Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
0fff çok tedirginim
kaslma mı değil mi bilmiyorum ki
hafif gerginlik oluyo
progesteron yeterli değil demek ki
ne yapıcam bilmem
ilacı kendim alıp mı kullansam

eda cım korkma oluyo genelde le kasılmalar cok sık olmuyosa normal bendede oluyo ben magnezyum alıyorım ıkı kez gunde sen almıyomusun...........dr la konuş ınş bısey olmaz.....dr banada magnezyumdan baska bısey vermedı...........ınş sıkıntısız atlatırız...............

canım
bi"sorun yok müdahale edilecek dedi
magnezyum daha ileri haftalar için düşünüyo sanırım
daha 15 i bitirmedim
birde dikkat ettim gaz sıkıntsı olunca
sabahları uyanınca (idrarara sıkışık olduğum için galiba)
bu sıkıntıla r gidince 10 dakika sonra rahatlıyorum
progestan kullanıyorum
magnezyum alsam mı kendi kafama göre
(doktorum duysa bana bakmaz artık)
ona güvenmemi ve sorgulamamamı istiyor
ah bide psikolojimi bilse

stres yaptıkça kasılma daha çok oluyor ben eminim benim dr kafayı yemişti benim güvensiliğimden sorularımdan korkumdan

Canım kacıncı haftanda dikiş atıldı sana,bundan önceki hamileliklerini ben kaçırmışım galiba biraz anlatabilirmisin? bebegini nasıl kaybettin kaçıncı haftanda suyun geldi?

muallim sende supersin bu haftalara geldigin icin canım ,inan ben cok korkuyorum hamile kalmaktan ve o yaşadıklarımı bir daha yaşamaktan.Sende bundan öncekileri nasıl kaybettiğini kısaca anlatırmısın.

fusbor cok sukur ıyıyım ama hep tedırgunlık var tabı................oncekı ıkızdı bırını problem cıktı sonlandırdılar dıgerı enfeksıyon kaptı hıç kanamam durmadı sonra durdu bu kez su kaybettım bebegun bulundugu kesede su azaldı ve bıtış nokt geldı 23. hafta sancılarımarttı ve sezeryanla doguım yaptum bı hafta yasadoı bebegım cok zor ..........rabbım kımseye bı daha yasatmasın...........ınş bu kez bebışlerım saglıkla gelır..........bende cok zor basladım tedavıye ınsan unutamıyo..........dr unut dedı bunda olmıcak kendıne moral ver dedı.............ınşşşşşşş sende topralan bu kez hersey guzel olur ınş....

cnm ne olursun stres yapma

yaradana sığınmaktan başka ne varki

sen elinden geleni yapıyorsun relax ol tm cnm

Canım kacıncı haftanda dikiş atıldı sana,bundan önceki hamileliklerini ben kaçırmışım galiba biraz anlatabilirmisin? bebegini nasıl kaybettin kaçıncı haftanda suyun geldi?

canım, benim ilk gebeligim.Dr.rahim agzını duzenli kontrol ediyordu, ve 12.haftada bir miktar kısalma gordu ve garanti altina almak için dilkiş atti 13.haftamda.Suan 22.haftadayım, dr.işe ve rutin hayatıma devam edebilecegimi ama kendimi yormamam, egzersizden ve agir ev işinden kacinmam gerektigini soyledi. Ben de işten cıkar cıkmaz eve gelince hemen yatar pozisyona geciyorum.Bu arada bebegin daha iyi oksijen ve besin alabilmesi için sol tarafınıza yatar vaziyette dinlenilmesini tavsiye etti.TV.izlerken bile sol tarafıma yatip oyle izliyorum.Suanda bebek henuz dikişe baskı yapmadi ama asıl 24.haftalarda agirlaşmaya baslarmiş ve o zamandan sonra dikişlerimi de kontrol edecek, açılma olup olmadıgını..

aysa gunaydın.........benımde dıkışım var ve 28 e gırdım cok sukur sıkıntım olmadı..........üç tane benımkı ve ağırlastığım halde su an dıkışlerde bı zorlanma yok............ınşhersey guzel olur........sende ızın al artık evde dınlen bol bol ınş 30 ları goruruz ınş..........

