Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sahbamus
beter ol inş. :)))))) en kısa zamanda hamile kal bu ve daha ileri haftaları gör onu mu koyayım bunu mu çıkarayım diye sürün :))))))))))))))))))))))))))))
böyle derda can feda dimi

bak güzelim bir daha öyle enfes yiyecekler paylaşırsan doğumdan sonra gelir bulurum seni onları yaptırtırım
kızım listendeki gebişleri düşün accık

Canim anlayamiyorum bende daha cok ufak benim bebegim 10. Haftadayim ama aksam yine cok kustum kasiklarimda bir sanci oturup kalkarken sanki orda birsey varmis gici bir arada vajinadan saniyelik agrilar girdi iki kere aradim sekreterlerini acmadilar konusamadim yani ulasamamak su adama deli ediyor beni neyseki sans yuzume guldu esim tesadufen dun tunc canda var namikin yaninda onun esiyle tanismis sagolsun numarasini vermis herzaman arayabilirsiniz demis onlarin namika ulasmasi daha kolay oluyor iyiki gitmisin canim enfeksiyon riskli birde namik kac tl aliyor canim dikisten merak ettim hic sormadimda

bencede dr una guven..rahım agzı uzunlugu yeterlı ıse boşa dikişe gerek yok..bende takıp altındaydım her 15 gunde bır uzunluk ölçuldu ve 18.hafta da acılma farkedılınce peser uygulandı..21-22 haftaya kadar yolu var..gecmiş olsun...

AHH MERRAAA böyle derde canım feda....keşkeeeeee..... :) yemekler çok güzel napiiim...alnımın akıl
yla çıkacakmıyım bu diyetten çok merak ediyom.....

KIS kadın fotoğrafçı bul..namahrem olmaz o zaman...... vardır kadın fotocu mutlaka.. temam seni iyi belledim gayrı facebooktan karıştırmam.... :)

çok teşekkür ederim arkadaşım..verdiğin bilgiler önemli benm için..allahım yavrunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah..ben daha bi doktordan duydum bunu..ama şimdi bi perinatologla da görüşücem..ondan sonra sonuç aynı olursa buna da razı olup dua etmek kalıyor geriye..

teşekkür ederim sana da..allah bu kez yüzünü güldürür inşallah canım..işte insan ilk anda duyunca irkiliyor haliyle..ama şimdi biraz biraz sindirebiliyorum durumumu..bundan sonrası için önce sağlıkla hamile kalmam lazım tabi..sonrasında da dediğin gbi burdaki arkadaşlıklarla ben de atlatırım inşallah..hele o günleri göreyim de ne lazımsa yapıcaz inşallah..

sağol canım bilgi için..ağrıya falan dayanmak allahın izniyle mesele değil de ben işlemi bilmemekten korkuyodum onu öğrendim çok şükür..bir de dikiş kesin çözüm oluyor mu diye düşünüp duruyodum..sonuçta yine kaybedersem die düşünmekten alamıodum kendimi..ama maşallah burdaki herkes mutlu sona yaklaşmış baya baya..bunları okumak bana moral oldu çok şükür..

Ben 24+1den buyana hastanedeyim.ilk serklajım yapıldı alttan yapılmıştı açıklık artmaya devam ettı.drum bı hafta sonra schırodkar serklaj yaptı.hala 2cm acıklıgım var fakat dikiş üstte.ben hep yatıyorum wcye kalkıyorum odada dolanıyorum.arada tekerleklı sandalyeyle katı dolastırıyolar bıkac kez asagı kantıne indim ama hıc yurumedım.banyom haftada 1kez.

Merra , gurbetci masallah guzEl duunmussunuz , ben seker ayarlamadim yatinca kaldi , kismetse mevlutte bizzat kendim alip organize edecegim insallah , foto olayini kardesime cektireceim , bence pahali rakam , su an calismiyorun rapor parasiqna da guvenemem diye dusunuyorum ,
Gogus kalkani nedjir merra ?

Merra cnm ozgur beye gidersem 4,500-5000 gider cnm ona gidemem o kadar durumum yok ...
Burda ozel hastane var o dr taniyorum normal 600 sezeryan 1000 hem doguma esimde girer...
Sezeryan olursa girerim normal olursa girmem diyor:)))
Peki sen cnm..

Kızlar şekeri mıknatıslı magneti nettenmi alıyosunuz?ben hastanedeyim hiçbişey yapamıyorum eşim halletcem dıyo inşallah becerir
Kızımın duvar kâğıdı yapılıcak onu bile seçemiyorum hastane çantamı kayınvalıdem hazırlıyo bebegımın kıyafetlerınıde yıkayıp ütüledi.ben hiçbişey yapamıyorum efkarlandım yıneeeee:)bugun 29+bi bebek dogdu şişi inince 900gram kalmış yavrucak yogunbakıma götürmüşler babası perişanmış çok üzüldüm sag salim bebişlerıne kavuşurlar inşallah.aynı korkuları bende yasamıstım allah düşmanıma dahi vermesin.dua edin bebişe lütfen...

