Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
UMUDUM 1981

bu dolgunluk hissi nasılbirşey, kaç haftalıksın bilmiyorum ama, haftan büyüğkse bebek artık kasıklarda olmaz dimii

bence hemen aramalıyız doktorları aslında.. hiç birşey olmasa içimiz rahatlar.. benim akıntım fazlalaşınca hemen aardım,gittim

iyikide gitmişim enfeksiyonmuş. biokadin verdi 5 gün oldu kullanalı.. şimdi rahatladım

Aynen cnm bende oyle dusunuyorum bide akintim artti rahim agzi yumusuyor her hal..
Ayy valizine neler koydun cnm ..

kendim için; 3 gecelik,1 hastane çıkışı giymek için elbise,emzirme sütyeni,iç çamaşırı,göğüs pedi,göğüs kalkanı,kremi,hasta bezi,ped,ne olur ne olmaz diye kaşık,çatal,bardak,havlu peçete,ıslak mendil,sabun,diş fırçası,rolon

bebiş için;2 tane hastane çıkışı,1 takım pijama,prima yenidoğan aldım,uni baby ıslak mendil,ağız bezi

başka bişey koydum mu hatırlamıyorum baya oldu hazırlayalı
sen ne yaptın

canım başın sağolsun.. allah başka acı yaşatmasın inşallahhh...

bende bu siteye yeni üye oldum. benimde 23. hafta ikizlerim melek oldu..

şimdiki hamileliğimde 12. hafta başında dikiş atıldı.. ben hep yatıyorum sadece wc ve banyıo için kalkıyorum. banyoda 15 günde bir.

heralde kimi doktor hastanın durumuna göre yat,yatma diyo. ama ben doktor kalk desede kalkamm.. o acıyı birdaha yaşamak istemem.. keşke yetsaydım dememek için..

canım dikiş kolay bir işlem genel anestezi hiç birşey duymyuyorsun.. sonrasında çok hafif ağrım oldu oda 2-3 saat sonra geçti. 1 gece hastanede kalınıyoo..

bu sitede kal bence paylaşımlar çok güzel.. hem moral oluyor insana

Canim onlari bende koydum sadece hastaneden cikarken bisey koymadim zaten araba hastanenin onune geliyor cok his bi pijama takimi almistim lcw den onu giyer cikarim...
Bide ekstra belki sezeryan olursa diye manuel sut sagma pompasini aldim...
Bide bebek sekerini hastaneye goturecen mi yoksa evdemi ikram ediceksin bide logusa serbeti goturelimmi gelenlere ikram icin..
Bu biraz aklimi kuracaliyor bide iki tane hastane cikisi az ya zaten bitanesini giydiriyorlar yikanmadan onu benim yanima getirir getirmez cikartirim bence sezeryan riskini unutma acil durum olur diye uc gun tutuyorlar burda ben 4 takim koydum..
Bide fotograf makinasi makyaj mazemesi ..
Sen dogum fotografcisi tutun mu ben istiyorum ya bi daha bu ani yasarmiyiz diye istiyorum...

Benim serklajım geç atıldı muhtemelen aynı şeylerı yasamıcaz ama operasyonla ilgili sunu söyleyebilirim genel anesteziyle yapılan uyuyup uyanma suresı bi saat olan bi işlem.çıkınca azcık agrı duyabılırsın bıkacgunde akıntın olur.agrıda agrı kesici iğneyle çabucak gecıyo dayanılmıcak bısey degıl regl sancısı gıbı.ve muhtemelen dikişin alınana kadar yatıcaksın.enfeksıyona dıkkat edıceksın.serklajada servıksım kısalıp açıldığı için karar verıldı.ama senın koruyucu serklaj olucak açılman olmaz.saglıkla bebegını kucağına alırsın inşallah.biz hepimiz yatıyoruz

eşim doğum fotografçısı istemiyor kendisi çekecekmiş o heyecanla hiç sanıyorum ama ben de ısrarcı değilim
fotograf makinesi,makyaj malzemesi,taç koydum
burda normal de , sezeryan da 1 gece yatırıyorlar,özel hastane zaten 1 gece yeter çok tuzlu... inş herşey yolunda gider
ben pijama takımı almadım pek kullanışlı olmuyor sezeryan olursa gecelik,elbise daha iyiymiş
bebek şekeri,kapı süsü götürücem inş.
ama şerbete gerek yok bence zaten hastaneye çok çok yakınlar gelir,onlar eve de geleceğinden evde içsinler şerbeti:)))

