Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

melek teşekkür ederim canım çok sağol. bakayım olmazsav dr. telf. edeyim.

gerçektehbu bebekler çok sürprizz:))

kalkan niplette fılan varmış ........... o ne ???
ben aventin göğüs kalkanını da aldım ama o doğumdan sonra kullanılıyor

Kalkan senın aldığın canım sonra kullanılan.niplette içe dönuk çökmüş meme uçlarını bı aparatla cıkarıyo emzirmeden önce kullanılıyomus.

Ragri cnm eskilerden cok kilo konusu gecmisti benim dr da kilo istemiyor dusun ben kilolu bi bayan olmadigim halde bana az ye diyor...
Deniz hickirik o cnm..
Merra cnm ben almadim benim gohus uclarim masallah iyi ucu var serce parmagimin ilk bogumu kadar :))))
Emzik gibi:)))))
Kreme suan gerek yok dedi bende almadim insallah catlamaz ya cok acir yoksa catlamamasi icin ne yapilmali ki ben bi yerde izlemistim dolu memeyi hemen agzina vermeyin diyordu biraz sagin oyle verin diyordu ...
Svlyy senin haftaya bu gun dikis aliniyor degilmi merra cnm senin de haftaya cuma benim de iki hafta sonra bu gun...
Haftaya sali kontrolum var...

Canim sola yattınca bende uyarınca elim kolum uyuşuk uyandım hep bir kaç kez. Gene sola yatıyorum ama olmuyor artık. Belkı yatış şeklindendir.

Ooo oooo ben 3. Ayda hissetmeye başladım. Benimki fazla kıpırdak :)) bende de çok fazla kilo yok inşallah bundandır. Sola yatmak iyi geldi.

Canim belli olmaz bu isler biliyorsun olmaz deme birkere bile iliski olsa olabiliyor hayirlisi herseyin canim 10. Haftaya girdim canim yatmak sikici birde hergun birseyler cikiyor kafaya takiyorsun hayirlisi artik hadi seni bekliyorum arayi acma cok

Valla canim bence ara bizlerde neyin onemli olabilecegini biz kestiremiyoruz benimde boyle kasiklarimda cok hafif bir agri var agrida degil tam dolgunluk hissi gibi birsey var gibi diyecegim simdi ama bebek var diyecek herkesbende arasammi arasam nasil anlatsam derdimi diyorum offf ne zor hamileleriz biz

Bir televizyon programında izledim.Oldukça ilgimi çekti.Sizlere de aktarabilmek için notlar aldım.İşte öneriler:

-Oda hazırlıkları bebek doğmadan iki ay önce başlanmalı.Oda boyanacaksa yine iki ay önceden boyanmalı.Eşyalar yine iki ay önceden alınmalı ve açılmalı.Oda sık sık havalandırılmalı.Kimyasal kokular tamamen odadan çıkmalı
-Bebek odası takımı,beşiği MDF'den yapılmış,E1 belgeli ve su bazlı boyalarla boyanmış olmalı.
-Bebek odasında tasarruflu lambalar kullanılmamalı.(RADYASYON YAYDIKLARI İÇİN)
-Yeni alınmış kıyafetler kullanılmadan bir ölçek elma sirkesi ile makinada yıkanmalı ve güneşte kurutulmalı.
-Kullanılmış kıyafetler çok güvenilen bebek deterjanları ile ya da rendelenmiş saf sabun,karbonat ve bir miktar boraks karışımı ile yıkanmalı yine güneşte kurutulmalı.
-Halı temizliği üç aşamada yapılmalı.Elektirik süpürgesinin torbasının temiz olduğundan emin olunduktan sonra halı süprülmeli.Ilık su ve arap sabunu karışımı ile halı silinmeli.Sirkeli su karışımı ile durulama amaçlı silinmeli
-Yer temizliği için Bir ölçü su içerisine limon suyu,Karbonat ve bie kaşık arap sabunu koyup karıştırılmalı.Bu karışım ile yerleri silinmeli.Nornal su ile durulama amaçlı silinmeli.Oyuncaklar da bu karışım ile silinebilir.Eğer oyuncaklar bulaşık makinasına girebilir özellikte ise bulaşık maknasında bir ölçek sirke ile yıkanabilir.
-Biberon ve emzikler hiçbir kimyasal kullanılmadan kaynar su ile bekletilerek temizlenmeli.
-Camlar dahil hiçbir deterjan kullanılmamalıdır.

Umarım işinize yarar..:)

çatlamasın diye önceden kreme başladım ama bilemiyorum artık
tedbir benden takdir allahtan:)
bakılım dikişin alınmasına az kaldı kısmetse
önce svly sonra ben anlatırız artık tecrübelerimizi
senin niye okadar geç 38+0 da alınıyor,hadi hayırlısı...
kontrole ne kadar zaman sonra gitmiş olacaksın
ben de cumartesi bir daha gidicem içim rahat etmez yoksa

Merra cnm bilmiyorum once37 dedi sen son kontrolum de ise 38 dedi bilmiyorum artik ..
Haftaya insallah sali kontrol
19 gun sonra gitmis olucam insallah saliya kadar bisey olmaz...

