Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
rahim uzunluğu gayettt iyi sağlıklı doğumlar ilerleyen haftalarda tekrar baktırmayı ihmal etme birde idrara sıkışık git 25 mm altı riskli erken dönemde .. sağlıkla kucağına alırsınız inşalalhh

demrem serkaj olucakmısın.........bak gerekıyosa ol mutlaka ve nasıl oldugunu hıç kafaya takma on dakkada oluyoo boıtıyoo yetrkı gelsıınler canım saglıkla

yagmurcan nasılsın bebek nasıl ...........yaramaz mı uslumu........yaza gezersını ınş paşanlaa..........

canım bende tam sana yazacaktım maşallahhh kuzularınaa yaa maşallahhhh
benim kuzuda büyüyo yavaş yavaş yaza gezicez inşallah ziyaretinizede gelicez

canım cok sukur ınş eve donuşe az kaldı canım .........hıım gelıceksınız demek ....bak sölım cok ısteyenımız var ona gore .....zemuszemus.............sutun yetıyomu...mama ne kullanıyosun

aa sende bi sürrü kız var amaaaa ((

:)) gelicez cnmm olmassa artık kardeş kardeş geliriz :) .
sütüm kesildi tamamen mama milupa aptamil kullanıyorum ama çok pahalı üçüz olsaydı napardım bilmiyorum 900 gramlık alıyorum 6 gün gidiyor 40 tl den hesap et ayda sen ne kullanıcaksın? diğerlerine geçerdim ama immuofotıs var içinde bağlıklığı destekleyici bu yüzden devam edicem yaşına kadar ek gıdalara geçersek daha iyi olcak az kaldı sağlıkla büyüsünde kendimizden kısarız

wayy anammm abooooo napcez kız ..........ya ben cozumu buldum baslık parası verene vereyım dımı mama bez paraları cıkar boyleceeeeeyvahedigeldismile

bırcan canım hele sızde bı dogurun burası mıs kokucak ınş guzel seyler paylasırız daha sakın rahat kafayla canım ınşşşşşşşşş

mrb canım, inşallah bebeğini sağsalim kucağına alırsın. heyet raporu mu aldın? en fazla kaçgün heyet raporu alabiliyorsun?

kızlar bu soruma yanıt verecek kimse yok mu?sadece YAĞMURCAN cevaplamış,çok teşekkürler canım.ama başka bilgisi olan varsada yazsın nolur,na göre erken önlem alırım belki:sm_confused:

tecrübeliyim cnm bu konuda bana güvenebilirsin ikizlerini erken doğum nedeni ile kaybetmiş bir anne olarak araştırmalarım ve dr umun kafasını şişirmemden dolayı edindiğim bilgiler.. Fakat kasıkların da aşırı ağrı hafifte olsa kanama karnında sertleşme yani kasılma olursa derhal dr başvur ve her kontrole gittiğinde rahim uzunluğuna baktır... Haa ayrıca kontrollerini sık yaptır en ufak bi şüpheni dr sor rahim boyun tekrarlıyorum şuanda süper sağlıklı doğumlar inşallahh.. He dilersen geçmiş sayfalara şöyle bi göz geçirirsen aradığın tüm sorulara genelde cevap bulursun

El muallim bence de sen şimdiden kert bunları yoksa bez mama başa çıkmazsın ... Şaka maka bi yana dayımın da üçüzleri doğmuştu nerdeyse yaşına kadar bez mama yardımız yapmıştı belediye başvurmuşlardı yoksa geçinmenin mümkünü yoktu 12 yaşındalar şimdi yinede zor

bircanEY inşallahhh daha güzel şeyler konuşucaz burda maşallahh nazar değmesin topimizde ne zamndır güzel haberler gelior inşalalh böyle devam edecek.. Sen nasılsın nası gidiyor?

