Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
slm herkese
bu aralar zor günler atlattık.perşembe günü aniden bi kanamam oldu ama öyle az boz değil.hemen dr gittik...olduğu olacağı oymuş meğerse...ardından çok şükür bi damla bile gelmedi
2 gün hastanede gözetim amaçlı kaldım
bu arada da suların erken gelmesine karşı bi antibiyotik vurdular bi de 24 saat arayla 2 kere celeston vurdular
şimdi daha dikkatli olmam gerekiyor
allah hepimize kolaylık versin

Merhaba arkadaşlar..

Ben de rahim ağzı yetmezliği nedeniyle ikiz hamileliğimi çok zor geçirdim.

Hatta 23. hafta da 3,2 sonraki haftalarda 2,7 ye kadar indi.
Doktorum hatta geç serkaj uygulayacaktı.Dursunlar diye
Ama çok şükür 2,5 altına inmedi ve hep bekledik.

36. haftada doğum yaptım ..O da rahim ağzı nedeniyle değil trombofili geçirdim.
Yoksa açılmam dahi yoktu.ınanıyorum ki 37 yi eçerdik.

sürekli dinlendim sadece doktora gidiyorduk.
Hatta bütün alışverişimizi netten yaptım.

Ama çok şükür ne küveze girdiler ne başka sorun yaşadık.
Erken farkedildiğinde ve önlemi alınırsa ,şans çok yüksek.

Son düzenleme:
Günaydın kızla ne olur bana yardımcı olun

Ben 21 haftalık hamileyim daha önce septum ameliyatı oldum. Geceliğin ilk 3 ayında 45 gün kanamam oldu rahim ameliyatta inceldiği için bebek rahim ağzına yerleşmiş. ığne ve tabletlerlde durud. 21. hafatada detaylı ultrasona girdim. Karnımda kaslmalar oluyordu sanki bebek başını rahmime dayıyıp itiyor gibiydi. Yuvarla sert bir çıkıntydı. Günlük 10 kez oluyor. Bir hafta öncede çok az kahverengi kanamam oldu durdu. Dün dr a ikisin söyleyince vajinal ultrason yaptı. Aynen şöyle yazıyor uterus servikal uzunluk 25 mm ve internal servikal kısım 20 mm kadar hunileşmiş gözükmekte yzıyor.

Şimdi günlük 3 tane magnezyum içiyorum 2 tane progestronun vajinal atıyorum. Haftada birde pruloton depot yaptıraakmışım. Her hafta ölçüm yapılacakmış durmua göre hastaneye yatabilirmişim.

Bu saatte sonra dikiş işe yararmı ve bunu atlatabilirmiyim dr toparlaybilir dedi. Çokmu kötü durumdayım ben lütfen yardım edin.

ZEYHAT çım.Çok canını sıkma arkadaşım.Dikiş tabi ki bu saatten sonra da işine yarayabilir ama bildiğim kadarıyla biraz riski fazla.Bence senin yatman çok önemli şu anda çünkü kesenin aşağı sarkmaması gerekiyor.Eğer ki sancın gelmezse ve su kesene bişey olmazsa bence hiç bir şey olmaz.Ne olur kabız olma ıkınma ve kendini zorlama.Burda 6 cm açıklıkla gebeliğini tamamlayanlar var biliyorsun.Ama stresin de sancıyı tetiklediğini unutma.
MUMUDıHABA cım.Teşekkür ederim ilgin için.ınşallah her şey dediğin gibi olur ne olur benim için çok dua et.