MLKYY aferim kıss...doğurma aman...maşallah sana ve bebene

GURBETCİİİ....bu dikişlilerin hepsi zayıfmıki gurbetci...bakalım bu şekilde özgür deren ne der bana...kilo ver dicekmi???yinede vereyim kilo ..ama bugün davet var akşama yemeden duramamki...en iyisim,i yarın başlayım ha ne dersin

MELEK18 ...inşallah inşallah.....darısı bizlere...

REGRETE....netcen gülüm...mecbuuurrr :)

ECEBEREN....canım yemeği bilmiyoruz biz...hiç tabak dolusu meyve sebze yemiyoruz..yoğurt yemiyoruz..bunları gün içinde ne kadar yersen ye...kalori yok denecek kadar az şişmanlatmaz...ama abur cubur pilav makarna....kızartma...işte bunlardan alıyoruz kiloyu...sende maşallah epey almışsın.... yavaş geeellll
ama doktoruna bu durumu sor canım...bende merak ettim..

gurbetci ortaya bi laf attı elim ayağıma dolandı

DENİİZZZ onlar yalancık sancılar...bakssana mlkyyy de nerdeyse doğurcaktıda şükür doğurmadı devam ediyor...iyi şeyler düşün...

VALLA KIZLAR BENDE SİZİNLE DOKUZ DOĞURUYORUM HAAAAA.....

İstersen chnb ye sor cnm o daha iyi anlatir bu kilo konusunu cunku benim hic bilgim yok...
Olsun iste azmin icin cok guzel bi gun eger bebis istiyorsun bu gun az ye )
Kiz pasami gormedin mi nasil zayifladi
bebilem bak o da kilosu cnm senin de zayiflaman lazim ...

Merra cnm bilmiyorum once37 dedi sen son kontrolum de ise 38 dedi bilmiyorum artik ..
Haftaya insallah sali kontrol
19 gun sonra gitmis olucam insallah saliya kadar bisey olmaz...

hadi hayırlısı
ben de bebek büyüdükçe rahimi yıpratır dikiş diye korkuyorum,belli mi olu bakarsın tekrar düşünürüz bebiş:)
bence haftaya salı 37+0 oluyorsun sen hazırlıklı git
gelmişken alıverelim uzun yoldan geliyorsun onca zahmetle diyebilir

merhaba kızlar...burada bikaç soru sormuştum sizlere durumumla ilgili cevaplayanlar hatırlar belki 20. haftada kromozom anomalisi...16. haftada suyun gelmesi...sizlerden duyduklarım beni rahatlatmıştı hep bebeğimi enfekiyondan kaybettiğimi düşünüyorum ama nihayet kontrole gittim 2. adetim bittikten sonra ve doktor alttan muayene ettikten sonra önce rahim ağzında yara var dedi. sonra da bütün o testlerim, ultrason görüntülerim ve anlattıklarıma dayanarak hamile kalınca 12. haftada dikiş atıcaz dedi..çok korktm haliyle ama sonra sizleri hatrladım..burdaki arkadaşlar maşallah doğuma yaklaşmışlar bu dikiş sayesinde..ben henüz korunuyorum ama şimdiden beni telaş aldı tahmin edersiniz ki..tecrübelerinizi paylaşır mısınız benimle rica etsem..bu serklaja nasıl karar verildi? kaçıncı haftada yapıldı? nasıl bir operasyonla yapıldı? sonrasında ağrı durumu nedir? ve en önemlisi 9.aya kadar yatılıyor mu dikişten sonra...çok sordum biliyorum ama benim için çok önemli..lütfen bilen arkadaşlar anlatsın..şimdiden teşekkürler...

:)))) evet canım ya nekadar zor hamileleriz gerçekten.. bende biraz internetten baktım ama hep son haftalarda olduğundan bahsediyorlar.. o yüzden korktum,zaten herşeyden korkuyorum, sürekli kendimi dinler oldum..

sen kaç haftalıksın canım?? ben bi' 28 ollsamm diyorumm...

Canım başın sağolsun.Geçmiş olsun.Telaşlanma Allah yardım ediyor.Ben dört doktorla görüştüm.biri perinatolog.Hepsi de aynı teşhisi koydu.Kaybımdan dört ay sonra yeniden hamile kaldım.12+3 haftalık iken dikişim yapıldı.Uyutulmam ile uyanmam bir saat sürdü.Operasyon daha kısa sürüyor.Korkarak girmiştim ama o kadar korkulacak bir şey yok.Benim ağrım olmadı.İki gün kahverengi lekelenmem oldu.Çok büyük bir rahatsızlık yaşamadım çok şükür.Dikişim yapılana kadar çalıştım ama kendimi çok yormamaya çalıştım.Dikişten itibaran heyet raoporu aldım.Doktor kontrolü ve yatarak bu süreci atlatmaya çalışıyorum.Korkma.Allah yardımcın olsun.Hayırlı olan zamanda yavruna kavuşman dileğiyle..

SAHBANUS

meyve, yoğurt falanda yiyiyorum hatta annem çok güzel yoğurt yapıyoo

amaaaa... ben abur cuburda seviyorummm... hele şimdi dondurma:))

ama ciddiden kilo çookk aldım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…