Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mrb kızlar,,
bende 69 gün sonra adet oldum. klomen kullandım. bu akşamdan iti baren 1 hafta deneyeceğiz bakalım.

inşlalah olu r kızlar...

Selam kızlar.
Yarenncimmm.ınşallah herşey gönlünce olur.
Takvim yapmak istemiyorum.Ben sizi sürekli bilgilendiririm.Şu an 18 haftalık olduk.30 u geçersem takvimi yaparım :)
Kızlar rahimağzına doğru sızlama hissediyorum dünden beri.Ara ara gidip geliyor.ıkizlerde de bu haftalarda olmuştu.Bikini bölgesinde böyle bir kaç tane iğne batıyormuş gibi oluyor.Benden başka bunu yaşayan var mı normalmi sizce?

doktorunu aradın mı canım,, ona bi sor bence,,,

kızlar desteğiniz için çok çok teşekkürler her zaman benim yanımda oldunuz..inşallah bende bu sefer güzel haberler verebilirim size ama bugün dördüncü günüm hala bir belirtim olmadı sadece gögüs uçlarımda hafifi bir ağrı var dokununca o kadar inşallah sonu iyi olur..
samyeli sanada bol şans canım inşallah gebe kalırsın bu ay..
edacım o iğne gibi batmalar sanki daha önce hamile arkadaşlarda yazıyorlardı gibi hatırlıyorum eski sayfalarımıza bir bak istersen canım sanki normaldi diye hatırlıyorum ben..

merhaba kızlar
benimde bayramdan 1 gün önce serklaj yapıldı ardından kanamam nerdeyse hiç olmadı diyebilirim
ama arada bir rahmimde bi ağırlık hissediyorum sanki aşağı inmiş gibi
edamecrin senle aramızda 1 hafta varmış canım bende 17 haftalığım
ama sen dikişlerin erken attırmıştın
rabbim hiç hiç değilse mart ayına çıkarır bizi inşallah

İnşallahhh arkadaşımm inşallahhh.Mart hayaimdeki rakam.
Mutlaka bebek aşağıya indiği içindir o ağırlık.Oluyor arada öyle.Korkma bence.Böyle körler sağırlar birbirini ağırlar olcak biraz ama.

Yarencimmmm.Çok güzel olucak inşallahhh.Hayırlısı diyelim.Hepimiz için hayırlısı.
Bu arada kızlar doktorumu aradım .İstanbuldaymışş.Bence önemli bir şey değil dedi.

Kızlar merhaba.Dün geceyi hastane de geçirdim.Şimdi evdeyim.Hafif kasılmalar başlamış.Rahimağzı kapalıydı ve 5cm di.Ama ne yazıkki rahmi uyaran bir şey var ve sancılar başlıyor.
Nidillatta başladık 4 saatte bir.Doktorum bunlar olabilir dedi ama çok korkuyorum.Doktorum hala ümitli bakalım kızlar ne olacak.Canım çok sıkılıyor.Moralim bozuk...

edacım geçmiş olsun.. kendini çok kasmamaya çalış canım.. çünkü buda senin için sakıncalı biliyorsun..inşallah nidilat faydalı olur şikayetlerini giderirse harşey daha kolay senin için diye düşünüyorum canım..

eda sakin ol kendini strese sokma bak tedbirini alıyorsunuz inşallah herşey çok güzl olcak bu topicte acı yaşamış herkes yavaş yavaş güzel haberler alıyor yada bebeklerini kucağına alıyor sıra sizlerde
yarenim tedavin hayırlı olsunn cnmmm güzl haberler getir bu sefer inşalalhh

canım sürekli yatıyor musun?

canım ya psikolojin ne kadar kötüdür şimdi,kendi kendini motive et dicem ama olmadığınıda biliyorum hep yaşadık,güzel şeyler düşün,kitap oku aklından çıkar düşüncelerini Allahın inşallh bebeğini kucağına verir canım, dualarımız hep hamilelerle birlikte.