slm kızlar ben dün adet oldummmmmmmmmm bu ayda olmadııııııııııııııı.aranızda prolaktin hormonu yüksek olan varmııııı.benim yüksektirrrrrrr

kızlar hepinize merhaba,

serlajla ilgili bakınırken burayı gördüm , bana da yardımcı olabilirmisiniz?
ilk bebeğimiz 20. haftada kaybettim rahim ağzı yetmezliğinden dolayı şuan 14 haftalık hamileyim.
geçen hafta ölçümüm yapıldı ve açılma old. için yarın serklaj yapılacak ama ben meleğime birşey olacak diye çok korkuyorum, aranızda serklaj olan arkadaşlar inş. beni rahatlacak birşeyler yazarsınız...

Canım hiç korkma bişey olmayacak bebeğine allahın izniyle.ben bı hafta içinde iki kez serklaj oldum 10hafta önce.ustelik drum bebegımın ayağını kesesını itip dikti ki senın bebiş daha kucuk rahim ağzında yumusamamstır..hem erkenden farkedılmesıde cok buyuk avantaj.allah yardımcın olsun iyi haberlerını beklıyoruz

Kızlar yazdıklarınızı okurken o kadar heyecanlandım ki sizin adınıza :)artık hastane çantası konusuluyo darısı bizlere inşallah

ayy canım çok geçmiş olsun 2 kez olmanın sebebi neydi merak ettim açıkçası, çok şükür bir kayıp olunca bu sefer erken davrandı doktorumuz , amin canım Allah hepimizin yardımcısı olsun, hastane dönüşü yazarım inşallah sizlere...
şuan nasılsın peki canım sürekli yatıyormusun yoksa evde herhangi bir faaliyetin oluyo mu?

Kızlar merhaba doğumlar yaklaşıyor Allah hepinizi hayırlısıyla kurtarsın. Bizde 3. Ayımızı doldurduk çok şükür yakında ilk rahim ağzı uzunluğumu ölçer doktorum merak ediyorum nasıl ölçülüyor nasıl anlaşılıyor?
Ultrason aletini vajinaya mı sokuyolar? Yoksa apekulum mu takılıyo? Yoksa doktor parmağını mı sokuyo
4 cm nin üzerindeyse dikiş atmak istemem demişti sık sık ölçeriz gerek olursa atarız dedi. Doktoruma güvenicem bende ray yok zaten yani bilemeyiz de yarım rahimliyim bu dikiş o yüzden. Ama doktorum gerek olmayacağını rahmimin gebeliği taşıyabilecek boyutlarda olduğunı söylüyor ısrarla. Bir de progestan desteğini önlem amaçlı ileriki haftalara kadar kullanmak istiyorum rahimi yumuşatsın diye doktoruma daha sormadım ama sizce erken doğumu önleyici faydası varmıdır?

Son sorum bu topikte rahim anomalisi olan kimse varmı?

Kızlar vajinal ultrason ile ölçülüyor ise kese ye bir şey olması mümkünmü ? Sizler çok tecrübelisinizdir bu konuda korkuyorum ilk ölçüm için 12. Hafta erkenmidir?

Kızlar yazdıklarınızı okurken o kadar heyecanlandım ki sizin adınıza :)artık hastane çantası konusuluyo darısı bizlere inşallah

canım benim 31.haftadan beri çantam hazır nerdeyse.her an yüreğim ağzımda 36 hafta şuan hamdolsun 36+0 olduk
rabbime binlerce kere şükürler olsun bu günlere geldik,sizinde maşallahınız var
hamişler inş. sırasını şaşmadan doğurur ardından da yenileri eklenir listeye

Kızlar vajinal ultrason ile ölçülüyor ise kese ye bir şey olması mümkünmü ? Sizler çok tecrübelisinizdir bu konuda korkuyorum ilk ölçüm için 12. Hafta erkenmidir?

