Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bırcan eda.............nasılsınız kım vardı baska ınş ıyı olun kızlar .........

sağol canım iyiyim ben ama sürekli kontroldeyim...hayat böyle zor ama bunaldığım zamanlarda hep burdaki çok daha sıkıntılı olan arkadaşları düşünüyorum...
senin miniğin biri çıkacakmış darısı kardeşlerine inşallah
valla senin sabrını da taktir ediyorum bunca zamandır bir değil üç yavrun hastanede ama hiç isyan etmedin maşallah sana
ben erken doğum olurda kuvezde kalmak zorunda olursa naparım bilmiyorum çok zor

bende bilmiyorum ki açılmayla huni aynı mı?
ben kanamyla gittiğimde yoksa az bi açılma var demiştiniz dikişlere mi gelmiş ki dedim hayır o açılman da hiç bi değişiklik yok aynen duruyor dedi
ha bi de zarlar da falan bi esneklik yok doğum başlangıcı olsa zarlar sarkmış olurdu dedi

en azından bi 32 33 görmek istiyorum kendimi 28. haftaya odaklamak istemiyorum inşallah az kaldı

bircanEy saol canım yazdıkların için...

allahım sabır versin bu günleride atlatıcaz inşallah..

Edamecrin çok teşekkür ederim canım iyki burda seni gördüm çok sağol cevapladığın için.

Pazartesi tekrar ölçüm yapılacak bana duruma göre dikişim atılabilirmiş ama bu en son çareymiş bu kullandığım ilaçlar çok etkiliymiş büyük ihtimal açığı geri kapatacak dediler şu an rahim ağzı 25 mm burdaki yazılanları okuyorumda benimki baya açılmış bu haftada

kızlar mrb, allahım bebeklerinize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. benden doktor meme ultrasonu istedi. Kist olabilir demişti, dün yaptırdım, çok şükür bişey çıkmadı. yarında tahlil sonuçlarım çıkacak. 9 şubatta kontrole gidecem. inşallah kistim küçülmüştür.

öğrenme amaçlı mı bu soru
yoksa komik mi
komikse komiklik bir durum yok bunda.İnsanlar bu konuda ciddi şeyler için konuşuyorlar.
Smile ve sözcüklerimize dikkat edelim derim.

eger bu yanıtın banaysa hıç de komık bı cevap vermedım canım ...sadece dedımkı arkadasa bosver oğrenme cunku grcekten ıyıkı bazı seylrı gormıyoruz o kadar sıkıntım varkı komık bı cevap verecek halım hıç yok hele bu sıkıntıyı yasayanlara ...........sezeryan ameelıyatını seyretmıstım coguda bakmıştır içim devamına elvermedı ıyıkı onuda gormuyoruz ...böle olması co ıyı sanırım kaldıramayız ...bosverelım bazı seylerı gormeden olup bıtsın...........eger öle anlasıldıysan kımse kusura bakkma sın nede olsa ınsanız yanlış ıfade olabılır anlama olabılr
bırcancım edacım ınş ıyı olur hetsey rabım kım varsa tamamına erdırsın ya........gercekten bu ıkı ay cok sıkıntı yasadım cok zor ama basa gelınce yapacak boısey yok ama herseye ragmen rabbım onları bagışladı bıze.........ınş sıkıntısız alın kucagınıza....

edacım masallah canım 27 bıtıyoo bence hepınız 35 36 ları goreceksınız evet kendınızı sartlamayın ........

iyi bari sevindim allah şifa versin diğerinden de bi sorun çıkmaz inşallah

Zeyhat arkadaşım umarım herşey düzelir ve yolunda gider.ama kendine çok dikkat et dinlen bol bol.
Buarada arkadaşlar lütfen banada bir fikir verin.Ben de daha önce septumdan dolayı 2 kez ameliyat oldum ve şu an 13 haftalık hamileyim.ve bu rahim ağzı yetmezliği konusunda benimde kafamda hep tereddütlerim var.fakat dr um a bu konuyu dün danıştığımda, bu konuyla ilgili benim herhangibir sorunum olmadığını,gerek görülmediğini,ayrıca serklajında bir risk oluşturabileceğini vs belirtti.sizlerden anladığım kadarıyla bu ölçüm vajinal usg ile anlaşılıyor.dr um bana gebeliğimin başlangıcından beri hep karından ultrasonla bakıyor ve şükürki şimdiye kadar bir problem gözlenmedi..fakat dr um bana zaten hiç bu konudan bahsetmediği gibi ölçüm anlamında vajinal usg de yapmadı.dediğim gibi ben konuyu açtığım anda bana bilgi verdi.öncesinde konuşulmadı bile.bu dr um beni 1 senedir takip ediyor ve herşeyimi çok iyi biliyor.kendisine güveniyorum aslında ama bir tek bu konuda halen tatmin olamadım.eşimede konuyu açtığımda bana kızıyor, sürekli stres yapıyosun, herşeyi büyütüyosun, bak işte dr gerek olmadığını söylüyor vs diyor..
Arkadaşlar septum operasyonu geçiren herkeste rahim ağzı yetmezliği illa olacak diye bi durum varmı sizce?
Ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olun ne olur..

