- Konu Sahibi hidennisko
-
- #4.621
merhaba arkadaşlar
bende ikiz bebek bekliyorum. tüp bebek tedavisi ile oldu. tedaviyi yapan dr um demiştiki eğer ikiz olursa sana 12. haftalarda serklaj yapmamız gerekebilir..
beni takip eden başka bir dr a durumu söyledim. 3 cm nin altındaymış rahim ağzı... haftaya gel dikiş atalım dedi...... bu cts gidicem serklaj için
ama benim endişelerim var korkuyorum.....
başından bu yana hiç kanama düşük riskim olmadı.. ama aşırı derecede kusmalarım oldu.... bebeklere bişey olursa benim yeniden hamile kalmaya cesaretim yok......
bu işlemi geçirenler lütfen bana bişeyler yazsın....... kaç dakika sürüyor.... ben genel anestezi istemiyorum spinalle canınız çok yanıyor mu? birde kanamanız oldumu? bebişlere gerçekten bişey olmaz dimi.. anestesi söz konusu nede olsa
doktorun becerisine göre değişiyor kaç dk sürdüğü benim uyumamla uyanmam 25 dk olmuştu ve bu anestezinin bebeğe olumsuz etkisi yok diye biliyorum...kanaman çok büyük bi iğneyle diktikleri için diklen bölgelerden gelebilir demişti benim dr yoksa rahimden gelmiyor galiba
bu işlem sırasında suların boşalmaması ve enfeksiyon kapmaman önemli o kadar...
bırcan eda.............nasılsınız kım vardı baska ınş ıyı olun kızlar .........
Bircancım aniden oldu açılma.Dikişe çok az kalmış.Sonrasında da dikiş tutuacak herhalde.Açılma dediğimde hunileşme aynı şeyden mi söz ediyoruz acaba?
Muallimcim...Kaçıncı haftadan itibaren bebeklerin yaşama şansı yüksek arkadaşım.Sen şimdi bu işin içindesin bel ki bilgin vardır.Sağlıklarıyla ilgili bir sıkıntı oluyor mu?Biz şimdi 27 bitirmek üzereyiz.Sana da ciğer geliştirici ğine yapılmışmıydı.Bu haftada ki bebeklerle ilgili bana bilgi ver arkadaşım ne olur.
öğrenme amaçlı mı bu soru
yoksa komik mi
komikse komiklik bir durum yok bunda.İnsanlar bu konuda ciddi şeyler için konuşuyorlar.
Smile ve sözcüklerimize dikkat edelim derim.
bircanEy saol canım yazdıkların için...
allahım sabır versin bu günleride atlatıcaz inşallah..
kızlar mrb, allahım bebeklerinize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. benden doktor meme ultrasonu istedi. Kist olabilir demişti, dün yaptırdım, çok şükür bişey çıkmadı. yarında tahlil sonuçlarım çıkacak. 9 şubatta kontrole gidecem. inşallah kistim küçülmüştür.
sıer dr a guven canım rahım agzı olçumu usste ultrasıonla bakarkende yapılıyo mutlaka bakıyodur onemlı bısey yokkı alttan bakmıyoo demekkı.......ıçını rahat tut bebekte rahat olsun rabbım tum bekleyenlere kıolaylık versın
ben her gıdısımde ustten ultrasondan bakıyodu dr sıkıntı hıssderse alttan bakıyo..........ama yınede ıçın rahat etsın dıye gıt baska dra ..........ama dra guven ve tedırgın olma bazen hıç bellı olmuyoo hep ıyı ıken ılerleyen aylarda cıkıyyo ınş sıkıntı olmaz
Zeyhat arkadaşım umarım herşey düzelir ve yolunda gider.ama kendine çok dikkat et dinlen bol bol.
Buarada arkadaşlar lütfen banada bir fikir verin.Ben de daha önce septumdan dolayı 2 kez ameliyat oldum ve şu an 13 haftalık hamileyim.ve bu rahim ağzı yetmezliği konusunda benimde kafamda hep tereddütlerim var.fakat dr um a bu konuyu dün danıştığımda, bu konuyla ilgili benim herhangibir sorunum olmadığını,gerek görülmediğini,ayrıca serklajında bir risk oluşturabileceğini vs belirtti.sizlerden anladığım kadarıyla bu ölçüm vajinal usg ile anlaşılıyor.dr um bana gebeliğimin başlangıcından beri hep karından ultrasonla bakıyor ve şükürki şimdiye kadar bir problem gözlenmedi..fakat dr um bana zaten hiç bu konudan bahsetmediği gibi ölçüm anlamında vajinal usg de yapmadı.dediğim gibi ben konuyu açtığım anda bana bilgi verdi.öncesinde konuşulmadı bile.bu dr um beni 1 senedir takip ediyor ve herşeyimi çok iyi biliyor.kendisine güveniyorum aslında ama bir tek bu konuda halen tatmin olamadım.eşimede konuyu açtığımda bana kızıyor, sürekli stres yapıyosun, herşeyi büyütüyosun, bak işte dr gerek olmadığını söylüyor vs diyor..
Arkadaşlar septum operasyonu geçiren herkeste rahim ağzı yetmezliği illa olacak diye bi durum varmı sizce?
Ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olun ne olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?