vajinal ultrason yapılıyor,bir tehlikesi yok canım
ölçüm 12.haftada yapılır ona göre de gerekirse veya tedbir amaçlı 12-14 arası 2li testin sonuçlarına göre dikiş atılır

canım burdaki hamilelerin hepsinde serklaj var veya 12.haftaya gelince atılacak
bebeğini hayatta tutmak için var dikiş ona zarar veren bir şey değil korkma
açılman kaç cm,rahim boyun kaç cm
muhtemelen dikişden sonra da yatman gerekir,bizlerde yatıyoruz,allah yardımcın olsun
serklaj için uyutuyorlar zaten 10-15 dk.lık bir işlem sonrasında da kısa sürede ayılıyorsun düşük dozda narkoz veriyorlar bebişe zararı olmasın diye.o gün biraz ağrın ve kanaman olabilir uzun sürmez.şimdiden geçmiş olsun
bizi haberdar et dikişden sonrada
bir de burda liste var,şehrini doktorunu yazarsan arkadaş seni de ekler

Canom kaybin icin uzuginum ama yeni bi umudun var.dikistende hic korkma ben 15 dk surdu uyuyup uyanmam da dahil dusun o kadar kisa...
Elceft vajinal usgnin hic bir zarari yok cnm ama benim dr bi iki defa bakti o kadar gerek yok dedi..
Merra cnm benim esimde oyle diyor ama ben istiyorum 150-200 olursa istiyorum valla..
Bebek sekerinin fotosunu istiyorum cnm ben daha yaptiracam gelecek hafta dr giderken siparis veriyim diyorum gecmi olur bide 50 tane yetermi ..
Son soru miknatislida yaptirdin mi ..

sevgili MERRA 1 allah hayırlı doğumlar nasip etsin sana inşallahh

hepimize bu haftalara gelmek nasip etsinn

ECEBEREN----------yeme abur cubur..meyveden yoğurttan bişey olmaz aksine yararlılar....ama abur cubur yasak bebem....

YORGUNBULUTLAR----------hiç korkulacak bişey yok..öyle basit bi operasyonki ruhun duymuyor zaten...dikişten sonrada hissetmiyosunki zaten dikiş nere atıldı nerde diye..normal devamk ediyosun yaşantına...ama tabi yatacaksın dikişten sonra...ben yatmadım da kaybettim dikişe rağmen...

HÜLYAMESUT---bebeğe konsantre olup yaparsan bebek tutmuyor...aklın orda olunca psikolojikmen etkileniyor..bu öyle bişeyki ummadığın anda hamiş olduğunu öğreniyorsun....

CANOOOMM ------korkma rahat ol...sana diyeceğim sakın mc donald dikişi attırma...SCHİLARD dikişi attır...o daha garanti...ve dikişten sonra yat ..ben 4 kere kaybettim...4.de dikiş atılmıştı bilemedim dikiş çeşitlerini mc donald atmışlar ve kaybettim...çalışmaya devam ettim..yatsaydım belki tutardı bilmiyorum...bidaha deneyeceğim ve yatacağım farklı dikiş attıracağım bu sefer...

ERCELF----en iyi doktorlara git canım...aman..bu işler belli olmuyor..kötü sürpriz ler olabiliyor malesef...KİM SENİN DOKTOR ???rahim filmin varmı ERCELF....varsa facede gruba yüklermisin..ben yükledim filmimi...gurbetci çok küçük olduğunu söylüyor onunkisi balon gibi büyükmüş...bana doktorlar rahmin küçük felan demedi hiç..sadece septumvardı kestirdim ama hala septum var azcıcık...sen bi rahim filmin varsa yüklermisin karşılaştırma yapmak istiyorum... alttan vajinal ile ölçüm yapılıyor iyice sokmadıkları için zarar vermiyor bebeğe...

MERRA GURBETCİ--------------SİZİN ÇANTANIZI FOTOĞRAFCINIZI ŞEKERİNİZİ SEVSİNLER.... havanız batmasın emiii sürtüneyim sizede banada geçsin.....

bebek şekerlerini eşimin arkadaşına yaptırdık,mıknatıslı 50 tane yeter
mevlüt için de yaptıracağım sonra
fotografçı burda en düşük 300 e buldum ben,eşim o anın mahremiyeti olmalı diyor,ertesi gün gelebilir diyor ben de doğuma girmeyecekse ne gerek var diyorum,zaten bende de var profesyonel fotograf mak. bilmiyorum nolcak muhtemelen olmayacak
inş. sonra neden adamı dinlemişim diye pişman olmam:)))
zaten çok açıldık kredi de var bu da eksik oluversin napalım
ayy çok konuşak,hayal kurmak istemiyorum korkuyorum,rabbim zamanında evlatlarımızı sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin
birde sen özgür beyde mi doğurcan,hastane+dr nekadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…