selam kızlar nasılsınız? ış güç ev çocuklar derken burayı baya boşladım yazamadım. umarım hepiniz bebişlerinize kavuşma yolunda güzel adımlar atmışsınızdır.
Benim ufaklık 6.5 aylık oldu.Bu aralar memeyi bırakma savaşı veriyor. Ek gıdalara başladık başlayalı zorla emziriyorum sanırım bırakacak. Neyse bunada şükür diyorum ve hepiniz içinde dua ediyorum.
Kendinize çok iyi bakınn, öpüldünüz

mumudihabacım beni sen çook ii anlarsın
çok tedirgini ve yorgunum
bu stresi kaldıramıyorum ki arkadaşım
birde yalnızım evde
kasılmadan ödüm kopuyo
sen kasılma önleyici ne kullandın arkadaşım
gerçi senin kasılma ile ilgili sıkıntın yok ama

edacım korkma canım bende yalnızım tedırgınlıkte haklısın ama duzenlı olmuyosa takma benımde gunde ıkı uc kez oluyo ...........magnezyum alıyorum..........ınş atlatacaz........cok stres yapma............rabbım korusun bebışlerımızı..............

cnm seni çok çok anlıyorum demesi kolay yaşayan bilir

olsun yalnız olmam kalabalık olmandan iyidir her kafadan bir ses daha çok sinir olursun

RABBİME bol bol dualar et YARADANA SIĞINMAKTAN başka yapılacak şey yok

sen zaten elinden geleni yapıyorsun

benim kasılmalarım yoktu onun için kasılsa önleyici kullanmadım

canımcım inşallah elbirliği ile bu bebekleri kucağına alıcaksin, cogu gitti azı kaldı oyle düşün, Allah o günleri kimseye yaşatmasın bende 2 kere yaşadım çok zor.

arkadaşım ya, ne süper bi doktormuşki ilk hamileliğinde sürekli rahim boyuna bakıyormuş,benim 2 sene önce ilk hamilelğimde 16.haftamda erkenden suyum geldi ağrısız sancısız ne olduğunu kimseler anlayamadı gecen ağustos ayındada 15. haftada rahim açıldı kese dışarı çıktı diye dikiş atıldı ama maalesef 18.haftada gene suyum geldi ve bebeğimizi kaybettik, doktorun söylemesi ultrosonda baktım bir problem yoktu dedi ama kaybettik işte. Ne güzelki senin erken farkedilmiş arkadaşım Allahıon izniyle kucağına alırsın canım sende.

ınş canım............sagol...........rabbım cumlemıze guzel gunler nasıp etsın...........bı daha yasatmasın...............evlat hıçbı seye benzemıyoooooooooo.............acısı cok zor...............sende ıyı bak kendıne

0fff çok tedirginim
kaslma mı değil mi bilmiyorum ki
hafif gerginlik oluyo
progesteron yeterli değil demek ki
ne yapıcam bilmem
ilacı kendim alıp mı kullansam

canım seni öyle iyi anlıyorumki kasılmam var diye her hafta gidiyordum doktora .ben magnesyuma 18.haftada ısrarlarım sonucu basladım.aslında drum 20. haftadan sonra baslıalım diyordu.nidilatada 26.haftadan sonra basladım.stres yapma demek kolay biliyorum.sen hep güzel düşün canım.benim dualarım hep seninle.inanıyorumki hersey cok güzel olacak.

cok geçmiş olsun güzelim.allah tamamına erdirsin.kucağına sağlıkla al inşallah.ben toplam 6 kilo almıştım hamilelikte gebelik sekeri cıktığı için diyet yaaptım.ama acısını doğumdan sonra öyle cıkardımki hala kilo veremiyorum.sütüm az olduğu için durmadan yedim.kiloyu boşver .verilir zamanla.

maşallah canım 27.hafta bitmiş .hadi coğu gitti azı kaldı.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…