu gün verdik. Pütürlü geldi hep ağzında tuttu. Öğüre öğüre yuttu kuzum.
Abimizde 9 aydan sonra başlamıştık ek gıdaya bide o karışım sevmemişti tek tek veriyordum.küçük lokmaları ıslatıp az tereyağı ve pekmez sürüyordum peşine peyniri veriyordum bayılıyordu. Bunda ikisinide denedim aynı. Acaba daha pütürlüye alışacak ondanmı.

kızlar ya bebişlere gün içinde neler yediriyorsunuz bizimkiler kahvaltıyı çok zor yiyor bıktılar sanırım hep aynı şeyden başka ne yapabilirim? sabah 8de kahvaltımız var 11 de meyde 13 14 arası çorba akşam üzeri kaşık mama veya yoğurt yatmadan öncede muahllebi veriyorum ama hergün aynı olunca bıktılar galiba başka ne yedirebilirim kilo alımları çok az çok zor yemek yiyorlar dişlerimizde hala çıokmadı vitaminsizliktenmi acaba çok taktım bu ara ya yardımcı olurmusunuz...

Canım benim büyük oğlumda tam 12-13 aylık idi. Kahvaltıdan bıkmıştı. Dr bize mulipanun kahvaltı kaşık manalarını demişti. İki günde bir verdim farklı çeşitlerinden ama sonra onlarıda yemeyince. Kahvaltıyı süsledim. Omlet yaptım. Ağzı burun saç yaptım ekmek peynir zeytin salatalık domates ile. Oyun zannetti biraz yedi. Ama en zorlamaları. Allah yardımcın olsun.
Bide ben o aylarda öğlen çorba değilde kabak patates havuç küçük küçük doğrayıp ilaveten az pirinç bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yemek gibi pişiriyordum. Yedirirkende karıştırıp değil tektek veriyordum. Verirken her parçayı hafif çatalla ezebilirsin. Hem hepsinin tadınıda ayrı ayrı almış oluyorlar. Bunu bize Dr tavsiye etmişti. Mesele benim oğlum hiç kahvaltıyı karışık yemedi. Onuda hep tek tek verdim.
Diş için Dr ne diyor. Bizimde geç çıkmıştı. 31+5 haftalık doğduk ilk diş 8 ay sonunda çıkmıştı. Senin kuzuların çok küçük doğdu annesi. Yakında çıkar bence.

Ne guzel kahvaltilr yemklrdn bahsediyosnz bizimkilr kucuk ya nekadr uzak geliyo simdilk sadece emdkleri icin tabi.ya benim skintmda bibernsz uyumamasi salliyorm kucagma aliyorm miz mizlanp duruyo ne zaman bibern versm emzrms bile olsam agzna alir almz uyuyo yoksa uyumuyo tiryakisi oldu birakmick bi eronu sedeve emzirn annelr hic bibern verdinz mi ek gidalara falan gecince sutunz azalinca falan yani sutu olan anne hic mi bibern vermiyo bi ernsz buyurmydu yani ben mi abartiyorm yoksa
Bide kafama takildi benm kizim uc ayi doldurack yani uc aylik olack nete arastrdm artk odasni ayirn ve gecede beslemeyi birakn diyo erkn deglmi siz ne zaman ayirdinz bide geve kizim mutlaka uyanr ve emer emmesi yanls mi yani ek gidauada bir ay sonra baslicm dimi cok sorum var ama kimse girmiyo bende ev tasiyorm kizla zor oluyo giremiyorm cvplari bekliyorm annelrdn

Cnm tesekkur ederım öncelıkle cevabın ıcın yarın denıyecegım tarıfını bızım bırde söyle bısorunumuz var arda kasıkla yemegı şevıyor beren tektek oyuzden cokzor oluyor..dıslerı ıcınde dr 1.5 yasına kadar normal dedı ama ben rahat degılım beklıyecegız artık yapcak bısey yok.