Firdos selam,

ıkiz bebek oldgu zamanki olculeri bilmiyorum nasıl olmalı ama , tek bebek varken 17.haftada rahim agzı seninkinni uzunlugundaysa dikişe gerek yok diyor doktorlar, olcusunu gayet iyi buluyorlar.

mrb canım, inşallah bebeğini sağsalim kucağına alırsın. heyet raporu mu aldın? en fazla kaçgün heyet raporu alabiliyorsun?

Merhabalar..teşekkür ederim inşallah sende bebeğini sağlıkla kucaklarsın..benim kendi dr um bikaç kere 5 günlük rapor vermişti ama ben isteyince veriyodu.bizim bi akrabamız var dr kendisi.o saolsun herzaman gel 10 güne kadar ben veriririm dedi.sonra ondan aldım 2 kere filan.birde bizim sokağımızda sağlık ocağı var ordakilerde durumumu görüp halimden anlıyolardı saolsunlar onlarda bikaç kez verdiler.öyle öyle 1-1,5 ay evde kaldım.anlıyacağın heyet raporu değildi yani.sağdan soldan 10 gün 10 gün idare ettim canım..

Valla cnm işte yazdıklarım gibi dr um hiç ama hiç yanaşmıyo.ama sanırım başka bir dr a gitcem en yakın zamanda.zaten şimdiki dr um maalesef tam teşekküllü bi hastanede çalışmıyo.artık yavaş yavaş hastane arayışına da girişmem lazım.tam teşekküllü olması gerekiyor bizim gibiler için özellikle şart yani.dr um gerçekten çok iyi dediğim gibi, beni de çok iyi tanıyo artık ama,hastanesi maalesef bana uygun değil.şimdi arayış içindeyim. riskli gebelikler konusunda uzman olan bir dr um olsun artık diyorum tam teşekküllü bi hastanede çalışan.

Buarada doktorlara soru sorulan siteler var,dün ordan bikaç dr a bu konuyu sordum.bugün biri cvp lamış.
Cevap: Doktorunuzun yaklaşımı hiç te yanlış değil, o zaten USG sırasında rahim ağzına bakıyordur. Bu nedenle endişe etmeyiniz. [Tarih: 04 - 02 - 2010 1317]
Doç.Dr. Suha Sönmez
diye bi cvp yazmış.valla bilemiyorum işte durum böyle.
cnm sende kendine dikkat et biraz sık dişini çoğu bitti azı kaldı senin..allah hepimizin yardımcısı olsun..

sağol canım iyim şimdi sizlerle daha iyi oluyorum
aynı şeyleri yaşayanlar olarak olumlu sonuçlarla karşımızda olduğunuz için

kızlar bu soruma yanıt verecek kimse yok mu?sadece YAĞMURCAN cevaplamış,çok teşekkürler canım.ama başka bilgisi olan varsada yazsın nolur,na göre erken önlem alırım belki:sm_confused:

ya benim ölçümler konusunda fazla bilgim yok
dr durum iyi deyince sormaya bile ihtiyaç duymuyorum çünkü onu duymak yetiyor bana
ama ilk bebeğimde 19. haftada kese dışarı çıkmıştı dr gittiğimde o zaman dr 2.5cm olmuş doğum için gerekli olan ölçü bu biz doğumda böyle olsun isteriz şu an seninkinin 5 cm olman gerekiyor demişti
bilgim bu kadar malesef ölçümlerle aram yok

Herkes ıyı ve mutlu ne gÜzel

bırde zeyhatÇım sende gelıŞmeler nedır
yatıyosun dımı arkadaŞım

ya bırde benım 1 haftadır vajınadan koyduĞum progestan hapın kremlerı gerı gelmıyo

acaba hıÇ ayaĞa kalkmadıĞım ıÇın mı
yoksa bır sıkıntımı var

koyduĞum yok oluyor sankı

anladım canım. ee peki 10 gün 10 gün zor olmuyormu? doktora söylesende heyet raporu alcan. allahım inşallah banada nasip eder. önce şu kistim bi yok olsa. dün soğan suyuna başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…