- Konu Sahibi hidennisko
-
- #4.641
elmuallim buarada noldu bebişi çıkardınızmı??
Tamam cnm çok saol beni aydınlattığın için..valla eşime söylemeye korkuyom, gel başka bir doktora gidelim demeye..o da sayemde manyak oldu..o kadar sıkıntılardan sonra çok hassaslaştım,hamileliğimin sevincini bile tam yaşayamadım ve yaşayamıyorum..içimde sürekli sıkıntılar,kafamda kurgular deliriyorum sanırım..her ayda başka konular çıkıyo karşıma sanki..doğum yapmış arkadaşlarım hamileliğinin tadını çıkar,sonra çok arıcan,özlücen filan diyolar amaa aahh bide benim içimi bilseler..hergün korkularla geçiyo..bide bu aya kadar aşırı bulantı ve kusma yaşadım kilo verdim sarardım soldum,hergünüm işkence gibi geçti..evde raporluydum yatarakta zaman günler geçmedi sankii..
şükürki bugünlere öyle veya böyle geldim..allahım hepimize yardımcı olsun,sağlıkla bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin..herkese dua ediyorum tanıyayım tanımayayım..kusura bakma biraz uzun yazdım..tekrar çok teşekkürler..
kızlar merhaba,hepinize Hayırlı doğumlar diliyorum İnşallah.deneyimlerinize ihtiyacım var.17+4 günlük hamileyim ikiz bebeklerime ve bugün ayrıntılı ultrasona girdim.karından rahim ağzı boyumada baktırdım.gerçi idrara sıkışık olmak gerekiyormuş bunun için ama ben pek değildim.rahim ağzı uzunluğum 49 mm yani 5 cm çıktı.sizce haftasına göre normal mi?yani risk altında mıyım?doktora soramadım çünkü çok kabaydı zaten.kızlar iyiki varsınızopuyorumnanaktan
mrb canım, inşallah bebeğini sağsalim kucağına alırsın. heyet raporu mu aldın? en fazla kaçgün heyet raporu alabiliyorsun?
sierciğim çok sağol benim 16. haftadaki kontrolümde herşey normaldi hatta dr aerken doğum riskim varmı dedim yok dedi. Karından baktı 12. haftadan sonra. 21. haftada ise karından bakınca rahim ağzında hunileşme var açılma olabilir dedi. Ölçümümü vajinal yaptı ama karın ip ucunu verdi. Ayy77 de septum amelyatı oldu hatrılarsan üstelikikizlere rağmen açılmadı ama septum ameliyatı olan kişilerde açılma riski daha fazlaymış.
Ben dr a rahim ağzına bakın demeseydim bakmayacaktı kasılamalrım var deynce incelendi. Her gittiğinde dr una hatırlat gerekirse ölçsün
tecrübeliyim cnm bu konuda bana güvenebilirsin ikizlerini erken doğum nedeni ile kaybetmiş bir anne olarak araştırmalarım ve dr umun kafasını şişirmemden dolayı edindiğim bilgiler.. Fakat kasıkların da aşırı ağrı hafifte olsa kanama karnında sertleşme yani kasılma olursa derhal dr başvur ve her kontrole gittiğinde rahim uzunluğuna baktır... Haa ayrıca kontrollerini sık yaptır en ufak bi şüpheni dr sor rahim boyun tekrarlıyorum şuanda süper sağlıklı doğumlar inşallahh.. He dilersen geçmiş sayfalara şöyle bi göz geçirirsen aradığın tüm sorulara genelde cevap bulursun
El muallim bence de sen şimdiden kert bunları yoksa bez mama başa çıkmazsın ... Şaka maka bi yana dayımın da üçüzleri doğmuştu nerdeyse yaşına kadar bez mama yardımız yapmıştı belediye başvurmuşlardı yoksa geçinmenin mümkünü yoktu 12 yaşındalar şimdi yinede zor
bircanEY inşallahhh daha güzel şeyler konuşucaz burda maşallahh nazar değmesin
topimizde ne zamndır güzel haberler gelior inşalalh böyle devam edecek.. Sen nasılsın nası gidiyor?
kızlar bu soruma yanıt verecek kimse yok mu?sadece YAĞMURCAN cevaplamış,çok teşekkürler canım.ama başka bilgisi olan varsada yazsın nolur,na göre erken önlem alırım belki:sm_confused:
Merhabalar..teşekkür ederim inşallah sende bebeğini sağlıkla kucaklarsın..benim kendi dr um bikaç kere 5 günlük rapor vermişti ama ben isteyince veriyodu.bizim bi akrabamız var dr kendisi.o saolsun herzaman gel 10 güne kadar ben veriririm dedi.sonra ondan aldım 2 kere filan.birde bizim sokağımızda sağlık ocağı var ordakilerde durumumu görüp halimden anlıyolardı saolsunlar onlarda bikaç kez verdiler.öyle öyle 1-1,5 ay evde kaldım.anlıyacağın heyet raporu değildi yani.sağdan soldan 10 gün 10 gün idare ettim canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?