Ev taşıyormuşsun kolay gelsin.
Ben sorunu tam anlamadım sanırım. Biz hem beni emiyor hemde biboronla günde iki kere mama veya anne sütü veriyorum. Ayrıca ek gıdayada başladık. Benim oğlumda artık sadece anne memesinde uykuya dalıyor. Biboron içip tok olsa bile meme emerek uyuyor.
Üç ayda gece beslemeyi kesmek bi yanlışlık olmalı. Belki hani bebek yeni doğduğunda uyusa bile en fazla üç saatte uyandırıp besleyin diyorlar ya belki onu kesin demişlrdir. Çünkü birkaç aydan sonra bizim Dr bebeğin kilosu normal olunca uyandırma uykuda besindir ne zaman isterse o zaman ver demişti. Odayı ayırma tamamen sana kalmış. Büyük oğlumda 8 . Ayda ayırmıştım. Bundada on güne ayırmayı düşünüyorum. Gerçi o oğlum anne sütünü biboronla almış idi. Bu oğlum emiyor. Nasip göreceğiz

Metal canm anlamadn demssn ama soruma cvp vermssn yani bu cocuk einde sonunda anne sutude alsa ilerde yani 6 aydn sonra mama iceckse ve bunu bibernla yapacksa sonuta biberiona alisms olack bosyere canalamiym biraksn diye ozaman az once resmen svastm gundz inatla mama istiyr mememi agzina veriyorm resmn ciglik atiyo okadr sinirlndmki az kalsn doveckttm 3 ayini doldurn bebek 8 saat araliksz,uyir gece beslemenoze getek uyok yatmadn once gec saate vernbaska vermeyn yaziyodu dedigngiide olabilr ama hani ilerleyn aylarda anbelere skinti oluyoms ya gece beslemk simdidn baslayn diyodu her bebekte farklidr ozamn sonucta benim kz ikikz emiyo vetrmesm basar yaygarayi odasni zaten bende simdi ayramam coj harektli ustunu aciyo usutrse hasta olr daha erkn aliba

Kizlar ya kimse girmiyo kime soracz niz sorularmizi ihmal etmeyn lutfen
Bwnm kizim idrari cok sari ve cok kokuyo enfeksiyn olabilrmi baska skinti yada belirti yok nu arada ben yine nidilat kullaniyorm catlagn yani anal fissurn iyilesmesine yardmci oluyoms dirwk sute geciyo gercektn cunku idrarmz ayni kokuyo canm cok yaniyo mecburm kullanmaya o hapi yoksa ameliyt okack cok zor bir hastalik rabbm dusmanimn basina vermesn

Efulim canım Feyza pek fırsat vermiyor giremiyorum.Yine de cevap vermek istedim.Feyza kendi odasında uyuyor.2 aylıkken ayırdık.Gece bir kez uyanıyor emiyor ve uyuyor.Çok şükür gece uykularımız iyi.Bi ara sütüm azaldı o zaman günlük 120 ml mama verdim.Özellikle akşamları.Şimdi sütüm arttı.Günde(özellikle geceleri olmazk üzere)üç dört kez sağıp biberonla veriyorum.Mama almıyor şimdilik.Gündüz uykumuz çok değil.Uyuyor 20 dk sürmüyor uyanıyor.Çok yoruyor gündüz ama gece dinlenmeme izin veriyor.Akşam uyurken biberonla süt veriyorum.Ama meme emmeden uyumuyor.Memeyi azına alır almaz uyuyor.Bu çocuklar çok ilginç vallahi.Bilinçli olarak gülümsüyor tepki veriyor.Ağzını içi laf dolu ağuluyor.İçimin yağı eriyor.Çok güzel bir duyguymuş annelik.Rabbim uman isteyen tüm kullarına sağlıkla nasip etsin.

Sagol cnm cvp icin benm manuel oldugu icin pompa okadar sagamiyorm aksam erkn yatiyo bitek ozaman sagiyormki erkn kaljtigi icin uykuya dalsn diye veriyorm bizimki fena emsede o biberonu mecbr alack agzina yoksa uyumuyo zili elektrkli pompada simdi durumumz biraz skisk alamam yoksa bende mama vermem sut verirdm iyi olurdu cunku benmkide memede degl bibernda uyuyo bizimkide ikiz kalkar aksam 9 da yatinca mecbur ikikz kalkiyo 1 de uyanir bide 4 bucuk gibi sonra 6 da uyanr uyumz 9 a kadar agzi laf dolu seninki gibi konusr gulmeye baslrki aklinzda olsn ben uyumicm benle oynayn der gezmeye gidemiyorm kalabaligi hiv sevmiyo cok huyszlaniyo bide yuksek sese cok hassas babasi okuldn gelince kapi acmaya korkuyorm celik kapi cok ses cikariyo irkiliyo gecen matkap sesinde agladi ugundu resmn cok korkuyo bende odasni ayrmk istiyorm ama kis geliyo yatakta bile cok harektli ustunu aciyo uyku tulumu ise yararsa alaym bakalm bide bende biraz korku var bende onu yanimda istiyorm ayri odada olmasi beni korkutuyor ne bileym hata ediyorm galiba boyle dusunmkle