BıRCAN cım geçmiş olsun.Her şey şimdi yolunda değil mi?Benim en son hunileşmem vardı.Sende ki son gelişmeler nedir ,rahimağzıyla ilgili? Doktorun hiç bu konuyla ilgili bilgi verdi mi sana?

sağol edacım.şimdilik yolunda diyoruz ya bakalım
önceden az bi açılmam vardı zaten...dr. açılma aynen duruyor bi ilerleme yok dedi
ama daha dikkatliyim şu an
senin açılma aniden mi oldu ki yaa önce hiç açılmadan falan bahsetmemiştin

merhaba arkadaşlar

bende ikiz bebek bekliyorum. tüp bebek tedavisi ile oldu. tedaviyi yapan dr um demiştiki eğer ikiz olursa sana 12. haftalarda serklaj yapmamız gerekebilir..

beni takip eden başka bir dr a durumu söyledim. 3 cm nin altındaymış rahim ağzı... haftaya gel dikiş atalım dedi...... bu cts gidicem serklaj için

ama benim endişelerim var korkuyorum.....

başından bu yana hiç kanama düşük riskim olmadı.. ama aşırı derecede kusmalarım oldu.... bebeklere bişey olursa benim yeniden hamile kalmaya cesaretim yok......

bu işlemi geçirenler lütfen bana bişeyler yazsın....... kaç dakika sürüyor.... ben genel anestezi istemiyorum spinalle canınız çok yanıyor mu? birde kanamanız oldumu? bebişlere gerçekten bişey olmaz dimi.. anestesi söz konusu nede olsa

cevap yazarsanız çok sevinirim

fatos genel anestezı olmadan bu ışlem olmuyo sanırım bende yaptırdım cok kısa sıuruyoo merak etme agrı cok az oluyo ama su varkı bebek ıçın herseye katlanıyoruz zaten ve bu tedbırı senın alman gerek rahım boyu kısaymış endıse etme rahat ol kısa bı ıslem sonrasında bıraz kanama olabılır dr ılaç verıyo onu kullanırsın uç bes gun kolay gelsın bebışlerını al saglıcakla

Bircancım aniden oldu açılma.Dikişe çok az kalmış.Sonrasında da dikiş tutuacak herhalde.Açılma dediğimde hunileşme aynı şeyden mi söz ediyoruz acaba?
Muallimcim...Kaçıncı haftadan itibaren bebeklerin yaşama şansı yüksek arkadaşım.Sen şimdi bu işin içindesin bel ki bilgin vardır.Sağlıklarıyla ilgili bir sıkıntı oluyor mu?Biz şimdi 27 bitirmek üzereyiz.Sana da ciğer geliştirici ğine yapılmışmıydı.Bu haftada ki bebeklerle ilgili bana bilgi ver arkadaşım ne olur.

canım bana serkaj atıldı ama benım rahım agzım cok ıyıydı sadece onlem alındı ama yınede sebep tamamen farklı bı sekılde gelıştu ve 28 haftamı bıtırdım uç gun sonra asırı kanamayla acıle gıttım amelıyata aldı hemen dr cok ıyıdım ıkı gun oncede cıger gelş ıgne yapıldı yasam sınırı 27 bıtınce oluyoo dr ığneyı yaparken tamam artık ıçımız rahat dogsalarda yasama sansı yuksek demıştı..ve olan oldu dogum gerceklestı.........moralım cıddı anlamda bozuktu .......ama zorlu bı surecten sonra su an bebeklerım cok sukur ıyı ..........sanırım bırını bı hafta sonra verecekler..........yetmış gun oldu beklemek cok zor ..........ıyı bakın kendınıze ama su varkı kaderde ıse olan oluyoo............ınş tamamına eresınız aklınıza guzel seyler getırın ......tek bebek olsa daha kolay üçüz olunca daha sıokıntı oluyoo ama cok sukur cok tatlılar

rahımagzı acılsada yatarak onune gecebılırsınız benım bı arkadasım uç cm acılma ıle bı ay dayandı

öğrenme amaçlı mı bu soru
yoksa komik mi
komikse komiklik bir durum yok bunda.ınsanlar bu konuda ciddi şeyler için konuşuyorlar.
Smile ve sözcüklerimize dikkat edelim derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…