- Konu Sahibi hidennisko
-
- #4.661
tecrübeliyim cnm bu konuda bana güvenebilirsin ikizlerini erken doğum nedeni ile kaybetmiş bir anne olarak araştırmalarım ve dr umun kafasını şişirmemden dolayı edindiğim bilgiler.. Fakat kasıkların da aşırı ağrı hafifte olsa kanama karnında sertleşme yani kasılma olursa derhal dr başvur ve her kontrole gittiğinde rahim uzunluğuna baktır... Haa ayrıca kontrollerini sık yaptır en ufak bi şüpheni dr sor rahim boyun tekrarlıyorum şuanda süper sağlıklı doğumlar inşallahh.. He dilersen geçmiş sayfalara şöyle bi göz geçirirsen aradığın tüm sorulara genelde cevap bulursun
canım çok çok teşekkürler cevabın için.dediklerine dikkat ederim,zaten çok pimpirikliyim.doktorum ayda bir kez kontrole gelmemi istiyor ama ben 15 günde bir hatta bazen haftada bir gidiyorum.elimde olsa hergün ultrasona giricemdelikafadulden.rahim boyumuda zaten hep ben deyince ölçüyor ama ölçülerin güvenirliğinede pek emin değilim.çünkü ne idrara sıkışık oluyorum nede alttan bakılıyor.Hayırlısı olsun İnşallah.
birde sana birşey sormak istiyorum,bu rahim ağzı boyu haftalar ilerledikçe değişir mi?örneği 12.haftadaki ölçümle 20.haftadaki ölçüm değişiklik gösterir mi?
Firdos selam,
İkiz bebek oldgu zamanki olculeri bilmiyorum nasıl olmalı ama , tek bebek varken 17.haftada rahim agzı seninkinni uzunlugundaysa dikişe gerek yok diyor doktorlar, olcusunu gayet iyi buluyorlar.
Valla cnm işte yazdıklarım gibi dr um hiç ama hiç yanaşmıyo.ama sanırım başka bir dr a gitcem en yakın zamanda.zaten şimdiki dr um maalesef tam teşekküllü bi hastanede çalışmıyo.artık yavaş yavaş hastane arayışına da girişmem lazım.tam teşekküllü olması gerekiyor bizim gibiler için özellikle şart yani.dr um gerçekten çok iyi dediğim gibi, beni de çok iyi tanıyo artık ama,hastanesi maalesef bana uygun değil.şimdi arayış içindeyim. riskli gebelikler konusunda uzman olan bir dr um olsun artık diyorum tam teşekküllü bi hastanede çalışan.
Buarada doktorlara soru sorulan siteler var,dün ordan bikaç dr a bu konuyu sordum.bugün biri cvp lamış.
Cevap: Doktorunuzun yaklaşımı hiç te yanlış değil, o zaten USG sırasında rahim ağzına bakıyordur. Bu nedenle endişe etmeyiniz. [Tarih: 04 - 02 - 2010 1317]
Doç.Dr. Suha Sönmez
diye bi cvp yazmış.valla bilemiyorum işte durum böyle.
cnm sende kendine dikkat et biraz sık dişini çoğu bitti azı kaldı senin..allah hepimizin yardımcısı olsun..
yalancı kasılmaların olması normal ama süresi önemli ayrıca bu kasılmalardan dr na mutlaka bahset..
5 dk bi gelen sertleşme tehlikeli böyle ufak tefe şeylere takıp moralinizi bozmayın kızlar dr söylemeyi ihmal etme bol bol su içmekle ve magnezyumla azalacaktır hafta büyüdükçe kasılma daha da fazla olacaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?