sağma makinam elektirikli.Geçen yıl Zeynep için almıştık kullanmak Feyza'ya kısmetmiş.Çok işimize yarıyor.Keşke alabilsen.Manuel kullanmadım ama yorucudur sanırım.Odasını ayırma konusunda şöyle düşündüm şimdi ayırmassam hiç ayıramam.Belki biraz erken oldu ama doğrunun bu olduğunu düşündüm.İlk günler zor oldu.Çıt çıkarsa koşuyordum.Şimdi dinliyorum.Kesilmesse ses öyle gidiyorum yanına.Bebefon çok işime yarıyor.Uyku tulumu giydiriyorum.Kollu ve ayaksız(Torba diye tabir ediliyor.)olanlardan almanı tavsiye ederim.
üstünü açtı derdi olmuyor.Feyza 5-6 arası uynıyor emiyor ve uyuyor.Ben de saat 22.00- 02.00 ve 05.00 sağıyorum.250-300 ml süt çıkıyor.Gündüz yetmedikçe veriyorum.İyi oluyor.Sese benim kız da duyarlı.Biraz yüksek ses çıksa hemen gözlerini açıyor.Gündüzleri eve de yalnızız.Uyuyunca ses çıkartmamak için çok özen gösteriyorum.Belki de hata ediyorumdur.Biraz gürültü ileriki yaşamı için iyi olabilir.Hep sessiz ortamlar aramasın sonra uyumak için.Ayrıca ücretsiz izne ayrıldım.Ev hanımlığı nasılmış bir bakayım.Hoşuma gidermiş.işe dönmek istemezmişim :)

Benim sormak istediğim bir şey var.Odasında sabaha kadar gece lambası yanıyor.Ben kapatalım diyorum eşim yok kapatmayalım diyor.Sizce ne yapmalıyız?

Manuel pompamda yirtildi dun elektrkli almk sart olduda kayseride eve girdk ildem konutlarina komsu olurz belki kizzz melek sende kayseridesn ev hanimligi bebek varkn rahtta normlde hos degl helede okums bosta kalmissn sen ne is yapiyosn tatlm gece lambasi olarkta canm ben iki aylik olana kadar yaktmda simdi yakmiyorm onada alisabilr buyudkcede katanliktn korkuyolr bilmemki hangisi dogru bu arada iyi yapmssn cocuk en basta kendi odasni bilir benmki ik ikz uyaniyo 6 dn sonrada uyumuyo ya ben ayrsam zirt pirt yanina gidecm iyiki hatrlattn tulum konusnuda kardesmde dogm yapmadn once bana ayni tulumdn vermsti kaldrmstm simdu aklima geldi simdilk idare eder sonra bir yasini gecer seneye kisa ozaman alirm artk ik inci el elektrkli pompa kulsm alirdm

İyi geceler kızlar nasılsınız kuzular nasıllar
Biz allaha şükür iyiyiz kızlarım okula gidiyorlar ama hep hastalar öksürüğümüz 3 haftadır devam ediyor hiç birşey fayda etmiyor cuma günü dr kontrolümüz vardı okula yeni başladılar bağışıklıkları kuvvetleninceye kadar çok sık hastalanırlar dedi kızların ikisinin grip aşılarını yaptırdım birinin ateşi vardı yapmadı dr çarşamba günü de ona yaptıracam allahın izniyle
İnşallah aşının faydasını görürüz kuzularım çok ağladılar
Benimde kaç zamandır başım ağrıyor sabah yataktan baş ağrısıyla uyanıyorum dr a gittim kan tahlili yaptırdım sonuçlara göre film çektirecem dr migren olabilir dedi önce kan tahliline bakalım kolestrol yüksek olduğu zamanda baş agrısı yapar dedi
Allahım kuzularımızı hastalıklardan korusun bizlerede sağlık versin ki onlara baka bilelim
Kendinize iyi bakın

Efulim canım evet Kayseri'de oturuyorum.Öğretmenim ben.İnşallah evine hayırlısıyla sahip olursun.İnşallah görüşürüz.Valla ne yapacaksın kaç kez kalkarsa kalksın kalkıp yanına gideceksin.Çok çektirdibu fındık kurtları bize ama bir agusu,gülümsemesi ömre bedel :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…