Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım benim ananem çok geç bir yaşta menepoza girmiş annem ise çok erken...
tek etken anne yaşı değil menepozda hem kalıtsal faktörler hem de çevresel faktörler etkili

enfeksiyonla ne alakası var chek upun anlamadım...bide chek up var chek upcık var......yoksa chek up pahalı ve çoooook detaylı bi kontroldür...öyle sadece kan aldırmak değildir....çok ucuz ve bedava nerdeyse....sanmıyorumki detaylı bişey olsun 65 tl ye...eğer öyleyse kaçırmayın yaptırın tabi..

canım kızlar da demiş anne yaşıyla bazen alakalı bazen değil. benim babaannem 37 de girmiş kızı yani halam 38de.
benim annem 53 te girdi ama ben baba tarafına çektim. ultrason görüntüsünde az yumurta gördü memorialin tüp dr si nur hanım. Arda beye de dedim adetim az ve nur hanım böyle dedi dedim. benden amh testi istedi. bu test yumurta rezervi hakkında bilgi veriyor. ben tüp yaptırdığımda o kadar ilaca rağmen 7 yumurtam oldu( 6 sı döllendi ama hiçbiri 5. güne gidemedi.(3. gün genetik sorun için hücre alınmıştı) Ama kader 2 ay sonra doğal hamile kaldım.

amh testi yaptırırsan fikir verir...

Sahba gel cnm komsu olalim beraber buyuturuz bebeleri:)
Aryamia dr guven o zaman bu ay basla cnm hadi rast gele:)

hayırlısı diyelim gurbetcim,cuma dr.a gideyim de,inş.enfeksiyon tamamen geçmiştir.
check upı enfeksiyon için yaptırmıyorum canım,tamamen tesadüf.bu arada enfeksiyon da ortaya çıkar çünkü checkupta smear testi de var ama ben yaptımıcaktım smear kısmını çünkü geçen ay temiz çıktı.bi de memeye filan ultrasonla bakılıyor sordum.hatta adet döneminde olmayın dediler.yani oldukça detaylı idi ama daha detaylısı da varsa bilmiyorum.zaten çok kısa süre için bu fiyata.bi de hastane yeni açıldığı için.yoksa biliyorum arkadaşım geçen ay 600tlye yaptırdı indirimli olduğu halde.ama antibiyotikten dolayı dr.um enfeksiyonu baskılar dedi,sonuçlar yanıltıcı olabilir dedi.o yüzden bi dahaki ay hamile olmazsam ve randevu alabilirsem yaptırcam.ki randevu almak çok zor

kızlar yarın akıllı tahta kursu sınavım var. bitiyor geçerim inşallah.

dün gece kabus gördüm. ikiz hamileymişim ileri haftalarda. malesef karnımda ölmüşler. beni doğumhanede normal doğurtuyorlardı. o kadar sıkılmışım ki bağırmışım. eşim sesime uyandı(

19+4 olduk gün itibarıyle

40 haftaları görmen dileği ile canım...

Herkese merhaba arkadaşlar! Akşam oğlum ve eşim tartışınca ben de çok sinirlendim ve sonuç ; kanama ardından acil sezaryen. Bebişim 1980 gram doğdu. Ama bir süre yoğun bakımda kalacak. Haber vereyim dedim.

ah canım ya, niye üzdün ki o kadar kendini diyeceğim ama olmuş ile ölmüşe çare yokmuş maşallah bebeğimizin kilosu gayet iyi
bol bol anne sütü alırsa çabuk toparlar , tebrikler analı babalı abili büyüsün

Chnb ..
Hayirli olsun dersi bitirmusin:)
Aryamia hayirlisi olsun insallah gecer..
Benimde iki gorumcem gelicek yarin evi temizleyecekler..
K.v. 40 cikicak cumartesi esim cuma yozgata gidiyor kaynimin kizlari yanimda kalicakmis insallah esim gelene kadar dogurmam..
Size iyi sohbetler ..
İyi geceler yarin yorucu bi gun olucak..

sağ ol canım kolay gelin sana..

aryamia eşim de hamile kalmak istediğim ay kullandı dr biz öneriyoruz bile demişti antibiyotik...

yaramazlık yok sanırım maşallah size...

İnsallah canım.
Ah doğurduk ama hala etkisindeyiz bitmiyor kabuslar,bende gecen hafat 33. Hafatalik bebgimi kaybettigni görüyordum uyanır uyanmaz emirin basına gittim

benim ailemde var erken menopoz ama baba tarafında halamlar felan hep erken girmişler ablamda 35inde girdi malesef annemden once girdi ânnem 52 yasında daha yeni giriyor menopoza,insallah annme çekerim erken girmem menopoza bende com korkuyorum o yuzden ikincinin arasinin cok acmak istemiyorum

Canım sen kaç yaşındasın? Sende serklaj yaptırdın degıl mı? Senın hıkayenı bılmıyorum kusura bakma.

Sahba gel cnm komsu olalim beraber buyuturuz bebeleri:)
Aryamia dr guven o zaman bu ay basla cnm hadi rast gele:)

sağ ol canım kolay gelin sana..

aryamia eşim de hamile kalmak istediğim ay kullandı dr biz öneriyoruz bile demişti antibiyotik...

yaramazlık yok sanırım maşallah size...

ooo süper o zaman:)

Canım çok sağol muhakkak Arda beye sorucam sen kaç yasındaydın? Yumurtaların azalmış mı gercekten ne çıktı senın degerlerın?

sınavda başarılar canım
rüyanı da hayro yoralım hayır çıksın inş.

Ah canım ya... Uyandım sonra uyudum rüyam format değiştirdi bu sefer de buradaki dr min ikiz bebek doğuran anne hastası ölmüş dr m diyorduki ben ikizleri evlat edineceğim. sonra ne alakaysa vapurda dr mi görüyormuşum sarılıp ağlıyorum kadına... tuhaf bir rüyaydı. Hayır olsun...

sen de açma arayı canım ne olacağımız belli olmaz...

Canım çok sağol muhakkak Arda beye sorucam sen kaç yasındaydın? Yumurtaların azalmış mı gercekten ne çıktı senın degerlerın?

canım ben 36 yaşındayım. dr lere sordum menopoz için kesin yaş demiyorlar. Ama kalite bozuluyor yumurta azaldıkça ve gebelik zorlaşıyor. Ama şu da var döllenme için bir yumurta bir sperm yeterli. Yumurtlanan bir ayda spermle buluşursa neden olmasın. ki örneği benim kk dan bir dr bana tüpte bile şansın az sık sık tüp dene demişti ve benim eşimde genetik sorun var ve sperm hızı düşük. Ama dedim ya 2 ay sonra hamile kaldım tüp sonrası. Arda bey bir kere bana amh fasa fiso demişti. bana amh si çok düşük bir hasta geldi adet olamıyorum diye ultrasonda bir baktık hamile demişti. benim 0.3 menopoz sınırıymış...

sınavda başarılar canım
rüyanı da hayro yoralım hayır çıksın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…