cnm dr güven relax ol

bu sefer başaracaksın inş hayırlısıyla

selam kızlar uzun zamandır bakamadım topiğe ama aklımdasınız

erkenci bebişlerimiz olmuş
güzel haberler de geliyor gibi inşallah en sağlıklı şekilde kucağına alırsın el muallim arkadaşım

edacım sakın stres yapma stres her zaman tetikleyici faktör unutma
bol bol dinlen
nidilat çok iyi bir ilaç ben de kullandım
4 saatte bir yüksek bir doz nefes darlığı gibi birşeyler yaşarsan druna haber ver dozuu azaltıyorlar
beni 4 saatte bir aldığımda çok sıkmıştı
ben 16-17 haftalarımdaydı yanılmıyorsam kasılma sebebiyle 2 günde 7 şişe serum yemiştim
su azalmış gibi görünüyordu kese kasılmış gibi çınarımız içeride sıkışık duruyordu
serum hiç fayda etmemişti sonradan farkettik buna sebep olan benim spastik kolon rahatsızlığımmış
ishal falan gibi bir durumun varsa ishal sırasında bağırsakların kasılmasına sebep olan madde rahimin kasılmasına sebep olan maddeyle aynıymış drum öyle demişti
bilgi olsun diye anlattım
bol bol su içmeye çalış ve kesinlikle dinlenmeye özen göster canım

senden iyi haberlerini bekleyeceğiz

Allahım yaa..Kalbim ağzımda okudum mesajını........

Allahım yardımcın olsun lütfen....

Çok korkuyorum............

LıYADORACIMMM. Zaten en çok sana üzülüyorum yazarken.Çünkü gene okuyup telaşlanacak şimdi diyorum.Ama sana güzel haberlerim var ben çok iyiyim.Olurmuş o kadar zaten.Birde galiba kasılma değildi yaaa.Doktorumla bugün görüşücem.Bakalım ne diyecek.Mutlaka bildiririm.

SSASLAN arkadaşım.Bilgilerin için sağol.Nidillat beni hiç yormadı çok rahatım.Zaten o gün bende ıshal ağrısından söz ediyordum eşime.Demir hapı kullanmama rağmen 4 kere tuvalete gittim.Birde ateşim çıkmıştı.ıdrarda da iltahap görünmüştü.Ne bileyim nedir ne değildir ama şimdilik iyiyim.
2 gündür rahat uyuyorum.

MUMUDıHABACIMM Senin o güzel dualarına çok teşekkür ederim.Bende daha ümitliyim bu sefer.O gece beni muayene eden doktorda 30 u görebileceğime inandığını söyledi.Olayları daha önceden biliyordu çünkü.ınşallah her şeyin hayırlısı olur hepimiz için...
ELMUAALLıM den haber yok değil mi???

Kullanıcı panelinden yeni gelen mesajlara bakarken yeni mesajını görünce ellerim titreyerek açtım bu topiği..İyi olduğunu okuyunca rahatladım şimdi ama ağlıyorum yine de....mafoldumben

Arkadaşım.Spastik kolon hastalığının belirtilerini bana anlatabilirmisin?
Ben liseden beri gaz ve kabızlık sorunları yaşıyorum ama ishal olmuyorum.özellikle de inanılmaz gaz oluyorum ve karnım patlayacak gibi oluyor ve ayıp ama ben gaz çıkarmakta da çok sorun yaşıyorum.Genelde çıkaramıyorum.Bu yüzden doktoro da gitmiştim üniversitedeyken ama teşhisi hatırlamıyorum.Hastaneye gittiğimiz gecede hemşire karnıma baktığında bu nassıl bir gaz demişti ki ben ona gaz demiyorum o beni rahatsız etmiyor.Genelde gazım olduğu zaman karnımda o sertlik oluyor.
Bu hastalığın doğum sancılarına nasıl bir etkisi var tetikleyen br şey mi? Doktorunun ssana verdiği bilgileri bana anlatır mısın?Bununla ilgili bir ilaç kullandın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…