Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Firdos selam,

İkiz bebek oldgu zamanki olculeri bilmiyorum nasıl olmalı ama , tek bebek varken 17.haftada rahim agzı seninkinni uzunlugundaysa dikişe gerek yok diyor doktorlar, olcusunu gayet iyi buluyorlar.

çok sağol canım,bu bilgi beni çok rahatlattı.

tabi değişir cnm bir anda kasılma olursa boyuda biranda kısalabilir o yüzden kasılmalarını kontrol edeceksin olmaması için bol bol su içip magnezyumunu ihmal etmeyeceksin
bende dr 15 de bir gidiyordum dediğin gibi elimden gelse her gün giderdim... Rahim boyun özellikle 30 lu haftalarda zaten kısalacak ama sorun değil önemli olan küçük haftalarda kısalmaması

bir zamanlar da bize burda sağlıkla doğum yapan arkşlar umut oluyordu bircaney şimdi sizlere umut olmak çok güzel

anladım canım.tekrar aynı şeyi sana hatırlatmak ve seni üzmek istemiyorum ama kaçıncı haftanda kaybetmiştin bebeklerini?ve rahim ağzı boyun nasıldı o haftaya kadar?birde magnezyum vermedi doktor,bu iğne mi ilaç mı?

21 ve 23 haftalarda 11 gün arayla kaybettim ikizin biri dayanır diye eşi bırakılarak ama olmadı. Rahim boyuma bakılmadı tecrübesizdim işte ama bildiğim hastaneye gittiğimde dr 3 cm açık dedi ama yalan ertesi gün başka dr 5 cm rahim açılmış demişti yani rahim boyu yok o haftamda

çok sağol verdiğin bilgiler için canım,acını tekrar hatırlattığım için çok özür dilerim.Allah evladını sana bağışlasın ınşallah.

bencede değiştir canım dr iyi olabilir ama hastane şartlarının çok iyi olması lazım acil bişey olduğunda ordan oaraya sevkedilmeden tedavin yapılsın

Selam kızlar ben size birşey sormak istiyorum.. Ben 20. haftamı tamamlayacağım ve genelde sabahları yeni uyandığımda ve yemeklerden sonra göbek deliğinin alt kısmında bölgesel olarak sertleşmeler oluyor ve 2-3 saniye sonra gevşiyor... acaba bahsettiğiniz kasılmalar bunlar mı? değilse benim hissettiklerim nedir acaba, yardımcı olursanız sevinirim??

yalancı kasılmaların olması normal ama süresi önemli ayrıca bu kasılmalardan dr na mutlaka bahset..
5 dk bi gelen sertleşme tehlikeli böyle ufak tefe şeylere takıp moralinizi bozmayın kızlar dr söylemeyi ihmal etme bol bol su içmekle ve magnezyumla azalacaktır hafta büyüdükçe kasılma daha da fazla olacaktır

arkadaslar selam,
ben de 34 haftalıgım ve rahimaagzı 2.9 cm(32.haftada 3.1 cm id) .Doktor NST e baglıyor her hafta, duzensiz kasılmalar oldugunu gordugu için nidilat vermişti hala kullaniyorum. Rahim ağzını kısaltan bu duzensiz kasılmalar midir?36.haftaya kadar bu ilaci kullanacagımı belirtti, sonrasında da dogumu bekliycekmişiz.

ınsallah zamanında gelir hepmiizin bebekleri.

cevabın için çok teşekkür ederim... öyle periyodik olan bir kasılmam şimdilik yok ama normalde yani her hamile kadında böyle sertleşmeler olabiliyor mu? ayrıca genelde sabah uyandığımda ve yemeklerden sonra oluyor.. bu neden acaba??

Tabi her hamilede oluyor ama çoğu bunu farketmiyoır ilerleyen haftalarda artıcak düzensiz olması nedeniyle önemli olmayan kasılma bunlar.. Düzenli kasılmalar rahimi kısaltır..,
Aysas sen korkma artık benim daha 17 haftada 34mm ve kasılmalarım vardı düzenli olmamakla birlikte ..,hepinize sağklıklı doğumlar

yağmurcan hepimizle tek tek ilgilenmişsin
çok sağol cnım yA
DOĞURDUM HADı HOŞÇAKALIN DEMEDıN
SıZıN DENEYıMLERıNıZ NE KADAR ÖNEMLı
ÇOK TEŞEKKÜRLER

BU ARADA JELLER GERı GELDı
RAHıM AĞZI GEÇEN HAFTANIN AYNISI DURUMUNDAYMIŞ
28. HAFTAYA BAŞLADIK
ALLAHIM ıNŞALLAH SAĞLIKLA BEBEĞıMı ALIRIM DıYE DUA EDıYORUM HEP

sizde sağolun cnm .. dedim jeller yatmaktan gelir yani.. Biraz daha dayanın şu riskli haftaları atlatın emin olun daha rahat olacaksınız... ınşallah sağlıkla alacaksınız

selam kızlar

cnm edacım inş daha çok haftalar ilerleyeceksin

evet yagmurcnm çok vefalı bizleri yalnız bırakmıyor

canlerım herşey inş hayırlısyla güzel olacak mucks

merhaba arkadaşlar..hepinize geçmiş olsun..inşallah yavrularımız vaktinden önce gelmez..vaktinde sağlıkla hayırlısıyla kavuşuruz...

benimde düzensiz kasılmalarım var..zaten nedeni bilinmeyen bir erken doğum geçmişm
var..
dr magnezyum,progestan nidilat verdi..ama ben bu nidilatı tam anlamadım sanki..sizlerden kullananlar nasıl kullanıyor..
bana yardımcı olursanız sevinirim..

selam canım,

nidilat ı ben de kullaniyorum.32.hafta kontrolumda doktor duzensiz kasılmalar gordu NST e bagladiginda.ılk hafta 6 saatte bir aldim, sonra 4 saatte bir almamı istedi(ama gece ilaç almak için uyanma dedi, mesela (07:00-11:00-15:00-19:00-23:00 de alıyorum).34 haftam bitti, 36.haftaya kadar kullanacakmışım.Bu ilaç normalde tansiyon ilacı, ama tansiyonun normalse tansiyonu hic etkilemiyor, sadece rahim kaslarindaki kasılmaları azaltiyor,durduruyor.Dr. a sormustum yan etkisi vs var mı diye ama hemen hemen her dr.un boyle durumlarda kullandigi bir ilac oldugunu endise etmememi soyledi.
Sen kacıncı haftandasın mhtp?Bu arada bol bol sol yanına yatarak dinlen, yatmak da kasılmalar uzerinde etkiliymiş.

aysays1 teşekkürler cevabın için..
ben 24. haftadayım daha...benim ilk 3 ay kanamam vardı ..yani hamileliğin başından beri yatıyorum ben..özellikle sol tarafa yatıyorum...açılmam yok ama dr her an herşey olabilir hazırlıklı ol dedi..çok korkuyorum..
dr bana düzenli bişey sölemedi nidilat için..ağrın olursa iç dedi...birde bu ilacı dil altı olarak alanlar varmış ben suyla içiyorum..??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…