sıer dr a guven canım rahım agzı olçumu usste ultrasıonla bakarkende yapılıyo mutlaka bakıyodur onemlı bısey yokkı alttan bakmıyoo demekkı.......ıçını rahat tut bebekte rahat olsun rabbım tum bekleyenlere kıolaylık versın

Canım umarım dediğin gibidir yaa..yani karından bakılan usg den de görüyordur diyosun..inşallah öyledir..zeyhat arkadaşımızla uzun bir süredir tanışıyoruz ve sorunlarımız çok benzer onunla..gerçi onun 12.haftalarda ölçülmüş o zaman herhangibir şey görülmemiş..ama şimdi çıkması benide acayip endişelendirdi..
acaba diyorum başka bir iki dr a gitsem bu konuyu sorsam konuşsam hem belki ölçüm de yaparlar..ne diyosun canım?

ben her gıdısımde ustten ultrasondan bakıyodu dr sıkıntı hıssderse alttan bakıyo..........ama yınede ıçın rahat etsın dıye gıt baska dra ..........ama dra guven ve tedırgın olma bazen hıç bellı olmuyoo hep ıyı ıken ılerleyen aylarda cıkıyyo ınş sıkıntı olmaz

Tamam cnm çok saol beni aydınlattığın için..valla eşime söylemeye korkuyom, gel başka bir doktora gidelim demeye..o da sayemde manyak oldu..o kadar sıkıntılardan sonra çok hassaslaştım,hamileliğimin sevincini bile tam yaşayamadım ve yaşayamıyorum..içimde sürekli sıkıntılar,kafamda kurgular deliriyorum sanırım..her ayda başka konular çıkıyo karşıma sanki..doğum yapmış arkadaşlarım hamileliğinin tadını çıkar,sonra çok arıcan,özlücen filan diyolar amaa aahh bide benim içimi bilseler..hergün korkularla geçiyo..bide bu aya kadar aşırı bulantı ve kusma yaşadım kilo verdim sarardım soldum,hergünüm işkence gibi geçti..evde raporluydum yatarakta zaman günler geçmedi sankii..
şükürki bugünlere öyle veya böyle geldim..allahım hepimize yardımcı olsun,sağlıkla bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin..herkese dua ediyorum tanıyayım tanımayayım..kusura bakma biraz uzun yazdım..tekrar çok teşekkürler..

sierciğim çok sağol benim 16. haftadaki kontrolümde herşey normaldi hatta dr aerken doğum riskim varmı dedim yok dedi. Karından baktı 12. haftadan sonra. 21. haftada ise karından bakınca rahim ağzında hunileşme var açılma olabilir dedi. Ölçümümü vajinal yaptı ama karın ip ucunu verdi. Ayy77 de septum amelyatı oldu hatrılarsan üstelikikizlere rağmen açılmadı ama septum ameliyatı olan kişilerde açılma riski daha fazlaymış.

Ben dr a rahim ağzına bakın demeseydim bakmayacaktı kasılamalrım var deynce incelendi. Her gittiğinde dr una hatırlat gerekirse ölçsün

elmuallim sen beni önceden yazıştıklarımızdan biliyorsun canım,
kelebek41 neden sorduğuma gelincede ;bu ct günü hangi haftada bana serklaj yapacağımız belli olacak benim böyle herşeyi detaylı öğrenme gibi bir durumum var herkezin sıkıntısı kendine şekerim oyuzden bukadarda kastırmana gerek yok nekadar ciddi bir konu olduğunu elki senden daha iyi biliyorum cünkü buyolda lmadığım ameliyat gecirmediğim durum kalmadı bi bu eksikti şimdi artık birazda işin merakına veya içini rahatlatmaya geliyor sana dokunduysa gülücüğüm üstüne alınma sen tamammıı!!! benim gülücüğüm karnındaki bebişlere ve/veya annelerinin yannda olan minicik yavrularaa..herşeyde artniyet aramaya gerek yok şu ortamda.....:)))))))))))

kızlar merhaba,hepinize Hayırlı doğumlar diliyorum ınşallah.deneyimlerinize ihtiyacım var.17+4 günlük hamileyim ikiz bebeklerime ve bugün ayrıntılı ultrasona girdim.karından rahim ağzı boyumada baktırdım.gerçi idrara sıkışık olmak gerekiyormuş bunun için ama ben pek değildim.rahim ağzı uzunluğum 49 mm yani 5 cm çıktı.sizce haftasına göre normal mi?yani risk altında mıyım?doktora soramadım çünkü çok kabaydı zaten.kızlar iyiki varsınızopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…