Vajınal ultrasonla bakılıyor.spekulumla açıklığıma bakıyodu dr.parmak olayıda öyle.transvagınal usg çektırıceksın canım.benım dr.um nerdeyse her hafta bakıyo 3haftadr hiç baktırmadım.progesteronda ben 24ten bu yana pruluton depot vuruluyorum iğne formunu verdi dr.bence mutlaka verıcektır.bıde devamlı yattığım için cleksan 0,4 kan sulandırıcı.ama progesteronun erken doğumu önleyıcı katkısı varmış çokda makale okudum canım.

Mlkyyy cim , bazi ozenclerimiz icimizde kaliyor malesef , benim de oyle esimle kardesim aldi hastane cikisini, allahtan yatagini serklaj oncesi calisirken almistik , kapi susu de ayni gunv , miknatisli sekerler cok guzeldi ama erkendi , basima geleceklerden habersizdim malesef , napalim buna da sukur
Benim bu halimle misafirim gelecek kayinvalidem supriz yapip istanbuldan geliyor, ev cok musait ya bana annem bakiyo bir de misafirime hizmetlenecek ne diim ki, kaygi yaptim anliyacagin canim , allah bebisin ve ailesinin yardimcisi olsun

Senin düşündüğün gibi mevlütte yaparız bizde..evet bende basıma geleceklerden habersız toka öoka alıyodum kızıma:)şimdi alındıktan sonra görüyorum kısmetimiz böyleymiş.saglıklı dogsunlarda canımız sagolsun.evet ya annen için zor olur ben olsam annemi gönderirim kendımı kayınvalıdeyeye baktırırım.annelerımız bıde onlaramı bakacak.bıraz cadı gelin tarzı konuştum ama:)

Yok canim isin magazin kismindalar gelcek agucuk gugucuk yapcak 1/2 gun donecek , on yoklama , ole aman bakayim evini temizleyeyim tarzi degil yani,
Bu aksaM yola cbikiyolar ogleden sonra esime haber vermisler, tam supriz kaldiracak haldeyim ya , yazik annem evi sildi supurdu iyice, ben de stresimden mutfaga falan gittim goze takilan bisi varsa yapayim diye , surda az bisi kaldi ama dayanamadim iste.
Ayaklan,ninca en guzelini alir yapariz / mlkyyy cim

[Q?UOTE=mlkyyy;30471599]Senin düşündüğün gibi mevlütte yaparız bizde..evet bende basıma geleceklerden habersız toka öoka alıyodum kızıma:)şimdi alındıktan sonra görüyorum kısmetimiz böyleymiş.saglıklı dogsunlarda canımız sagolsun.evet ya annen için zor olur ben olsam annemi gönderirim kendımı kayınvalıdeyeye baktırırım.annelerımız bıde onlaramı bakacak.bıraz cadı gelin tarzı konuştum ama:)[/QUOTE]

Korkmana hiç gerek yok canım. Banada 22.haftada acil serklaj yapıldı. Drlar serklajdan öncesi bebek aşağı indi diye çok riskli gördüler. Ama şükür 26. Haftayı doldurduk kızımla.

Regrete bebşllerin ne zaman geleceği pek belli olmuyor.Bu hamileliğimde sadece iki kez birlikte olmuştuk.Öyle ovulasyon takibi filan da yapmadım.Kısmet belki sizin bebiş süpriz yapar.İnşallah.

melekcim maaşallah..ay biz ayda en az 15kez deniyoruz ama olmayınca olmuyor

-------------------------------------------------

REGRETE canım iyi olmana ve güzel dileklerine sevindim.
inşallah yaz gecmeden yakın zamanda topluca hamile kalır dönem arkadaşı oluruz.

yeni gelen arkadaşlarım..hoşgeldiniz..

serklaj sormuşsunuz ama benim bir bilgim yok..inşallah cabuk zamanı gelirde benmde olur:)

Ohhhhhh 26 yı bitirdim şükürler olsun 27 den gün almaya başladım şükürler olsun ki kalkıp dans edesim var :))

Haydi bakalım şimdi 28e inşallah :))

Günlerimizzzz suuuuuuu gibi aksın gitsin inşallah. Hele bebek çantaları hazırlayanları duyduklar bende şevke geldim. Allahım hepimize yaşatsın bunu!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…